درمانهای تغییر دهنده سیر بیماری ام اس ( مولتیپل اسکلروز ) ، خلاصه گزارش کنگره سالانه 2013 انجمن اعصاب آمریکا

در سالهای اخیر تغییر درمان از انواع ردیف اول اینترفرون ها به انواع داروهای جدیدتر ردیف اول یا دوم در اغلب مراکز درمانی معتبر موضوع بحث جدی بوده است. در یک بررسی از تعداد944 بیمار که بعلت ام اس عود کننده تحت درمان اینترفرونها بودند در مدت 5/7 سال 20% مجبور به استفاده از داروهای ترکیبی و 23% به تغییر درمان به تزریق ناتالیزوماب داشتند، در 28% ادامه حملات عود کننده و در 14% تشدید ناتوانی ،علت تغییر مشی درمان بوده است.
در مواردی که درمان با اینترفرونها در اولین حمله بطور زودرس شروع شده بود در 86% موارد بیماران پس از 3 تا 8 سال ناتوانی جندان نداشتند و درهمان مراحل علائم اولیه ثابت مانده بودند.
تزریق نوع جدید اینترفرون PEGylated به مقدار 125 میکروگرم هر دو هفته یا چهار هفته یک بار حملات را 50% در بیماران کاهش داده است.
در یک بررسی از 144 بیمار تحت درمان گلاتیرامر آستات ( کوپاکسون – کوپامر ) با اینکه در یک سوم موارد در مدت یک سال پلاکهای جدید در اسکن مشاهده شده بود در مدت یک تا پنج سال تشدید ناتوانی در بیماران پدید نیامده بود. تزریق زیر جلد 20میلیگرم همه روزه یا تزریق 40 میلیگرم سه بار در هفته از نظر تاثیر تفاوت نداشت.
Alentuzumab ( Volimer ) : دوبرابر بیشتر از اینترفرونها اثر پیشگیری در کنترل ام اس عود کننده داشته ، عوارض مساعد کننده به عفونتها در این ترکیب کمتر از ناتالیزوماب بوده، در مواردی نیز عوارض تیروئیدی با مصرف این دارو مشاهده شده است.
از داروهای خوراکی فینگولیمود و ته ریفلونوماید بصورت قرص خوراکی یک بار در روز با تاثیر خوب مورد استفاده قرار گرفته و از مرحله سوم آزمایش گذشته است. امکان مصرف این دارو در ضمن حاملگی در دست مطالعه است. در مواردی که بیماری سیر پیشرفته داشته و به آتروفی مغز منتهی شده و یا بعلت مصرف ناتالیزوماب عفونت JCV مثبت پیش آمده مصرف این درمانها توصیه شده است.
داروی موثر دیگر که بطور وسیع و با اثر خوب و عوارض کم مصرف شده دیمتیل فومارات ( BG-12) است. ، که قبلا سالها برای درمان بیماری صدف ( پسوریازیس ) در اروپا مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو ارزانتر است و در موارد بیماران کم سن و در شروع بیماری بیماری ام اس درمان موثر و کم عارضه ابوده ، بیماران با مصرف قرص سه بار در روز بمدت پنج سال بخوبی کنترل شده اند میزان اثربخشی درمان بلاتر از اینترفرونها بوده است.
موضوع جالب ، تازه شناخته شده وفور کم کاری غدد جنسی ( هیپوگونادیسم) و کمبود تستوسترون در مردان مبتلا به ام اس است، در 41% از 96 مرد مطالعه شده تستوسترون خون کمتر از 300 نانوگرم در صد سی سی بوده. و شدت سیر بیماری با شدت نارسائی هورمون جنسی همراه بوده است.
موضوع جالب توجه شناخته شده جدید ، تلثیر حاملگی در سیر بیماری ام اس بوده، خانمهائی که حاملگی داشته اند 4/34 در صد کمتر از خانمهای نازا به مرحله 6 ناتوانی رسیدند. لذا بچه دار شدن به صلاح بیماران ام اس شناخته شده است.
Acrelizumab ترکیب جدید است که در دوزهای 600 و 2000 مصرف شده از طریق مهار لنفوسیتهای B ، در مصرف کنندگان با هریک از مقادیر داده شده در مدت 144 هفته هیچگونه فعالیت بیماری در ام آر آی مشاهده نشده است.
تجربه دیگر با مصرف Daclizumab به مقدلر 150 یا 300 میلی گرم با تزریق زیرجلدی در تعدادی بیمار نشان داده که در 88% موارد در پایان دو سال درمان هیچگونه تشدید معلولیت نشان ندادند.
اسفنگوماید داروی جدید دیگری است که تنظیم کننده گیرنده های اسفنگزین 1 فسفات است، دریک بررسی 73% ضایعات T2را در ام اس را کم کرده بود.
Laqinimod بمقدار 0.6 میلیگرم در روز در 82 تا 84 در صد موارد از عود بیماری ام اس جلوگیری کرده بود.
Alemtuzumab بمقدار 12 میلیگرم در روز بمدت 5 روز در سال اول و بمدت سه روز در سال دوم و سال سوم ، اثری بهتر از اینترفرونها داشت بطوریکه در پایان سه سال 80% بیماران به درمان نیاز نداشتند.

این نوشته در تخصصی, عمومی ارسال و برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

375 Responses to درمانهای تغییر دهنده سیر بیماری ام اس ( مولتیپل اسکلروز ) ، خلاصه گزارش کنگره سالانه 2013 انجمن اعصاب آمریکا

  1. کامران می‌گوید:

    Few small non-specific hyper signal intensities are seen at supratentorial white matter
    سلام آقای دکتر با سپاس .
    در جواب ام آر آی دیده شده منظور چیه ؟

  2. سهراب می‌گوید:

    ….خدمت تمام روانپزشکان به خصوص شما و دکتر عزیزم بهزاد محمودی …که دغدغه شان بهبودی رفتار و زندگی بهتر انسان هاست…
    سهراب سالاری هستم .بیست ساله …6سال پیش تشخیص بیش فعالی. و دو سال است مصرف بدون قطع نوش دارو برای مرگ سهراب(ریتالین) 10 روزانه سه عدد(0-1-2) با فلوکساتین 10(گاهی اوقات) و شربت آتنتالین (بعد نهار 12سی سی)
    …بعد مصرف دارو:::: قطع راه رفتن در خواب(همیشگی)+ عدم شب ادراری(همیشه نبود)+ قطع خیالبافی زیاد و عدم هجوم فکر+ تمرکز بهتر+ عدم وسواس(مربوط به فوکساتین) + عدم بیقراری و نشستن ارام + عدم رفتار تکانشی و پرخاشکری یکهویی و…… همچنین نظم بیشتر+ صحبت کردن بهتر با اطرافیان
    موضوع سوال: مقاومت بدن به دارو که به دستور پزشکم 10روز کاملا قطع کردم اما بع

    د از چند روز از مصرف دوباره مقاومت بدن را پیدا کردم ….یعنی دارو خوب است…اما برای زمان کمی…. دکتر گفت دو هفته ادامه دهید به همین منوال اگر کم نشد دارو را باید به شکلی دیگر بخورید……اما سوال من این است که ایا این طبیعی است (مقاومت) و اینکه بعد از آن دارو به چه شکلی داده میشود…..چون ریتالین به قول دکترم گرفتم و عوارضی چون بیخوابی +عصبانیت + کم اشتهایی ندارد فقط روزی باید 5تا بخورم که زندگی آرام داشته باشم…اما تمایلی به زیاد کردن تعداد دارو ندارم؟؟؟چه باید کرد!!! شکل اثرپذیری بالا تر ریتالین چیست؟؟؟
    ریتالین نمصرفی: نوارتیس سویس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به شناخت بالین پزشک معالج از شرایط بالینی و سیر بیماری تان تغییر نوع و مقادیر دارو برحسب علائم با ایشان صلاح است. فقط میتوانم در مورد توجه اضافی و وسواسی به علائم و دارو را بهتر است کم بکنید برای کمکم به پیشرفت بهبودی با ورزش و تمرکز روی کار مفید بیشتر تکیه کنید.

  3. کاربر نگران می‌گوید:

    There are t2 flair hypersignal area in left pericallosal area.
    Correlation with clinical sitting, ABR, VAp is recommended.
    At DWI, ADC map no evidence of recent restricted area seen./A

    سلام آقای دکتر خیلی نگرانم
    من نوار عصب دادم نرمال بود، اینم جواب MRI می‌ترسم ms باشه

  4. کاربر نگران می‌گوید:

    There are two small t2 flair hypersignal area in left pericallosal area.
    Correlation with clinical sitting, ABR, VAp is recommended.
    At DWI, ADC map no evidence of recent restricted area seen./A

    سلام آقای دکتر خیلی نگرانم
    من نوار عصب دادم نرمال بود، اینم جواب MRI می‌ترسم ms باشه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بدون مشاهده علائم قطعی از بیماری مغزی انجام بی هدف تستها اعم از اسکن و…. نابجا و اغلب گمراه کننده است. پزشک مجرب معمولا به خواست وسواسی بیمار تستهای غیر ضروری را تجویز نمیکند اگر مشکل وسواس است ابتدا بهتر است وسواس بهتر درمان شود.

  5. فرناز می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید این MRIمغز و گردن مادرم هست خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید.
    Cerebral hemispheres:Moderate to sever diffuse central and cortical brain atrophy.Few small hypersignal T2W and FLAIR periventicular and deep white matter lesions are most probably due to ischemia of atherosclerotic microvascular occlusive disease.No hydrocephalus,mass or midline structural shift.
    Brain stem: Normal
    Cerebellum: Normal
    IAC and CP angles: Normal
    Skull base and craniocervical junction: Normal
    Sella turcica and pituitary gland: Normal
    Musosal thickening in paranasal sinuses are seen.

    Disc dehydration: Multi levels
    Posterior or posterolateral disc displacement
    C2-3 disc: none
    C3-4 disc To C6-7 disc : Disc –osteophyte complex herniation with thecal sac impression
    C7-D1 disc: none
    Bones and bone marrow:
    -Generalized DJD changes
    -Some levels schmorl ‘s nodes
    -Multi levels modic changes (type II)
    Cervical cord: Normal
    Craniocervical junction: Normal
    Paravertebral soft tissues: Normal
    Cervical spine curve: Decreased Lordosis

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نشانه های عوارض نارسائی عروقی مویرگی در مغز و دیسک و آرتروز در گردن توضیح داده شده است.

      • فرناز می‌گوید:

        خیلی ممنونم.آقای دکتری که ما بهشون مراجعه کردیم فقط قرص تاواناکس برای عفونت دادن و گفتن عفونت سینوسی دارند. چون مادر من لرزش دست چپ داشتن بهمراه سرگیجه و همچنین شدیدیا عصبی شدن ما بهشون مراجعه کردیم.آقای دکتر میتونم ادرس مطب شما رو بدونم؟و شماره تماس مطبتون.متشکرم

  6. آتنا می‌گوید:

    سلام دکتر عزیز روزتون بخیر ؛راستش دختر خاله ی من چند هفته پیش دچار سرگیجه ی شدید و بی حس شدن دست هایش و این عوامل بارها تکرار شد تا پیش دکتر مراجعه کرد و گفتند حمله ی عصبی است و چون خودش نگران بود مجددا پیش فوق تخصص مغزو اعصاب رفت و mriرفت جواب mriب گفته ی چند دکتر کاملا طبیعی بود چون مرز بین قسمت خاکستری و قسمت سفید ب خوبی پیداست اما این قسمت ک تعداد کمی کانون سیگنال در اطراف بطن های مغز افزایش یافته چند پزشک و ب شک انداخت متاسفانه پزشک خودش ایران نیست واز چند متخصص پرسید و گفتن مشکوک ب ام اس میدونم اطلاعاتی ک در اختیارتون گذاشتم خیلی کمه چون ۱۷ سال دارم و از علم پزشکی سردر نمیارم اما نظرتونو میخواستم ک بنظر شما چیز نگران کننده ایه یا ن

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است علائم ديده در معاينه با علائم اسكن مطابقت داده شود تا مشكل مغزي از مسئله خيالي تشخيص داده شود.

  7. پوریا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    مادر من 56 سالشه و اخیرا دچار فراموشی هایی می شه که مربوط به اتفاقات روزمره است. مثلا مواردی که مدت ها قبل اتفاق افتاده رو به خوبی به یاد میاره ولی موارد روزمره رو نه.
    سال 90هم در بیمارستان به دلیل شدت گرفتن مشکل اعصابی که داشت بستری شد(ایشون سالیان زیادی است که قرص اعصاب مصرف میکنن.)
    از همون سال 90 فراموشی ها و بی دقتی های ایشون زیاد شد.
    اخیرا MRI از مغزشون گرفتن که به شرح زیره:
    Some T2 and FLAIR high signal intensity foci are seen in subcortical and periventricular white matter and centrum semiovale.
    This appearance is not specific but could be due to small vessels ischemic changes.
    بقیه موارد نرمال و عادی هست.
    فقط دکتر من خیلی نگرانم خواهش می کنم تشخیصتون رو بفرمایید.
    مرسی از وقتی که می ذارین.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تغییر بافت مغزی در ماده سفید بعلل مختلف از جمله عارضه مویرگی که دیده شده ممکن است سیر پیشرونده زوال عقلی را موجب شود. با نظر متخصص بهتر است بررسی های لازم برای تشخیص کاملتر و مطمئن بعمل آید.

  8. منصوره می‌گوید:

    جواب آزمایش خواهر من این هست
    میشه راهنمایی کنید یعنی چی؟
    Focal lesion with about 4×2.5 mm size is seen at right side of adenohypophysis.
    Possibility of microadenoma should be considered for patient.

  9. پریا می‌گوید:

    سلام من مدتی بود خیلی احساس ضعف و خستگی داشتم حالم بد بود همش فکر میکردم نکنه دارم به ام اس مبتلا میشم تا اینکه درمانمو با نوروبیون شروع کردم خیلی خوب بود زیرنظر پزشک حتما استفاده کنید واقعا از نتیجه درمانم راضیم و خواستم بگم که دوستای عزیزمم بهره ببرن…

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعضی داروها از جمله ویتامینها بیشتر از طریق تلقین در این موارد اثر گذارند اگر علائم تکرار شود درمان درست راهکارهای معالجه وسواس است.

  10. Maryam می‌گوید:

    با سلام
    من با يك پلاك در مخچه و دو بيني در سمت چپ بستري شدم و قبل از پالس از من Lp گرفته شد كه مثبت بود
    بعد از ٣ واحد پالس تراپي دوبيني از بين رفت و كورتون خوراكي گرفتم بعد از اون در همه معاينات علايم برطرف شده بود و نوار چشم هم نرمال بود ولي برام تزريق آونكس هفته اي يكبار تجويز شد . بدليل اينكه نظرات مختلفي تو تشخيص و همينطور زدن يا نزدن آونكس گرفتم الان نميدونم بايد چيكار كنم . اكثر تشخيص ها سي آي اس بوده و چون علايم به دنبال يك ويروس شروع شده بود اين احتمال هم وجود داره كه علت اصلي ويروس باشه . ضمن اينكه در مورد طول درمان آونكس هم نظرات متفاوتة . گاهي گفته ميشه هر وقت بخواي ميشه قطع كرد و بعضي ميگن اگه شروع كردي بايد ٥ سال حداقل بزني و اگه قطع كني احتمال حمله وجود داره
    الان من يك آونكس زدم و نميدونم قطع كنم يا ادامه بدم
    ببخشيد كه طولاني بود سؤالم
    ممنون ميشم راهنمايي كنيد

  11. مهسا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر اقاتون بخیر…23سالمه سال 93برای من تشخیص ام اس داده شد وتقریبا2سال هفتگی سینووکس میزدم مشکلی نداشتم بعد باردار شدم و درطول بارداری دارو استفاده نکردم الان ک دوسه ماه بعد از بارداری هست بخاطرکم بودن شیرم شیردهی قطع کردم وام ار ای انجام دادم دکتر گفتن یکی از پلاکا بزرگ شده ودارومو به کوپامر تغییر دادن…الان بااین دارو خیلی اذیت میشم مخصوصا درد محل تزریق:’(…نظر شما هم همین دارو هست؟ نمیشه چیز دیگه استفاده کنم؟همون سینووکس نمیشه چرا؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در گذشته پاسخ به سینووکس حوب بوده و با قطع درمان احتمال عود نهفته وجود داشته دلیلی بر تعویض درمان نمی بینم.

      • مهسا می‌گوید:

        ممنونم آقای دکتر خیلی خوشحال شدم…میخوام برم با دکترم صحبت کنم آخه واقعا بعداز تزریق کوپامر دردش اذیتم میکنه…ولی گفتن شاید سینووکس رو عوض نکنیم دیر بشه و احتمال حمله هست و..من ترسیدم،،،ولی خودم متوجه شدم بعد از زایمانم داشت مشکل پیش میومدچون سردرد هم میگرفتم وگرنه قبلش ودر بارداری مشکل نداشتم .الان میشه دوباره برگردم ب همون سینووکس؟ من گزارش ام ار ای گیرم بیاد میفرستم ببینید…وقتتون بخیر خدا خیرتون بده ان شاالله

  12. پریوش می‌گوید:

    باسلام
    مادر بنده حدود ۵سال میشه که بیماری ام اس ایشون تشخیص داده شده و ۵۰سال سن دارند ودر طول این ۵سال دو دوره اینترفرون و مابقی که شامل الان هم میشه آمپول زیفرون، هر یک روز درمیان تزریق می کنن اما متاسفانه نه از لحاظ روحی وروانی و نه از لحاظ بار جسمی رعایت نمی کنن واسترس زیادی هم به خودشون وارد می کنن و روز به روز از قدرت عضلانی و بیناییشون داره کاسته میشه،سوال من ازشما اینه جهت کنترل وپیشگیری از عود این بیماری چه دارویی بهتره واینکه آیا آمپول های تقویتی نظیر ب کمپلکس و نوروبین و ویتامین ث و یاقرص هایی همچون فی فول و کلسیم برای ایشون میتونه مفید باشه ؟
    ضمن اینکه تاحدودی کم خونی و استخون درد نیز دارن و از قبل چشماشون ضعیف بوده وداره ضعف بیناییشون شدیدتر میشه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه سیر بیماری رو به تشدید تایید شود و در ام آر آی افزایش ضایعات مشخص شود درمان بایستی عوض شود زیفرون نوعی اینترفرون است

  13. عطیه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر سیفی …ببخشید اگر دیمتیل فومارات یا ALEMTUZUMAP دردرمان ام اس اثر بخشی بیشتری دارند چرا اینترفرون تجویز میشه؟ با توضیحاتی که در بالا داده شده میزان احتمال حمله در این داروها خیلی کمتر از اینترفرون هست…و اینکه وقتی بیماری در مرحله ی سی آی اس هست چرا از دیمتیل فومارات استفاده نمیشه، به خصوص که خوراکی هست و مشکل کمتری برای بیمار پیش میاد.
    با آرزوی سلامتی برای شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      قبلا این داروها دسترس نبود. مشکل دیگر قیمت و بالا و عوارض نسبتا بیشتر دارو ، و اثربحشی هم خیلی مطمئن نیست.

  14. مریم می‌گوید:

    سلام دکتر خسته نباشید ببخشید اگه در ام ار ای ذکر شود که در ناحیه فرونتال و پریتال فرد یک نقطه تغییر سیگنال غیر اختصاصی وجود دارد یعنی چی؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      دهها علت کوچک و بزرگ ممکن است مطرح باشد به این میماند که از روی سایه کسی نمیشود هویت شخص را تشخیص داد.

  15. لاله می‌گوید:

    سلام آقای دکتر.ماه گذشته خدمتتون سوالی راجع به پرش عضلات و سرگیجه و سردرد پرسیدم و لطف کردید پاسخ دادید.من به توصیه پزشک ام ار ای سر و گردن دادم و ایشون بدون تفسیر ام ار ای رو چک کردن و گفتن موردی نیست ولی توو متن تفسیر ام ار ای در بخش مغز این عبارات اومده.ممنون میشم راهنماییم کنید که اگر لازمه پیگیری کنم.
    Some T2. Signal foci are seen in deep and periventricular white matter and sentrum cemiovale.this appearance is not specific but can indicate microvascular ischemic changes.prominency of ventricles and CSF spaces is seen due to senile changes.v

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بسته به سن و شرایط بیمار تفسیر فرق میکند در فرد مسن این تغییرات نشانه تحلیل سنی مغز و عوارض عروقی است.

  16. لاله می‌گوید:

    سلام مجدد.پزشک محترم و مهربان.لطف کردید الان جواب دادید.این نتیجه ام ار ای من هست.شما پرسیده بودید سن مهمه.من خانم هستم و سی ساله هستم.ماه گذشته خدمتتون سوالی راجع به پرش عضلات و سرگیجه و سردرد پرسیدم و لطف کردید پاسخ دادید.من به توصیه پزشک ام ار ای سر و گردن دادم و ایشون بدون تفسیر ام ار ای رو چک کردن و گفتن موردی نیست ولی توو متن تفسیر ام ار ای در بخش مغز این عبارات اومده.ممنون میشم راهنماییم کنید که اگر لازمه پیگیری کنم.
    Some T2. Signal foci are seen in deep and periventricular white matter and sentrum cemiovale.this appearance is not specific but can indicate microvascular ischemic changes.prominency of ventricles and CSF spaces is

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای موارد استرس و اضطراب بررسی های اضافی حل مشکل مشکلتر میکند به گزارش طرح با علائم مشکوک و غیر مشخص نباید زیاد اهمیت داد مهم معاینه بالینی و قضاوت تشخیصی است.

  17. لاله می‌گوید:

    Some T2. Signal foci are seen in deep and periventricular white matter and sentrum cemiovale.this appearance is not specific but can indicate microvascular ischemic changes.prominency of ventricles and CSF spaces is seen due to senile changes.v

  18. رز می‌گوید:

    سلام من ۲۸ سالمه و انرژی خوبی داشتم و بعد کار حتما پیاده روی میرفتم یه روز چشمم تار شد و پنج روز طول کشید تا چشم چپم کامل ندید چون تعطیلات بود و ازمایش های چشم طول کشید تو بیمارستان ۵ روز پالس تراپی شدم و دکتر تشخیصش نوریت اوپتیک بود و نگفت ام اس ولی گفت باید زیر نظرش باشم، دید چشمم بعد ۵ روز برگشت ۷۰ درصد،ولی قرص پردنیزلون رو یه هفته کامل ۵۰یه هفته نصف و الان دارم هفته سوم یک چهارم میخورم، و دیدم ۹۰ درصده، میخاستم ببینم تفاوت نوریت اوپتیک و ام اس چیه و احتمال ام اس چقدره؟دکتر گفت داروهات رو قطع میکنم ولی باید تحت نظر باشی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر نوریت اوپتیک با پلاکهای مغز در ام آر آی همراه باشد درمان پیشگیری بخاطراحتمال عود علائم ام اس توصیه میشود. اگر اسکن سالم باشد کنترل با اسکن شش ماه بعد توصیه میشود.

  19. مجتبی می‌گوید:

    با سلام خدمت شما جناب دکتر
    من 32 سال دارم و چند وقت هست که دچار عارضه لرمیت هستم و وقتی که سرم را پایین می آورم در قسمت کمر به پایین و بعضی وقت ها مقدار بسیار خفیفی در دستهایم مخصوصا دست چپم احساس مور مور و برق گرفتگی می کنم (لازم به ذکر است که این حس بعد از دویدن، راه رفتن طولانی و نشستن مداوم شدت می گیرد اما بعد از خواب و استراحت به حداقل ممکن می رسد). به پزشک مراجعه کردم که ایشان پس از معاینه بالینی و دیدن ام آر آی بنده گفتند که مبتلا به ام اس نیستم و ممکن است به خاطر کمبود ویتامین ب12 یا دیسک گردن خفیفی که دارم و در ام آر آی مشخص بود و یا نقطه سفید کوچکی که ام آر آی در قسمت بالا سمت راست مغزم نشان میداد باشد، که پس از آزمایش مشخص شد که کمی ویتامیین ب12 من کم است.ایشان تعداد 8 عدد آمپول ب12 (1000) برایم تجویز کردند که باید 4 تا را هر روز و مابقی را هر هفته 1 عدد تزریق نمایم. الان 4 تا اول را تزریق کرده ام ولی باز هم احساس لرمیت را دارم، و این موضوع باعث نگرانی شدید من شده که نکند دکتر در مورد معاینه من دچار اشتباه شده باشند… امروز هم از صبح تا حالا مدام در قسمت درونی زانوی راستم پرش شدید عضله دارم که البته شاید از استرس زیاد باشد… جواب ام آر آی را در ذیل برای شما میگذارم… با تشکر فراوان
    BRAIN MRI WITHOUT GAD INJECTION
    Small subcortical abnormal signal in right high parietal lob is seen.
    Small wide virchow-robin space foci in basal ganglia are seen.
    Cerebral and cerebellar white matter and grey matter are unremarkable.
    Cerebral ventricles are unremarkable.
    Thalami, pons and medulla oblongata show normal shape and signal.
    CP angles, 8th and 7th nerves complexes, mastoid and inner ear structures are unremarkable.
    Visualised orbits and optic nerves are unremarkable.

    CERVICAL SPINE MRI WITHOUT GAD INJECTION
    Minimal central disc protrusion in some levels is seen.
    Cervical cord shows normal thickness.
    Bones and paraspinal muscles are unremarkable.

پاسخ دهید



3 × = بیست هفت
