احتمال عوارض مصرف توام پلاویکس با آسپیرین در پیشگیری سکته مغز

بنا به گذارش شماره اخیر مجله نیوانگند، داروی ضد چسبندگی پلاکت کلودیپگرول( پلاویکس و اوسویکس) در پیشگشری از عود و تشدید سکته مغزی بعلت گرفتگی مویرگها، در بیمارانی که آسپیرین دریافت میداشتند علاوه بر اینکه اثر مثبت نداشته با خطر بیشتر خونریزی و مرگ و میر همراه بود.
ویرایش جدید(21-12-91) بنا به مطالعات جدید که در مجله پزشکی نیوانگلند به تاریخ هفتم سپتامبر 2012 منتشر شده از تعداد3020 بیمار ستکه ترومبوتیک مغزی که درمانشان با اضافه کردن کلودی پگرول(اوسویکس – پلاویکس) به آسپیرین مقایسه شده اند اثر مثبت درمانی مشاهده نشده ولی میزان خونریزی شدید مرگ دو برابر بیشتر داشته است.
در بیماران با خطر بالای سکته مغزی و قلبی ممکن است پزشک تجویز توام درمان را ضروری تشخیص دهد.

این نوشته در عمومی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

704 Responses to احتمال عوارض مصرف توام پلاویکس با آسپیرین در پیشگیری سکته مغز

  1. هدي می‌گوید:

    سلام
    مادر من حدود ٢ ماه است كه عمل قلب انجام دادند
    يكي از رگ هاي أصلي فقط گرفتگي زيادي داشت
    سوال من اين است كه چرا بايد بعد از عمل كه رگ جديد پيوند زده شده
    از پلاويكس و رزوكسين و آسپرين و متورال استفاده كنند؟؟
    مگر رگ جديد جايگزين رگ قبلي نيست؟
    پس اين همه دارو براي چيست؟؟

  2. H n می‌گوید:

    با سلام من حدود یک ماه پیش عمل آنژیوپلاستی انجام دادم .بالن زدند یک رگ قلبم.سوال من این است که مثل عمل باز کارآیی داره یانه؟درضمن چقدر وقت باید پلاویکس مصرف کنم. با تشکر فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      شدت و وسعت گرفتگی و عملکرد قلب در هر دو مورد قبل و بعد از اصلاح با معاینات و بررسی های تخصصی مشخص میشود.

  3. H n می‌گوید:

    با سلام و عرض ادب ببخشید بعد از بالن زدن یک رگ قلب روزانه باید چند عدد پلاویکس وچند عدد اسپرین مصرف کرد؟.اخه من روزی دو عدد اسپرین و دوعدد پلاویکس مصرف می کنم ممنون از زحمات شما.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      معمولا روزی یک عدد از هرکدام توصیه میشود. در مواردی که احتمال گرفتگی رگ زیاد باشد پزشک معالج مقادیر بالاتر را توصیه میکند.

  4. علی چمانی می‌گوید:

    سلام ..من یکماه قبل انژوپلاستی انجام دادم قرص پلاویکس واسپرین وسوستاک واتوراستاتین راتابایدبخورم متشکرم

  5. مريم می‌گوید:

    سلام آقاي دكتر خسته نباشين
    مادر ٦٣ سال داره چند ماه پيش بخاطر فشار ١٧ و تغييراتي ك در نوار قلبش مشاهده شد بيمارستان بستري شد ولي بعد گرفتن اكو دكترش گفت مشكلي نداره و مرخصش كرد ولي گفتن در صورتي ك بازم نوار قلب داد و تفييرات داشت بايد تست ورزش بره ولي خدا رو شكر اين اتفاق نيوفتاد. سوالم اينه ك مشكل قلب با اكو مشخص ميشه چون بعضيا بهمون گفتن حتما بايد تست ورزش بره. و ايشون دارن قرص اسويكس و آسپرين رو با هم مصرف ميكنن ميتونن آسپرين رو به هفته اي دو بار كاهش بدن؟
    ممنون از وقتي ك براي جواب دادن ميزارين.

  6. ارکیده می‌گوید:

    سلام خدمت آقای دکتر مادر من در پی گرفتگی عروق مغزی اسویکس مصرف مینمودند تا اینکه به علت بیماری ریه و تشخیص اشتباه آمبولی در بیمارستان بستری و اسویکس ایشان قطع و هپارین دریافت کردن که بعد از مطمئن شدن از عدم آمبولی هپارین قطع شد ولی بعد از آن در پی انجام یک آزمایش خون دکتر تشخیص کم خونی و کمبود B12. دادند بدون مطمئن شدن از خونریزی گوارشی حال با این اوصاف میخواستم بدانم آیا به مصرف اسویکس ادامه بدن ؟

  7. نورنيا می‌گوید:

    سلام خسته نباشين مادر من ٥١ سال دارد كه ٦ ماه پيش انژو پلاستي انجام داده و دكتر قرص پلاويكس و اسپرين تجويز كردن اما بعد از دو هفته لكه هاي كبودي در زير پوست روي دست و پا ديده شد با دكتر صحبت كرديم گفتن روزي يكي پلاويكس بخورن و اسپرين رو قطع كردن ولي بازم لكه هاي كبودي بسيار كمي ديده ميشود خواستم بدونم با وجود كم كردن قرص و دوباره مشاهده كردن لكه كبودي در زير پوست مشكلي نيست عواقبي نداره؟نگران هستيم لطفا راهنمايي كنين با تشكر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تعداد کم لکه کبود با مصرف دارو دیده میشود در صورت نیاز میشود با تست های انعقاد زمینه خونریزی را تعیین نمود.

  8. حامد می‌گوید:

    باسلام . آقای دکتر 10 روز پیش مادر بنده رو آنژیوپلاستی کردن بخاطر آنفارکتوس قلبی و قرصهای اسویکس و آسپرین و آترواستاتین ، کارودول ، لوزارتان و چندتا قرص دیگه رو روزانه 1 عدد براشون تجویز کردن . مشکلی که هست بعد از مرخصی از بیمارستان اصلا حال مساعدی نداره و همیشه سست و بی انرژی هست و نای سرپا ایستادن هم نداره . میخواستم بدونم اینا از عوارض مصرف داروها مخصوص اسویکس هست ؟ اگه از اون هست چطوری میشه عوارض این دارو رو به حداقل رسوند؟ ممنون از شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این علائم عوارض دارو نیست اگر نارسائی قلب عروقی ندارد بهتر است معاینه اعصاب از نظر عوارض مغزی ( گاها عبور لخته و سکته خاموش این علائم را میدهد.) و اگر مشکلی نباشد مصاحبه روان پزشکی از نظر افسردگی بعمل آید.

  9. فریدون میرانی می‌گوید:

    باسلام.من در 95/11/28 بدلیل سکته خفیف عمل آنژیوپلاستی انجام دادم برای رگ اصلی و بالن برای رگ دیگر. درحال حاضر روزی یک عددقرص پلاویکس و 1عدد آسپرین میخورم .مشکلی که دارم عفونت دندان و دکتر میگه باید تحمل کنی بدلیل مصرف پلاویکس . آیا میشه از کپسولهای خشک کننده مثل تتراسایکلین ، آموکسی سیلین ، پینی سیلین و….. و مسکن مثل ژلوفن استفاده کنم؟ لطفا باتوجه به درد زیاد دندان اگر امکان دارد دراین خصوص توصیه بفرمائید چکار کنم .با احترام و تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر عفونت وجود دارد مصرف آنتی بیوتیک از هر لحاظ حتی بخاطر قلب لازم است. مصرف بروفن و امثال آن خطر خونریزس گورش را با داروهای مصرفی بالا میبرد بهتر است با آستامینوفن و یا داروهای کم خطر دیگر کنترل شود. کنترل شود.

  10. امیر می‌گوید:

    سلام پدرم ۱۸فروردین سکته مغزی کرده و۳۰فروردین مرخص شدن و ایشون قرص پلاویکس هر ۸ساعت و اسپرین میخورن امروز تو ادرارشون خون دیده شده خیلی نگرانشونیم ممکن عوارض قرص باشه یا تداخل دارویی باشه لطفا راهنمایی ام کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      پلاویکس مقدار درمانی یک قرص در روز است اگر علت خونریزی به سنگ کلیه یا بیماری مدیگر کلیه و مثانه مربوط نیاشد با اطلاع پزشک یکی از دو درمان را میشود ادامه داد.

  11. داریوش می‌گوید:

    باسلام روی نده چپ و طاق باز نمی توانستم بخوابم چون قلبم بشدت بعد از کمی خوابیدن باتپش و کوبش ومالش تحت فشار قرار میگرفت. بخاطر
    گرفتگی یک رگ از قلبم برایم استنت گداشتند ولی خوب نشدم روز بروز بد تر میشوم دیگر روی سمت راستم هم خوب نمیتوانم بخوابم بسیار سختی می کشم. راهنمایی شوم دعا کد خواهم بود

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در معاینه قلب و اکوی قلب و رادیوگرافی سینه علتهای متنوع اعم از عارضه قفسه سینه و پلور و یا خود قلب مشخص میشود. در مواردی ترس و نگرانی بدون عارضه عضوی چنین وضعی پیش می آورد.

  12. منوچهری می‌گوید:

    سلام هفتاد سالمه یکسال پیش در یکی از رگهای قلبم استنت گذاشتند دوتا رگهای کوچکتر چهل درصد گرفتگی داشت .قرص پلاویکس75 .اسپیرین 100 متورال 50 واترواستاتین 20 روزی یکعدد میخورم.حاتم نسبتا خوبه تاکی باید این قرصها را مصرف کنم //؟ ضمنا هفته ای دو سه روز ورزش میکنم بصورتیکه عرق میریزم ایا عرق ریختن نشانه سنگین بودن ورزش نیست برام ضرر نداره ؟ ممنون از محبت شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در این مورد متخصص قلب بهتر راهنمائی میکند معمولا توصیه میشود. آسپیرین و قرص های فشار و کلسترول دایم باید مصرف شود در مورد مصرف پلاویکس با اسپیرین نظر متفاوت است باید سود وزیان را برحسب بیمار در نظر گرفت. ورزش ملایم نسبت به ورزش خسته کننده بیشتر توصیه میشود.

  13. حسین می‌گوید:

    با سلام خدمت شما
    چرا در بیماران قلبی همزمان دو داروی اسویکس و ASA را تجویز میکنن ممنون میشم هر چه سریعتر جواب بدید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در ماههای اول جراحی یا رگ گشائی درمان با دو دارو اغلب توصیه میشود ولی بعد ها اغلب به یک دارو کفاف میکنند.

  14. رضوان می‌گوید:

    سلام خسته نباشید.آقای دکتر مادر من ۶۰ سالشه و سالها پیش یه بار عمل باز قلب انجام داده.۳ ماه پیش مادرم دوباره به دکتر مراجعه کرد و مشخص شد که ۲ تا رگش مجددا گرفته شده که انژیوپلاستی شد و استنت گذاشتن و از بعد اون روزی یک عدد قرص پلاویکس میخوره و عرض کنم ک دیابت و فشار خون هم داره.اخیر مدام در سطح بدنش کبودی ب وجود میاد ک بدون اینکه بجایی زده باشه ب وجود اومده .میخاستم بدونم این میتونه ارتباطی به داروهایی ک مصرف میکنه داشته باشه؟ مثلا پلاویکس ؟

    خدا حفظتون کنه ممنون میشم اگه ب سوالم پاسخ بدید

  15. رضوان می‌گوید:

    ببخشید میخواستم عرض کنم علاوه بر پلاویکس قرص اسپرین هم مصرف میکنه مادرم.روزی یه قرص اسپیرین و یه قرص پلاویکس میخوره. ممنونم

  16. ابوالفضل می‌گوید:

    استاد فرزانه جناب آقای دکتر سیفی
    با درود و دعای خیر

    معروض می دارد از عمل آنژیو قلب پدرم 6 ماه گذشته است.
    در این مدت 6 کیلو وزن کم کرده است
    برای خواب قرص لورازپام2 از قبل می خورده و هنوز می خوره
    از لحاظ جسمی و روحی خیلی ضعیف شده و کمترین فشار از اطراف پریشان و درمانده اش می کند

    آیا قرص های زیر که برای قلبش مصرف می کنه با لورازپام تداخل دارویی دارند:
    پلاویکس 75 میلی گرم Plavix 75mg
    پروترال 4/0 Protral
    آ. اس. آ 80 A.S.A
    کلیدینیوم – سی (کمتر خورده می شود)

    از اینکه وقت می گذارید و پاسخ می دهید سپاسگذارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کم شدن وزن در این شرایط اگر علت داخلی نداشته باشد خوب است برای افسردگی بهتر است درمان مناسب بعمل آید عادت به خواب آور خوب نیست. داروها تداخل ندارد بایستی از احتمال زمینه خونریزی مصرف توام آسپیرین و پلاویکس هشیار بود.

  17. فرهاد می‌گوید:

    سلام پدرم 66 ساله هستش و حدود 2 ماه پیش علایم بی حسی دست و پای سمت چپ رو داشته که یک شب بستری میشه طبق گفته متخصص علایم سکته مغزی رو داشته که رفع شده متخصص برای پدرم قرص لوزار و اتورواستاتین 20 و زیلت 20 تجویز کردن..البته پدرم از قبل قرص اسپرین هم مصرف میکردن که متخصص براش تجویز نکرده بودالان میخاستم بدونم که مصرف همزمان اسپرین و زیلت اشکالی داره یا نه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف همزمان دو دارو برای پیشگیری لخته شدن پلاکتها ضمن اثر بالا خطر خونریزی را بالا میبرد بایستی با پایش بالینی کنترل بعمل آید.

  18. سارا می‌گوید:

    سلام خدمت آقای دکتر و ممنون بابت اینکه به سوالات مردم جواب میدین. مادر من امروز صبح فشارش 15 و 12 بود بردیمش درمانگاه نوار قلبی گرفتن و برای افت فشارش آمپول تزریق کردن. متاسفانه فراموشی گرفته بود و حوادث اخیر رو به یاد نمی اورد. تو نوار قلبی مشکلی نبود و برا همین بردیمش پیش دکتر مغز و اعصاب ایشون نوار مغزی گرفتن و داروی اسویکس و کاپتوپریل 25 رو برای مادرم تجویز کردن با توجه به اینکه مادرم سابقه سکته نداشت این دارو مضر نیست براشون>؟ و اینکه آیا مادرم سکته کرده که این دارو رو براش تجویز کردن؟ واقعا نگرانیم و دکتر هم چیز خاصی نگفتن فقط به مدت یک ماه گفتن از این دارو ها استفاده بشه و بعدش برا چک آپ بیاد. خواهشا راهنماییم کنید ممنون از لطفتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای فشار 15 پائین آوردن فوری فشار لازم نیست. بهتر است ام آر آی مغز از نظر اختلال خون رسانی و فراموشی بعمل آید. ادامه درمانهای برای پیشگیری سکته موثر است.

  19. رجائي می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشيد
    پدر من بيمار سكته مغزي هستن و جراحي كرانيو پلاستي انجام دادن و داروهاي مرتبط را مصرف ميكنن
    هم ديابت، هم چربي خون، هم فشار خون دارن، بتازگي هم ٢٢ خرداد ٩٦ عمل آنژيو پلاستي انجام دادن براي قلبشون، و دكتر بما گفتن داروي پلاويكس را تا يك هفته روزي دو نوبت، صبح و شب، همراه با آ.اس.آ ٨٠ ( كه قبلا هم روزي يك بار مصرف ميكردن) استفاده كنن، سوالي كه دارم از شما اينه: در يه نوبت مصرف داروي پلاويكس رو به تنهايي به ايشان دادن بدون آ.اس.آ ، ميخوام بدونم مشكلي پيش مياره اين مورد؟؟؟ ممنون ميشم سريع جواب اين سوال منو بدين؟؟؟
    و اينكه پاهاي ايشون بخصوص از مچ به پايين متورم هستن و هنوز اين تورم كم نشده، گاهي با راه رفتن كمتر ميشه، با دكتر در ميان گذاشتيم داروي فشار خون ايشون كه مصرف ميكردن( آملوديپين) هر ١٢ ساعت يه قرص كامل بوده، دكتر تجويز را تغيير دادن و علت را مصرف اين دارو دانستن و الان قرص لوزاميكس اچ روزي يه عدد بعد نهار مصرف ميكنن، اما هنوز تورم پاها كم نشده؟؟؟ اين مورد جاي نگراني داره؟؟؟
    ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد
    باتشكر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف داروها به ترتیبی که توصیه شده مشکل پیش نمی آورد کنترل فشار و ادم زمینه انعقاد خون با نظارت پزشک معالج لازم است.

  20. نیایش می‌گوید:

    با سلام و وقت بخیر خدمت شما دکتر گرامی.
    بسیار سپاس بابت زمانی را که برای پاسخگویی به سوالات دوستان قرار میدهید.

    پدر بنده 59 سال دارند و دو سال قبل دچار یک سکته مغزی گذرا شدند، قبلا داروی پلاویکس و آسپرین را همزمان مصرف میکردند، اما الان به انتخاب خودشون فقط آسپرین مصرف میکنند، آیا جای نگرانی هست؟ و نیاز به مصرف پلاویکس نیز هست؟
    مصرف آسپرین به تنهایی نمی تواند به پیشگیری از سکته مغزی کمک کند؟
    البته علت مصرف نکردن پلاویکس این هستش که ایشون فکر می کنند که این قرص عوارض دارد.
    لازم به ذکر است که از چند روز پس از سکته مغزی گذرا، سوزش در ران پای چپ به سمت پایین تا مچ پا احساس میکنند، احساسی شبیه یخ زدگی، که این حس با ریختن آب بروی ران به سمت پایین کمی آرامتر میشود، و این احساس بسیار ایشان را آزار می دهد جهت درمان به پزشکان مختلفی مراجعه کرده اند ولی پاسخی دریافت نکرده اند. به نظر شما آیا این مشکل قابل درمان است؟
    بسیار متشکرم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعد از گذشت چند ماه درمان تنها با آسپیرین کفایت میکند. کنترل قند و چربی و فشار و تحرک کافی مهم است. اختلال حس پا بعلت سکته یا عارضه عصب رانی با درمان قابل کنترل است.

  21. ali می‌گوید:

    با سلام
    مصرف پلاویکس پس از سکته مغزی معمولا تا چند ماه ادامه می یابد و آیا پس از قطع پلاویکس بایستی به دوز آسپرین افزود یا همان یکی کافیست؟

  22. ali می‌گوید:

    با سلام
    نحوه قطع صحیح مصرف پلاویکس چگونه است تا ناگهانی نباشد؟

  23. احمد می‌گوید:

    سلام درد قفسه سینه داشتم که به دست چپ ميزد حتی در حالت استراحت هم دارم این درد رو پشتمم حس سوزش داره چندین بار نوار و دو بار اکو دادم نرمال بود اما متخصص فشار خون تشخیص دادن قرص متورال 50 دادن نصف صب نصف شب هیچ تاثیری نداشت یک ماه مصرف کردم رفتم پیش متخصص بار آسپرین 80 دادن آسپرین 80 رو میخورم فقط یک تا دوساعت دردم کم میشه و باز مجددا دردم باز میگرده. دلیل چی ميتونه باشه؟؟؟
    آزمایش خون کامل دادم فقط یکم غلظت خون و کبد چرب گرید 1 مشاهده شد 21 سالمه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با این توصیف درد منشاء عروقی ندارد احتمالا در رابطه با نگرانی است بهتر است تا موقعی که علت عضوی ندارید اضطراب را درمان منید.

  24. حسین می‌گوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    پسری 33 ساله هستم.بعد از چندین سال نوازندگی گیتار از حدود 6 ماه قبل در اجرای قطعاتی که اجرای آن ها برایم دشوار نبود با مشکل مواجه شدم و حرکات انگشتان دست راست این مشکل را ایجاد کرد به طوری که با حرکت یک انگشت ،دو انگشت دیگر دست راست بدون اراده حرکات مخالف یا در جهت حرکت انگشتی که حرکت میکرد حرکت میکردند .این مشکل فقط در دست راستم ایجاد شد به طوری که بعد از شش ماه توانایی اجرای ساده ترین قطعات را ندارم و حتی در تایپ کردن هم مشکل دارم و ترجیح می دهم با یک انگشت تایپ انجام دهم .البته قدرت دست و انگشتانم کم نشده ولی حرکات غیر ارادی و غیر قابل کنترل انگشتان وجود دارد . با مشورت استاد موسیقی حدود 45 روز ورزش انجام ندادم و به ساز هم دست نزدم ولی این مشکل همچنان باقی است.
    از شما سپاس گزار میشوم اگر راهنمایی نمایید که برای حل این مشکل باید چه اقدامی انجام دهم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این مشکل موضوع شناخته شده است تحت نام کرامپ نوشتن تعریف شده در ویلن زنها و فرشبافها و خطاط ها بدون دلیل شناخته شده پیش می آید . دارهای متنوع تاثیر نسبی دارد ترک کار حرکتی تکراری تاحدی کمک میکند.

  25. مریم می‌گوید:

    سلام
    کسی که هنوز یکسال نیست که عمل بالن انجام دادن و پلاویکس و آسپرین استفاده میکنن میتونن جهت انجام عمل چشم برای یک هفته مصرف این قرصها رو قط کنن؟

  26. رضا می‌گوید:

    با سلام
    بنده بدلیل غلیضی خون و گرفتگی عروق پشت سر مدت پنج سال قرص پلاویکس و اسویکس مصرف می کنم، آیا مصرف مداوم و همیشگی این دارو عوارض زیادی دارد یا خیر . ممنون از جناب دکتر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      معمولا مصرف دوگانه ضد چسبندگي پلاكت بشرح گفته شده براي ماههاي اوليه در نظر گرفته ميشود مگر در موارد استثناني

  27. دکتر سیفی می‌گوید:

    كبودي زير جلد از عوارض مصرف توام اسپيرين و پلاويكس است

  28. korosh می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشید و ممنون از لطف و زحماتتون
    تابستان پارسال دچار بی حسی پوست صورت شدم و Mri از سر انجام شد نرمال بود
    چندی بعد دچار ضعف عضلات پا شدم و چندی بعدش با کمی پیاده روی حس سنگینی پا بعم دست میداد و پوست های صورتم هم حس سفتی و بی حسی رو از پارسال داره
    یک ماه قبل کمی توی خيابون پیاده روی کردم ناگهان دیدم وقتی آفتاب به سرم ميخوره تمام سرم سنگین و پوست های صورتمم حالت سفتی و کرختیش بدتر شد و بی تعادل و ضربان قلبم بی نهایت بالا رفت. و فشارم رو دکتر گرفتن 15 بود. متورال هم مصرف میکنم دوماهه….د
    این قرص رو 6 ماه قبل میخوردم این حالت رپ نداشتم از بعد اتفاق اون شب اينطور شدم.
    تمام بدتم هم حرارت داره. و عضلاتم گاهی دچار سوزش و درد ميشه
    روانپزشک هم رفتاری فایده بوده

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم و سير بيماري به مشكل استرس و عوارض وسواس شبيه است تاموقعي كه بيماري عضوي تاييد نشده درمان وسواس و اضطراب لازم خواهد بود.

  29. بتول رستگاری می‌گوید:

    سلام با تشکر از اقای دکتر سیفی
    مادر م در حال حاضر پلاویکس و اسپرین 80 را با هم مصرف مینمایند بعلت تنگی عرق قلب
    لطفا راهنمایی بفرمایید مصرف توام عوارض ندارد

  30. علی می‌گوید:

    با سلام

    آقای دکتر پیرو این موضوع که مصرف همزمان پلاویکس و آسپرین ریسک خونریزی را افزایش میدهد اگر پلاویکس صبحها مصرف شود و آسپرین شب ها این ریسک خونریزی را بطرز قابل تاملی کاهش میدهد؟؟یا بی تاثیر است؟؟؟

  31. راضیه می‌گوید:

    سلام24 هستم دو سال پیش تصادف کردم و تو تصادف ضربه مغزی شدم و بر اثر سکته طرف چپ بدنم فلج شد ولی پام با فیزیو تراپی برگشت اما دستم هنوز نه و دارویی که میخورم در حال حاظر پلاویکس هست ولی الان دکترم عوض کردم و این دکتر بهم گفت پلاویکس قطع کن و asa80برام داده و برا اسپاسم دستم tizanidine این دارو را داده الان من نمیدونم اگه پلاویکسم قطع کنم مشکلی پیش نمیاد چون دو سال مداوم خوردم با تشکر

  32. سودابه می‌گوید:

    سلام اقای دکتر. پدر بنده62 ساله ده سال پیش دچار حمله حاد قلبی با از دست دادن قسمتی از ماهیچه های قلب شدند…که قرص کاپتوپریل، اترواستاتین و اسپرین مصرف میکردند. دو ماه پی دچار سکته مخچه شدند که شنوایی سمت چپ از بین رفت و در حال حاضر پمپاژ قلب 35 درصد است. پس از سکته مغزی لاویکس و پنتوپرازول به دارهایشان اضافه شد . اما در حال حاضر دکتر اسپرین را که ذه سال است مصرف میکنند قطع کرده و تنا خوردن پلاویکس پنتوپرازول و اتروواستاتین و کاپتوپریل قرص بتاسرک را کافی مسداند. ایا قطع اسپرین به طور ناگهانی خطرناک نیست؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بسته به نياز بيمار آسپيرين يا پلاويكس يا هر دو تجويز ميشود در صورت نبود مشكل معدي پنتاپرازول مصرف مداوم عوارض بيشتر دارد.

  33. جواد می‌گوید:

    با سلام
    آقای دکتر
    با توجه به احتمال عوارض خونریزی در صورت مصرف همزمان آسپرین 80 با پلاویکس75 آیا میتوان یمنظور کاهش ریسک خونریزی ، پلاویکس را میتوان نصف کرد؟؟ عوارض گوارشی یا غیره ایجاد نمیکند ؟؟

    با احترام

  34. شهرزاد می‌گوید:

    سلام.پدر من دوبار سکته مغزی کرده که ایسکمیک بوده بار اول خفیف ولی بار دوم شدید.که برای بار دوم استنت درناحیه ورتبرال راست گزاشتند و دکترشون فرمودند که رگ ورتبرال چپش بسته شده بطور کامل.حال بعد از سه هفته فیزیوتراپی.دوباره پای سمت چپش کارایی خودشو از دست داده.ودوباره نمیتونن تعادل خودشون را داشته باشند.که پیگیری کردیم یکسری آزمایشات نوشتند و فقط گلبولهای سفیدشون بالا بود.میخواستم بپرسم ممکنه بدنشون استنت راقبول نکرده و ممکنه دوباره دچار سکته مغزی بشند؟؟

  35. ركسانا می‌گوید:

    باعرض سلام،پدرم حدود سه ماه پيش سكته قلبي كردند و دو استنت در يكي از رگ هاي گرفته شده گذاشتند،پدرم بخاطر آمبولي ريه كه از ٨ سال پيش كردند قرص وارفارين مصرف ميكردند،بخاطر گذاشتن استنت قرص پلاويكس هم بهشون تجويز شد كه سه ماه خوردند،بعد از سه ماه پلاويكس رو قطع كردند و بعد از چند روز دوباره حمله قلبي كردند كه دوباره با آنژيو لخته رو از رو استنت با مكش برداشتن،دكترشون عمل باي پس رو تجويز كرد،پدرم الان ١٠ روزه كه اين عملو انجام دادن و الان مرخص شدن.
    سوال من راجب مصرف قرص است،ميخواستم ببينم كه ديگر فقط وارفارين با آسپرين كفايت ميكنه يا پلاويكس حتما بايد مصرف بشه و سوال ديگر من اينه كه استنت از رگ ايشون برداشته شده با وجود اينكه عمل باي پس كردند يا نه؟خود استنت دوباره ايجاد لخته نميكنه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به سوالات در مورد برداشته شدن استنت و… دکتر جراح پاسخ بهتر میدهد. درمان دوگانه آسپیرین و پلاویکس معمولا بعد از بای پس تا شش ماه توصیه میگردد توام شدن این داروها با وارفارین تضاد دارد بهتر است میزان خطر آمبولی مشخص شود. وارفارین برای پیشگیری آمبولی قطعآ ضروری است.

  36. محمود مهرآور می‌گوید:

    با درود بیکران و سپاس به پاس گذاشتن زمان و راهنمایی کردن.
    تنها بهک دلیل یک سوزش اندک روی سینه. به اصرار خانواده به بیمارستان رفتم. فشار خون، نوار قلبی، اکو و سپس تست ورزش همه عادی و خوب بودند اما دکتر به دلیل یک سابقه ی درد دست چپ در سال قبل از این ، اصرار به آنژیو داشتند که انجام شد و یک رگ اصلی بالای 90 در صد یکی دیگر بالای 70 که هردو را استنت گذاشتند و رگ سوم هم گفتند گرفتگی زیر 50 درصد است و با دارو کنترل می شود. تا یک سال سه ماه پلاویکس + آ.س. آ 80 + رزو واستاتین و متورال روزی یک عدد از هرکدام تجویز و مصرف کردم .ضمن این که آسپرین بشدت موجب ناراحتی معده می شد و دکتر پنتا پرازول را تجویز کرده بود .بعد به دلیل استفاده زیاد از نبات و موز و در خوراک از ادویه و فلفل و کاری دچار کهیر شدم. بعد متوجه شدم آسپرین و پلایکس هم آن را تشدید و نخوردنشان کهیر را کاهش می دهد. به همین دلیل الآن 2 ماه است آسپرین را قطع و فقط پلاویکس و رزو واستاتین و متورال مصرف می کنم. برای رفع کهیر که باعث ورم شدید و باد کردگی پوست سر. ورم چشم و پلک . و نیز ورم لب می شود و در دستها هم و صورت و گردن هم می زنند هر تلاشی می شد انجام دادم و به پزشکهایی مراجعه کردم . رژیم تنها حد کهیر را کم می کند و خوب نمی شوم. آیا می توانم پلاویکس را هم کنار بگذارم. تا از عوارضش نجات یابم؟ چون عدم مصرف آسپرین کهیر را کم کرده است. در ضمن چرا این عوارض در یک سال اول ظههور نکرده و بعد بروز کرد؟ موفق و سرافراز باشید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف یکی از دو دارو، آسپیرین ترجیحا ضروری است. حساسیت بعلت عوامل مختلف از جمله غذاها و پشم و محتویات بالش و غبار جاروبرقی ….. پیش می آید. اغلب فصلی است با درمانهای ضد حساسیت بهتر میشود. ادویجات باعث تشدید میشود، کم کردن استرس هم دخیل است. بنظرم خود داروها رول اصلی ندارشته است.

  37. ركسانا می‌گوید:

    جناب دكتر من دو پست قبل رو نوشته بودم، پس شما مي فرماييد كه پدرم وارفارينو حتما بخوره؟پلاويكس و آسپرينو چي؟
    ممنونم از راهنماييتون

  38. محسن هادی می‌گوید:

    با سلام خدمت آقای دکتر من یک فرد ۴۸ساله در سال 1386 دچار حمله قلبی وایستی قلبی وبا احیا ودستگاه دیسی شوک برگشتم وآنژیوپلاستی واستنت گذاری ۲رگ اصلی و یک
    رگ فرعی وبعد از ۱۰ سال من تا کنون قرص های پلاویکس 75روزی ۱ بار آسپرین 80 روزی ۲بار نیتروکانتین ۲/۶ روزی ۲بار قرص متورال۵۰ یک چهارم قرص روزی ۲بار قرص لوزارتان ۳۵روزی ۱بار قرص آترواستاتین ۲۰ روزی شبی یک عدد مصرف می کنم خواستم بعد از ۱۰ سال من آیا لازم است این همه قرص را مصرف کنم متشکرم از پاسخ شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      توصیه های درمان دوگانه آسپیرین و پلاویکس در مراجع بمرور زمان تغییر یافته اغلب بعد از یک سال یکی را توصیه میکنند. پیگیری بالینی پزشک در تصمیم گیری شرط اساسی است. تابحال که عارضه ای پیش نیامده درمان خوب بوده هر گونه تغییر با نظر پزشک معالج صلاح است.

  39. علیرضا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    من 32 سالمه و 1 ماه پیش بطور ناگهانی شصت دست راستم شروع به درد شدید در ناحیه داخلی مفصل کرد و متورم شد حالا بمرور حالت سری و بیحسی و سردی در شصتم مشاهده شد.به پزشک مراجعه کردم و احتمال گرفتگی عروق دادند.در بیمارستان بستری شدم و آزمایشات زیادی انجام دادم که چیزی نشون نداد حتی در سیتی آنژیو.به پزشک اعصابم مراجعه کردم و گفت مشکلی نداری.الان 1 ماهه دارم هرروز 1 عدد پلاویکس75 و آسپرین میخورم و هنوز مشکل کامل رفع نشده و بیشتر وقتی عصبی میشم و استرس میگیرم انگشتم یخ میشه و حس سری داره.بنظرتون مشکل چیه؟مصرف دارو رو ادامه بدم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درد و تورم مفصل علائم جدا از گرفتگي عروقي دارد در معاينه باليني اين دو تشخيص از نظر علتها و درمانشان كاملا متفاورتند.

  40. مادر می‌گوید:

    سلام من مادرم یک ماه پیش بعد از آنژیوگرافی زمانی که همه چیز خوب بود و داشتن مرخص میشدن دچار تشنج و حالت تهوع میشن و خون ریزی مغزی میکنن و مرگ مغزی میشن
    به ما گفتن که حساسیت به داروی پلاویکس بوده آیا ممکنه ؟یا دوز بالایی از دارو استفاده شده ؟ لطفا راهنمایی کنین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      من چنین عارضه ای نشنیده ام. برحسب محل خونریزی علت از فشار خون یا پارگی ناهنجاری مویرگی در ام آر آی مشخص میشود.

  41. افشین می‌گوید:

    با سلام، آقای دکتر یکی از عروق قلبی من گرفتگی داشت که آنژیوپلاستی شده و یک استنت در رگ مذکور کارگذاری شد. پس از آن پلاویکس و آسپرین برایم تجویز شده (هرکدام یک عدد در روز) که باعث بروز خونریزی و بروز لکه زیر پوستی شده است. برای بهبود این وضع چکار کنم؟

  42. محمد ملک اوغلی می‌گوید:

    سلام اقای دکتر مادر من اردیبهشت 96 انژو کرده و دو سه تا استند گذاشتن الان 4/5 ماهه پلاویکس با اسپرین روزانه از هر کدام یه دونه مصرف میکنه. تو بدنش هم کبودی داره. ایا مصرف همزمان این دو دارو مشکلی نداره؟ علت کبودی در بعضی از قسمتهای بدن چی هستش؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف همزمان دو دارو احتمال گرفتگی رک را کمتر میکند با بروز کبودیهای زیر جلد ممکن است پزشک معالج مقدار آسپیرین را کم کنند

  43. محمود می‌گوید:

    باسلام وعرض خسته نباشیدخدمت دکتر.من پدرم 2 سال پیش دوتارگ قلبشو استندیافنرگذاشت والان داره دارو اسویکس واسپرین ودوتاقرص دیگه.حالا داره همزمان معجون سیرولیمووادامس کوهی ناشتانصف استکان میخوره.ایاعوارضی داردیاخیر؟ جواب بدین ممنون میشم.باتشکر

  44. سارا می‌گوید:

    با سلام خ مت آقای دکتر
    ببخشید تاثیر تزریق هپارین و قرص آسپیرین برای باز شدن رگ های گردن بهتر است یا آسپیرین و پلاو یکس؟

  45. فریبرز یوسفلی می‌گوید:

    سلام

    پدر من در سال 86 عمل باز قلب انجام داده است و حدود دو ماه پیش آنژوگرافی کرد فنر در رگهای قلبش گذاشتن و یک هفه است که سکته مغزی کرده قبل از سکته آسپرین و پلاویکس مصرف می کرد و دکتر اکنون می خواهد بجای پلاویکس قرص وارفارین تجویز کند در ضمن پدرو دابیت دارد آقای دکتر مصرف قرص وارفارین ضرر ندارد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر بی نظمی ضربانهای قلب موجب انتشار لخته از قلب به مغز شده وارفارین بجای آسپیرین و پلاویکس لازم است.

  46. zahra می‌گوید:

    سلام خسته نباشید پدرم دوماه و نیم پیش قلبشو عمل باز انجام دادن الان ب مدت یه هفته هست پای چپشون ک رگهاشو برداشتن با مچ دست چپش بمدت یه روزه ک بادکرده…پلاویکس اسپرین نیتروکاردین متفورمین نصف کنکور با پنتوپرازول صبح میخورن…قبل از ناهار زیپیتین بعداز ناهار متفورمین..شبا هم نیتروکارین متفورمین پتنو پرازول اسپرین نصف رزورکسین بادپاکین وآلپزیل میخورن چونکه بعداز عمل سکته مغزی هم کردن تشنج خفیف هم داشتن ریه هاشونم اب اورد الان خوبشد میخام بدونم ورم پاهاشون و دستش چه علتی داره چون داروهاشونم دکترا گفتن حتما باید مصرف شه قندخون هم دارن

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مشکل قند و قلب و سکته مسائل متعدد از نوع اختلال متابولیک و کم حرکتی و… پیش می آورد بهتر است موقع استراحت اندامهای متورم کمی بالاتر گذاشته شود و تمرینهای فیزیکی بیشتر بعمل آید

  47. محمد می‌گوید:

    باسلام واحترام
    پدر بنده دوماه ونیم پیش عمل قلب باز با جایگزینی سه رگ قلب را انجام دادنددرحال حاضر قرص اسپرین پلاویکس ومتورال 50مصرف میکنند ولی متاسفانه در ادرارشون خون مشاهده شده ولخته میشود ومجبور به بستری کردن ایشون شدیم.سوال
    1. علت چیست؟
    2. اگر باید تغییری درمصرف قرصها داد پیشنهاد شما چیست؟
    3.اگر نیاز به عمل مثانه پیدا شدایا میشود مصرف قرصهای اسپرین و.. را قطع کرد وتا چند روز؟ باتشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بایستی علت خونریزی اعم از سنگ مثانه یا علت دیگر مشخص شود. در صورت نبود علت با نظر متخصص قلب مقدار آسپیرین کاسته میشود. قبل از جراحی نیز با نظر قلب دارو موقتا قطع میشود جایگزین هپارین داده میشود.

  48. مهرزاد رمضانی می‌گوید:

    باسلام
    مادر بنده مبتلا ب دیابت است،چندروزه ب تشخیص دگتر متخصص چشم خونریزی پشت شبکیه و گرفتگی یکی از عروق داخل شبکیه دیده شده
    ب صلاحدید ایشان بادکترمغزواعصاب هم مشاوره شد،ایشان آسپرین و اوسویکس را تواما تجویز کردند،سوال اینه دکتر،ایا این دوتا دارو باهم خطرناک نیس؟البته ایشان سابقه هماچوری دارند،ک اکثرا در ادرارشان دیده میشود،ب علت بیماری التهابی اتواینیونی ک دارند،سپاسگزارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مصرف توام دو دارو ممکن است زمینه خونریزی را تشدید کند بایستی سود و زیان درمان با هماهنگی دو پزشک تصمیم گیری شود.

  49. شهریار می‌گوید:

    با سلام
    من ۵۲ساله هستم مدت یک سال است که آنژیو پلاس کردم دو رگ اصلی قلبم باز شد و یک سال از قرص پلاویکس استفاده میکنممیخواستم بدونم تا کی باید این قرص را مصرف کنم

  50. حسین می‌گوید:

    با درود فراوان خدمت دکتر عزیز . بنده 5 ساله ده روز پیش بعلت گرفتگی دو تا از رکام انزو پلاست شده وفنر واستنت گذاشتن واز داروهای پلاویکس .ASA .نیترو گلیسیرین .وکاپتو پریل اترو واستاتین مصرف میکنم .اکثرا سردرد وپایین بودن ضربان قلب وفشار مشهود است واحساس خستگی در پاها ودرد سنه از دیشبویه نوع بیفراری در قلبم دارم ممنون میشم اگه لطف کرده وراهنماییم کنینکه ایا از عوارض انزو است یا مشکلی دارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      داروی ضد کلسترول ممکن است گرفتگی عضلانی و داروی پائین اورنده نبض حالت شبیه آسم میدهد ممکن است هیچ عامل عضوی نیست فقط خستگی روحی بعد از استرس است پزشک معالج در معاینه بهتر متوجه میشود

پاسخ دهید



6 × = چهل هشت
