چند جمله در معرفی خود و سایت دکتر سیفی

هدف از راه اندازی این سایت در ابتدا نوشتن مطالب جالب توجه تخصصی مغز و اعصاب از مشاهدات و تجربیات بالینی شخصی بود ، در پنج سال گذشته که از شروع به کار این سایت گذشته، بتدریج سوالات و نظرات مراجعه کنندگان بامطرح نمودن مطالب عمدتآ مشکل بالینی در موارد خاص انگیزه مکاتبه متقابل اینترنتی در من را بیشتر نمود و وسیله ارتباط بیشتر با بیماران و مددجویان و اطرافیانشان و همکاران گردید. در مواردی که سوال و جواب ها میتوانست برای عموم قابل استفاده باشد مطالب و نظرات مراجعه کنندگان بدون تغییر مگر با حذف مطالب محرمانه یا زاید در سایت پذیرفته میشد و پاسخ ها را در حد قابل فهم برای عموم در همان روز و ندرتآ در عرض دو تا سه روز داده ام. در پاسخ ها هم جنبه بحث عمومی رعایت شده است. در موارد استثنائی که موضوع بیماری مفصل بوده و قابل طرح در این روال خلاصه امکان پذیر نبود از طریق تماس تلفنی و یا ارسال کپی مدارک به آدرس مطب پس از مطالعه راهنمائی های لازم در مورد تشخیص، راهکارهای درمانی داده شده است. در هیچ مورد بیماران برای مراجعه حضوری به فردی و یا به مرکزی توصیه نشده و از تجویز دارو از این طریق خودداری شده است. از تبلیغ خود یا پزشک دیگر و یا سایت ها احتراز شده، بیماران به پیگیری درمان با پزشک معالج توصیه شده اند.

بیوگرافی

متولد 1324 دربخش ممقان از توابع تبریز، اتمام دوره آموزش پزشکی عمومی در دانشگاه تبریز در سال 1351 ، آموزش انترنی وتخصصی مغز و اعصاب در سالهای 1351 تا 1356 در بیمارستان های مموریال و فورد وابسته به دانشگاه آناربور- دیترویت، میشیگان، آمریکا.سابقه کار و تدریس در دانشگاه تبریز در سالهای 1356 تا 1360، ترجمه کتاب تشخیص افتراقی بیماریهای مغز و اعصاب ، طبابت خصوصی تا به امروز ( اردیبهشت ماه 1394 ) با کار همه روزه 9 تا 10 ساعت با حجم زیاد مراجعه کننده (بایگانی مطب با بیش از یکصد و پنجاه و پنج هزار پرونده ) ، علاقمند به تشخیص موارد مشکل و کمک در حد توان به هر بیمار و به هر وسیله ممکن.
94/3/10
طرح خلاصه مطالب علمی پزشکی در این سایت با انگیزه برای برقراری ارتباط با تعداد زیاد از بیماران و افراد علاقمند به مسائل پزشکی که در مواردی با مشکلات تشخیصی و درمانی مواجه هستند در نظر گرفته شده و انگیزه ای برای مطالعه و آموزش خودم و ارائه خدمت هرچند ناچیز به هموطنان داخل و خارج از کشور است.

4,902 Responses to چند جمله در معرفی خود و سایت دکتر سیفی

  1. سهند می‌گوید:

    سلام.آقای دکتر دوسال هست که به صورت فراز و فرودی احساس گزگز مورمور درگردن و نواحی مختلف بدنم دارم.سال 93 به دکتر مغز واعصاب مراجعه کردم و وی پی چشم و ام آری آی مغز گرفتن که نرمال بود.ولی علائم تا امروز دوام داشته و شش ماه پیش به یه دکتر مغز واعصاب دیگه مراجعه کردم و توضیح دادم که ناحیه گردنم حس جرقه زدن دارم ولی ایشان معاینه بالینی کرد و گفت که ام اس ندارم و نیازی به ام آر آی گردن نیست.لازم به ذکر است من کلا آدم نگران و مضطرب و استرسی هستم و پدرم سابقه بیماری روانی دارن.آقای دکتر مشکل من چیه?آیا از گردن گرفتار ام اس شدم?

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این علائم بیشتر نشانه اضطراب مزمن و تلقین بیماری است بهتر است درمان مشکل روان تنی را پیگیر باشید اگر زمانی علائم عینی بیماری عضوی دیده شود نسبت به نشانه ها بررسی مناسب توصیه میشود.

  2. hoseyni می‌گوید:

    ایا بعلت آنژیوپلاستی مصرف همزمان پلاویکس ، متفورمین ، آسپرین ، متورال و سرترالین مشکلی ایجاد نمیکند و بلامانع است؟

  3. جهان می‌گوید:

    با سلام
    ازروي سلامتي براي شما در سال نو
    آقايي 54 ساله هستم كه حدود بيست سال پيش بعلت سردرد به دكتر مراجعه نموده كه بعد از mri گفتن مغزت آب آورده حالا بعد از اين مدت سردرد هاي طولاني دارم كه مجددا به پزشك مراجعه و دوباره mri گرفتم كه نتيجه آن به پيوست ميباشد خواهشنداست در صورت امكان نتيجه را به زبان فارسي بيان بفرمائيد و راه درمان نيز اگر با دارو ويا جراحي ذكر بفرمائيد قبلا از توجه جنابعالي سپاس گذارم – جهاندار
    BRAIN M.R.I
    Without iv contrast
    Protocols: multiplanar images at different mri sequences.
    Brain mri reveals:
    Few small highintensity foci on t2,pd & flair images in subcortical peri & paraventricular white matter , related to ischemic changes.
    Mild enlargement of cerebral ventricles is noted
    Mild mucosal thickening is seen in left frontal sinus.

    No evidence of space occupying lesion in supra and infratentorial structure is detected.
    Cerebral ventricles and major intracranial vascular structure are normal.
    Sellar and parasellar regions,orbits,optic nevers and 7/8 never complexes are normal.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کانونهای تغییر سیگنال کوچک به تعداد کم نشانه عارضه عروقی گزارش شده ، این علائم در میگرن و فشار خون دیده میشود. اتساع مختصر بطنها به احتمال زیاد مادرزادی است و نیاز به درمان ندارد ولی کنترل مجدد چند ماه بعد برای خاطر جمعی از نبود تغییرات لازم است.

  4. پیمان می‌گوید:

    با سلام
    اقای دکتر خانم بنده احساس خواب الودگی می کند طوریکه چشم ها نیمه باز قدرت تکلم پایین بیشتر هذیان گویی ضعف و بیحالی بسیار شدید سردرد و علایم مانند فشار خون پایین. شب ها نمی تونه بخوابه.علایم در ماه گذرا میباشد یعنی یکی دو روز به همین منوال بعد چندروز خوب میشود و دوباره تکرار میشود. در ضمن پدر خانمم نیز سابقه بیماری عصبی دارند.ما ساکن اردبیل هستیم و تا حال به چند متخصص رجوع کرده بعد کلی ازمایش خون و mriهم به نتیجه نرسیدیم لطفا بنده حقیر را راهنمایی نمایید با تشکر..

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این علائم اغلب در شرایط افسردگی و اختلال نوسان خلقی دیده میشود. اگر علائم بیماری عضوی دیده شود در آن جهت بایستی بررسی شود.

  5. سرور می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    سال نو مبارک
    این اسکن یک نوزاد 10 ماهه می باشد ؟ میشه بفرمایید مشکل چیست و در آینده چه مشکلی خواهد داشت؟
    abnormal low-attenuated bilateral peri ventricular & cortico-subcortical areas in posterior pariet reginons are noted.suspected to hypoxic – ischemic damage
    otherwuse seen unmarkable

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      عوارض کمی خونرسانی و ایسکمی قسمت خلفی مغز در حد مشکوک گزارش شده، از روی علائم بالینی در معاینه و پایش سیر پیشرفت رشد و تکامل،پیش آگهی را بهتر معلوم میکند.

  6. مریم می‌گوید:

    ببخشید اقای دکتر این دیگه اخرین سوالمه چندروزه دستامم درد میکنه مخصوصا کارای سنگین کردنی و انگشت
    شصتم من 9 اسفند نوار عصب وعضله دکتر ازم گرفت گفت ک نرماله لازمه دوباره نوار ازم بگیرن نظر شما چیه ب نظرتون من دارم ب بیماری als مبتلا میشم ممنون

  7. hamidreza می‌گوید:

    سلام
    اقای دکتر مدت 6 سال هست که ام اس دارم که 4 سال اکتکوکس و 2 سال ربیف میزنم
    دارو هم روزی 2 عدد گاباپنتین 300 و 2 عدد کاربامازپین 200 در شبها و صبح میخورم
    الان مدت یک هفته هست که احساس مور مور شدن روی زآنو و بالای زانوی پای راستم میکنم و به همین دلیل احساس میکنم زانوی راستم دچار بی حسی و کم شدن قدرت شده است
    نظر شما در اینمورد چیه.آیا باید داروهام رو عوض کنم یا دوز مصرف رو بالا برد یا کار دیگه ای انجام داد؟؟؟ ممنون از شما بخاطر زحمان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است در معاینه اعصاب علت علائم پدید آمده، اگر نخاعی و مربوط به عود ام اس است و یا از نوع اختلال حسی محیطی بدون ارتباط با بیماری است مشخص شود. بخاطر عود جزئی درمان تغییر داده نمیشود ولی ممکن است درمان پالس لازم باشد.

  8. سرور می‌گوید:

    جناب آقای دکتر
    ممنون از پاسخ جنابعالی خواهشمند عوارض کمی خونرسانی و ایسکمی قسمت خلفی مغز بر روی چه بخشهایی می تواند باشد؟
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برحسب شدت عارضه، تاخیر تکاملی حرکتی و تون عضلانی و ذهنی و تشنج و… و دهها علامت دیگر که پزشک موقع معاینه متوجه میشود.

  9. عشق فقط خدا می‌گوید:

    سلام استاد عزیز, یه موضوعی میخواستم بگم, تو همه ی کشورهای اروپایی وآمریکا کسانی که دچار بیماری های روحی افسردگی هستن یا از دسته ssfi استفاده میکنن یا لاموتریژین که ترکیب این دوتا مزمن ترین افسردگی هارو درمان میکنه, بنده مبتلا به افسردگی MDD هستم ومتاسفانه با مصرف ضد افسردگی سوئیچ به مانیا یا هیپومانیا میشم برخلاف انتظار شاد واینجور چیزا نیست فقط تحریک پذیری و عصبانیت و بدبینی و تند مزاجی, با توجه به توضیح مشکلم نزد روانپزشک لیتیوم 300 دوبار و ونلافاکستین 75 یکبار مصرف میکنم با کلوناز پام 1 در روز وشب بخاطر اضطراب غیر عادی ومزمن, تا حدود 40 درصد مشکلم حل شده که در علم روانپزشکی یه موفقیت بزرگیه, وری خب افسردگی رو دارم با اضطراب و مشکلات عاطفی, از پزشک محترمم درخواست تجویز لاموتریژین کردم ایشون گفتن لاموتریژین دارای خواص ضدافسردگی خفیفی هستش که اونم با مگا دزهای 400 میلی یا 300، خب نظر پزشک محترم وقابل احترام ولی تا جایی که من مطالعه داشتم تو منابع غربی لاموتریژین یه گزینه طلایی بعد از لیتیوم ب ا افسردگی هستش وبخصوص در ترکیب با اون, حالا من از شما در مورد لاموتریژین که ایا خواصش قابل دفاع هستش در افسردگی وشما به عنوان یکی از کمتر پزشکانی که خارج از کشور عزیزم ایران هم تحصیل ویا طبابت کردین چطور از پزشکم بخوام که لاموتریژن رو تجویز کنن, سپاس از وقتی که برا خوندن مطلب وپاسخ میدین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      لاموتریزین برای تعدیل خلق و درمان طولانی مدت برای بای پولار تجویز میشود، گفته شان صحیح است داروی ضعیفی است. اثرات درمانها هم از فردی به فرد دیگر زیاد قابل پیش بینی نیست. پزشک با حس بالینی و پایش سیر بیماری در طولانی مدت برحسب مراحل بیماری دوز و نوع دارو را تنظیم میکند.

      • عشق فقط خدا می‌گوید:

        خوشحالم که شما به عنوان یه پزشک بزرگ و باسابقه نظر ایشون رو تآیید کردین خدارو شکر این پزشکی که پیششون رفتم هم از لحاظ معنوی هم از لحاظ سطح سواد و طبابت کارشون به لطف خدا عالی هستش, جناب دکتر شما چه پیشنهادی دارین برا افسردگی ماژور که ژنتیک قوی برای دوقطبی بودن داره بخصوص سویچ به هیپومانی در اثر ضدافسردگی, چون ایشون گفتن داروهایی مثل الانزاپین با افزایش وزن و مشکلات دیگر همراه هستش, خوشبختانه پزشک کاملا بیمار رو درک میکنه ودارواهای تجویزی رو توضیح میده اگه بپرسی, ببخشید مزاحم شدم و با صبر وحوصله سوالاتم رو جواب دادین ممنون جناب دکتر یا حق

  10. سرور می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سبفی
    باسلام و تشکر
    اگر عکسو و فیلمها ی بچه رو به ادرستون بفرستم نظر میدید؟

  11. سرور می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سیفی
    با سلام و تشکر
    جهت تشخیص بهتر توسط جنابعالی mri نوزاد در هفت ماهگی که قادر به نشتن اینکه خودش بنشیند نه می باشد خدمت جنابعالی جهت اعلام نظر در ذیل نوشتم در 10 ماهگی کودک خود به تنهایی می نشته و در 1 ماهگی با بازی لبخند می زند و در دو ماهگی کاملا گردن می گرفت هوشیاری خوبی دارد و در هفت ماهگی کاملا با قل خوردن به همه جا می رود.
    Signal abnormality is present in the bilateral parieto occipital lobes associated with volume loss and gliosis highly compatible with prenatal hypoxic ischemic injury bilateral visual cortex.
    Also slight delayed myelination process and global widening of csf spaces is seen.
    However congenital abnormally and development malformation is not seen. Mass effect is not present . the sella and pituitary and parasellar structures unremarkable.
    The cerebella opontine angles, brain steam ,cereberall hemispheres, petromastoid regions and orbits are unremarkable
    هوشی فقط می خوام مطمین بشم مشکل نداره خیلی پریشانم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با معاینه غیر از موارد خوب گفته شده شما دهها علامت جزئی نارسائی ممکن است دیده شود که غیابا غیر از حدس و گمان گمراه کننده نظر کمکی بیشتری نخواهد نکرد.

  12. سرور می‌گوید:

    جناب آقای دکتر
    با سلام
    mri هفت ماهگی نیز برای تشخیص بهتر برای جنابعالی ارسال می گردد.
    Signal abnormality is present in the bilateral parieto occipital lobes associated with volume loss and gliosis highly compatible with prenatal hypoxic ischemic injury bilateral visual cortex.
    Also slight delayed myelination process and global widening of csf spaces is seen.
    However congenital abnormally and development malformation is not seen. Mass effect is not present . the sella and pituitary and parasellar structures unremarkable.
    The cerebella opontine angles, brain steam ,cereberall hemispheres, petromastoid regions and orbits are unremarkable

  13. الهام می‌گوید:

    با سلام و وقت بخیر
    آیا سفید شدن زودرس مو ها به ام اس ربط دارد؟

  14. فاطمه می‌گوید:

    با سلام اقای دکتر .اقای دکتر دختری هستم۲۸ ساله.مدتی پیش کمردرد گرفتم .بعدش گرگر دستو پا و بیحسی ک دکتر رفتم ازمایشاتم سالم چشامم رفتم سالم بودن تو معاینه مدت چارماهه علایمو‌کمو بیش دارم.ولی چندیم روزه تمام بدنم درد میکنه مث شیشه شده.پرش داخل ران و گاهی تو دستام دارم.دوزانوهام که به شدت درد میکنه کشاله ران پشت گردن سرشانه دستام انگشتام صورتم پشت کمرم وتمام بدنم درد و تیر میکشه و حالت بی حسیو گزگز دارم.دکتر اعصاب هم میگن استرسه.خیییلی نگرانم کرده .مطمینم یه چیزیمه کمکم کنید‌ترخدا.

  15. مهسا می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید
    جناب اقای دکتر پسر شش ساله ام از هفت ماهگی تحت نظر شما بوده برای بیماری صرع حدود 1.5سال است تمام داروهایش را قطع نموده اید در این مدت هیچ مشکلی نداشت یک.سال پیش هم خدمت رسیدم فرمودید نیاز به کنترل ندارد متاسفانه حدود هشت ماه است پسرم مبتلا به آسم آلرژی شده است و مجبور به مصرف اسپری سالبوتامبول بعضا بصورت اسپری بعضا بصورت نبولایزر هستیم و همچنین اسپری سروتاید 50بصورت دایمی هر دوازده ساعت استفاده میکنیم درمورد اینکه سالبوتامل برای بیماری صرعش که قبلا داشت عارضه ایی ایجاد میکند یا نه لطفا راهنمایی بفرمایید سپاس

  16. مریم می‌گوید:

    اقای دکتر ایا اینکه ما روزی 12 ساعت را در فاصله حدودا 50 متر از یک دکل موبایل باشیم باعث ابتلای ما به تومور مغز میشود؟

  17. ساناز می‌گوید:

    سلام
    تبریک سال نو
    آقای دکتر من سال ۸۱ اولین حمله رو داشتم. تاری دید چشم راست.بعدش با مراجعه خدمت شما به من آمپول دادین که دو روز تو سرم تزریق کردم تو خونه بعدش خوب شدم.
    حمله دوم سال ۸۷ بود که چشمم دوباره حالت طبیعی نداشت دوباره با ترزیق ویال متیل پردنیزولون خوب شدم.
    بعد از آن حدود 6 ماه آمپول ربیف زدم و بعد قطع کردم.
    الان دو روزه بدنم از سر تا کف پاهام کهیر میزنه و برطرف میشه (البته 2 تا آمپول دگزامتازون هم زدم و ۹۸ درصد خوب شده یه چند دونه نقطه کوچک مونده).
    آقای دکتر آیا ممکن است به ام اس ربطی داشته باشه.علایم اولیه حمله مجدد است؟

    با سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است هر شش ماه یک سال کنترل بالینی و احتمالا با ام آر آی بعمل آید چه بسا بدون حمله سیر نهفته و پیشرونده بیماری به مرحله غیرقابل برگشت برسد.

  18. سرور می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سیفی
    با سلام
    در mri ظاهرا لوب پس سری بخش بینایی فقط گفته یا موردی دیگری هم هست در معاینه بالینی توسط پزشک متخصص بچه از نظر تون عضلات سالم می باشد و تاخیرتکامل حرکتی جزیی فقط در ناحیه پنجه های انگشت تشخیص داده شده است از نظر کارهای ریز همچنین مابقی کلیه موارد قلب و … جسمی نیز سالم تشخیص داده شده است حال با توجه به سوابق شما استاد گرانقدر نظر جنابعالی برای اینجانب مهم می باشد.
    با تشکر فراوان

  19. بخشی زاده می‌گوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    بنده آقای 36 ساله ای هستم که مدت یکماه هست که انگشت شستی پای چپم نیمه بی حس است
    البته زمانی که به آن سوزن می زنم حس دارد اما انگاری کمی بی حس است.به چندین دکتر مراجعه کردم اما هر کسی چیزی می گویدمی گوید کمبود ویتامین بٰ نقراس استرس و …..
    دکتر عزیز این بی حسی ناراحت کننده نیست و چیزی شبیهه به گزگز خیلی خفیف می باشد.
    زمانی که جوراب خود را در می آورم و یا بر روی آن دست می کشم این احساس بیشتر حس می شود
    از ترس ام اس شبها خواب ندارم
    توروخدا کمکم کنید

  20. مستانه می‌گوید:

    با سلام خدمت دکتر محترم
    بنده بیماری تیروئید کم کار هاشیموتو دارم در جایی خواندم که افرادی که این بیماری را دارندٰمستعدتر هستن به افراد عادی در گرفتن به بیماری ام اس
    آیا این نوشته ای که خوانده ام صحیح است؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بیماریهای خود ایمنی از جمله موارد گفته شده تان همپوشانی نسبی دارند ولی الزاما توام بودنشان خیلی شایع نیست.

  21. مهدی رضائی می‌گوید:

    با سلام مجدد خدمت دکتر گرامی
    در مورد بی حس شدن گشتن شست پای چپم اظهار داشتین که احتمالا از فشار ناشی بر روی سیاتیک است
    روش درمانش چگونه است؟
    باید به کجا مراجعه کنم؟
    جنابعالی درتهران مطب دارین که برسم خدمتتون؟
    با سپاس از زحمات بی دریغتان

  22. محمد امامی می‌گوید:

    با سلام و عرض احترام وتشکر از خدمات صادقانه و خدا پسندانه پرفسور کرانقدر نوه اینجانب در تاریخ 93/05/24 در بیمارستان الزهرا با عمل سزارین متولد و با تشخیص آترزی کوان دو طرفه در بیمارستان کودکان تبریز عمل شد بعد از سه روز در nicu با عفونت بیمارستانی به منزیت مقاوم به درمان دارویی مبتلا شدند که 56 روز طول کشید ومنجر به هیدروسفالی گردید وودر مهر ماه عمل نا موفق صورت گرفت که مجددادر بهمن 93 تعویض پمپ گردید و الحمدالله شانت خوب کارمیکند ولی حرکت عادی مانند نشستن و گردن نگه داشتن و صحبت کردن ندارد فقط میتواتد اندامها را حرکت کامل بدهد ولی عضلات پا ها سفت نشده اندو قدرت ایستادن ندارند از دوسالگی تشنج ضعیفی گرفته و تحت نظر متخصص مغز و اعصاب هستند با دستور دارویی سه وعده در شبانه روز فنوباربیتال و سالبوتامولبه شکر الله تشنج کنترل شده ولی ایمنی بدن ضعیف است و دندانها پوسد هپشنهاد جضرتعالی برای درمان مطلوب چیست و این وضعیت تاچند سال ادامه خواهد داشتو امید بهبودی است و فیزوتراپی کمک کنده است تا چند درصد قبلا از حوصله مبذوله و الطاف بی شاءبهو مشاوره خداپسندانه کمال تشکر را مینمایم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای موارد آسیب مغزی منتشر در نوزادی ضمن ماندگار بودن معلولیت درجاتی از پیشزفت با کار درمانی و فیزیوتراپی میسیر است خوشبختانه در تبریز مراکز خوب برای کمک همه جانبه در این زمینه .جو دارد پزشک معالج جوانب مختلف قابل تکامل را برای کار درمانگر توصیه میکند.

  23. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشین من قبلا بهتون پیام دادم دختری ۲۵ ساله ام گفتن ب خاطر استرس و خودبیمارانگاری چند ماهه درگیرم و تست های مختلفی انجام دادم ازمایش خون ام ار اری مغز نخاع تست عصب و عضله ک هکه نرمال بود فقط ارتروز گردن و تنگی کانال خفیف ب گفته دکتر و کمبود ویتامین ها ولی اقای دکتر من یک ماهه مشکلم خیلی جدی شده قبلا فقط گزگز داشتم ولی الان ی ماهه پرش عضلات ب صورت زدن نبض بیشتر در پاها و درد شدید پاها ک حتی ب باسنم میزنه چندروزه احساس میکنم تو راه رفتنم مشکل دارم یعنی خسته میشه پاهام و نمیتونم گام هامو مثل قبل تند بردارم پرش عضله واقعا دیوونم کرده نوک زبونمم میسوزه و قرمز شده ۴ تا متخصص مغز واعصاب رفتم اقای دکتر اصلا نمیذارن قشنگ حرفامو بزنم سریع قرص اضطراب و افسردگی برام مینویسن فقط دکتر اولم اون تست هارو برام انجام داد گفت مشکلی ندارم البته من در اون زمان پرش عضله و پادرد نداشتم بعدش ک دوباره رفتم پیشش گفت مشکلی نداری بیماری وسواسه ولی اقای دکتر این همه مشکل جسمی ب خاطر وسواس و روان تنی نمیتونه باشه خواهش میکنم ازتون بگین نظر شما چیه بهم قرصم دادم من نمیخورم یعنی چند روز خوردم فایده ای نداشت ول کردم من خودم سرچ کردم اینا همه علایم آی ال اسه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم و سیر بیماری در تایید بیماری جسمی مشخص نیست، مثل اغلب بیماران وسواس قانع نشدن از معاینه و مصاحبه و باور نداشتن تشخیص و پایبند نبودن به معالجه مشخص است. بهتر است درمان وسواس را در اولویت قرار داده در صورت مشاهده علائم هرنوع بیماری عضوی درمان مربوطه در نظر میگیرند.

      • مریم می‌گوید:

        سلام دوباره تازه جوابتونو دیدم ممنون اقای دکتر الان دستامو و گردنمم ی کاری انجام میدم دردشدید میکنه حتی زبونمم ک گفتم میسوزه الان ی جوریه احساس میکنم تو حرف زدن مشکل دارم یعنی اینکه زبونم خسته میشه موقع فعالیت دست و پام میلرزه پرش عضلاتم دارم شدید ب نظر شما این همه مشکل از وسواسه؟ من خودم قبول دارم وسواس دارم ولی من این همه مشکل قبلانداشتم نمیتونم باور کنم

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          با هر مرحله بروز علائم جدید برای خاطر جمعی معاینه و در صورت سالم بودن درمان استرس و وسواس را ادامه دهید.

          • مریم می‌گوید:

            اقای دکتر ببخشید واقعا هی سوال میپرسم منظور از معاینه اعصاب چیه یعنی باید برم دچباره ام ار ای و تست ازم بگیرن یا معاینه ای ک دکتر انجام میده؟

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            در مراجعه به متخصص اعصاب متوجه معاینه خواهید شد.

      • مریم می‌گوید:

        سلام دوباره اقای دکتر واقعا شرمنده من قبول دارم وسواس دارم یعنی همش با کوچیکترین مشکلی میرم اینترنت هربیماری ک دارم احساس میکنم این مشکلو دارم ولی خب هیچوقت این همه مشکل نداشتم الان چندروزه دستا و گردنمم درد میکنه مخصوصا خیلی کار کردنی و بارسنگین برداشتم موقع فعالیت دست و پام ضعف و لرزش باهم دارن زبونمم ک گفتم میسوزه الان ی جوری ی احساس بدی دارم موقع حرف زدن ی جوری حس سربودن و اینکه خرف زدنی احساس میکنم زبونم خسته میشه پرش عضلاتم ک شدیده پاهامم ک روز مچش درد میکنه ی روز ساق پام اخه این همه مشکل جسمی میتونه ب خاطر وسواس و استرس باشه؟

  24. ساره می‌گوید:

    سلام اقاي دكتر ساره ٣١ساله هستم من حدود چهار سال ميشه كه درد زانو دارم و به ارتوپد ها زيادي مراجعه كردم اما با تمام عكس ها يي كه گرفتم همه بهم گفتن مشكلي ندارم درد من مداوم هست والان حدود يكسالي هست دردم شديدتر شده به طوري كه ماهيچه هاي پام حالت سفتي داردن انگار كيلومترها دويده باشم مخصوصا شبها كه باعث ميشه به سختي خواب برم همچنين علاوه بر پاي چپم اين مشكل در پايراستم هم بوجود امده حدود دوماهي ميشه دو در دست چپم مخصوصا انگشتام اخساس تير كشيدن و درد را دارم و ماهيچه بازو دست چپم احاس ميكنم سفت و درد دارد و دو بار به صورت دو يا سه دقيقه دچار تاري ديد در يك چشم شدم البته اين دوبار در فاصله زماني يكسال يا بيشتر اتفاق افتاده و همچنين چندبار احساس كردم گونه هاي صورتم مخصوصا سمت چپ سفت و بي حس شدن الان جوري شدم كه به سختي از جام بلند ميشم و هميشه احساس خستگي ميكنم و روز به روز برام سختر ميشه در حدي كه حتي كارهاي خونه يا غذا درست كردن برام شده يه چيز وحشتناك اخه خيلي دردم زياد ميشه ميخواستم بدونم ايا احتمال ام اس وجود داره ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این علائم نشانه های ام اس نیستند بیشتر مطرح کننده اختلال جسمی شکل است که نوعی وسواس و تلقین بیماری است. در وحله اول درمان طولانی مدت با اعتماد کامل مشکل روان تنی را پیگیر باشید. در هر زمان که معاینه بالینی بیماری عضوی نشان دهد میشود آن موقع اقدامات تشخیصی و درمانی را پیگیر شد.

  25. محمد امین می‌گوید:

    با عرض سلام خدمت آقای دکتر سیفی عزیز چند تا سوال داشتم همراه با شرح حال بیمار براتون میفرستم .
    همسر من 26 ساله است. ایشان در سال 1394 باردار شدند مدتی پس از بارداری حالت هایی از یادآوری یک خاطره براشون پیش میومد که حالشون رو بد می کرد.( که الان متوجه شدم احتمالا همون صرع ناقص بوده ) تقریبا حتی پیش از بارداری مقداری ضعف و منگی داشتند که مدام با مراجعه به دکتر قرص های آهن و تقویتی براشون تجویز می شد اما فایده ای نداشت. در دوران پس از زایمان این حالت های یادآوری براشون بیشتر و قوی تر شد تا این که روز 9 اسفند 95 تشنج کامل بهشون دست داد. بعد از اون مشخص شد که یک تومور از نوع استروسیتوما لو گرید دقیقا کنار هیپوکامپ سمت چپ ایشون وجود داره.
    ایشون اول 1 قرص دپاکین 500 در هر روز مصرف می کردند که الان یک و نیم قرص مصرف می کنند. تقریبا حملات یادآوری کنترل شدند. اما ضعف و رنگ پریدگی و منگی و کمی ضعف در حافظه هنوز دارند .
    1- آیا مصرف 1.5 قرص در روز برای ایشون که 50 کیلو وزن دارند کافیه ؟
    2- آیا حتما باید جراحی بشه ؟
    3- ایا با توجه به این که در هیپوکامپ سمت چپ هست جراحی سخت نیست ؟ عوارض جدی میتونه داشته باشه ؟
    4- آیا بارداری و شیردهی تاثیری بر این حملات یا آغاز این حملات داشته ؟
    5- آیا جراح خاصی رو سراغ دارید برای عمل هیپوکامپ سمت چپ ؟
    6- آیا با جراحی مساله حملات صرع ناقص یا کلی و تمام اون عوارض ناشی از وجود تومور از بین میره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مقدار دپاکین را در صورت لزوم تا سه قرص 500 هم میشود داد. در حاملگی معمولا صرع و تومور علائم بیشتر نشان میدهد. اگر تومور وسیع باشد برداشتن آن ممکن است اختلال حافظه و تکلم ایجاد کند. جراحی ظریف بدست جراح با تجربه در کم کردن عوارض عمل مهم است. بسته به اینکه نتیجه آسیب شناسی چه باشد پرتودرمانی و… ممکن است توصیه شود.

  26. هستیار عبداله می‌گوید:

    باسلام اقای دکتر من مریض شما هستم و دو دوره دوای افسردگی مصرف کردم
    اقای دکتر من احساس خستگی زیاد و زود عصبی و با کوچک ترین نارحتی اعصابم بهم می ریزه و نارحت می شم و همیشه احساس می کنم که ذهنم درگیره و نمی تونم تمرکز کافی روی اطرف و محیط داشته باشم و در این حالت احساس می کنم که حافظه ام خیلی کم می شه و گاهی او قاط هم خیلی خوبم با کافین و الکل هم نارحت می شم
    باتشکر از شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تین علائم ادامه افسردگی است بهتر است درمانها کنترل شود اگر اخیرا مراجعه داشته اید زنگ بزنید با مرور پرونده تلفنی کنترل شود اگر مدت زیادی است مراجعه حضوری لازم است.

      • جعفر عبداله می‌گوید:

        سلام خدمت شما اقای دکتر
        من می خواستم راهکار یک ذهن و فکروجسم راحت و اسوده چطوری داشته باشم که افکار منفی به ذهنم نیاد و همیشه یک انسان شاد و سرحالی باشم

    • هستیار ع می‌گوید:

      باسلام
      اقای دکتر راهکار یک ذهن باز و اسوده و یک ارامش ذهنی و جسمی چیست
      باتشکر

    • هستیار ع می‌گوید:

      باسلام خدمت شما اقای دکتر
      اقای دکتر راهکار یک ذهن باز و اسوده و یک ارامش ذهنی و جسمی چیست
      باتشکر

  27. نسیم می‌گوید:

    آیا مصرف ملاتونین برای فرد مبتلا به بیماری ام اس مانعی دارد؟

  28. یاسر می‌گوید:

    باسلام
    من ام اس دارم و رسیپژن میزنم یک هفته ای هست که کتف راستم درد می کند و گرفتن حتی یک موبایل دردستم سخت است ،زیاد احساس خستگی دارم و دو سه روزی هست که چندبار درروز در سمت راست بدنم حالت برق گرفتگی دست میدهد انگشتان دست چپم خفیف سر است دکتر می گفت بخاطر دیسک گردن است آیا حالت جدید ربطی به ام اس دارد؟؟

  29. الهام می‌گوید:

    با سلام.میخواستم بدونم مصرف کوتاه مدت قرصLDبرای بیماری msضرر ندارد؟داروی مورد استفاده بیمار کپسول سینوتک هست.ممنون

  30. الهام می‌گوید:

    ببخشید آقای دکتر پیاما رو که میخوندم یه جا فرموده بودین که احتمال پیشرفت بیماریmsبدون علائم هست…خواستم بگم واقعا امکان هست که پلاک زیاد بشه بیماری پیشرفت کنه ولی هیچ علائم و نشونه ای نداشته باشه؟؟؟نگران شدم چون من ۸ماهه مبتلا هستم و حدود۲۰روز دیگه نوبتmriبعدیمه تو این مدت هیچ علائمی نداشتم خوشحال بودم که پیشرفت نداشتم ولی با این پاسخ شما به یکی از عزیزان واقعا نگران شدم

  31. ناهيد می‌گوید:

    با سلام
    جناب آقاي دكتر بنده نوزاد دختري دارم كه دور سر هنگام تولد ٣٥ بوده و اكنون كه شش ماهه است دور سرش ٤٥ شده است، بهداشت ميگويد زياد است، اكنون فرزند من غلط ميزند، خوب غذا مي خورد و ميخندد، اشيا را ميگيرد و موقع خواباندن روي شكم گردنش را نگه مي دارد،
    با توجه به موارد ذكر شده چه دستور ميفرماييد؟
    سپاس از لطف شما

  32. محسن می‌گوید:

    سلام،
    من مدتیه با خانمی ازدواج کرده ام که خواهرش دارای دو بچه است که اولیش که پسر باشه متاسفانه مبتلا به اوتیسم است. خوشبختانه فرزند دوم که دختر است نرماله. اخیرا متوجه شدیم که برای سومین بار باردار شده است که متاسفانه پزشک زنان زایمان براساس ازمایشات مرسوم در دوره بارداری مشکوک شده و دستو به ازمایش امینو داده و تشخیص میده اختلالات کروموزمی باشه. با این تفاسیر ایا این اختلال می تواند به اوتیسم فرزند اول مربوط باشد.؟ آیا برای بارداری همسر من هم ریسکش وجود داره؟

    با سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در اغلب موارد اوتیسم علت کر.م.زومی دیده نمیشود. اگر مشکوک به مسئله ژنتیک هستند بجه اوتیستیک را راحت میتوانند برای تشخیص ژنتیک به ارزیابی بفرستند ضمنا تست خونی جایگزین آمنیوسنتز هم ممکن است. تا موضوع مشخص ژنتیک معلوم نشده مراجعه فامیل کمکی نمیکند.

  33. ali می‌گوید:

    با سلام
    میخواستم بدونم اگه کسی واسه 2ماه قرص والپرات سدیم 200 روزی 2تا مصرف کرده باشه و با قطع ناگهانی اون دچار احساس نبض در اکثر نقاط بدن شده باشه ، آیا این عارضه همیشگی هست و یا با گذشت زمان از بین میره؟
    البته یه ماهی از اون قضیه میگذره و احساس نبض در بدنم خیلی کم شده ولی در هنگام خواب(وقتی که در مرحله گذار از بیداری به خواب میخوام برم دستم یا شونم بصورت ملایم حرکت میکنه و بعد از چند دقیقه خوابم میبره و به عبارتی پرش عضلانی قوی و با شدت نیست که آزارم بده اما نگرانشم) ، میخواستم بدونم این عارضه هم با گذشت زمان مثل همون احساس نبض که با گذشت یه ماه از بین رفت ، این حالت هم با گذشت زمان از بین میره؟
    با سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر بخاطر صرع و تشنج والپروات داده شده نباید بدون نظر پزشک قطع شود اگر برای علت دیگر داده شده پزشک معالج تغییر درمان را تعیین میکند.

  34. زهرا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشین خواستم بپرسم صدا دادن فک و خشک شدن و درد و سوزش گلو قرمز شدن زبان از خشکی دهنم زبونم زخم و ترک شده در ضمن من خیلی استرسی ام هستم کمبود لهن و ویتامینم دادم الان چندروزه غذا خوردنی انقد ک گلوم خشکه اذیت میشم یعنی گلوم درد میکنه حتی وقتی آب دهنمو قورت میدم خودم وقتی گلومومیبینم دونه های قرمز ب دیوارش چسبیده ب نظر شما علتش چیه ی سوال دیگه ام داشتم من وقتی پامو تکون میدم یا میخوام بلند شم مچ پامم صدا میده ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      خشکی مفصلی در هر ناحیه با تمرین حرکتی برطرف میشود. احتمال عفونت ویروسی یا علت دیگر در دهان و گلو در معاینه حلق مشخص میشود.

  35. banoo می‌گوید:

    چه داروهایی تداخل دارویی با دیوایل بایوکس دارند؟ ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      احتمال تداخل دارو برحسب شرایط بیماری و شخص بیمار فرق میکند تجویز هر ترکیب داروئی با پایش بالینی ممکن است

  36. اشکان می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید سوالی داشتم درباره بیماری ام الان نزدیک به چهار سال که دچار بیماری مانیای حاد شدم از بچه گی هم افسردگی داشتم ولی شایدم کمتر به هیپو مانیا دچار می شدم ولی بخاطر یک اتفاق استرس زا بیماری به مانیای حاد تبدیل شدم الان نزدیک به سالهاست که لیتیوم مصرف می کنم سوالم درباره مشکلی است که بعد از حالت مانیا برام اتفاق افتاد اینه که متوجه نشدن حرفهای مردم البته گوش سمت راستم کمی افت شنوایی داره ولی از وقتی که دچار مانیا شدم دیگر نتونستم تمرکز حرفهای دیگران بشوم مگر اینکه شمرده شمرده و آرام آرام صحبت کنند حالا این مشکل شنوایی است یا اینکه مشکل بیماری مانیا است با تشکر

  37. غلامرضا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر یه سوال داشتم
    من ام ار ای گرفتم و اتفاقی چنتا پلاک داشتم وهیچ علامتی ام ندارم معاینه ام شدم توسط دو پزشک متخصص سالم بودم
    دکترم گفته باید ام ار ای باتزریق بگیری… لازمه به نظرتون؟؟؟؟
    درضمن ام اری من از مغز و نخاع گردنی بوده
    که پلاک ها در مغز بودن
    پزشکم گفت ۳ماه دیگه MRI با تزریق بگیر ببینم فرق کردن وایا فعال هستن یا نه…
    این درحالیه که معاینه ام کاملا طبیعی بوده و علامت عصبی خاصی ام ندارم.الان ۴ماه شده و هنوز علامتی ندارم
    میترسم تزریق هم واسه پلاکا تحریک ایجاد کنه و فعالشون کنه و یا واسه کلیه هام اشکال ایجاد کنه گرچه کراتینین ۱.۱ دارم
    ایا ماده حاجب باعث اسیب به کلیه میشه؟؟؟
    ضرورت داره انجام MRI با تزریق؟؟؟؟
    ممنونم اگه راهنمایی بفرمایید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      قبلا پاسخ داده شد اگر تعداد پلاک چند تا است و در معاینه علائم عصبی دیده شده اسکن با تزریق و ضروری مشکلی پیش نمی آورد.

  38. غلامرضا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر یه سوال داشتم
    من ام ار ای گرفتم و اتفاقی چنتا پلاک داشتم وهیچ علامتی ام ندارم معاینه ام شدم توسط دو پزشک متخصص سالم بودم
    دکترم گفته باید ام ار ای باتزریق بگیری لازمه به نظرتون؟؟؟؟
    پاسخ دادن
    غلامرضا می‌گوید:
    دیدگاه شما در انتظار بررسی است.
    آوریل 20, 2017 در 6:55 ق.ظ
    درضمن ام اری من از مغز و نخاع گردنی بوده
    که پلاک ها در مغز بودن
    پزشکم گفت ۳ماه دیگه MRI با تزریق بگیر ببینم فرق کردن وایا فعال هستن یا نه
    این درحالیه که معاینه ام کاملا طبیعی بوده و علامت عصبی خاصی ام ندارم
    میترسم تزریق هم واسه پلاکا تحریک ایجاد کنه و فعالشون کنه و یا واسه کلیه هام اشکال ایجاد کنه گرچه کراتینین ۱.۱ دارم
    ضروری انجام MRI با تزریق؟؟؟؟
    ممنونم اگه راهنمایی بفرماییید
    پاسخ دادن
    پاسخ

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      یک پلاک نشانه بیماری نیست اغلب تا موقعی که علت مشخص دیده نشود تحقیق توصیه نمیشود. با اسکن تزریقی بجا مشکلی پیش نمی آید.

  39. غلامرضا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    ببخشید من هنوز متوجه نشدم
    الان MRI با تزریق لازمه بگیرم یا نه
    طبق فرمایش شما چون علامت ندارم لازم نیست
    درست متوجه شدم؟؟؟

  40. آسمان می‌گوید:

    باسلام و وقت بخیر.میخواستم بدونم گردن درد در ام اس چگونه است؟چه دردهایی در گردن مربوط به ام اس میشود؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اشکال مختلف درد گردن در ام اس دیده میشود ولی اغلب بدون ارتباط با ام اس است بهتر است علائم درمعاینه ارزیابی شود.

  41. امیررضا می‌گوید:

    با سلام. اقای دکتر یه مدتیه در نیمه بالای دماغم احساس سینگینی دارم. انگار با انبر دماغمو دارن فشار میدن. علت چی میتونه باشه? به چه دکتری مشاهده کنم?با تشکر

  42. ارجمند می‌گوید:

    سلام خسته نباشید دکتر بنده دو ماه پیش بادرد گوش چپ به متخصص گوش مراجعه کردم گفتند که فک شما درد میکنه بعد معده درد گرفتم وبه دنبالش قفسه سینم درد گرفت مدام دچار اسپاسم عضلانی میشم چشم چپم درد داره همه آزمایشها رو دادم میگن سالمی ولی من بهبود نمی یابم به متخصص گوارش مراجعه کردم گفتند از استرس اظطرابه برام سیتالوپرام وپنتو پرازول نوشتند الان احساس سوزش طرف چپ بدنم دارم میخواستم ببینم آیا تشخیص درسته یا حضوری به خدمتتون برسم بنده از همشهری های شما هستم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم متنوع دردهای منتشر بیشتر در شرایط استرس و نگرانی پیش می آید ضمن درمان مشکل روان تنی بهتر است برای هر مورد با علائم بیماری عضوی هم درمان لازم بعمل آید.

  43. حسین می‌گوید:

    دانشمندان می‌گویند شاید علت ام‌اس را یافته باشند دانشمندان می‌گویند مکانیسم جدیدی را در داخل سلول شناسایی کرده‌اند که می‌تواند علت ایجاد بیماری مالتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) را توضیح دهد. آنها امیدوارند این کشف به یافتن درمان تازه‌ای برای این بیماری سیستم ایمنی کمک کند.
    ام‌اس که دو و نیم میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا هستند معمولا در دهه بیست یا سی زندگی ظاهر می‌شود و شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است.
    علت این بیماری ناشناخته است. به دلیلی نامعلوم، سیستم ایمنی بدن به رشته‌های اعصاب حمله و آنها را تخریب می‌کند.
    رشته‌های اعصاب در بدن مثل سیم برق هستند. سیم برق یک رشته هادی جریان برق در وسط دارد که کار هدایت الکتریسیته را انجام می‌دهد و روی آن پوششی لاستیکی قرار دارد که از سیم محافظت می‌کند.
    در بدن هم همین طور است، روی رشته عصبی را لایه‌ای محافظ به نام میلین می‌پوشاند. در بیماری ام‌اس، سیستم ایمنی به دلایل ناشناخته، ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی، به این غلاف میلین حمله کرده و آن را تخریب می‌کند. این تخریب علاوه بر اینکه خود عصب را در معرض آسیب قرار می‌دهد هدایت جریان الکتریکی در عصب را هم مختل می‌کند، مثل سیم برقی که عایقش کنده شده و دچار اتصالی می‌شود.
    این باعث می‌شود اعصاب نخاعی و مغزی که دیگر لایه محافظ ندارند به تدریج دچار تحلیل و تخریب شوند که نتیجه آن معلولیت‌ و ناتوانی‌های مختلف است.در حال حاضر اساس درمان داروهایی است که سیستم ایمنی را از کار می‌اندازند اما این روش صرف‌نظر از عوارضی که دارد کمکی به بازگرداندن اعصاب تخریب شده نمی‌کند؛ در بهترین حالت یا پیشرفت بیماری را کند کرده یا دوره‌های فروکش بیماری را بیشتر و طولانی‌تر می‌کند.
    علائم بیماری بسیار متنوع است، خستگی مفرط، انقباضات عضلانی، مشکلات بینایی، مشکلات حرکتی، فلج عضلات، درد و مشکلات تکلم برخی از آنها هستند.
    دانشمندان مدت‌ها است که حدس می‌زنند، میتوکندری، بخشی از سلول که مسئول تولید انرژی است، در ایجاد ام‌اس نقش داشته باشد.
    محققان دانشگاه اکزتر بریتانیا و آلبرتای کانادا -که تحقیق خود را در نشریه التهاب اعصاب منتشر کردند- متوجه شدند پروتئینی به نام Rab۳۲ به میزان بسیار زیادی در بافت مغز مبتلایان به ام‌اس وجود دارد در حالی که این پروتئین در افراد سالم دیده نمی‌شود.
    پژوهشگران سپس دریافتند هر جا که Rab۳۲ وجود دارد، باعث می‌شود بخشی از سلول که در خود کلسیم ذخیره می کند بیش از حد به میتوکندری نزدیک شود. به این ترتیب ارتباط این دو بخش مختل می‌شود. اختلال در منبع کلسیم سلول، کار میتوکندری را مختل می‌کند. نتیجه آسیب دیدن سلول‌های عصبی و بیماری ام‌اس است. دانشمندان هنوز نمی‌دانند چرا این همه پروتئین Rab۳۲ در مغز مبتلایان به ام اس تجمع پیدا می‌‌کند اما فکر می‌کنند اگر پروتئینی پیدا کنند که بتواند Rab۳۲ را هدف قرار دهد، ممکن است درمان ام‌اس را یافته باشند.
    پروفسور پل اگلتون استاد دانشکده پزشکی دانشگاه اکزتر می گوید: “مالتیپل اسکلروزیس می‌تواند تاثیر مخربی بر زندگی افراد بگذارد، بر تحرک، حرف زدن، توانایی‌های ذهنی و غیره.”
    “تاکنون تمام درمان‌ها برای رفع علائم بوده و چون علت دقیق بیماری را نمی‌دانیم تحقیقات هم در این زمینه محدود بوده است… اما این یافته جدید و هیجان‌انگیز راهی تازه را در تحقیقات باز کرده است. این مرحله حیاتی است، و امیدوارم به درمان تازه و موثری برای ام‌اس ختم شود.”در حال حاضر برای بسیاری از مبتلایان به ام‌اس درمان مناسبی وجود ندارد و این بیماران زندگی‌ای دشوار و غیرقابل پیش‌بینی دارند.
    در ایران افزایش چشمگیر شمار مبتلایان به ام‌اس در سه دهه اخیر باعث نگرانی شده است. تحقیقات مختلف میزان شیوع بیماری را در ایران را متفاوت گزارش کرده‌اند اما به نظر می‌رسد در مجموعه میران شیوه در ایران بطور متوسط ۴۵ در صدهزار باشد (در قیاس با ۱۶۴ در صد هزار در انگلستان).
    زنان تقریبا سه برابر مردان در ایران به ام‌اس مبتلا می شوند. در بین استان‌های کشور شیوع بیماری در استان اصفهان به میزان قابل توجهی زیاد است و حتی نزدیک به دو برابر متوسط کشوری است. کمترین شیوع ام‌اس در ایران در استان سیستان و بلوچستان است. منبع بی بی سی فارسی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ضضمن تشکر از ارسال مطلب در مورد علت زائی ام اس که با ترجمه روان و ساده تهیه شده و اشاره ای هم به شیوع بیماری در ایران گردیده، جهت استفاده کابران مقاله را عینا به اسم خودتان در لیست مقالات قرار میدهم، به امید همکاری علمی بیشترتان.

  44. مریم می‌گوید:

    سلام آقا دکتر
    من نیاز به راهنمایی دارم. لطفا در مورد مشکلم به بنده راهنمایی بفرمایید
    من دختری 29 ساله هستم. در تعطیلات نوروز امسال (سال 96) به مسافرت رفتیم در طول مسافرت متوجه شدم در حین راه رفتن گاهی احساس سرگیجه دارم. کم کم حالت تهوع هم به آن اضافه شد تا وقتی که از مسافرت برمیگشتیم یعنی حدود 12 فروردین خیلی حالت تهوع ها و سرگیجه …… این حالت پیش اومد من وقتی راه میرفتم سرگیجه داشتم و یا کشش بدن به یک سمت که حس میکردم به خاطر اینه که مردمکم حرکت نمیکنه و به سمت راست تسلط ندارم.
    الان بیشتر از سه هفته از این اتفاق و مسافرت گذشته و حس مینم حرکت مردمکم و مشکل چشم رو به بهبود هست و تقریبا دیگه سرگیجه ندارم .اما گاهی احساس گزگز در چای سمت چپ دارم که یک روز یا دو روز رخ میده و بعد رفع میشه. همچنین مشکل عضلات صورتم هم رفع شده.
    باید بگم من قبل از این قضییه مشکلی با چشمم نداشتم اصلا و فقط گاهی احساس گزگز در پام داشتم که بعد از چند روز رفع میشد.
    ….ببخشید که با ائضیحات طولانی وقتتون را گرفتم، میشه لطفا بفرمایید که با این توضیحات نظر شما در مورد شرایط من چیه؟ چقدر به نظر دکترم نزدیکه نظر شما و اینکه چقدر وضعیت من خطرناکه؟ آیا این بهبودهایی که با مرور در چشمم ایجاد شده مثبت هست؟
    لطفا راهنمایی بفرمایید جناب دکتر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنا به شرح حال که علامت فلج بین هسته ای چشم و احتمالا علائم نخاعی داشته اید و نتیجه ام آر آی که ضایعه مغزی و نخاعی هرچند اندک نشان داده احتمال ام اس بیش از هر علت دیگر است بعد از دوره پالس کامل درمان پیشگیری ام اس بنظرم لازم است.

  45. م.م می‌گوید:

    با سلام
    ببخشید آقای دکتر علت بیماری ام اس چیست؟
    آیا این نوشته که مرتبا در سایت های مختلف و فضای مجازی مشاهده می کنیم صحت دارد؟
    (منشاء بیماری ام اس چیست؟
    حرص خوردن بیش از حد
    حساس و زود رنج بودن
    عصبی شدن
    خوردن بیش از حد غذاهای سرد
    بی خوابی به مدت طولانی می باشد)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هیچکدام از عوامل فوق علت ام اس نیست. نقص ایمنی سلولهای دفاعی با زمینه ژنی و تحت تاثیر عوامل زیستی دوران طفولیت دخیل است مطالعه مبحث ام کمک تان میکند.

      • م.م می‌گوید:

        مرسی از پاسختون
        آقای دکتر به مدت سه ماه است که تزریق سینووکس رو شروع کردم و یک حمله داشته ام و تعدادی پلاک فقط در مغز وجود دارد و تشخیص دکتر
        ام اس خفیف است
        راسیت این سوال رو برای این پرسیدم که خانواده همش می گویند حساس و زودرنج هستی ،زود عصبی میشی و (گوجه و خیار و لیمو ترش و دوغ و ماستم زیاد مصرف میکردم و البته الان دیگه هیچکدام از اینها رو مصرف نمی کنم ) برای همین هم هست که ام اس گرفتی و خودت و بدبخت کردی این صحبت ها خیلی داغونم کرده همه جا این صحبت ها تکرار میشه البته هیچکس از اقوام اطلاع ندارند ……..
        آقای دکتر من که یک حمله (بی حسی دست و پای راست ) داشته ام امکان شدیدتر شدن علائمم وجود داره الان دختری ۲۴ ساله هستم ممکن است که در آینده فلج بشم ؟ خواهشمندم صادقانه جواب بدید

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          میتوانید برایشان از منابع علمی دلیل بیاورید که ام اس اتفاقی در هر کس ممکن است پیش بیاید ولی بهتر است رویکردتان را نسبت به زندگی بهتر کنید هر نوع بیماری با استرس زیاد و مزمن ممکن است تشدید یابد. با ادامه درمان منظم اغلب موارد بخوبی کنترل میشود. برای موارد استثنا کسی نمیتواند پیش بینی کند.

  46. دکتر سیفی می‌گوید:

    با سلام، هر نوع شتا و راه رفتن در آب و استفاده از جکوزی در کم کردن درد و عوارض دیسک کمر مفید است.

  47. دکتر سیفی می‌گوید:

    با سلام ببخشید یک عده از سوال های کاربران بعلت اشکال خدمات رسانی سایت برایم قابل دسترس نبوده لطفآ سوال تان را مجددآ ارسال فرمائید.

  48. دکتر سیفی می‌گوید:

    با سلام ، بیماریهای ویروسی و تبدار در مواردی موجب تشدید و عود ام اس میشوند لذا بهتر است بیماران ام اس بموقع واکسن آنفلوآنزا بزنند.

  49. آذر می‌گوید:

    باسلام واحترام ،
    آقاي دكتر پاسخ سئوال ديروزم را هنوز دريافت نكردم لطافا مرا راهنمايي بفرماييد خدمتتان گفته بودم از خرداد امسال با ازبين رفتن ديد يك چشم ومراجعه به پزشك تشخيص msبرايم دادند بعداز تزيق 12آمپول سينووكس آنزيمهاي كبديم بالا رفت وبه دستور آقاي دكتر صحراييان اسويمر جايگزين سيووكس شد خوشبختانه بااين آمپول مشكلي ندارم روزقبل كه براي تجديد دارو به پزشكم درشهرستان مراجعه كردم ايشان گفتند باتوجه به حال وروزت روزهاي پنجشنبه وجمعه اسويمررانزن واقعا نميدانم چه كنم به آقاي دكتر صحراييان هم دسترسي ندارم

  50. دکتر سیفی می‌گوید:

    دیروز پاسخ نوشتم که بنا به دستورالعمل داروئی تزریق اسویمر همه روزه است.

  51. فاطمه می‌گوید:

    با سلام مجدد آقای دکتر ،دکتر خواهرم آقای دکتر مجتبی شهیدی هستند نمی دونم تشخیص ایشان التهاب هست یا نه ؟ ایشان گفتند که نمیتونم تشخیصی روی بیماری فعلا بگذارم وفقط چهار آمپول تتراکوزاکتاید تجویز کردن که با فاصله ده روز تزریق شود وعلاوه بر اون قرص آسنترا روزی یک عدد. نگرانم که نکنه فرصت درمان رو ازدست بدیم. البته قبل از دکتر شهیدی تو شهرستان یک نورولوژیست دیگه با دیدن ته چشم ی التهاب بسیار خفیف رو تشخیص دادن که طلاهرا از نطر ایشان بدون اهمیت بود. لطفا مرا راهنمایی کنید

  52. دکتر سیفی می‌گوید:

    التهاب عصب بینائی معمولا در معاینه هیچ علامتی ندارد صرفآ افت حاد قدرت بینائی یک چشم تشخیص را معین میکند. اکر دید حتی نه دهم با عینک دارید جای شک نیست.

  53. فاطمه می‌گوید:

    با عرض معذرت به خاطر سئوالات پی در پی، دکتر شماره چشم خواهرم به اندازه نیم مشکل دوربینی داره که با همون عدسی خوب میبینه، اما دکتر شهیدی میگن که من سر عصب رو میبینم که ی التهاب خفیف روداره. نوار چشمش p100:123 که درمقابل چشم دیگه ش p100:117 بود فقط برام جای تعجب داره که با عینک 0.5 تاری دیدش اصلاح میشه. پس از نظر شما هم اصلاح تاری با عینک نشانه سلامت چشمه؟پس تکلیف اون دو ناحیه پلاک چی میشه؟
    یک دنیا ممنون ازشما

  54. دکتر سیفی می‌گوید:

    بنظرم چشم سالم است پیگیری پلاکها با ام آر آی شش ماه بعد بهتر است بعمل آید.

  55. م.خ می‌گوید:

    سلام..ضمن خسته نباشی …مادرمن مدتی هست در داخل سرش صدای طبل میشنود..مخصوصا وقتی محیط ساکت میشود شدتش بیشتر میشود… مشکلش چیست؟در ضمن سردرد های میگرنی هم دارد و فشار بالاست و سنش هم 54 ساله هستن…باتشکر

  56. دکتر سیفی می‌گوید:

    صدای داخل سر بعلت اختلال در گیرنده های صوتی گوش داخلی است. داروهای مختلف برای کنترل این ناراحتی و کنترل میگرن و… وجود دارد.

  57. فرزانه می‌گوید:

    نیاز به ام آر آی نیست؟خیلی سرم و شونه ام حالت بدی داره.حتی یه مدت احساس بیحسی تو صورتمم داشتم

  58. احمد می‌گوید:

    اقای دکتر چندتا دارو گفتم بهتون ک روانپزشک بهم داد خوردم..عوارضش هنوز هست مثه حالت تهوع..و به حالت عجیب غریبی همش پاهام و تکون میدم بی قرارن پاهام خارش یامورمورنمیشن ولی فکرمیکنم تکون ندم بی حس میشن ..برای ازبین بردن عوارضشون چکارباید کنم مصرفشونم قطع کردم چندروزه

  59. دکتر سیفی می‌گوید:

    به احتمال زیاد علائم احساس شده به مصرف دارو مربوط نبوده و جزئی از علائم نگرانی و ترس از بیماری است. هرگونه تغییر و تعویض درمان با راهنمائی پزشک مجاز است. در صورت ادامه افکار وسواسی درمان بیشتر لازم خواهد بود.

  60. zeynab می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشید ببخشید یکی از فامیلامون براثر استفاده ترامادل سنگ کوب کرده و الان درکماس ضریب هوشیشم8 تا چند درصد امکان برگشتش هس‌؟بطور ده دقیقه هم ایست قلبی داشتن ک با شک برگشت چشماشم قبلنا کامل بسته بود ولی الان نیمه بازه

  61. دکتر سیفی می‌گوید:

    اگر کوما بعلت شوک بوده و عامل دیگر برای بیهوشی وجود ندارد بعد از گذشت دوسه روز امید بهبودی کامل خیلی کم است.

  62. دکتر سیفی می‌گوید:

    خوشبختانه تغییرات غیرعادی مشخص ندارید مختصر آرتروز امر طبیعی است با ورزش وکم کردن استرس برطرف میشود

  63. ج می‌گوید:

    سلام آقای دکتر من نمیدونم سوالم میاد خدمتتون یانه شرمنده اگه تکراری میفرستم خانم بنده در نوروز 95 تشخیص بیماری سی آی اس داده شدن به علت نوریت اپتیک چشمی بعد از 7 ماه کنترل دوره ای در ام آر آی نوشته شده بود بهبودی قابل توجه که پزشک ایشون هم گفتن وضعیتش بهتره اما متاسفانه از دو روز پیش یه بی حسی خیلی خفیف در پای چپ دارن که در انگشت و روی پاشون تا بالاتر از زانو هست البته میگفتن تو صورتم هم به صورت خفیف هست که صورتشون خوب شده الان میخواستم لطف کنین بگین این علایم میتونه عود مجدد و حمله دوباره باشه؟و نیازی هست به پزشک جهت درمان با کورتون مراجعه شود و یا هر پیشنهادی دارین لطف کنین بفرمایین با تشکر از زحمات شما

  64. دکتر سیفی می‌گوید:

    بهتر است علائم گفته شده در معاینه، علت عضوی و عینی علائم از علت تلقینی و خیالی تشخیص داده شود.

  65. فاطمه می‌گوید:

    باسلام اقای دکتر من سی و دو ساله هستم .شش سال قبل انگشت شصت پای چپم دچار گز گز و سوزش شد به پزشکان زیادی مراجعه کردم که تشخیصی ندادن بعد یکی دو ماه خوب شدم در عرض پنج سال دو سه بار اینطور میشدم و خوب میشد تا این که سال پیش سمت چپ بدنم دچار گز گز شدید شدوبعد چند روز همه ی بدنم گزگز میکرد گردن درد شدیدی داشتم .ام ار ای سر و گردن نرمال بود داروی اضطراب تجویز شد که چون باردار شدم استفاده نکردم .من علایم را در بارداری همچنان داشتم ولی بعد زایمان بهتر شدم اقای دکتر ایا لازمه که دو باره ام ار ای بدم ؟با تزریق؟

  66. دکتر سیفی می‌گوید:

    اگر در معاینه علایم غیر طبیعی ندارید نیاز به اسکن نیست.

پاسخ دهید



− 9 = هیچ
