درمان با قرص بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروز) (Fingolimode(Gilenya

سومین مرحله درمان آزمایشی بیماری ام اس از نوع عود کننده با قرص فینگولیمود (Gilenya ) بر روی 1292 بیمار با موفقیت پایان یافته و اثر پیشگیرنده این دارو درمقایسه با اینترفرون A1 در دو سال بهتر بوده است (83% ذر مقابل 70%) . بروز پلاکهای ام اس در اسکن کنترل نیز در مصرف کنندگان این قرص کمتر از داروهای تزریقی بوده است.
نحوه اثر این دارو با تاثیر گذاری بر غشاء لنفوسیتها در روی گیرنده های اسفنگوزین 1 فسفات و کاستن از قدرت نفوذ لنفوسیتها در ورود به مراکز عصبی است.
عوارض قابل تحمل فینگولیمود در ده در صد بیماران بصورت سردرد، حالتهای زکامی ،اسهال، درد پشت سرفه و افزایش آنزیمهای کبدی است.
عوارض نادر ولی خطرناک این دارو که مانع ادامه درمان میشود عبارت از: آریتمی و بلوک قلبی ، کاهش شدید للنفوسیتها و خطر بروز عفونت منتشر، تورم ماکولای چشم،کاهش ظرفیت تنفسی و افزیش شدید آنزیمهای کبدی است.
قبل از شروع درمان آزمایشهای شمارش خون، آندازه گیری آنزیمهای کبد، الکتروکاردیوگرافی بعمل می آید.
نظر به اینکه این دارو را به افراد با سابقه ایسکمی قلب و حوادث عروقی و نارسائی عروقی مغز و افراد دیابتی و بیماران با نارسائی کبد نباید تجویز نمود ، باید از سالم بودن بیمار ام اس از این لحاظ خاطر جمع بود.
مصرف توآم این دارو با داروهائی که ایمون ساپرسان هستند و یا اثر سمی روی کبد دارند( مثل کتوکونازول) منع شده است.
این درمان در موارد حاملگی نیز منع مصرف دارد.
مصرف اولین دوز دارو با مراقبت و پایش بیمار از نظر خطر بروز آریتمی و برادیکاردی و حساسیت ها بمدت شش ساعت بعمل می آید. گرفتن نوار قلب قبل و بعد از خوردن اولین قرص ضروری است.در بیماران تحت درمان با این قرص شمارش مکرر خون و آزمایش آنزیمهای کبد و معاینه چشم به فواصل هر چند ماه بعمل می آید.
این دارو در آمریکا و اروپا برای مواردی که مصرف اینترفرونها عملی نبوده یا کم اثر بوده تحت پوشش بیمه تجویز میشود.در صورت اطلاع از نحوه تهیه ومیزان هزینه دارو برای بیماران در ایران اطلاع رسانی بعمل خواهد آمد

این نوشته در تخصصی, عمومی ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

467 Responses to درمان با قرص بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروز) (Fingolimode(Gilenya

  1. Behi می‌گوید:

    سلام وقتتون بخیر
    آیا قرص های آزیترومایسین ،لتیزن و ریفامپین که دکتر پوست برای جوش های صورت به دلیل خارش زیاد تجویز کرده با آمپول رسیژن که هفته ایی یک بار میزنم تداخل دارویی دارد؟
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      آزیترامایسین و ریفامپین آنتی بیوتیک برای مصرف کوتاه مدت مسئله ایجاد نمیکند. (سیتریزین ضد حساسیت آنتی هیستامین هم بی خطر است). اگر مصرف انتی بیوتیک ها بیش از یکی دو هفته باشد از نظر احتمال بروز عوارض کبدی باید گوش بزنگ بود.

  2. Behi می‌گوید:

    سلام وقتتون بخیر
    ایا بعد از ۴سال استفاده از آمپول رسیژن میتوان از داروی خوراکی myllobix استفاده کرد.؟ آیاعوارض این دارو بیشتر از آمپول رسیژن است؟ با توجه به اینکه در این مدت تغییری در ام ارآی دیده نشده ،نزدیک به ۴ ماه است که آمپول را هفته ای یکبار میزنم . با سپاس از شما

  3. سهیلا می‌گوید:

    آیا مصرف فینگولید یا هر داروی مربوط به درمان ام اس مثل اینترفرون عا و کورتون باعث پوسیدگی دندان میشود؟؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مسقیما چنین عوارضی مطرح نیست ولی کاهش دفاع بدن احتمال زمینه عفونت لثه در شرایط بهداشت کم دهان را به ذهن میآورد

  4. reiha می‌گوید:

    سلام اقای دکتر ممنون میشم پاسخ بدید.من اردیبهشت 92 با گزگز صورتم ب دکتر مراجعه کردم ک تشهیص ام اس دادن و از اون موقع هفته ای یک بار سینووکس میزنم.سال 94 یک ام ار ای دادم و گفتن که یک کوچولو بهتر شده.میخواستم بپرسم ایا با همین مصرف سینووکس ایا شرایطم کنترل میشود و اوضاع جسمیم حفظ میشه یا نه احتمال اتفاقای بد هست؟

  5. مصطفی می‌گوید:

    سلام
    بجای آمپول سینووکس قرصی اومده ؟؟؟؟؟؟

  6. ندا می‌گوید:

    سلام ،من بیماری ام اس دارم و دکتر برایم کپسول دانلوین تجویز کرده ،اما من باخوردن پنج تای اول ،حالم خیلی بد شد ،سرم سنگین شد و پاهام تعادل خودش و ازدست داد ،میخواستم بدونم علتش چیه ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بایستی از نظر احتمال عوارض داروی فینگولیمود هم کنترل بالینی و در صورت لزوم آزمایشهای لازم از نظر عوارض قلبی، ریوی، کبدی و خونی بعمل آید.

  7. یگانه می‌گوید:

    با درود لطفا فرق داروی دیفوزل و دانلوین ذو توضیح بدهید.کدام بهتر است،من بیماری ام اس دارم و به دو پزشک مراجعه کردم ، هرکدام یک دارو تجویز کردند.

  8. یگانه می‌گوید:

    با درود
    فرمودید داروی دیفوزل و دانلوین با هم فرقی ندارند.ولی با توجه به اینکه یکی تحت پوشش بیمه است و دیگری نیست.خواهشمندم راهنمایی بفرمایید کدامیک اولویت مصرف دارند. سپاس فراوان

  9. Behi می‌گوید:

    با عرض سلام همسرم هفته قبل مبتلا به بیماری زونا شده .آیا برای من که بیماری ام اس دارم و هفته ای یکبار آمپول رسیژن میزنم.وخودم در ۷ سالگی ابله مرغان گرفتم .خطری برایم هست ؟ با سپاس ازشما مرا راهنمایی کتید

  10. Ghazal می‌گوید:

    سلام. استفاده بی رویه از قرص فینگولید چه عوارضی داره؟ مثلا در طول یه روز بیش از ۲ تا مصرف شود

  11. مهراسا می‌گوید:

    با سلام خدمت اقاي دكتر.من بيماري ام اس دارم و دكتر برام قرص فينگوليد تجويز كرده.تا حالا جز پلاك مغزي حمله ايي نداشتم.ايا اين قرص جلوي حملات احتمالي رو ميگيره؟درمان بهتري ايا وجود داره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      همه درمان ها جنبه پیشگیری نسبی دارد برحسب تجربه پزشک و شرایط بیمار دارو انتخاب میشود

  12. الهام می‌گوید:

    سلام ببخشيد من مدتي هست كه ديفوزل مصرف ميكنم دوز ٢٤٠، روزي ٢ بار. ميخواستم ببينم اگه ساعت مصرفش دقيق نباشه خيلي يا مثلا بعضي وعده ها يادم بره چه تاثيري داره؟ و اينكه مثلا اگه يادم بره كه خوردم يا نه و تو يه وعده دوتا باهم بخورم چه اتفاقي ميفته خيلي ضرر داره؟

  13. علی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر. همسربنده حدود4ماه پیش باتشخیص دکتر به بیماری ام اس مبتلاشده و2ماهه که آمپول سینومر به صورت تزریق هفته‌ای 3 مرتبه انجام میشه.تواین 2 ماه فقط یکباربعدازتزریق سینومر سرگیجه وتنگی نفس وگزگزشدن لب ودرد کمر گرفت وبعداز10دقیقه رفع شد.خواستم علتشوبدونم واینکه آمپول سینومرتاچندسال بایدتزریق بشه.ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر ام اس قطعی است معمولا پنج سال درمان توصیه میشود بعد از آن قطع یا ادامه درمان به سیر بیماری ارتباط دارد.

  14. زهرا می‌گوید:

    سلام
    من 8ماه پیش بیماری ام اسم تشخیص داده شد دکترم بهم قرص تبازیو داد روزی یک عدد ولی به شدت آنزیمای کبدیم افزایش یافت بعد 3ماه استراحت دادن به کبدمو بعدش آمپوله تایسبری ماهی 1بار تزریق میکردم که فوق العاده داروی خوبی بودو کلی روحیم خوب شده بود و دیرتر خسته میشدم اما بعد از استفاده 3دز مشکل پیدا کردم و لبم به شدت تبخال زد و دوران قاعدگی ام متوقف شد دکتر این دارو رو برام قطع کرده و قرصه فینگو نوشته و گفتن که باید از داروهای خوراکی استفاده کنم ولی من بخاطره تجربه تبازیو نگران عوارض این قرص هم هستم نمیدونم اصن درمانمو ادامه بدم یا کلا بیخیالش بشم. تا بحال 2تا دارو عوارضی که خیلی نادر بوده رو داشته واسم امکانش هستش که داروهای دیگه ام جواب ندن؟اگه جواب ندن من باید چیکارکنم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تا داروئی شروع نشده از احتمال عوارض نمیشود مطمئن شد. روش اکثر همکاران شروع درمان با داروهای ساده تر از نوع تزریقی است که عوارض خیلی کمی دارد.

  15. فریبا می‌گوید:

    سلام اقاب دکتر
    ابتدا پوست هردو دستم روی مچ سوزش پیدا کرد مثل نیش زدگی
    سپس بعد از چندروز بازوی دستم حالت گزگز پیدا کرد که شب خوابیدم و صبح بهتر بود اما نوک انگشت کوچکم معمولا میسوزه
    الان حس عجیبی دارم انگار سمت چپ سینم با پشتم و کف پام گزگز میکنه واقعا خیلی نگرانم‌میتونه ام اس باشه؟

  16. امیرحسین می‌گوید:

    اقای دکتر سیفی با سلام لطفا اگر امکان دارد جواب ام ار ای مغز و گردن اینجانب را تشریح فرمایید با تشکر از لطفتون در ضمن به مدت دو ساله که داروی فلوکستین مصرف میکنم ام ارای سال قبلم یک پلاک نخاعی کوچک داشت
    Technic :T1,T2 sagittal and axial . Disc osteophyte complex at C6-C7 level is seen .
    Cord signal and shape is normal .
    No central canal stenosis is seen .
    No bony lesion is seen .
    There is no disc herniation .
    The rest exam appears unremarkable .

    BRAIN MRI WITH & WITHOUT GD ” SUPER CONDUCTIVE MRI “ Technic : ” AXIAL,CORONAL ,SAGITTAL T1,T2 “and There is no enhancing lesion .
    Suspicious non specific hyper signal lesion at posterior horn around right lateral ventricle is noted .
    Correlation with clinic and close follow up is recommended .
    No mass lesion is seen .
    There is no hydrocephalous .

  17. امینی می‌گوید:

    اقای دکتر من واقعا نگرانم وقتی گردنمو کامل خم میکنم دست چپم پوستش یکم میسوزه این نشان دهنده ی ام اسه؟دست راستم انگشت شصت و اشاره سوزش داره کمی و گاهی حالتی مثل ویبره داره

  18. مینا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر،حدود یک‌ماه پیش ،صبح وقتی بیدار شدم پاهام بی‌حس بود و تا عصر همون روز که به پزشک‌مراجعه کردم و ام ار ای دادم همینجور‌بی حسی اومد بالا تا دستام.دکتر تشخیص التهاب نخاع گردن و دو پلاک روی قشر مغز دادن. من بسترس شدم و 8 دوز متیل پردنیزلون گرفتم و بعد از اون 15 روز قرص پردنیزولون 50 به این صورت که پنج روز کامل،پنج روز یک دوم،پنج روز یک چهارم مصرف کردم ،دوباره به پزشک مراجعه کردم و خواستن به من قرص بدن برای ادامه ی درمان ولی با توجه به اینکه من آبله مرغان نگرفتم و جواب تست vzv هم منفی بود،به من خواستن رسیژن بدن ولی باتوجه به عوارضش قبول نکردم،پزشک مشکل من رو پاستزی تشخیص دادن،من الان حس پاهام کاملا برگشته ولی دستام هنوز نه،ولی مشکل حرکتی ندارم.میخواستم ببینم آیا با این شواهد من ام اس دارم ،و اینکه آیا قرصی هست که بشه مصرف کرد با توجه به اینکه من ابله مرغون نگرفتم؟!؟
    پیگیر واکسن واریسلا هم هستم ولی متاسفانه در ایران نیست.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای دریافت اینترفرون ها تستهای ایمنی در نظر گرفته نمیشود ممکن است برای دریافن فینگولیمود این حساسیت را بکار برده اند برای قرص دی متیل فومارات هم این ایمنی اهمیت ندارد. با یک حمله نخاعی اگر علت دیگر یافته نشده احتمال سی آی اس مطرح است بهتر است از عود و ام اس جلوگیری شود.

      • مینا می‌گوید:

        سپاس فراوان از شما دکتر
        من چطور میتونم از شما مشاوره بگیرم ویا حتی برام دارو تجویز کنید؟
        مکانیسم اثر فینگولیمود و سینوتک شبیه هم هست؟!؟

  19. نازگل می‌گوید:

    سلام.
    وقتتون بخیر.
    من سه هفته ست که از داروی فینگولیمود (دنلوین) استفاده میکنم.
    آیا این دارو با قرص سیتالوپرام تداخل دارویی دارد؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در مواردی تداخل داروئی به اشکال مختلف گزارش شده در صورت بروز عوارض بهتر است ترکیب دیگر ضد افسرد
      ی در نظر گزفت شود.

  20. نغمه می‌گوید:

    سلام ۶ ساله که تشخیص بیماری ام اس داده شد و سینووکس میزدم و از اونوقت حمله نداشتم. من بلافاصله بعد از قطع امپول سینووکس باردار شدم و پسرم الان ۱۸ ماهه و کاملا سالم هست
    ۱. آیا ممکنه بعدا مشکلی براش پیش بیاد؟
    ۲. در دوره بارداری و ۱۸ ماه شیردهی دارو مصرف نکردم ولی کنترل ام ارآی شده و پیشرفت نداشتم ازنظرشما بهتره آمپول سینووکس استفاده کنم یا قرص فینگولیمود؟

  21. N می‌گوید:

    سلام من ١٥ ساله ام اس دارم الان دو ماهه ديفوزل ١٢٠ روزي دو تا مصرف ميكنم ميخواستم بدونم اگه بخوام برا بچه دار شدن اقدام كنم بايد چيكار كنم؟
    ميتونم قرص هارو تا زماني كه بفهمم باردارم ادامه بدم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در ضمن بارداري بهتر است درمان قطع شود اگر اجبار براي مصرف دارو باشد گلاتيرامر يا داروي كم ضرر ديگر تجويز ميشود

  22. دکتر سیفی می‌گوید:

    تا بحال ازدواج برای ام اس منع نشده و حامگلی صرفا موقع مصرف دارو و دو ماه بعد از قطع منع شدده است

  23. دکتر سیفی می‌گوید:

    اگر به یک نوع درمان در گذشتهخ پاسخ حوب بوده تغییر درمان توصیه نمیشود.

پاسخ دهید



4 + = نُه
