ا ثر مثبت مصرف مواد غذائی حاوی کولین در حاملگی در پیشگیری از اسکیزوفرنی فرزندان

تحقیقات اخیر نشان داده مادرانی که در دوره بارداری مقادیر کافی مواد غذائی حاوی کولین مثل تخم مرغ و گوشت مصرف میکنند فرزندان شان در سالهای بعد از بلوغ کمتر به اسکیزوفرنی دچار میشوند. روش تجربه از این قرار بوده که جنین انسان که بطور طبیعی به اولین صدا واکنش نشان میدهد به صدای دوم و صداهای بعدی کمتر واکنش نشان میدهد، در کودکان مساعد به اسکیزوفرنی این پاسخ تطابقی کم است. در آزمایش بعمل آمده که در روی مادران حامله اثر تغذیه کولین با دارو نما را مقایسه نموده اند تفاوت معنی دار در تاثیر کولین بر تطابق جنین مشاهده شده است.

این نوشته در تخصصی, عمومی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

15 Responses to ا ثر مثبت مصرف مواد غذائی حاوی کولین در حاملگی در پیشگیری از اسکیزوفرنی فرزندان

  1. سعيدي می‌گوید:

    تخم مرغ وهمين طورماهي نسبت به ديگرموادغذايي نسبت اسید آمینه فنیل‌آلانین بيشتري دارد
    من ازعوارض كمبود اسید آمینه فنیل‌آلانین درفردصرفه نظر ميكنم براي اينكه متن پيام طولاني نگردداگراسید آمینه فنیل‌آلانین درفردسالم بيش ازحددريافت شود(چه بصورت تدريجي وچه بصورت يكباره)همان به تدريج همان بلائي برسراين فردسالم خواهدآمد(يابدترازاگرزن باشد براي اولادخودارث گذارد)كه يك فردمبتلا به بیماری فنیل کتونوری است البته منظور اين نيست كه كاملا شرايط اين دونفرباهم يكي خواهدشدفنیل آلانین هیدروکسیلاز آنزیمی است که باعث هیدروکسیله شدن اسید آمینه فنیل‌آلانین و تبدیل آن به اسید آمینه تیروزین می‌شود. کوآنزیم این واکنش، تتراهیدروبیوپترن (BH۴) می‌باشد. بیماری فنیل کتونوری یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر است. اختلال اصلی در این بیماری، تجمع اسید آمینه فنیل آلانین در مایعات بدن و سیستم عصبی است. تجمع این اسید آمینه به دلیل عدم وجود آنزیم مورد نیاز برای تبدیل فنیل آلانین به تیروزین رخ می‌دهد. تجمع غیرطبیعی این اسید آمینه در بدن کودک، خطرناک است و منجر به بروز اختلالاتی در مغز و پوست می‌شود. فنیل آلانین پس از ورود به بدن توسط آنزیمی به نام «فنیل آلانین هیدروکسیلاز» شکسته و به تیروزین تبدیل می‌شود. فنیل آلانین هیدروکسیلاز آنزیمی است که باعث هیدروکسیله شدن اسید آمینه فنیل‌آلانین و تبدیل آن به اسید آمینه تیروزین می‌شود و کوآنزیم این واکنش، تتراهیدروبیوپترن (BH۴) می‌باشد. سپس تیروزین شکسته شده و به مواد متعددی از جمله رنگ دانه پوست و مو تبدیل شده و متابولیت‌های نهایی آن از بدن دفع می‌شود. پس چنانچه آنزیم «فنیل آلانین هیدروکسیلاز» که فقط در کبد ساخته می‌شود به دلیل اختلالات ژنی وجود نداشته باشد «فنیل آلانین» وارد شده به بدن، در بافتهای مختلف از جمله مغز تجمع یافته و سبب آسیبهای متعددی به بافت مغز می‌شود.

    فنیل آلانین

    تیروزین

    تنها راه سنتز تیروزین در انسان از همین طریق است. در افراد مبتلا به فنیل کتونوری تیروزین، اسید آمینه ضروری می‌شود و باید از غذا تامین شود. در این افراد فنیل آلانین خون نیز به میزان زیادی بالا می‌رود. در افراد طبیعی مقدار کمی از فنیل آلانین، به فنیل پیروات، فنیل استات و فنیل لاکتات تبدیل می‌شود اما در افراد مبتلا به فنیل کتونوری به علت بالا بودن میزان فنیل آلانین، مقدار زیادی از این فنیل کتون‌ها تولید شده که وارد خون و ادرار می‌شوند. مقدار زیاد فنیل پیروات در خون، از عمل آنزیم پیروات دکربوکسیلاز در مغز بصورت آلوستریک، جلوگیری می‌کند. این عمل به نوبه خود در تشکیل میلین اشکال ایجاد می‌کند و منجر به عقب ماندگی ذهنی می‌شود. یکی دیگر از دلایل عقب ماندگی ذهنی در افراد مبتلا به فنیل کتونوری کاهش تولید نوروترانسمیترهایی مانند دوپامین می‌باشد. تیروزین پیش ساز سنتز این نوروترتنسمیترها است. در این بیماران مقدار دوپامین و سزوتونین در ادرار کمتر از حد طبیعی است. مصرف غذاهای پرتئینی از جمله شیرخشک‌های معمولی و به میزان کمتر شیرمادر باعث افزایش شدید غلظت خونی فنیل آلانین و تجمع آن در بدن، اختلال در تکامل مغز و اعصاب و در نهایت ضایعه مغزی و عقب ماندگی ذهنی پایدار در مبتلایان می‌شود. تجمع فنیل آلانین و مشتقات غیرطبیعی آن در نسوج مختلف، فعالیت سلولها، به خصوص سلولهای سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار داده و از رشد آن جلوگیری می‌کند. این ضایعات متاسفانه در هفته‌های اول تولد، نشانه‌های واضحی ندارند در نتیجه بیماری بموقع تشخیص داده نشده و درمان آن به تأخیر می‌افتد. در چنین دوران بحرانی که حیاتی‌ترین مرحله شکل‌گیری و تکامل مغز کودک است، تغذیه با شیرمادر یا شیرخشک معمولی و یا هر ماده پروتئینی دیگر اگر ادامه یابد منجر به ضایعه عصبی می‌شود و توان هوشی و قدرت ادراک کودک به تدریج تضعیف می‌شود و در نهایت منجر به معلولیت شدید ذهنی می‌گردد. متأسفانه گذشت زمان، شانس طلایی درمان را از بین برده و رژیم غذایی و درمان‌های بعدی، دیگر نتیجه مطلوب را نخواهند داشت.

    شیوه انتقال این بیماری به صورت اتوزومال مغلوب به ارث می‌رسد. ژن این بیماری بر روی کروموزم ۱۲ قرار گرفته‌است. چنانچه والدین هردو حامل این ژن باشند (که معمولاً در ازدواج‌های خویشاوندی این احتمال بالاتر است) ۲۵ درصد فرزندانشان احتمال دارد که به فنیل کتونوریا مبتلا باشند.

    علائم کودک مبتلا به بیماری «فنیل کتونوری» در ابتدای تولد بدون علامت است. اما به تدریج در پایان چند ماه اول دچار تأخیر در تکامل، استفراغ، کاهش رشد، روشن شدن رنگ موهای سر و چشم و تشنج می‌شود. سپس با افزایش سن، کوچکی دورسر، بیقراری، کاهش توجه، حرکات تکراری دستها و اندام‌ها و عقب‌ماندگی ذهنی بروز می‌کند. همچنین ادرار و تنفس این کودکان به دلیل وجود فرآورده‌های فنیل آلانین، بوی کپک می‌دهد و ممکن است راش‌های پوستی (کهیر) در بدن کودکان مبتلا مشاهده شود که با رشد کودک از بین می‌رود.

    تشخیص این بیماری در دنیا از حدود ۴۰ سال پیش شناخته شده و امروزه به صورت یک بیماری کنترل شده در آمده‌است. در کشورهای پیشرفته در بدو تولد با چند قطره خون که از پاشنه پای کودک گرفته می‌شود، می‌توانند در حدود ۳۰ بیماری ژنتیکی از جمله پی کی یو را تشخیص دهند که اکثر این بیماریها قابل درمان هستند. در روز دوم یا سوم تولد با آزمایش تشخیصی که هم از طریق ادرار و هم از طریق خون میسر است می‌توان بیماری را تشخیص داد. البته اگر از طریق خون آزمایش انجام شود بهتر است.   زمان درمان در صورت تشخیص زودرس و شروع شیر مخصوص «فنیل کتونوری» از ابتدای نوزادی پیش‌آگهی خوب خواهد بود و کودک مبتلا می‌تواند از هوش خوب و رفتار مناسب برخوردار شود. ولی تأخیر در درمان به بروز عقب‌ماندگی ذهنی، کوچکی دورسر و اختلالات رفتاری منجر خواهد شد.

    درمان هدف از درمان این بیماری، کاهش مقدار فنیل آلانین در بدن به منظور پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی کودک است. این بیماری درمان دارویی ندارد. ولی از طریق رژیم مناسب غذایی می‌توان سطح «فنیل آلانین» را در حد نرمال نگه داشت و از این رو با تشخیص زودرس بیماری (از روز سوم تولد) و شروع تغذیه کودک با شیرهای مخصوص سطح سرمی «فنیل آلانین» در ۱۲ سال اول زندگی بین ۲ تا ۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر و بعد از آن تا ۲ تا ۱۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر نگه داشته می‌شود. ولی باید به موازات آن ویتامین‌ها، کلسیم و کالری کافی به کودک برسد. بعد از ۶ ماهگی نیز غذاهای مخصوص بتدریج شروع می‌شود.

    تغذیه با افزایش سن چون کودک به تغذیه نیاز بیشتری دارد می‌تواند از سیب‌زمینی، سبزیها، انواع میوه، نشاسته، چربی، برنج و نان‌ها و به مقدار کمتر از حبوبات و شیرمخصوص استفاده نماید. البته در فواصل منظم باید سطح «فنیل آلانین» سرم اندازه‌گیری شود. رژیم غذایی هر بیمار با توجه به سطح فنیل آلانین بایستی توسط کارشناس تغذیه تعیین گردد. همچنین عدم ادامه رژیم غذایی مناسب در بزرگسالی منجر به اشکال در بهره هوشی و عملکرد شناختی بیمار می‌شود بنابراین توصیه می‌شود بیماران رژیم محدود از فنیل آلانین را برای همه عمر رعایت کنند.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با تشکر از ارسال مطلب در مورد فنیل آلانین و اختلال متابولیسم آن در بیماری فنیل کتونوری و نحوه کنترل آن ، چنانکه بتوانید با ویرایش بیشتر و تکمیل و تسهیل مطلب در حدی که برای کاربران بیشتر قابل فهم باشد، به اسم خودتان موضوع در صفحه اصلی سایت قرار خواهد گرفت.

  2. فرج می‌گوید:

    به نام خدا.خداوندمنان سلامتي هركس كه تلاش براي سلامتي ديگران دار دارد حفظ كند(اين دعاشامل شماهم ميشود)علت اينكه اكثريت بيماريها درمان نمي پذبردويابرخي بيماري هاكه درگذشته كمتربوده وهرچه زمان ميگذردتنوع بيماري ها وشيوع بيماري هازيادترميگرددبه اين علت است كه هرپزشكي بطورچداگانه تكيه بريك يادوسه موادتشكيل دهنده موادعذايي ياساختارشيميايي موادغذايي تكيه كرده است مثلاشماتكه بروجودكولين درتخم مرغ كنيدمن هم فقط تكيه بروجودمس درتخم مرغ كنم(اين انتقادشامل همه موادغذايي است)اين كارهيچ وقت به جاي صحيحي نمي رسدمثال هم خواهم زدچرا-يكي ممكن است باخواندن خواص كولين و وجودآن درتخم مرغ .تخم مرغ مصرف كندويكي ممكن است باخواندن متن زيراصلا تخم مرغ نخورد
    تخم مرغ داري مس است

    مس بيش ازحد(يااختلال هاي ديگردرمس موجوددرشخص)باعث تضعيف سيستم لنفاوفي -تضعيف غددفوق كليوي- باعث كم خوني ناشي ازمس ميگردداگردوپامين درفردي كاهش يابدپاركينسون حادث ميشودواگربيش ازحدترشح گردداسكيزوفرني روي مي دهدمس محرك توليدياترشح دوپامين.بنابراين كاهش وياافزايش مس درايجادبيماري اسكيزوفرني وپاركينسون دخالت داردحالامااگركولين تخم مرغ رادرنظربگيريم سبب كاهش بيماري اسكيزوفرني ميگرددواگر مس تخم مرغ رادرنظر بگيريم باعث اسكيزوفرني درفردموجب ميگردد تخم مرغ فقط يك مثال بود.ياهمين كولين رااگرنوزادي كه هنوزقادر به راه نرفتند نيست باخوردن تخم مرغ دريافت كنندبرخي ازاين افراددرراه رفتن دچارمشكل خواهندشد
    حالا نظرات پزشكان درموارد زيرچگونه است-مطالب زيردركتاب شيمي موادغذايي عنوان شده كه جزو دروس دانشجويان برخي رشته ها مي باشد
    آمین ها- ماهیت امینها- منابع غذایی موز,آلو,آناناس,گوجه فرنگی,علائم مسمومیت سردردوفشارخون

    سولانین درسیب زمینی آسیب به سیستم اعصاب
    لاتیروژن ها درنخود تغییرات استخوانی-صدمه به سیستم اعصاب مرکزی
    سیکاسین درانواعی ازموادآجیلی –سرطان کبدواعضای دیگر
    فاویسم درباقالا کم خونی همولتیک
    فیتوآلکسین هادرسیب زمینی شیرین تورم ریه وصدمه به کبدوکلیه
    بنزوفوران هادرکرفس حساسیت پوست به نور
    ایزوفلاونوئیدهادرنخودسبز,انواعی ازلوبیا-علائم مسمومیت تجزیه سلول دربافت زنده
    هم آگلوتینین ها-ماهیت شیمیایی –پروتئین های باوزن مولکولی10000-124000منبع غذایی اصلی.انواع لوبیاها,نخودسبز,عدس-علائم مسمومیت-صدمه به رشدواستفاده ازغذا,تجمع گلبول های قرمزخون,فعالیت میتوژنیک روی سلول های کشت شده
    سیانوژن هاباماهیت شیمیایی گلیکوزیدسیانوژنی درمنابع غذایی نخود,لوبیاها,دانه کتان وبرزک,هسته ميوه ها,کاسا سبب مسمومیت سیانوری رنگدانه گوسیپول درپنبه دانه سبب صدمه به کبد,خونریزی و ورم
    سم سافرول فلفل سیاه–ماهیت شیمیایی-بنزن جانشین گروه آلیل شده-سرطان زا
    ساپونین هاباماهیت گلیکوزیددرمنابع غذایی سویا,چغندرقند,اسفناج,بادام زمینی,
    ومارچوبه علایم مسمومیت –تجزیه گلبول های قرمز خون
    گلوکوزینولات هاباماهیت شیمیایی گلیکوزیدگوگردداردر کلم,شلغم,تربچه,کلزا,خردل-اثرات آن کمبودتولیدتیروکسین وبزرگ شدن غده تیروئید
    متیل گرانتین ها –ماهیت شیمایی آلکالوئیددرقهوه,دانه کاکائو,چای-علائم مسمومیت برخی ازعوارض ناشی ازتحریک سیستم اعصاب
    بازدارنده پروتئازها -ماهیت شیمیایی آن پروتئین باوزن مولکولی4000-2400درانواع لوبیا.نخود.نخودسبز.باقلا.سیب زمینی وغلات..علائم مسمویت صدمه به رشدواستفاده ازغذا-بزرگ شدن پانکراس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با تشکر از ارسال اطلاعاعات وسیع در مورد ترکیبات آلی و کانی مواد غذائی و گیاهی و اثرات مضر زیادی هرکدام در شرایط خاص سنی و افراد خاص ، که بنظرم تایید و توضیح بیشتر با نظر کارشناسی دقیقتر را در هر مورد طلب میکند ( مثلا فلفل ضمن اینکه خود ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد شده احتمالآ به لحاظ تحریک گوارش ممکن است سرطان زا باشد ) . در عصر حاضر درمان بر مبتنی بر شواهد قابل اندازه گیری پذیرفته شده و روش سلیقه ای دیگر مورد قبول نیست . بدیهی است که هر تحقیق نیاز به کار تجربی گروهی با ابزار کار وسیع و صرف بعضآ سالها وقت و هزینه های کلان میسر میشود. مثلا صرف تشخیص کمی و زیادی حرکت جنین در رحم در شرایط کمی و زیادی کولین برمبنای اندازهگیری ها و ثبت شواهد میباشد، در غیر اینصورت مطلب نوشته شده در مجامع علمی رد میشود فقط برای مصرف داخلی محدود میشود.

  3. مهدي می‌گوید:

    كبدجزو يكي حساس ترين ارگانهاي بدن مااست .كمترين ميزان موادغذايي سرخ كرده درعملكردصحيح كبدخلل واردميكند.موادغذايي سرخ كرده.يعني شوك سنگين به كبد
    متاسفانه باورغلط اين است كه اگر به ميزان كمي وهرچنديكباروبسيارمحدودموادسرخ كرده مصرف شوداشكال ندارد.درحالي كه علت كمبودويتامين وموادمعدني كه بشردچارميشودبخاطر همين موادسرخ كردني است….

  4. مخفف اسم وفاميل خودرانوشتمKZVD می‌گوید:

    مضرات محصولات سويا
    اينوزيتول نوعي تركيب شيميايي شبيه به گلوكز مي‌باشد كه براي حفظ سلامتي مورد نياز است. اينوزيتول در 9 شكل مختلف وجود دارد ولي فقط ميواينوزيتول است كه براي سلامتي انسان مؤثر است. سلولهاي بدن تمام حيوانات حاوي مقدار زيادي ميواينوزيتول مي‌باشد،‌ اين تركيب در سلولهاي گياهي نيز يافت مي‌شود و وجود آن در گياهان باعث بوجود آمدن فيتيك اسيد مي‌گردد. اين اسيد با كلسيم،‌آهن و روي تركيب شده ايجاد رسوب مي‌كند و مانع جذب اين املاح در بدن مي‌شود. سلولهاي بدن انسان قادرند اينوزيتول توليد نمايند، به همين جهت كمبود اين تركيب در بدن هرگز پيش نمي‌آيد.جالب است بدانيد محصولات سويا باعث كمبودعنصر روي ميگردددرضمن خاصيت استروژني محصولات سوياتعادل هورموني مردان وزنان رابه هم مي زنداما اين مضرات استروژني محصولات سويا شامل برخي منابع گياهي كه داراي خاصيت استروژني هست نداردمثل رازيانه.واين عوارض استروژني شامل محصولات سويااست

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ضمن ارج گذاشتن به مطلب ارسالی تان در مورد سویا ، بنظرم هر آنچه از حبوبات غذائی در طبیعت بوده نباید مضرات زیاد به سلامتی داشته باشد ، هر ماده غذائی اثرات مثبت و منفی را به درجاتی دارند. در شرایطی که قریب به یک و نیم میلیارد انسان در کره ما در گرسنگی و قحطی مطلق بسر میبرند اینهمه وسواس در مورد مضرات غذاها کمی کم لطفی است.

  5. ناشناس می‌گوید:

    علائم اسکیزوفرنی چيست

  6. Reza می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر سیفی٬

    یکی از دوستانم که مرد ۵۰ ساله و مجرد هستند٬ در ۱۱ سالگی پزشکان تشخیص داده اند که ایشان مبتلا به اسکیزوفرنی هستند. ولی آثار این بیماری در وی تا سن ۳۰ سالگی بسیار نامحسوس بود – طوریکه اطرافیان رفتار غیر نرمال از او مشاهده نمیکردند. تا زمانی که به علت بیماری مادر و پدر و مسائل خانوادگی٬ علائم اسکیزوفرنی بارزتر شد. به اتفاق یکی دیگر از دوستان٬ وی را نزد روانپزشک بردیم و دستور بستری شدن فوری وی در بیمارستان را دادند. در آن دوران بصورت تفننی الکل و تریاک مصرف میکرد. در سن ۴۰ سالگی معتاد به تریاک شد و جسته و گریخته٬ داروهای اسکیزوفرنی را مصرف میکرد. میزان مصرف تریاک را رفته رفته زیاد کرد و ۳ سال بود که آنرا میخورد و بدلیل مسمومیت شدید آنرا قطع و متادون را یکسال است جایگزین کرده. مشکل اینجاست که نمیتواند متادون را قطع کند. هنوز بطور غیر پیوسته داروهای اسکیزوفرنی را مصرف میکند. فکر میکنم با وجود بیماری اسکیزوفرنی٬ کار او برای قطع متادون بسیار مشکلتر از افرادیست که فقط مسئله ی قطع متادون را دارند (و به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا نیستند). نظر شما برای قطع متادون برای این بیمار اسکیزوفرنی چیست؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در این مورد نظر همکاران روانپزشک کاملتر خواهد بود ، بنظرم پس از اینهمه سال اعتیاد و بیماری اسکیزوفرنی ترک متادون تاحدودی غیرممکن خواهد بود.

  7. هدا مرعشي می‌گوید:

    روزنامه سراسري صبح ايران (سه شنبه)تاریخ 1392/02/24 –
    مقدار بالاي مس با عنصر روي که براي ساخت آنزيم هاي گوارشي لازم است تداخل مي کند.

    ديده شده خيلي از افراد داراي مس بالا از پروتئين بدشان مي آيد و بيشتر به سمت رژيم هاي با کربوهيدرات بالا کشيده مي شوند، زيرا اين افراد به سختي مي توانند پروتئين غذايشان را هضم کنند.

    مسموميت با مس در کودکان با بيش فعالي ، اختلالات يادگيري مانند اختلال خواندن و نوشتن، اختلال نقص توجه و عفونت گوش در ارتباط است.ز ديگر علائم مسموميت مس که با روانشناسي در ارتباط است مي توان به علائم اوتيسم(مثل افسردگي، توهم، بي خوابي ، پارانوئيد، تغييرات شخصيت، جنون) و علائم اسکيزوفرني(مانند تحريک پذيري زياد، عدم آگاهي و درک نسبت به حواس پنجگانه و زمان)اشاره کرد
    به عنوان حمل کننده اکسيژن در خون عمل مي‌کند.

    - به عملکرد مغز و اعصاب کمک مي کند.

    - براي عملکرد اسيدآمينه تيروزين(به منظور عامل رنگ) لازم مي باشد.

    - براي ساخت سلول هاي قرمز خون ضروري است.

    - جزئي از آنزيم ضروري براي سنتز هورمون آدرنالين مي باشد.

    - با فعاليت آنزيم هاي روده اي در ارتباط نزديک مي باشد.

    - سطح مس در بدن با سطح استروژن در ارتباط است.

    - مس ميزان آدرنالين، نوراپي نفرين و دوپامين را افزايش مي دهد.

    - سطوح پايين مس موجب خفگي سلول ها و فقدان اکسيژن در آن ها مي شود

    ا

  8. نادر لطفي می‌گوید:

    چون نمي دانستم دركدام تيتر وموضوعي درسايت جناب دكتر اين موضوع رامطرح كنم دراين قسمت قرارمي دهم وگرنه ربطي به بيماري اسكيزفرني ندارد
    اهميت رفع يبوست ومشكلات رده اي: ۴ تا ۵ برابر اعصابی که در نخاع وجود دارند، از دیوار ه های روده می گذرند. این اعصاب حتی می توانند مزه های مختلف غذا را نیز تشخیص دهند.

  9. جعفری می‌گوید:

    جناب دکتر سیفی باسلام ایا مس یکی از علت های بیماری اسکیزوفرنی هست

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


8 − = شش

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>