درمان ساده تر برای موارد عود خفیف مالتیپل اسکلروز ( ام اس )

در مواردی بفاصله چند هفته بعد از درمان پالس ( کورتون وریدی ) و ضمن ادامه درمان با اینترفرون ، عود خفیف ام اس بصورت اختلال حرکتی و یا حسی ظاهر میشود. اگر علائم ظرف چند روز خودبخود برطرف شود نیاز به درمان اضافه پیش نمی آید ولی اگر پس از چند روز علائم دوام داشته و وجه مشخصه عارضه عصبی مرکزی داشته که بشکل گرفتاری نخاعی یا چشمی یا مغزی ظاهر میشود، و چنانکه علائم خیلی حاد و شدید نباشد، از آدرنوکورتیکواسیروئید (ACTH) که نوع سنتتیک آن به اسامی Tetracosactide وSynacthen در بازار موجود است میشود استفاده کرد. برحسب شدت عارضه 5 تزریق یا بیشتر بصورت عضلانی همه روزه یا یک روز درمیان تجویز میشود. عوارض این درمان نسبت به کورتون خوراکی و تزریقی کمتر است. نگارنده در 70 الی 80 در صد موارد با این روش برگشت علائم بیماری را مشاهده نموده است.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

1,587 Responses to درمان ساده تر برای موارد عود خفیف مالتیپل اسکلروز ( ام اس )

  1. حسين می‌گوید:

    سلام آقاى دكتر
    من همسرم مدت يك ماه بود كف پا و ران و بعضى موقع ها در ناحيه شكم بى حسى داشتن به دكتر مراجعه كرديم ازش ازمايش خون ادرار نوار عظله گرفتن تو هيچ كدام چيزى نبود دكتر ام ار اى برايش نوشت و بعد از جواب گفتن كه ام اس دارن ما با چند دكتر مشورت كرديم تا اين كه او را تحت درمان پالس تراپى گذاشتن ولى دكتر از او دوباره ام ار اى با تزريق را گرفتن ايا ممكن هست اام اس نباشد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر علايم عصبي با كانونهاي عارضه مطابقت دارد و علت ديگري يافت نشده تشخيص ام اس اغلب درست مطرح ميشود

  2. سیاوش می‌گوید:

    درود بی کران خدمت جناب اقای دکتر جوانی هستم 38 ساله پنج سال ام دارم سوال من این هست هر دارویی استفاده کردم حالم بدتر شده نه اینکه فکر کنم بعدش رفتم دکتر خود دکتر گفت استفاده نکن هم امپول استفاده کردم هم قرص این قرص فینگلیمود خوب بود چهار ماه خوردم دل درد شدید ازمایش دادم خیلی انزیمهای کبدم بالا رفت دکتر گفت اصلا نخور تا کبدت خوب بشه بعد چند ماه بعد امپول داد هفته ای سه بار copaxoneزدم به هفته دوم نرسیده کل بدنم قرمز کل بدنم لکه لکه قرمز شد دکترم گفت دیگه استفاده نکن الان هر ماه میرم بیمارستان داروی ايمونوگلبولين وريدي تزریق میکنم این ماه بزنم میشه جلسه سوم جناب اقای دکتر چیکار باید انجام دهم دارو به من نمیسازه مشکل من تویی راه رفتن بیشتر از ده دقیقه بیشتر راه نمیتونم بروم خسته میشم دکترم گفته به خاطر اینکه کبدت اسیب نبینه فامپیرا نخور نظر شما چیه خواهش میکنم کمکم کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظرم انتخاب داروئی که حدالامکان عوارض کمی داشته و از سیر تشدید بیماری جلوگیری کند بایستی با امتحان داروهای جدیدتر تحت شرایط بیمارستانی لازم خواهد بود اگر همکار پزشک معالج عضو هیئت علمی است برای بستری و مشورت در مورد داروی جدید مثل ریتوکسمب میتوانند اقدام کنند.

  3. صبا می‌گوید:

    سلام جناب دکتر وقت تون بخیر/من 16 سالمه سال پیش دچار بیماری میلیت عرضی شدم تحت درمان پالس کورتون قرار گرفتم تونستم بهبودی نسبی پیدا کنم اما چند روزه که پشتم خیلی درد میگیره پاهام تو راه رفتن ضعیف شدن و با عرض معذرت احساس بی اختیااری ادرار دارم و قرص های اوکسی بوتینین و گاباپنتین هم مصرف میکنم به نظر شما ایا بیماری من دوباره داره عود میکنه یا نه ممنون میشم جواب سوال منو بدین

  4. حسین می‌گوید:

    با سلام من سال 90 کف پای شروع به گز گز کردن کرد ام ار ای انجام دادم تو اولین ازمایش همه چی نرمال بود بعد از مدتی دوباره گز گز ها با شدت بیشتری نمایام شد و دکترم را عوض کردم ازمایش خون دادم و دکتر تشخیص دادند که یتامین ب 12 من شدید پایین اومده است و برای. من من تجویز کردند تا ویتامین ب 12 بزنم تا به حد نرمال برسد بعد از مدتی عدم تعادل سراغم اومد که با مجبور به عوض کردن دکتر شدم دوباره ام ار ای دادم تو این ازمایش پلاک مشاهده کردند و برای من ازمایش مایع نخاعی درخواست دادند که تو این ازمایش ها به من گفتند که شما به بیماری ام اس مبتلا شدید.الان به مدت 6 سال است که هفته ای یکبار سینووکس مصرف میکنم الان بعد از 6 سال هیچ بهبودی کسب نکردم و هر هفته بعد از تزریق سینووکس حالم شدیدا بهم میریزد عدم تعادلم بیشتر میشود تب میکنم حتی ضعف اندامهای بدنم را هم دارم حتی برای ادار کردن هم خیلی به مشکل برخورد میکنم این روند معمولا تا سه چهار روز ادامه دارد تا میام کمی بهتر شوم و سرحالتر دوباره نوبت تزریق امپول بعدی میرسد و دوباره همین علائم تکرار میشود حال با این اوصاف از شما میخوام مرا راهنمایی کنید من حتی به اینکه ام اس داشته باشم شک کرده ام ولی چون دکتر گفته نباید سرخود داروم رو قطع کنم همچنان امپول رو تزریق میکنم به نظر شما علائم من طبیعی است یا باید تمام مراحل انجام ازمایشات رو تکرار کنم یا امکانش هست در تشخیص بیماری من اشتباهی صورت گرفته باشد?

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعد از گذشت اين همه سال اگر ام اس باشد علايم بيماري در معاينهو اسكن بوضوح ديده ميشود.اگر سينووكس عوارض ميدهد پزشك معالج با تزريق سينومر …..يا قرض …..موافقت ميكند.

  5. نازنین می‌گوید:

    با سلام. ببخشید من حدود دو سه روز تحت استرس و هیجان بوده ام. امروز انگشت های پا و دستم و سمت چپ صورتم حالت بی حسی و مور مور دارند. میخواستم بدانم این علائم نشانه ام اس میتوانند باشند یا بخاطر حالت های عصبی که داشته ام است. با تشکر از آقای دکتر

  6. محمد می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    من چند ماه قبل چشم راستم تار شده بود به پزشک معارجه کردم که بعد ام ار ای گفتند ام اس هست چند پلاک کوچک رو مغز هست و یکی هم رو نخاع ولی من اصلا احساس ضعف ندارم چون دانشجو دانشگاه ارتش هستم میخواستم بدونم بیماری من چقدر پیشرفت کرده من خوب میشم یا نه
    ضمنا رسیژن هم مصرف میکنم
    ممنون

  7. دکتر سیفی می‌گوید:

    اگر علائو عصبي اختلال حس با نشانه ديده شده در اسكن مطابقت دارد تخيص cis كه شروع است مطرح ميشود درمان حاد فعلي و پيشگيري بعدي لازم است

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      توضيح بيشتر در معاينه حضوري پزشك ميدهند.

    • سارا از کرج می‌گوید:

      سلام و خسته نباشید آقای دکتر این جواب سوال کدوم کاربره؟ آخه من 25 آگوست یه سوال گذاشته بودم راجع به درد چشمام که جواب دادین (چند پیام بالاتر را ببینید)ولی نمیدونم چرا یه تیکه از جوابتون و سوال من با فاصله پایین صفحه چاپ شده حالا دو تا جواب اینجا هست یکی اینکه گفتین cis یکی اینکه گفتین اختلال روان تنی ولی نمیدونم کدوم جواب مربوط به منه؟ میشه مشخص کنید با تشکر

      • دکتر سیفی می‌گوید:

        اگر در معاينه افت بينائي عملا تاييد شده و تشخيص التهاب عصب بينائي بوده تشخيص سي آي اس، اگر تاييد نشده مشكل اضطرابي و روان تني بيشتر مطرح ميشود

  8. ناشناس می‌گوید:

    به نام خدا
    عرض سلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر سیفی و تبریک روز پزشک.
    خانمی 42 هستم که از حدود 4 سال پیش، پس از گذشت 2 هفته سر درد یکطرفه و سپس تاری دید پس از MRI در بیمارستان بستری و کورتون درمانی شدم
    پس از آن طبق نظر یکی از پزشکان متخصص تزریق هفته ای سینووکس را آغاز کردم
    همانطور که ذکر شد از بین چندین متخصص مغز و اعصاب که مراجعه کردم تنها نظر یکی از پزشکان درمان با سینووکس بود
    بعد از آن طی مراجعات به پزشکان متخصص دیگر و تکرار MRI به من گفته می شد که از ابتدا اصلا نیازی به درمان با سینووکس نبوده
    اما همین پزشکان هیچکدام هم اجازه ی قطع درمان را ندادند حالا پس از گذشت حدود 4 سال واقعا تزریق آمپول ها شدیدا آزارم می دهد و به لحاظ جسمی و روحی توان ادامه درمان با سینووکس راندارم
    به همین خاطر ماه گذشته دوباره به همان پزشک که بار اول سینووکس را تجویز کرده بود مراجع کردم و ایشان پس از بررسی مجدد MRIها گفتند لازم به ادامه تزریق نیست و از اول شهریور ماه تزریق را قطع کنم و به مدت 20 روز قرص پردنیزولون را با دوز خاصی طبق دستور مصرف کنم
    به جهت اطمینان بیشتر با اصرار فراوان مدارک پزشکی و MRIها را از طریق منشی به دکتر صحراییان نشان دادم (ایشان بیمار جدید نمی پذیرند) ایشان هم پس از بررسی MRI ها قطع سینووکس را زیر نظر پزشک شهرستان پیشنهاد دادم وقتی به پزشک شهرستان محل سکونتم مراجعه کردم ایشان با قطع سینوکس موافق نیستند لازم به ذکر است که من در طول چهار سال گذشته علامت خاص و مهمی نداشتم از محضر جناب دکتر سیفی استدعا دارم در خصوص نحوه ی قطع تزریق سینووکس مرا راهنمایی بفرمایید.
    با سپاس فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر عارضه عصبي نداريد، و در اسكن تشديد علائم ديده نشده، با قطع درمان ميشود سير بيماري را با معاينات و اسكن دوره اي پايش نمود.

  9. ناشناس می‌گوید:

    با سلام و سپاس از بذل توجه و پاسخ جنابعالی
    سپاسگزارم اگر راهنمایی بفرمائید که به چه صورت تزریق سینووکس رو قطع کنم
    آیا باید بطور ناگهانی قطع شود
    یا اینکه به عنوان مثال به جای هر هفته هر دو هفته یکبا تزریق نمایم و بعد به طور تدریجی قطع کنم.

    بیکران سپاسگزارم در این رابطه برنامه ای به اینجانب ارائه دهید

  10. الهام می‌گوید:

    با سلام
    خانمی 26 3 سال مبتلا به ام اس و متاهل
    آقای دکتر من قبلا هم از شما درباره پیشرفت ناگهانی بیماریم بعد از حدود3 سال سوال پرسیدم که شما یه روش درمانی پیشنهاد دادید که نام ان را فراموش کردم و هرچه داخل سایت گشتم نتونستم سوال و جواب را پیدا کنم، ولی میدونم نوعی شیمی درمانی بود.
    و یه مساله دیگه اینکه من از اول سال تا الان بعد از حمله سختی که داشتم ،که علایم حسی، چشمی، شنوایی، ادراری، و اکثر علایم موجود را داشتم دچار یه حمله سخت دیگه به فاصلهدتقریبا 2 ماه از حمله اول شدم که بر خلاف حمله اول که به پالس جواب نداد ولی حمله دوم با پالس سریع بهبود یافت و علایمم رفع شد ولی یه هفته بعد دچار سرگیجه شدید شدم و بی تعادلی شدم که با خوردن پردینزولون رفع شد ولی تا الان گاهی بصورت مزمن و گاهی جست و گریخته این سرگیجه و بی تعادلی و دارم و واقعا اذیتم میکنه و اصلا نمیتونم کاری انجام بدم تمرکزم رو ازم گرفته و به قرص دیمین هیدرینات و بتاهیستین و نف پردبنزولون هم خیلی کم ج میده،از طرفی. طی دو حمله اخیر پوست صورتم شدید به پالس کورتون واکنش نشون …..

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای موارد عود مقاوم به درمان متعارف در ام اس تصمیم کیری با داروهای جدید به علت مسائل مختلف از حمله عوارض و هزینه و اثربخشی، قبل از شروع پزشک معالج بایستی تمام موارد را با بیمار بحث کند و در انتخاب درمان نوعی تفاهم باشد مثلا امروزه که قرص فینگولیمود و آمپول جدید ( ریتوکسی مب) تجویز میشود هر کدام مقدمات و مسائلی دارد که جلسات معاینه قابل بحث است.

  11. سارا از کرج می‌گوید:

    با سلام آقای دکتر یه سوال داشتم خواهشا جواب بدین من حدود دو ماه پیش به دلیل احساس سوزن سوزن شدن به دکتر رفتم که ام ار ای نوشتن و دو تا دکتر نشون دادم که گفتن دو تا ضایعه کوچیک داری اما احتمالش خیلی خیلی کمه ام اس باشه الان حدود دو ماهه که درد چشم دارم که متغیره یعنی گاهی چشم چپ گاهی چشم راست گاهی هر دو که هنگام نگاه کردن به طرفین بیشتر میشه و در مواقع استرس هم بیشتر میشه البته مشکل بینایی ندارم و از کامپیوتر هم زیاد استفاده میکنم سوالم اینه آیا درد چشم بدون مشکل بینایی جز التهاب چشمی است ؟آیا جز علائم ام اس است؟ دکتر گفت درد چشم اگر با مشکل بینایی همراه نباشد نگران کننده نیست و جز علایم ام اس نیست اما وقتی در اینترنت جستجو میکنم درد چشمها را جداگانه جز علایم نوشته واقعا گیج شدم ترو خدا جواب بدین ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اکر در معاینه عارضه بینائی یا اختلال عوی عصبی دیده نشده جای نگرانی از لحاظ ام اس نخواهد بود درمان اضطراب کافی خواهد بود.

  12. دکتر سیفی می‌گوید:

    این نوع علائم حسی پراکنده اغلب نشانه اختلال روان تنی خود بیمار انکاری است اگر درمعاینه بیماری مشخص دیده نشده درمان اضطراب و اسکن کنترل بعد از شش ماه مناسب است.

  13. سینا 29ساله می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    obs به چه معناست؟
    در ام آر آی من دیده شده که دکتر اشرافی گفتند مشکل خاصی رو مطرح نمیکنه و برو زندگی عادیتو بکن.
    ممنون میشم توضیح بدین

  14. سینا 29ساله می‌گوید:

    با سلام حضور شما
    آقای دکتر آیا درد چشم به تنهایی می تونه جزو نشانه های ام اس باشه؟ دو ماهیه که چشمام درد می کنه و البته این درد متغیره. ممنون میشم جواب بدین. با تشکر

  15. فرزاد می‌گوید:

    با سلام خسته نباشید اقای دکتر شش سال ام اس دارم هفده تیکه تویی پلاک دارم سه ماه داروی داروی ايمونوگلبولين وريدي تزریق کردم اصلا اثری احساس نکردم به دکتر مراجعه کردم گفتم یک دارو جدید شنیدم ریتوکسیماب این رو تزریق کنم ازمایش خون گفت بده دادم میگه به این خون نمیشه نمیسازه جناب دکتر مگه ربطی داره بعدش جناب اقای دکتر این دارو ریتوکسیماب کمک میکنه بهتر راه بروم سپاس فراوان از شما بزرگوار

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ريتوكسي مب به جهت عوارض متنوع در خيلي از موارد محدوديتهاي تزريقي دارد به تعدادي از بيماريهاي ويروسي قبل از تزريق بايستي واكسن زده شود ضمنا جنبه درماني روي عرارض گذشته ندارد

  16. دکتر سیفی می‌گوید:

    لطفا تاريخ ارسال سوال را اعلام كنيد

  17. علی می‌گوید:

    باسلام بی کران اولا خیلی سپاس برای جواب دادن سوالات جناب آقای دکتر جوانی هستم 38 ساله پنج ساله ام اس دارم دو سال پیش تقریبا یک حمله داشتم تویی نخاع کمر یک قدم نمیتونستم راه برم داروی متل پردنیزولون تزریق کردم بیمارستان بستری شدم درد کاملا خوب شد راه رفتنم بهتر شد اما دوباره دو هفته هست دردش برگشت دکتر گفت دوباره تزریق کنم تویی پنج روز بعدش مشکل کبد دارم دارو نمیسازه الان تقریبا پنج ماه دارو ایمونوگلبولین هر ماه تزریق میکنم البته قبلش نیم ساعت قبل آمپول تزریق میکنن بخاطر حساسیت آلرژی نداشتن جناب آقای دکتر تا چه موقع باید دارو مصرف کنم یعنی تا آخر عمرم بعدش هر چی به دکتر میگم آزمایش خون بدهم میگه نمیخاد پنچ ماه پیش دادم بعدش قبلا سایت شما رو دیدم نوشته بودید این دارو ریتوکسمب خوبه کنجکاو شدم به دکترم گفتم قبول نکرد جناب آقای دکتر تو رو خدا راهنمائی کنید چیکار کنم خیلی متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر صرفا درد علامت مشکوک عود است بدون دیگر علائم عصبی نمیشود ضایعه نخاعی را تایید نمود با معاینه دقیق و ام آر آی مجدد در صورت اتیید عود میلیت با پردنیزولون یا IVIG میشود حملع حاد را منترل نمود. با وجود عارضه کبدی خیلی از داروهای ام اس منع مصرف دارد بهتر است با احتیاط و با کنترل برحسب اثر و عوارض درمان دست پزشک معالج را آزاد بگذارید.

  18. ناشناس می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر دو تا سوال دارم من داروی دارو ایمونوگلبولین تویی شش ماه تزریق میکنم در بیمارستان چند وقت باید تزریق کرد یا چند سال بعدش این دارو ام اس توقف میکنه یا تیکه های داخل مغز امکان داره از بین ببره چون یکی تویی انجمن ام گفت با چند ماه تزریق خوب شده و فقط داره قرص اهن مصرف میکنه بعد ام اس خوب بشه امکان برگشت داره یک دنیا ممنون از لطف شما وقت میزارین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تزریق سرم IVIG برای حمله حاد ام اس تجویز میشود اثر شبیه پالس کورتون دارد برای درمان پیشگیری ام اس کاربرد ندارد. ممکن است در حملات عود هر چند مدت یک دوره تزریق شود.

  19. ناشناس می‌گوید:

    باسلام خسته نباشید جناب اقای دکتر داروی تاسبری و دارو ریتوکسمب تیکه های داخل مغز کم میکنه یا ام اس متوقف میکنه چقدر این داروها موثر هستند با تشکر

  20. ناشناس می‌گوید:

    باسلام خدمت جناب اقای دکتر چهار سال ام اس دارم تویی این چهار سال حمله شدید داشتم بعد کورتون گرفتم خوب شدم تویی ازمایش خون متوجه شدند هپتایت Bگرفتم اما خوب شده نمیدونم چطوری متوقف شده بدون دارو خوب شده حالا فقط ام اس دارم دارم فقط ایمونوگلبولین مصرف میکنم هرماه من میتونم با این حال میتونم این داروی ریتوکسمب مصرف کنم سپاسگزارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر عودها تكراري و مقاوم باشد بعد از اطمينان از نبود فعاليت ويروسي و عارضه كبدي با احتياطهاي كنترل عوارض ممكن است درمان تجويز شود.

      • ناشناس می‌گوید:

        باسلام مجدد جناب اقای دکتر اگر مشکل عارضه کبد داشته باشم به هیج عنوان نمیتونم داروی ریتوکسمب مصرف کنم اخه هر چی قرص میخورم حالم بد میشه نه اینکه تلقین کنم با اوزانس می برنم بیمارستان خدمتمون عرض کردم الان دارو ایمونوگلبولین تازه نیم ساعت قبلش امپول حساسیت ارامش میزنند دکتر تازه این هم میزنم سردرد شدید میگرم الان تزریق پنجم گرفتم چشمام بعضی وقتها تار میبینه تو رو خدا راهنمایی کنید چیکار کنم راحت بشم امکان داشته باشه داروی ریتوکسمب بزنم سپاس فراوان

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          با عارضه کبدی ریتوکسیمب قدغن است. هر دارو که حساسیت داشته باشی مصرف خطرناک است. احتمال اینکه به سینومر یا کوپامر حساسیت داشته باشی بعید است باید مسئله تلقین را کنترل کرد.

          • ناشناس می‌گوید:

            با درود بی کران جناب اقای دکتروافعا سپاسگزارم بابت جواب دادن ولی اقای دکتر این دو تا دارو مصرف کردم سینومر یا کوپامر مثل ابله مرغون کل بدنم پشت کمرم زد بیرون جوش به خارش دیگه بخاطر همین از شما مشورت خواستم اقای دکتر تنها قرصی که خوب بود فینگلیمود بود نزدیک پنج ماه خوردم یکدفعه شکمم سفت شد دل درد ازمایش خون دادم انزیمهای کبدم بالا رفته بود دکتر گفت دیگه نخور شما چه دستوری میدی واقعا خسته شدم با تشکر سپاس

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            با این زمینه هر نوع داروی دیگر بخصوص خوراکی سینوتک یا دیفوزل بایستی با احتیاط و مقادیر کم امتحان شود.

  21. Hossein می‌گوید:

    سلام من در ٢٩فروردين امسال دريك شب التهاب مغزي گرفتم و فلج سمت چپ بدن شدم ابتدأ تمور تشخيص دادن بعدن در بيمارستان تهران بهجت تشخيص دادن تمام ازمايش ها منفي بود تست پاترژي منفي افت دهن هم چهار ماه نداشتم ولي قبلا زياد داشتم فقط hlab5مثبت بود الان چهار ماه هست گرفت أر اين بيماري هستم ايا فقط وجود همين فاكتوو دليل بهجت هست أيا من مي توانم دوباره سلامتيم رو به دست بيارم الان مي تونم راست وايسم و قدم بزنم ولي دستم هنوز خوب نيست قدرت زاره ولي حركتش ضعيفه وخوب نيست زمان نقاهت اين التهاب أصولا چقدر هست دكتر روماتولوژي فقط ميگه بر ميگذره فقط زمانبر هست من به نظر شما چ بأيد بكنم تا سريعتر درمان شؤم من هيچ گونه علاءم بهجت رو ندارم بر اثر التهاب ١٠درصد چشم ضعيف شد دكتر بيمارستان نور رفتم چشم سالم هست دليل ضعف بينايي من چي هست اگه لطف كنيد راهنمايي كنيد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با این اطلاعات تشخیص بهجت یا واسکولیت یا عارضه دیگر برایم مقدور نیست اگر التهاب چشمی کوروئیدیت باعث افت بینائی شده احتمالا به بیماری بهجت مربوط است. بعد از گذشت شش ماه سیر بهبودی اختلال کارائی کم خواهد بود باز فیزیوترپی با تلاش ارادی خودی بیشتر موثر خواهد بود.

  22. hossein می‌گوید:

    سلام
    با تشکر از جواب قبلی شما
    چشم من مشکل عصب بینایی دارد چند روز پیش چشم پزشکی رفتم گفت چشم سالم هست
    مشکل عصب بینایی داره ایا این مشکل با کورتن حل میشه مشکل التهاب عصب من زیر نظر فوق تخصص روماتولوإی هستم در اخرین معاینه و ازمایش esr 15 و همه چیز نرمال بود دکتر دذ کورتن من رو از 40 کرد 15 و گفت بدن کمکم بر می گرده چند درصد بر می گرده دکتر میگه کامل به خاطر سن پایین شما در ضمن سن من 32 سال هست
    بعد برای درمان سریعتر کورتن تذریقی تاثیری ندارد یا پالس کورتن تو علاعم بهبودی بعد بین کودتن خارجی و ایرانی فرقی هست من یکی از دوستام از اتریش برام اورده تاثیر داره
    ایا فقط فاکتور hlab5 مثبت دلیل بر بهجتهست
    داروهای دیکه فعلا لازم نیست تو روند درمان
    در ضمن یکی از دوستانم بهجت داشت زیر یک سال کامل برگشت
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر التهاب عصب بینائی قطعی است متخصص مغز و اعصاب برجسب شدت و مرحله بیماری درمان را از نظر نوع و مقدار توصیه میکند خودتان نباید در نحوه درمان دخیل باشید.

  23. ناشناس می‌گوید:

    باسلام خسته نباشید و سپاس از این طریق که در ارتباط هستید اقای دکتر شش سال ام اس دارم بدنم ضعیف شده غذا و سبزیجات میوه خوب مصرف میکنم اما مثلا زانوم و پاهام و کمرم ضعیف هستش مثلا تویی دارز نشت ده بار بیشتر درد میگیره قدرت ندارم سوال من از جنابعالی این است ایا نوشیدنی های پروتینی و یا پودرهای پروتینی ضرر داره برای ام اس استفاده کنم بعد روی عضلات پام کار کنم خیلی ممنون

  24. Hossein می‌گوید:

    سلام
    نگفتين پالس كورتن تاثير داره يا نه
    براي درمان سريعتر چه بأيد كرد
    با تشكر

  25. ناشناس می‌گوید:

    باسلام خدمت جناب اقای دکتر خسته نباشید اقای دکتر من داروی IVIG تزریق میکنم یک بار پنج روز پشت سر هم بعدش الان هر ماه تزریق میکنم الان پنج ماه هست سوال من چند وقت باید این دارو مصرف کنم هر چی به دکترم میگم دارو عوض کن انجام نمیده میگه من با همین دارو متوقف میکنم اقای دکتر نظر شما چیه میشه با این دارو متوقف بشه اما این دارو که مصرف میکنم عضلات پاهام گرفتی داشتم دیگه ندارم

  26. مریم می‌گوید:

    سلام اقای دکتر . مادرم امپول سینومر تجویز میکنند ..از دوز یک چهارم شروع کردند .اکنون که ب دوز کامل تزریق رسیدن محل تزریق بشدت متورم ..قرمز و دردناک میشه. اقای دکتر ایا این تورم و خارش طبیعیست و باید تحمل کنن؟ درحدی است ک خوابیدن را مختل کرده .

  27. نسیم مهدوی می‌گوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر بنده حدود 9 سال هست که به ام اس مبتلا هستم
    چندین سال هست که از سینووکس استفاده میکنم حدود یک ماه هست که دکتر آمپول را قطع کردند و قرص دیفوزل استفاده میکنم ولی تا کنون تغییری در خودم حس نکرده ام.بیشتر از ده دقیقه نمیتوانم راه بروم دائم احساس خستگی دارم بعد از خوردن قرصها جوشهای وحشتناکی میزنم و حالت گر گرفتگی دارم
    نمیدونم بخاطر این قرصها هست یا علت دیگری دارد.به دکتر گفتم قرص رو قطع کنم گفتن سه ماه باید اسفتاه کندی که نتیجه را ببینیم
    به نظر شما چه کنم سینومر بگیرم یا همین دیفوزل را استفاده کنم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هر نوع درمان جدید مثل سینووکس جنبه پیشگیری از تشدید بیماری دارد داروهای جدید هم اثر درمانی برای عوارض گذشته ندارد. اگر حساسیت و عدم تحمل دارو حتمی است درمان باید عوض شود انتخاب دارو با قضاوت بالینی در معاینه است.

  28. ناشناس می‌گوید:

    با درود اقای دکتر پنج سال ام اس دارم داروی فینگلیمود مصزف میکردم بعد دل درد شدید انزیمهای کبد رفته بود بالا خیلی دکتر گفت نخورم دارو دیگه مصرف نمیکنم دکتر نمیده بخاطر عوارض الان ده جلسه دارو داروی ايمونوگلبولين وريدي مصرف کردم چشمم بعضی وقتها یکدفعه بد میبینم به نظر شما بخاطر دارو دیگه استفاده نکنم بعد اقای دکتر پس همه داروها ام اس چرا عوارض کبدی داره باید چیکار ممنون از شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با احتیاط و کنترل ممکن است از داروهای کم عارضه مثل کوپامر را امتحان کنند. علائم موقت گذرا نشانه عارضه دارو و یا بیماری نیست.

  29. ناشناس می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر خسته نباشید اقای دکتر شش سال ام اس دارم هجده پلاک تویی سر داشتم پنج ماه داوی ايمونوگلبولين وريدي بعد از یکسال خدارو صد هزار مرتبه شکر تعدادش تقریبا شده هشت تا دکتر میگه همین دارو هر ماه تزریق کنم احساس میکنم مقداری تویی راه رفتن بهتر شدم اما پی یارسال تویی کمرم یک حمله داشتم با کورتون پنج روز خوب شد اما الان تویی بیست دقیقه کمردرد شروع میشه اسکن ام اری جدید کردم هیچ فرقی نداشته یعنی ثابت مثل دو سال پیش چیکار کنم بخاطر درد دکتر میگه خیلی درد داری تویی کمرت یک امپول بزنم بعد سوال دیگه این تیکه ها رفتند احتمال برگشت هست ممنون مرسی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این روال درمان برای پیشگیری ام اس برایم نا آشنا است. بنا به قضاوت و تجربه پزشک و نتیجه بدست آمده باید تصمیم بگیرید.ایمونوگلوبولین برای موارد حمله حاد موثر است. لذا پیش بینی سیر آینده بیماری برایم مبهم است.

  30. مليسا می‌گوید:

    با سلام خدمت دكتر محترم
    يه چند وقتي هست سرگيجه دارم بعضي وقتا حتي زمان خواب ،دست و پاهام خيلي بي حس ميشن گز گز ميكنن بدنم سرد گرم ميشه بعضي اوقات تو راه رفتن انگار پاهام ماله خودم نيست بعضي وقتي تاري در ديدن دارم ( به ندرت ) ،داروهاي افسردگي هم مصرف ميكنم مثل سرترالين دپاكين … اما تاثيري نداشت جز اينكه خسته تر از هميشه و بي حال ترم ميكنه الان جرأت نميكنم برم دكتر مغز اعصاب ،لطفا بيگيد اين حالتهاي بيماري ام اس هست كه من دارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعید است این علائم نشانه بیماری عضوی باشد اگر در معاینه اعصاب سالم تشخیص دهند بهتر است با اطمینان بیشتر مشکل روان تنی را کنترل کنید.

  31. نازنين می‌گوید:

    سلام اقاي دكتر من از سال٩٥ اوانكس مصرف ميكنم اما پوست دستم حساس بوده تا به امروز و پالس تراتراپي هم نشدم تو اين ١ سالو نيم هر ٦ ماه MRI دادم و هميشه كاهش پلاك داشتم و پلاكها غير فعال بودن اما تو اين ١ سال و نيم بعضي اوقات پوست دست ساعدم حساستر ميشه و پاهام كم جون تر اما تو اين هفته به مدت چند روز اب سرد باعث درد ميشد در قسمت چپ بدنم كه يه دكتر خودم ميگه حمله نيست و بردم ش ١ دكتر ديگه اون ميگه حمله اگه خوب نشه با depo mtrol پيشرونده ثانويه ايت! مگه ميشه انقدر تفاوت در نظر ايا حمله و ماهش پلاك باهم منافات ندارند؟!

  32. مژده می‌گوید:

    سلام بیمار ام اسی که بیشتر از دواده ساله ام اس داره و داروی ام اس مصرف نمیکنه و مشکل خاصی نداره ولی در ام آر آی بیماریش مشخصه میتونه قرص ال آرژینین بخوره؟
    و یه سوال دیگه در این دوازده سال که بدون دارو مریض مشکلی نداره میشه به وجود ام اس شک کرد؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      داروهای مکمل اثردرمانی و یا ضرر چندان در ام اس ندارند. با کنترل علائم بالینی و ام آر آی سیر پیشرفت یا توقف مشخص میشود اغلب بیماران ام اس بعد از ده سال بدون درمان سیر تشدید نشان میدهند.

  33. کشوری می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر.خانم بنده حدود 4 ماه پیش از دو ناحیه t7 و t2دچار التهاب در نخاع شدن وا از سینه به پایین دچار بی حسی شدن طوریکه از کمر به پایین اصلا هیچ حسی ندارن.تو بیمارستان کورتون و پلاسما فرز شدن .الان 70 جلسه فیزیوتراپی کردن هنوز هیچ.در ضمن داروی خاصی تجویز نکردن فقط انوکساپارین و نوروایج میگیرن راهنمایی میفرمایید اقای دکتر وضع روحی خودم خیلی خرابه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این عوارض مربوط به ضایعه نخاعی میلیت است علت میلی اعم از ام اس و دویک و اتوایمون حتما بررسی شده. ولی علت هر چه باشد بعد از گذشت بیش از شش ماه معلولیت در حد بالا احتمالش زیاد دارد.

  34. آ ع می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خوشحالم بابت سایتتون و جواب ها … بیمار ما ۱سال پیش تو یکی از سفرها تو فصل پاییز که هوا سرد بود گفت که پای چپ من داره میسوزه برگشتیم کلی دکتر مغز و اعصاب ام ار ای که گفتن از دیسک هست کلی دارو تجویز کردن که اصلا تاثیری نداشت تا اینکه مرداد امسال بیمار حین راننوگی متوجه شد وقتی گردنشو پایین میاره به پاهاش شوک وارد میشه که با گفتن تین مورد توی سومین ام ار ای یکی از دکترها در نخاع گردنی رنگ روشنتری تشخیص دادن که گفتن ام اس هست ولی هیچکدوم از علائم ام اس رو بیمار نداشت و تنها شکایتش احساس سوزش و گزگز پای چپ بود و اینکه هیچکدوم از دادو های ام اس رو بیمار تاثیر نداشت تا اینکه تو ترکیه تشخیص دادن که ترانسفرملییت هست چون تو ام ار مغز اصلا پلاک نداشت و ان امو زیرو بود و توی مایع مغزی نخاعی ocb psetive بود به بیمار طی ۴روز سرم کورتون هم زدن بازم تاثیری در سوزش و گز گز پا نداشت یعنی هیچکدکم از درمان ها و ۱۰ ها دکتری که رفتیم تاثیرگزار نبوده و الان هم ۳روز هست که اوزون درمانی رو امتحان کردیم در ناحیه ستون کمر ولی اینم تاثیری نداش آقای دکتر خواهش میکنم کمک کنین بیمار واقعا خیلی اذیت میشه در ضمن این رو هم بگم که موقعی رو صندلی یا پشت رول هست سوزش غیر قابل تحمل میشه واسش که وقتی پا میشه یکم راه میره سوزش کمتر میشه و اینکه شب ها مو قع خواب سوزش بیشتر میشه و تو اکثر موارد صبحش یا سوزش خیلی کم هس ویا کلا رفع شده من معذرت میخوام یکم طولانی شد ولی مجبور بودم توضیح بدم اگر جواب بدین یک عمر دعاگوتون میشیم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      میلیت ترانسورس عود کننده اگر علت دیگری نداشته باشد جزئی از ام اس یا دویک است، در معاینه اختلال سطح حس در پشت و تغییر رفلکسهاو … مشخصا دیده میشود. اگر علائم تایید شود و علتی پیدا نشود با توجه به دوبار عود علائم نخاعی ( اگر در معاینه و ام آر آی تایید شده باشد) بایستی یکی از درمانهای پیشگیری ام اس یا دویک انتخاب شود. علائم گذشته را درمان معالجه نمیکند فقط برای تسکین دارو داده میشود.

  35. پونه می‌گوید:

    درود دکتر.سال نو مبارک.خانومی هستم ۳۳ساله.مدت دو سه سال هست که التهاب عصب بینایی دارم.پیش دکتر رفتم وضعیت روبررسی کردن و میگن علایم ناشناخته دارم.دوبینی شدید وسرگیجه گزگز بیش ازحد و بی حسی دست و پا دارم. گردن وکمردرد دارم. از برای سرگیجه بتاهیستین استفاده کردن.مصرف که میکنم سرگیجه آروم میشه ولی چشمام اذیت میشه ومیسوزه و تب میکنم و گر میگیرم.ممنون میشم راهنمایی کنید.

  36. پریسا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    دخترم 27 ساله است و سه سال پیش با تاری دید تشخیص ام اس دادند سه دکتر دیگر رفتیم و گفتند علایم را دارد ولی درمان نیازی نیست و اخرین دکتر گفت هر وقت علائمی دیدی بیا ولی خودش نگران بود رفت کلینیک ام اس گفتند سینووکس را شروع کن الان دومین سری دارو است یعنی دو ماه است می زند ایا می توانید بفرمایید چه ویتامین ها و مکمل هاییی باید مصرف کند بهتر است و این که چه کار کنیم که کبد کمترین خسارت را ببیند و این که روحیه اش خیلی خیلی خراب است و هیچ کاری نمی کند و تا ظهر می خوابد و کلا فقط روزها می گذرند و حس می کنم افسرده تر شده تمایل به ورزش و بیرون رفتن ندارد و می خواهد بداند تا اخر عمر باید امپول بزند یا می تواند روزی دکتر بگوید بس است ممنون از راهنمایی شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه علائم عصبی بوده یا پلاک زیاد وجود داشته تزریق پیشگیری عود لازم است. غیر از ویتامین د که برای هرفرد لازم است مکمل دیگر لازم نیست. آسیب کبدی بندرت بعلت حساسیت دارو پیش می آید روش پیشگیری لازم ندارد در آزمایش کنترل مشخص میشود. افسردگی بیشتری لطمه را به سیر بیماری میزند بایستی با راهکار خود کنترل شود.

  37. طلعت می‌گوید:

    M.T:
    سلام دکتر
    خسته نباشید اگر ممکن است در مورد زانو درد در بیماری msکه باواکر راه میرود وبه زانوها فشارمیاد توضیح دهید که شایع است یا نه؟ ونحوه تشخیص با آرتروز .در صورت مثبت بودن درمانش چیست؟ با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر با خم و راست کردن و فشار وزن درد در زانو احساس شود و محدودیت حرکت وجود داشته باشد اغلب بعلت آرتروز است در رادیو گرافی و اسکن ممکن است تغییرات سطح مفصل یائیده دیده شود. با تمرینهای تقویت عضلات ران وساق و درمانهای ضد التهاب میشود کمک کرد.

  38. طلعت می‌گوید:

    دکتر ممنونم/آیا در بیماران m.s التهاب ودرد زانو شایع است؟

  39. طلعت می‌گوید:

    M.T:
    ممنونم دکتر
    بیمار حدود 15 ماه است دیفوزل می خورد ،شش ماه است کاردرمانی ( ماساژ+تحریک + ضربه)عضلات تنه وپا ها انجام ولی آنچنان تاثیر نکرده است،باز از واکر استفاده می کند/ قابل ذکر است 3 ماه پیش ام آرآی رفته وپلاک ها غیرفعال است.
    چرا کاردر مانی تاثیر نداشته ونمیکند؟/غیرفعال بودن پلا ک ها یعنی تاثیر دیفوزل ؟/ آیا امکان فعال شدن مجدد پلاک ها می باشد؟/ آیا می توان در حالت غیرفعال بودن پلاک ها دارو را با داروئ دیگر مثل ریتوکسیمب عوض کرد ،/آیا ریتوکسی مب در تعادل وسفتی عضلات تاثیر می گذارد واز حالت موجود بهتر شده وباواکر را ه نرود./پیشنهاد جنابعالی چیست؟/چطور میشود فهمید پلاک ها فعال شده اند؟ با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      همه درمانها ام اس جنبه پیشگیری از تشدید سیر بیماری دارد برای عوارض گذشته چندان تاثیر ندارد. تا موقعی که یک درمان تشدید بیماری را مهار کند درمان جایگزین دیگر ضرورت نمی یابد. پلاک فعال در ام آر آی با تزریق مشخص میشود. ادامه تمرینهای فیزیکی و داروهای کمکی دیگر موثر واقع میشود.

  40. Sahar می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر دلسوز ممنونم از این همه ابراز محبت که آنلاین جواب گوی بیماران هستید آقای دکتر من حدود ۲ماه پیش با بی حسی نوک انگشتان به دکتر مراجعه کردم با قرص ویتامین و آمپول کورتن بهبود نسبی حاصل سد ولی برای اطمینان ام ار ای مغز با تزریق و بدون تزریق و ام ار ای گردن بدون تزریق انجام شد
    ممنون میشم جواب ام ار ای رو بگید
    Imaging Center
    With and Without Contrast):
    Multifocal bilateral small sized subcortical and paraventricular white
    matter and centrum semiovale bright signal intensity lesions are seen on
    T2 & FLAIR images due to most probably demyelinating plaques,
    possibility of MS should be considered, clinical correlation is
    recommended.
    No abnormal enhancement is seen………….
    T2 bright signal intensity lesions of cord at the level of the C2 and C6
    are infavor of demyelinating plaques
    The cervical spine shows a normal degree of lordosis with normal width of
    the bony spinal canal.
    The vertebral bodies are normal in their number, shape, and

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هم در زیر قشر و ماده سفید مغز و هم نخاع گردن کانونهای تغییر سیگنال دیده شده چگونگی ضایعه را بایستی با بررسی بالینی تفسیر نمود.

  41. مهیار می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    من 5 ماهه که آمپول ربیف مصرف می کنم با تشخیص CIS آیا امکان تبدیل آمپول به قرض دیفوزل برای من هست؟

  42. بهار می‌گوید:

    باسلام
    خانمی28ساله هستم.در یک شب به یکباره دچار تاری دید درچشم راستم شدم. پنج روز پالس کورتون در بیمارستان دریافت کردم ک چشمم حدود 80 درصد بهترشده البته بعدازاینکه بیست روز هم قرصهای پردنیزولون مصرف کردم. ام ار ای با و بدون تزریقم، تو ناحیه گردن یه پلاک داشتم پ.مغزم پاک بود. ازمایش ال پی هم دادم و nmo برای من مثبت شد و.دکتر گفت دویک دارم. و باید شش ماهی یک امپول ریتوکسیماپ دریافت کنم ک بیمارستان برای 25روز دیگه بمن دادند.درحالیکه دکتر گفتن باید فورا دریافت کنم. سوالم اینه که ایا ممکنه چششم بیناییش رو کامل بدست بیاره چون هنوز چشمم کمی ضعیف و تارهست و دوم اینکه تا 25روز دیگه دیرنمیشه برای شروع درمان؟ من واقعا نگرانم اطلاعات زیادی نمیدن و بحز اینترنت هیچ راهی ندارم.شاغل هستم وقتی هیلی روی صندلی میشینم و بعد بلند میشم پای سمت چپم بی حسی و مورمور میشه انگار ک ولتاژ برق داره. تا چندهفته پیش این بی حسی تا ناحیه رانم بود ک به تازگی تا ناحیه شکم بالا اومده. البته لعدازکمی راه رفتن بی حسی ازبین میره ولی کموبیش هست.خیلی میترسم اقای دکتر.

  43. بهار می‌گوید:

    خیلی ممنونم دکتر از پاسخگوییتون. پس احتمال بهتر شدن بینایی هست.

    ممکنه مور مورشدن یک سمت بدنم بخاطر کمبود پتاسیم باشه؟چون از وقتی پردنیزولون خوردم اینطور شدم.مخصوصا وقتی برای مدتی میشینم و بعد بلند میشم خیلی شدیده.
    سوال دیگه ای هم دارم اینکه امپول ریتوکسیماپ و یا درمانهای دویک برای بارداری مضره؟کلا بارداری دراین شرایط ممکنه؟باتشکر دوباره از جناب دکتر سیفی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      دید ممکن است کامل یا ناقص جبران شود. ریتوکسی مب را سه ماه قبل از حاملگی باید قطع نمود. اختلال حس به عارضه نخاع مربوط میشود.

  44. بهار می‌گوید:

    عدرمیخوام این روهم اضافه کنم ک من بدنم سوزن سوزن نمیشه فقط انگار یه ولتاژ ضعیف برق از ناخیه شکم تا نوک پا جریان داره.و بانشستن و بلندشدن شروع میشه.راستش اینقدر از لمس شدن بدن صحبت میکنن نگران شدم.

  45. سرور می‌گوید:

    سلام خسته نباشید یه سوال داشتم ۶ ساله سینووکس تزریق میکنم و هیچ حمله ای نداشتم تا پارسال که دوز خیلی زیادی لیدوکائین در مرکز پوست بر اثر بی اطلاعی اپراتور وارد بدنم شد و مسموم شدم ضربان قلب خیلی بالا و تنگی نفس و تاری دید و کرختی دو دست ۲۴ ساعت بهد تاری دید و بی حسی دست چپم از بین رفت با تشخیص پزشکم ام آر آی دادم و هیچی در ام آرای نشون داده نشد اما تا یک هفته کرختی دست راست البته نه کامل بیشتر از مچ تا دو انگشت بالای بازو ادامه شد و به مرور رفع شد قرار بود تزریق سینووکسم متوقف شه اما نشد امکان داره حمله ی خفیف در ام آر آی مشخص نشه؟ خیلی عجیبه که در زمان حمله پارسال صبحا که هنگام بیداری مشکلی نیست ظرف ۵-۱۰ دقیقه کرختی شروع میشه و احساس میکنم پوزیشن مچ دست شدت و کم و زیاد میکنهلطفا راهنماییم کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در موقع بروز علائم در معاینه تغییراتی عینی دیده نشده بود مشکل به عود بیماری ارتباط نداشته است.

پاسخ دهید



+ پنج = 7
