مولتیپل اسکلروز( M.S.) یا دیگر بیماری، سندروم چورج استراس ( ( Churg- Struss

اغلب در تشخیص مولتیپل اسکلروز(M.S.) دغدغه خاطر وجود دارد که شاید بیماری دیگری عامل عوارض عصبی است. بیماریهای مختلف عفونی، التهابی، عروقی، ژنتیک و روماتیسمی علائم عصبی شبیه (M.S.) را ایجاد میکنند. راهنمای بالینی و آزمایشگاهی تشخیصی در این موارد وجود علائم و نشانه های محدود به مراکز عصبی در بیماری (M.S.) است.در دیگر بیماریها غیر از علائم عصبی، نشانه های بالینی و آزمایشگاهی دیگر ساختارها معمولآ وجود دارد.در مورد گزارش زیر، بیمار ضمن داشتن علائم عصبی تب و دیگر تظاهرات التهابی بالینی و آزمایشگاهی داشته که بحث وجود بیماری دیگر را مطرح نموده است.
گزارش مورد ازپروفسور جاناتان کی از مرکز تحقیقات مموریال پزشکی دانشگاه ماساچوست

http://www.medscape.com/viewarticle/760481?src=mp&spon=38

خانم 32 ساله ، دو سال قبل بعلت علائم عصبی عود کننده نوریت اوپتیک و همی پارزی راست با تشخیص (M.S.) با درمان استروئید و ناتالیزومایب (Tysabry) دوره های بهبودی و عود گذرانده بود. بیمار بعلت تب های خفیف و درد نواحی سینوسها و خس خس تنفسی مقاوم به درمانهای آنتی بیوتیک و داروهای آسم تحت بررسی بیشتر قرارگرفته بود. در آزمایش خون 11% ائوزینوفیلی و بالا بودن CRP مشاهده شده بود.در اسکن (CT) ندول کوچک در ریه ودر معاینه بعدی ندول قرمز در ساعد راست وجود داشت. بیوپسی ندول ساعد تشیص سنروم چورج استراس را تآیید کرد. با درمان استروئید خوراکی و تناوب درمان با متوترکسیت و آزاتیوپرین علائم عصبی و سیستمیک کنترول نمیشده، با درمان پالس استروئید و سیکلوفسفوماید عود علائم عصبی و ائوزینوفیلی وتب وجود داشت، نهایتآ به درمان با ریتوکسیمب و سیکلوفسفوماید با آگاهی به عوارض خطیر لکوآنسفالوپاتی مولتی فوکال توآم این دو دارو، درمان شروع شد وبیمار سلامتی خود را باز یافت. در این مورد سندروم چورج استراس که یک بیماری روماتیسمی است و مثل بیماری(M.S.) زمینه اتوایمون دارد علائم در هر دو بیماری را داشت. درمان باهمکاری متخصص بیماریهای مغز و اعصاب و روماتولوژی بعمل آمده بود.

این نوشته در تخصصی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

93 Responses to مولتیپل اسکلروز( M.S.) یا دیگر بیماری، سندروم چورج استراس ( ( Churg- Struss

  1. s-mamaqan می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشد خدمت شما دکتر سیفی
    بنده یکی از همشهری های شما هستم و مدتی است که به دلیل از بین رفتن ماهیچه دست چپم بیمار میباشم.
    البته علایم دیگری هم مثل احساس تنهایی و گوشه نشینی و عدم ارتباط با سایرین حتی خانواده و عصبی شدن مرا آزار میدهد ولی به دلایلی نمیتوانم به یک دکتر متخصص مراجعه کنم
    با توجه به مطالعاتی هم که داشتم احساس میکنم مبتلا به بیماری ام اس میباشم و این امر هم به شدت در روحیه بنده اثر منفی گذاشته
    خواهشی که از شما دارم این هست که بفرمایید آیا با این علایم بنده به این بیماری مبتلا شده ام و اگر جواب مثبت باشد آیا درمانی برای این بیماری وجود دارد یا فقط جهت جلوگیری از پیشروی میباشد؟
    آیا ماهیچه دست من خوب میشود یا تا آخر عمر همین جور خواهد ماند؟
    دست چپم روز به روز از آرنج به طرف بالا خم میشود
    خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید
    بسیار ممنون میشم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تحلیل رفتن عضله یک دست بعلتهای مختلف پدید می آید از جمله دیسک گردن در بیماری ام اس چنین علامتی مشاهده نمیشود، کوشه گیری و ….بعلت افسردگی قابل معلجه است و علت یابی ناراحتی دتتان نباید چندان مشکل باشد وبرحسب علت معالجه مطرح میشود.

  2. n_zamani می‌گوید:

    سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر امروز اومده بودم مطب جنابعالی برا معاینه با مشکل سر درد و سرگیجه و درد دست و پا و اینا که معاینه فرمودین وگفتین که چیزیت نیست،یه چند تا مورد بود که یادم رفت بگم ،یکی اینکه دست و پای راستمم کرخت میشه و اینکه گاهی چشم دردم دارم و وقتی چشمم رو محکم میبندم و باز میکنم گوشه چشمم یه حالت لرزش داره،یه مقدار مختصری هم احساس تاری چشم دارم البته چشمم آستیکمات + هست ولی عینک نمیزنم،بعد اینکه قبلا یه ۳-۴ باری به فاصله ۱سال یا بیشتر که آخرین بار ۴ ماه پیش بود سرگیجه شدید همراه با استفراغ داشتم که با یه سرم و چندتا آمپول خوب شده،این موارد میتونه نگران کننده باشه؟لطفا جواب بدین چون جدا توهم ام اس زدم ،ممنون از لطفتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام
      این وضع حال امروزه برای خیلی از افراد تحصیل کرده و آکاه به بیماری ام اس پیش می آید، در مواردی گرفتن اسکن ام آر آی دردسازتر هم میشود، چون در مواردی مثل میگرن هم در اسکن لکه هائی شبیه ضایعات ام اس دیده میشود و تصمیم گیری تشخیصی را مشکلتر میکند. بنظرم بهتر است حد اقل یکی دو هفته درمان را ادامه دهید در صورت بروز علائم جدید حضورآ اطلاع دهید مطمئن باشید مسئله حاد ندارید در اینگونه موارد تشخیص درست کمی دیر بهتر از تشخیص فوری غلط است. موضوع مهم اینکه درد علامت شروعی ام اس نیست.

  3. a .khosroo می‌گوید:

    سلام اقای دکتر روز بخیر پسری هستم ۲۵ ساله وخیلی عصبی از ۱۵روز پیش تاکنون در دست و پای چپ خود احساس کرختی و سوزش خفیف میکنم .از شب گذشته درد خفیف دست چپ و اختلال در بلع آب دهان مخصوصا در سمت چپ گلویم ایجاد شده .میخواستم نظر تشخیصی شما رو بپرسم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام
      اگر در معاینه عصبی علائم اختلال حرکتی و حسی مشاهده نشود احتمالآ کرختی و سوزش و…دررابطه با همان زمینه اظطرابی تان میباشد و با رفع اظطراب علائم برطرف میشود.

  4. شاناز می‌گوید:

    با سلام و درود؛
    خانمی 47 ساله هستم از روز 6 خرداد ماه جاری با ورم ناگهانی پا از زانو به پایین همراه با درد شدید مواجه شدم به طوری که حرکت را برایم بسیار سخت کرده بود . بعد از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات اورژانسی و عکسبرداری و …. تشخیصی ندادن و قرار بر این شد بعد از مصرف یک دوره دیکلو فنک چنانچه بهتر نشد ادامه درمان دهم به همین دلیل آزمایشات تکمیلی مثل ام آر آی و سونو گرافی انجام دادم که احتمال بیماری های بد خیم وریدی و یا روماتیسمی و … را رد کردن اما همچنان علت نامعلوم است تنها چیزی که مشکوک بود و دکتر گفت اگر دوباره تب کردم بلافاصله مراجعه کنم احتمال بیماری لوپوس و روماتیسم است . حالا کاملا ورم پا از بین رفته و تب هم نداشته ام اما با کمی حرکت و یا پله و یا انجام کارهای منزل دوباره ورم کرده و دردناک می شود لطفا بفرمایید شما چه پیشنهادی دارید ضمنا از اول امسال مبتلا به سینوزیت مقاوم به آنتی بیوتیک هستم و کماکان سرفه های مزمن و ترشحات پشت حلقی ادامه دارد در ضمن گاهی بطور متناوب درد قفسه سینه و سوزش قلب دارم از توجه شما سپاسگزارم .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      .با سلام
      ورم حاد قسمتهای نرم ساق نشانه لخته شدن خون در وریدها است،ممکن است در زمینه کم حرکتی ، چاقی ، مصرف قرصهای ضد حاملگی و بیماریهای روماتیسمی پدید آید . تشحیص صرفآ با معاینه است و درمان استراحت مطلق و داروهای ضد انعقاد، پس از مرحله حاد ادامه درمان ضد انعقاد تا شش ماه و پوشیدن جوراب واریس. بعضآ بدون درمان حرکت لخته خون از رگ به طرف قلب حوادث حیاتی را موجب میشود.

  5. عادله می‌گوید:

    سلام دکتر خانمي هستم 36 ساله و کارمند حدود يکي دو ماه هست که وقتي مدت زيادي پشت کامپيوتر هستم انگشت کوچک پاهايم و اطرافش بي حس ميشوند اخيرا هم (از اوايل ماه رمضان ) وقتي که مدتي دستهايم را روي ميز قرار ميدهم دو انگشت آخري بيحس مي شوند ميخواستم بپرسم آيا اين ميتواند ربطي به ام اس داشته باشد يا مربوط به کار زياد و ضعف روزه داري ميباشد . ممنون از لطفتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام
      علائم اختلال حس در دست و پایتان بیشتر مسئله محیطی بنظر میرسد که با نشستن طولانی و فشار به عصب سیاتیک و گذاشتن دست روی میز و فشار به عصب اولنار ظاهر میشود بهتر است وجود زمینه آسیب پذیری اعصاب محیطی را نسبت به فشار ، از قبیل قند و تیروئید و کلسیم و سی آر پی بررسی نمائید.

  6. عادله می‌گوید:

    ممنون از راهنمايي و توجه شما

  7. شادی می‌گوید:

    با سلام خدمت شما پزشک محترم
    من مدت 2 سال هست که پاهایم گزگز میکنه دستهام هم بعضی اوقات خواب میره و سر انگشتهای دست چپم سر میشه تا الان 3 بار ام ار ای از مغز دادم که 2 تای آخر با تزریق بوده و 2 بار هم ام آر ای از گردن و کمر دادم در کمرم یک دیسک بسیار خفثف دارم که حتی یکی از پزشکان اصلا متوجه آن نشد اما در گردنم دیسک شدیدتری دارم که نتیجه ام آر ای رو براتون می نویسم:
    There is hemanginoma in c7 verteba
    vertebabodies height are normal
    There are multileveldisc dehydration
    There iscentro0-right paracentral herniet at c6-c7 and also c3-c4 and c4-c5
    corresponding local canal stenoisis is also noted
    study is negative for neoplastic masses or spinal cord signal abnormalities

    نوار عصب عضله هم گرفتم که به این شرح است
    mild chornic c5-c6 roots radiculopathy at both sides
    No electrodiagnostic abonormality sampled in lower limbs.

    آقای دکتر میشه این علائم من مربوط به دیسک گردنم باشه؟ من واقعا این 2 سال عذاب کشیدم اصلا بهتر نشدم احساس میکنم که تازگی ها حتی قدرت پاهایم هم داره کم میشه. میگرن هم دارم . و واقعا دارم اذیت می شوم در ضمن من 38 سال دارم.
    دکتر هم زیاد رفتم خود دکترها هم ماندند البته این ام ار ای گردنم جدید هست و من هنوز این ام ار آخری رو به پزشک نشان ندادم.
    خواستم شما هم من رو راهنمایی کنید
    با تشکر از وقتی که برایم می گذارید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام
      اگر در معاینه عصبی اختلال حس دستها با تغییر در رفلکس های دستها و پاها همراه است و نیز اگر کاهش قدرت عضلات در دستها و کندی در حرکات پاها و اختلال در تعادل وجود دارد علائم بالینی با دیسک گردن و تنگی کانال نخاع گردن همخوانی خواهد داشت و چنانکه به اقدامات توانبخشی و استفاده از یقه گردنی جواب ندهد ، آ خرین راه حل ، جراحی را باید در نظر بگیرید

  8. شادی می‌گوید:

    جناب دکتر سیفی از پاسخ شما و وقتی که گذاشتید بسیار سپاسگذارم.

  9. mary-j می‌گوید:

    من 20 ساله هستم و سالهاست که در نقاط مختلف بدنم درد لحظه ای شدیدی دارم ، که چون خیلی زود رفع میشد اهمیت ندادم . 2 ماه قبل یکی از پاهایم بی حس شد. ام آر آی مغز دادم .نرمال بود.اما تست vep دادم.نوریت اپتیک تشخیص داده شد .به دنبال آن دستم بی حس شد اما به من دارویی ندادند و گفتند باید چند ماه دیگر ام آر آی را با تزریق انجام بدهم . الان هم مدتی است که در همان نقاطی که درد داشتم احساس داغی شدید همراه با سوزش دارم مخصوصا در صورتم . چند باری هم پاهایم بی دلیل دچار خواب رفتگی شدند البته خیلی خفیف.
    آیا ام آر آی با تزریق ممکن است چیزی بیشتری نشان دهد؟
    ضمنا من برای مدت 2 سال تحت فشار و استرس بودم و از بعد از آن ماجرا این علائمم را فهمیدم چون شدیدتر شده بودند.
    از وقتی که میگذارید سپاسگزارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام، درد و اختلال حس زود گذر علائم قابل اعتماد بیماری ام اس نیست، با داشتن اسکن سالم مغز خاطر جمعی بیشتری باید از سلامتی تان داشته باشید. اسکن با تزریق نیز کمکی نمیکند. بهتر است بعد از 5 تا 6 ماه دیگر اسکن کنترل بعمل آورید.

  10. سعیده می‌گوید:

    سلام
    دختری 31 ساله هستم که دچار درد و تاری دید و گاهی دوبینی در چشم راست خود شده ام که در حدود چند ماه پیش برایم اتفاق افتاده. از طرفی تمامی عضلات دست و پاهایم بی حس و سرد می شه. به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم و MRI گرفتم که نشانه دیسک شدید در مهره 5 و 6 گردن و دیسک خفیف مهره 4 را نشون می ده. دکترم گفته همه علایم از دیسک گردن و باید عمل کنم. اما تقریبا چند روزی که تکرر ادارا و لرزش در دستهایم بیشتر شده به طوری که قابل مشاهده و غیرقابل کنترل شده. لطفا مرا راهنمایی کنید.
    باتشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام ، برایتان توصیه میکنم حتمآ اسکن ام آر آی مغز با تزریق و بدون تزریق بگیرید. اختلال دید و دوبینی را نمیتوان با دیسک گردن توجیه نمود.

  11. مهدی می‌گوید:

    با سلام آقای دکتر پدر بنده 47 سال سن دارن و نزدیک 5 ماه که درگیر مشکلات مغزی ایشان می باشیم ایشان در ابتدا عدم تعادل داشتند و به مرور دچار عدم تعادل شدید،دوبینی،کرختی دست راست و تکلم نامفهوم شده اند پس از گرفتن چندین عکس ام ار ای و سی تی اسکن در مشهد تشخیص دادند که تومورال است و خواستند پرتو درمانی کنند چون جراحی در ساقه مغز غیر ممکن به نظر می امد. بعد ما به تران رفتیم و در بیمارستان خاتم عکس ام ار ای از ناحیه سر وگردن گرفتیم و پزشک متخصص انجا خانم دکتر م تشخیص ام اس دادند و سپس به یک دکتر مطرح دیگر بنام آقای دکتر ف (متخصص رادیولوژی) نشان دادیم و نظر ایشان هم مولتیپل اسکلروز( M.S.) بود.حالا سوال من این است با توجه به دو ناحیه بودن ضایعه در سر امکان این بیماری هست؟
    ایا درمانی هم دارد؟
    ایا برای تشخیص بهتر و قطعی تر کاری باید انجام داد؟
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام،تابلوی بیماری به لحاظ وجود ضایعه صرفآ در ساقه مغز و سن بالای بیمار و سیر پیشرونده علائم ، تومور را مطرح میکند . با گذشت چند ماه و نبود ضایعه در مراکز دیگر مغز و تشدید علائم این علت را بیشتر مطرح میکند. چنانکه هر دو ضایعه در ساقه مغز و مجاور هم هستند و افزایش حجم ساقه مغز را باعث شده اند باز تومور از نوع گلیوم یا لنفوم مطرح میشود. موارد نادر دیگر مثل سارکوئیدوز و بیماریهای گرانلوماتوز چنین شرایطی را پدید می آورد. در این گونه موارد بررسی علائم گرفتاری در ریه و کبد و غدد لنفی راهگشای تشخیص میشود. درمان حدسی بی ضرر مثل درمان پالس استروئید و در صورت سیر وخیم پرتودرمانی در تهایت گزینه آخر خواهد بود.

  12. مهدی می‌گوید:

    ممنون از پاسختون
    آقای دکتر ف که از متخصصین بنام رادیولوژی تهران هستد در ریپورتشون Ms رو تشخیص دادن و از ما خواستند که کورتون درمانی رو از طریق یک متخصص داخلی مغزواعصاب در شهرمون پیگیری کنیم.بنظر شما این راه خوبی است برای اغاز درمان؟
    درصورتی که درمان کورتون بعد از یه مدتی تاثیر گذار باشد ایا امیدی به بهود هست؟
    در مورد پرتو درمانی هم در شهر خودمون بحث شد اما مقدار پرتو با انجام ازمایشات پاتولوژی مانند استروتاکسی ممکن اسن اما ضایعه در بدترین نقطه مغز است و انجام این ازمایشات ناممکن(بگفته پزشکان). چطور میشه پرتو درمانی کنیم؟؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام تشخیص ام اس از روی علائم بالینی انجام میگیرد اسکن ام آر آی صرفآ برای تایید تشخیص است. شروع درمان در دوره حاد با کورتون وریدی انجام میگیرد ، ادامه درمان پیشگیری با اینترفرونها است و حتمآ باید با کنترل متخصص مغز و اعصاب انجام گیرد. پرتودرمانی فقط برای تومور داده میشود در درمان ام اس جائی ندارد.

      • مهدی می‌گوید:

        سلام اقای دکتر
        بار دیگر مزاحمتان شدم
        تشخیص پزشک داخلی مغز و اعصاب شهرمان MS بود از اینرو تجویز کورتون وریدی (متیل پریدنیزولل هروز 1 گرم)به مدت 7 روز و بعد از آن 14 روز مصرف قرص پریدنیزولول تجویز گردید از این رو حال مریض بهترشد و الان تکلم و راه رافتنش بهبود یافته
        به نظر شما سیر درمانی چطور خواهد بود ایا بیمار به سلامت روزهای قبل (برگشت به محل کار) برمیگردد؟
        درمان دیگری هم وجود دارد؟

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          با سلام ، برگشت به زندگی عادی پس از دوره درمان حاد طبیعی است مرحله بعدی درمان یشگیری با ترزیق یکی از انواع اینترفرونها است که مدت طولانی ادامه خواهد یافت.

  13. مهدی می‌گوید:

    منظورم اینه که بینار غیر از دوبینی و اختلال در گفتار دچار عارضه انحراف چشم هم شده اند حال با توجه به این که مشکل گفتار و راه رفتن ایشان بعد از تزریق کورتون بهتر سده است ایا مشکل انحراف چشم ایشان هم بهتر خواهد شد>؟ در مورد خبری که مبنی بر ساخت داروی قطعی درمان ام اس در خبرها امده خم لطفا اظهار نظر کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام مجدد هر عارضه عصبی که بیش از چند ماه دوام داشته باشد احتمال بهبودی آن کم است. در مورد داروی گیاهی دیروز در پاسخ کاربری مطلبی گذاشتم امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

  14. مهدیه می‌گوید:

    سلام. زنی 27 ساله هستم. مدت 3 هفته است که دست راستم کرخت شده و مشکل حرکتی دارم. مثلا در نوشتن یا خیاطی. ابتدا از قسمت مچ به پایین شروع شد. اما کمی بعد در قسمت دست و کتف راست احساس سردی و خیسی دارم. ایا میتلا به ام اس هستم؟ خیلی نگرانم. ممنون میشم راهنمایی کنین.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام، کرختی یک دست ممکن است بعلت فشرده شدن عصب مدیان در مچ دست (سندرم کارپال تانل) یا آرتروز گردن و فشرده شدن ریشه های عصبی بازو و یا بعلت انواع مختلف ضایعات مغز و نغاع از جملع ام اس پدید بیاید ، راه تشخیص بامعاینه عصبی و در صورت وجود علائم مربوط به هر کدام انجام آزمایشهای مربوطه است.

  15. مهدی می‌گوید:

    با سلام
    سوابق بیماری پدر بنده در کامنتهای بالا آمده است
    اکنون بعد از گذشت 3 ماه و بعد از تجویز کورتون در سرم در ماهای اول وضعیت پدرم بهتر شده اما همچنان اختلال در راه رفتن و تکلم مشکل اصلی پدرم است
    دیشب بعد از ویزیت مجدد پزشک معالج ایشان از ایشان تشخیصی که برای پدرم را دادن را سوال کردم اما ایشان متاسفانه با بی میلی جواب من را دادند و گفتند :خوب میشه باید صبر کنید .دوباره سوال کردم تشخیص شما چیست؟ایا ام اس است؟گفت نخیر ام اس در این سن بروز نمیکند و با توجه به پیشرفت بهبودی ام اس را رد میکنم.گفتم خب پس تشخیصتان چیست؟ گفت چقد سوال میکیند.ومن ناراحت از مطب بیرون امدم.
    اکنون سوال من از شما این است با توجه با تجویز داروهای تقویتی گیاهی و امپول سیتوکولین و کپسول نرو اید بنظر شما حدس این دکتر در مورد بیمار منا چیست؟
    ایا نیاز است به تهران و پیش پزشکان متخصص دیگر بروم؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      لازم است نشانه های بیماری و آزمایشگاهی را مجددآ در سوال مطرح کنید تا بتوانم نظر بدهم.

  16. فاطمه می‌گوید:

    سلام
    آقای دکتر من به مدت یک ماه است در دست و بیشتر پای چپ دچار گزگز شدم.به نورولوژیست های متعدد مراجعه کردم و از نظر بیماری ام اس رد شدم. چون گزگز مقطعی و کمتر از نیم ساعت طول میکشو، ولی متناوب است.
    گفتند به دلیل استرس ناشی از شنیدن خبر شوک آور یک ماه پیش است. اما سوزش پای چپ خصوصا ساق پا و بالای ران ادامه دارد. چکار کنم و به چه متخصصی رجوع نمایم. آی سوزش دلیلی بر ام اس است؟ اگر مشکل متابولیکی است پس چرا فقط در یک نیمه از بدنم است؟
    ممنون میشم جواب بدید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مطمئنآ مسئله تان موضوع اضطرابی است فقط با کاستن از استرس و در صورت لزوم مصرف دارو برطرف میشود.

  17. فاطمه می‌گوید:

    با سپاس
    گرفتگی عروق چی؟ یکی از نورولوژیست ها به گرفتگی عروق هم شک کردن، آخه گرفتگی پای چپم از زانو به پایین باز نشده است.

  18. فاطمه می‌گوید:

    پس من به متخصص قلب و عروق مراجعه کنم آقای دکتر؟ به نظرتان میتواند گرفتگی عروق باشد. سیگنالهای پای چپم با راست فرق دارد.

  19. سهیل می‌گوید:

    سلام
    نزدیک به 6 ماهه که در پای راستم احساسی شبیه به خیسی و یخ زدگی حس می کنم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      منظور از پا اگر از مچ به پائین است به عصب سیاتیک مربوط میشود اگر از ران به پائین به نخاع ارتباط دارد.

  20. مهدی می‌گوید:

    جناب آقای دکتر
    با سلام در صورتی که سوابق عکسهای بیماری را برایتان ارسال کنم آیا نگاهی به آن می اندازید؟

  21. مهدی می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    دانلود فرمودید؟به نتیجه ای رسیدید؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      متاسفانه بعلت قطعی مکرر اینترنت علیرغم صرف وقت نتوانستم دانلود کنم اگر کپی یا خلاصه پرونده را به آدرس تبریز خ 17 شهریور پلاک 40 دکتر سیفی ارسال کنید در اولین فرصت نتیجه را برایتان تلفنی میگویم. باز سعی به باز کردن فرستاده هایتان خواهم کرد.

  22. مهدی می‌گوید:

    سلام جناب دکتر
    ممنون از پیگیری شما
    خواستم ببینم سی دی بددستان رسیده؟

  23. زهرا .آ می‌گوید:

    سلام .زنی 45ساله هستم درتاریخ14آذر بطور ناگهانی وبدون تغییر وضعیت در حالی که ایستاده بودم از عقب به زمین افتادم بعد از آن دچار بیحسی درسمت چپ بدن بخصوص در دست وپای چپ شدم که با سوزن سوزن شدن کف دست وکف پا همراه است احساس ضعف در پای چپ دارم در زمان خواب پایم حالت تیک عصبی دارد به پزشک متخصص مغز واعصاب مراجعه کردم که پس ازمعایینه mriنیز انجام دادم ایشان گفتند 1پلاک دمیلین در braenstameو 4 پلاک درنیمکره راست دارم نوار چشم انجام شد که خوب بود به مدت 5روز متیل پردنیزولون 500میلی گرم روزی دوباراستفاده کردم جواب کلیه آزمایشات درخواستی نرمال بود گفتند باید امپول آوانکس هفته ای یک عدد به مدت 2سال استفاده کنم وهرشش ماه ویزیت شوم واگر نیاز بود mriبا کنتراست انجام دهم اما با یک پزشک متخصص دیگر که مشورت کردم گفتند دراین مرحله نیاز به تزریق دارو نیست لطفاً مرا راهنمایی کنید .(nurse هستم)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به اینکه سن تان برای شروع ام اس بالا است و علائم عود کننده نداشته اید بهتر است ضمن شروع درمان ام آر آ ی با تزریق از نخاع و مغز بعمل آورید

  24. forough می‌گوید:

    سلام آقا دکتر همسرم ام ار آی رنگی با تزریق دادند و دکتر مغز و اعصاب گفتند ک پلاک هایی رو گردنشون هست ک اصطلاحا دمیلینه گفته میشه دچار دو بینی نیستند فقط کمی تعادلشون رو تو حرکت از دست دادن وانگشست شست و سه انگشت آخر پاشون خواب رفته خواستم ببینم بیماری خطرناکی هست یا راه درمان داره به ام اس مربوط میشه یا جای نگرانی نداره.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر بیماری و علت دیگری یافته نشده این تغییرات نشانه احتمالی شروع ام اس است، برای رفع علائم درمان زودرس بهتر است بعمل آید.

  25. زهره می‌گوید:

    با سلام و تشکر فراوان از اقای دکتر برای پاسخگویی به سوالات
    من 40 سال دارم در 14 شهریور امسال دفعتا دچار تاری ناگهانی چشم راست شدم طوری که بینایی چشمم به 0.2 رسید پس از مراجعه به متخصص مغز و اعصاب از تاریخ 19 شهریور تا 3 روز هر 8 ساعت سه دگزا متازون درون سرم به همراه قرص گلوتیدین مصرف کردم پس از 3 روز چون ادم چشمم بیشتر شده بود بستری شدم و 7 پالس متیل پرودنزیلون دریافت کردم که بینایی ام در 29 شهریور که از بیمارستان مرخص شدم 0.4 بود تا امروز که 30 مهر است هر 3 روز یک امپول دگزا میزنم ولی بیناییم هیچ فرقی نکرده تشخیص دکترم نوریت اپتیک است که یکسال و نیم طول میکشد تا خوب شود در ضمن ازمایش خون نشان داد که علت ان ویروس است خواهشمندم به سوالاتم پاسخ دهید
    1) ایا اگر بلافاصله بستری شده و پردنزیلون میزدم چشمم خوب میشد؟
    2) با توجه به اینکه علت ویروس سرماخوردگی بوده چقدر احتمال دارد که دوباره همین چشم یا چشم دیگرم درگیر شود و ایا احتمال ابتلا به ام اس هست؟
    3) با توجه به مطالعاتم نوریت اپتیک با تزریق کورتون تا 2 ماه خوب میشود ولی چشم من فرق زیادی نکرده ایا ممکن است چشم من تا یکسال ونیم خوب شود؟
    4) ایا استفاده از عینک کمک به بیناییم میکند؟
    با تشکر فراوان
    خدا یار و یاورتان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان نوریت اوپتیک با پالس پردنیزولون است اگر در یکی دو هفته اول پاسخ چشمگیر نباشد پالس دوم داده میشود. بهتر است ام آر آی مغز و نخاع گردن نیز بعمل آید. نمیشود مستقیمآ عامل ویروس را علت تلقی نمود. اگر در 6 ماه اول بهبودی کم باشد احتمال ماندن عارضه کم بینائی به درجاتی ممکن است. بسته به اینکه در اسکن چه دیده شود احتمال عود بیماری را میشود پیش بینی کرد. استفاده از عینک کمک چندان نمیکند.

      • زهره می‌گوید:

        باسلام و تشكر ازاقاي دكتر
        من همان هفته اول ام اراي كردم كه سالم بود درضمن تاري ناكهاني جشمم باهيج دردي همراه نبود0
        شما دريافت بالس دوم بردنيزولون را مطرح فرموديد الان كه 50 روز از تاري جشمم ميكذرد براي دريافت ان دير نيست درضمن لازم به مراجعه به جشم بزشك هست؟

  26. اقایارلو می‌گوید:

    آقای دکتر سلام، خانمی 35 ساله هستم، حدود 3 سال است درد کمر و گردن دارم ام آر آی کردم که دیسک کمر و گردن در مهره 5 و4 گردن تشخیص داده شد، الان دست راستم شدیدا درد میکند ودو انگشت کوچک دستم بی حس میشود، در تست عصبی چسبندگی اعصاب تشخیص داده شده، آیا به دیسک و آرتروز گردنم مربوط میشود یا خیر؟
    دارو درمانی با سرترالین و ویتامین به 1 انجام میشود، آیا نتیجه بخش است؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اختلال حس دست به دیسک گردن مربوط میشود، بهتر است با استفاده از یقه گردنی و فیزیوتراپی و درمان مناسب برای دیسک معالجه شود.

  27. اشا می‌گوید:

    با سلام
    آقای دکتر سیفی گرامی
    بنده مادر یک پسر 1 ساله و 36 ساله هستم و فرزندم را با شیر خود تغذیه میکنم.مدتیست که در کمر خود و بیشتر سمت چپ احساس گزگز،بی حسی و گاه هنگام فشار و کار احساس رطوبت در کمر دارم،گاهی هم صبح ها گ،رفتگی شدید در عضلات کمر که حرکت را سخت میکند و کم کم خوب میشود، در ماهیچه ی قلب هم احساس درد میکنم.از نظر شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این نوع علائم متنوع و پراکنده اغلب در شرایط استرس و اضطراب دیده میشود. با کم کردن استرس و ورزش احتمال برطرف خواهد شد.

  28. حسین می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    من بیست سالمه حدود دوماهه که دست چپم مورمور و کرخت میشه بیشتر هم نوک انگشتانم،بعضی اوقات هم انگشت شصت پام مورمور میشه ،بنظر شما ام اس دارم؟اخه از وقتی اسم ام اس رو شنیدم دیگه از بس فکز منفی کردم از کارو زندگیم افتادم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه اعصاب علائم مشخص از عارضه عصبی مشاهده نشود به احتمال زیاد مسئله یک موضوع تلقینی است.

  29. زینب می‌گوید:

    سلام دکتر خسته نباشید.
    یه سوالی ازتون داشتم به طور ناگهانی و لحظه ای سه انگشت وسط پای چپم سوزش شدید پیدا میکنه.مثل اینکه آب جوش میریزن فقط یکلحظه میگذره و قبل هم کتفم سوزش پیدامیکرد رفتم دکتر گفت زونا هستش ولی تو اینترنت که علایمشو نگاه میکنم اصلا علایمش اونطوری نبود .علایم چی میتونه باشه؟و باید به چه دکتری مراجعه کنم؟
    خیلی عذابم میده هم روحی هم دردش.
    سنم 48
    ممنون میشم راهنمایی کنین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      سوزش گذرا و کوتاه مدت در پا اگر در شرایط ایستادن باشد به احتمال زیاد بعلت حساس شدن عصب محیطی به فشار است چنانکه در معاینه و آزمایشهای چک آپ علتی دیده نشده جای نگرانی نیست.

  30. ریحانه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر من خودم مبتلابه ام اس هستم. خواهرِ همسرم چند روز پیش از سمت چپ گوش دچار بی حسی شد و بعد دو ساعت ناگهان تمام بدنش بی حس شد و حالتی شبیه غش که سرم دریافت کرد و بعدش هم بیست و چهار ساعت عدم تعادل سرگیجه و درد در قسمت پشتِ سر و الانم بعضی ساعات سردرد شدید. دکتر گوش حلق و بینی مراجعه کرد نوار گوش نوشت که سالم بود و بهش گفت احتمالا مایع گوشیت عفونت کرده که دارو داد. الان من سوالم اینه آیا لزومی هست که به نورولوژیست هم مراجعه کنن؟؟ متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه عمومی علائم مهم از عارضه عصبی مشاهده نشود و علائم پیش آمده سیر بهبودی نشان دهد جای نگرانی نخواهد بودو

  31. maryam می‌گوید:

    سلام خدمت شما من سه ماه ام اس دارم ودو بار حمله به چشمام داشتم و پالس کورتون گرفتم و دکتر سینومر را تجویز کردند اما من چون میترسم اصلا امپولامو نمیزنم رعایت مواد غذایی ندارم مصرف شیرینی ترم بالاست و در این دو ماه که از بیمارستان مرخص شدم یه چند روزی خیلی عصبی شدم و منتظر حمله بودم ولی هیچ اتفاقی رخ نداد الان هم یک سوال دارم اگر امپول تزریق نکنی واسترس نداشته باشی بازم حالم بد میشه نوع ام اسم عود کننده بهبود یابنده است دکترم میگه الان شاید اتفاقی رخ نده ولی سنم که بالا برود حتما من ضرر میکنم من الان 31 سالمه میشه منو کاملا راهنمایی کنید ازتون ممنونم مصرف شیرینی تر یکروز در میان چه اسیبی میزنه در ضمن حالا من حمله نداشتم امکان داره خوب شده باشم.تروخدا جوابمو بدین ممنونم از لطفتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      امکان عود بیماری در شرایط شما بدون درمان پیشگیری خیلی بالا است. حد اقل درمان تزریقی اینترفرون یک بار در هفته را بهتر است قبول کنید. مواد غذائی با شکر و نمک زیاد در تشدید بیماری موثر است.

  32. masoud می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    من چندروزی سمت چپ سرم و صورتم کرختی داشت که گاهی اوقات ی کرختی خفیف در دست و پای چپمم داشتم،به دکتر داخلی مراجعه کردم گفت که کمبود ویتامین گروه ب هست و دارو تجویز کرد واسم با استفاده از داروها سر وصورتم بهترشده ولی از دیشب دست راست و چپم گزگز میکنه، میخواستم ببینم ام.اس هستش یا نه، فکر و خیال ام.اس کلافم کرده

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است با معاینه اعصاب شکل اختلال حس خیالی از نوع واقعی مشخص بشود در صورت تردید یررسی با اسکن توصیه میشود.

  33. masoud می‌گوید:

    دکتر الان خیلی کم شده،آیا ام اسه؟

  34. sheri می‌گوید:

    با سلام من چند وقت هست که دستانم یخ میکند و به مدت چند روز هم هست که کف پاهایم گز گز همراه با داغی احساس میکنم میشه لطفا منو از این مورد اگاه کنید سپاسگزارم

  35. سارا می‌گوید:

    سلام و عرض ادب خدمت دکتر محترم
    خانمی هستم 56 ساله در حدود 20 روزی است که در بعضی مواقع احساس خیس بودن کف پایم را دارم و بعد از مدت کوتاهی این احساس برطرف میشود علت چیست؟

  36. شیده می‌گوید:

    با وجود اینکه دکتر والس که خودشون دکتر مغز واعصاب بودند و دوازده سال سوزن می زدند و بالاخره زمین گیر می شوند و با خوردن هر هفته یک ظرف انواع کلم ها و سیرابی و یک لیوان آب مغز استخوان می تواند راه برن و دوچرخه سواری کنند و با توجه به اینکه من 38 سالم هست و 6ماهه که فهمیدم ام اس دارم و قبلا شنا می کردم و رانندگی می کردم و سر کار می رفتم چرا باید با سوزنها یی مثل ربیف که روی قلب و کلیه اثرات منفی دیگه می گزاره وسیستم دفاعی بدن روضعیف می کنه با زندگیمون بیشتر بازی کنیم؟من این مدت یک ماه کلاس یوگا رفتم دو ماه ایروبیک رفتم و دکتر قبل از عید بعد از ربیف که گیرم نیومد دو تا سوزن دیگه نوشت که باز تو شیراز گیرم نیومد و قرص فینگلویید نوشت که گفتند باید یک روز تحت نظر باشی ولی اگر فردا نتونستی بچه دار بشی وعفونت مغزی پیدا کردی من نمی تونم کاری بکنم و من هم نگرفتم و حتی یک قرص فامپیریدن نوشتند که گفتند سرعت راه رفتنت رو زیاد می کنه ومن گفتم که دکتر من که راه می رم و بعد که خریدم ویکی خوردم و به دکتر گفتم خیلی عارضه داره و حتی یکی رو توی فاضلاب هم نریزید و دیگه با بدن ما چی کا ر می کنه گفتند خوب نخور،البته من به دکتر اینها رو نگفتم،آیا دکتر من واقعا ام اس دارم؟ باتوجه به این همه هزینه و روشهای درمانی نامناسب ما موش آزمایشگاهی هستیم؟
    با تشکرات شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به سردرگمی انتخاب درمان و تردیدهای همه جانبه بهتر است یک پزشک مورد اعتماد انتخاب و نسبت به شرایط و تحمل و سازگاری تحت درمان باشید.

  37. الهه می‌گوید:

    اقای دکتر من روماتیسم مفصلی دارم گاهی احساس کم حسی در برخی نقاط پوست پا از زانو بخ پایین دارم ولی چطور بگم بی حسی نمیشه گفت احساس سردی و کمی کرختی، ضمنا کم خون هستم و میگرن هم دارم ایا لازمه از لحاظ ام اس بررسی بشم؟؟ ضمنا گاهی که شلوار تنگ بپوشم قسمتی از پوست رانم لحطاتی بی حس می شود…ممنونم راهنمایی کنید لطفا..

  38. مجتبی می‌گوید:

    با سلام
    خواهر من سه سال پیش ، یکم افکارش مشوش بود به خاطر مشکلات خانوادگی واسترس کنکور . یک شب بصورت ناگهانی زبونش بند اومد یکم و یکی از چشمهاش تار شده بود و دست چپش بی حس شده بود . اما بعد چند دقیقه استراحت کاملا خوب شد و تا الان هیچ مشکلی و علاعمی از علاعم ام اس رو نداشته . فقط بعضی وقتها دیدم که راه میره کف کفششو یک لحظه روی زمین میکشه . میخواستم بدونم امکان وجود بیماری هست ؟ بعد سه سال الان میتونه آزمایشات ام اس رو بگیره ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در شروع بیماری اگر علائم در کمتر از یک روز منتفی شده بود احتمالا حمله میگرن بوده اگر هنوز علائمی از عوارض عصبی دارد معاینه و ارزیابی بالینی لازم است.

  39. parisa می‌گوید:

    با سلام
    اقای دکتر سال 91 با احساس پارستزی اندام هاو بعضی احساس های خاص مثل سبکی سر که البته همزمان بودهبا شرایط روحنی بد ام ار ای انجام دادمدو پلاک مغزی در ناحیه فرونتال و اکسیپیتال نزدیک بطن ها مشاهده شدبعد از 4 سال اخیرا ام ار ای انجام دادم هم مغز و هم نخاع هم با تزریق و هم بدون تزریق و پلاک ها بدون تغییرباقی ماندنو اکتیو هم نیستند البته من هیچ دارویی هم استفاده نکردم ولی گاهی احساس زود گذر پارستزی دارم . اقای دکتر خواهش میکنن نظرتان را راجع به سیر بیماری
    من بفرمایید و اینکه پلاک بدون تغییر ماندهاند نشانه خوبی است یا باید کلا از بین میرفت؟ ایا ممکن است پلاک ها دلیلی به جز ام اس مثلا جنبه ارثی و یا افزایش فشار خون داشته باشد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      پلاکهای ام اس ممکن است سالها بدون تغییر بماند یا کمی کوچکتر شوند. اگر در معاینه بالینی علائمی از عوارض عصبی وجود ندارد و در اسکن تحلیل مغز مشاهده نشده احتمال ام اس خاموش مطرح است اگر شواهدی بر بیماری دیگر مطرح باشد آزمایشهای تشخیصی بیشتر با هدف معین بعمل می آید.

  40. وحيدرضا می‌گوید:

    با سلام
    من مرد ، متاهل ، ٣٥ ساله و كارمند هستم كه چند وقت پيش با يك درد وحشتناك چشم راست از خواب پا شدم و ٣-٤ مسكن قوي خوردم و بعد از چند ساعت برطرف شد (البته اختلال ديد نداشتم و فقط درد بود) ، يك هفته بعدش يه چيزي شبيه برق گرفتگي سمت راست بدنم رو گرفت كه باعث شد دست و پاي راستم كمي سنگين شدن و ديدم كلا يه جوري شد (تاري و دوبيني نيست ولي يه حالت غيرعادي داره ) چند روز بعد رفتم چشم پزشك كه با دستگاه معاينه كردن و گفتن ديدت خوبه و ضعف چشم نداري ، رفتم پيش نورولوژيست بعد از معاينه و نوار چشم و ام آر آي مغز گفتتن سالمي و نياز به دارو نيست بعد از اون اتفاق به مدت ١٠ روز تا ميخواست خوابم ببره يه حالتي مثل تشنج تو داخل بدنم داشتم و احساس ميكردم كه جونم داره بالا از دهنم مياد بيرون ، بعد از اون به مدت شش ماه تمام من مشكل ديد رو دارم ، دست و پاي راستم سنگين هستن و از داخل بهشون فشار مياد و سريع مورمور ميشن و كلا انگشتام گر ميگيرن و سوزن سوزن ميشن و گوشام زنگ ميزنن و خارش پوست و سوزش لب و سرگيجه خفيف و خستگي سريع و زانو درد رو هم اضافه كنين ، ٦ ماه بعد هم يك ام آر آي مغز و گردن گرفتن كه سالم بود و آزمايش خون و تيروئيد هم سالم بودن
    با توجه به اينكه من يه آدم اهل بگو و بخند هستم و مشكلات روحي عمده اي ندارم و اضطراب هم خيلي ندارم چيكار كنم با اين علايم ، الان هشت ماهه كه همه اين علائم رو بطور ثابت و همه روزه دارم و بهتر كه نشدم هيچ بدتر هم ميشم هر روز
    اگر ممكنه متن من رو كامل بخونين و جوابم رو كامل بدين

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این نوع علائم متنوع بدون شواهد عینی بالینی و بدون دلیل مشخص در بررسی های آزمایشگاهی اغلب نشانه اختلال روان تنی و وسواس خود بیمار انگاری است با درمان زمینه وسواس قابل کنترل است.

  41. اميد می‌گوید:

    سلام
    آقاي دكتر من يك هفته ميشه كه قسمت خارجي جفت پاهام از زانو به پايين حالت يخ زدگي دارن ام آر آي كمر هم نرماله ، با توجه به اينكه در كل بدنم و مخصوصا انگشتام هم حالت سوزن سوزن دارم علائم چي ميتونه باشه ؟ ميتونه ام اس باشه

  42. ستاره می‌گوید:

    با سلام
    اقای دکتر برادرم حدود یک ماه پیش دچار درد در قسمت شانه شد که به ارتوپد مراجعه کردن و عکس از شانه سالم بود.که تا به حال کاملا خوب نشده است. ببیشترین مشکلش در حرکت دادن دست و به خصوص بالای سر بردن ان است.بعضی روزها درد خفیف یا کمی دارد ولی بعضی مواقع شدت می بیابد طوری که به هنگام حرکت دادن دست دچار درد میشود.البته درد فقط در قسمتی از شانه است ودست و بازوش مشکلی ندارد. در ضمن قبل از این مشکل حدود 2 ماه بود که بدنسازی کار می کرد. که بعد از شانه درد کنار گذاشته است.علت آن چه میتواند باشد؟
    ایا بیماری ام اس میتواند درد و گرفتگی شانه با چنین وضعیتی ایجاد کند؟

  43. Zahra می‌گوید:

    سلام جناب دکتر
    خواستم بپرسم درمانی برای بیماری ام اس وجود داره که بشه باهاش زندگی معمول رو داشت و همیشه روی پا بود؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      روز بروز این امید با داروهای بیشتر میشود. هنوز موارد سخت و مقاوم بیماری علیرغم تمام درمانها وجود دارد.

پاسخ دهید



چهار + = 13
