کاهش حاد بینائی در یک چشم بعلت خونریزی داخل غده هیپوفیز( آپو پلکسی پیتوئیتر)

مرد 25 ساله در حین پیاده روی دچار تاری دید در چشم چپ شده بود. تاری  دید در مدت 12 ساعت افزایش یافته به حد 1/10 رسیده بود. در آن حال بیمار دچار سردرد و سرگیجه ودو بینی نشده بود. پس از گذشت 40 روز اختلال دید همچنان ثابت مانده بود. بیمار در سابقه گذشته اش سردرد شبانه از پنج ماه قبل داشت. سردردهای بیمار علائم مشخصه میگرن را نداشت ونیز علائمی از نارسائی هورمونی وناتوانی جنسی را اظهار نمی کرد. در سابقه گذشته بیمار مسئله ای قابل ذکر در رابطه با این بیماری وجود نداشت. در معاینه عمومی، مورد غیر طبیعی وجود نداشت و از سلامت خوب برخوردار بود. شاخص توده بدنی اش 32 ، فشار خون 80/130 نبض 72 و تنفس 16 بار در دقیقه بود. در معاینه نورولوژی اختلال در اعصاب کرانیال غیر از عصب بینائی چپ وجود نداشت. ته چشم و دید چشم راست طبیعی بود. رفلکس به  نور در مردمک چشم چپ کند، و فنومن مارکوس گان مثبت بود. حرکات توام چشمها و کنورژانس طبیعی بود. معاینه ته چشم چپ که در هفته اول طبیعی گزارش شده بود، در معاینه نهائی 40 روز پس از شروع علائم، رنگ پریدگی دیسک اوپتیک را +3 نشان میداد. قدرت بینائی درطرف چپ 10/1 و کمی بینائی در طرف نازال شدت بیشتر داشت. قدرت دید و ته چشم در طرف راست طبیعی بود. در معاینه حس و حرکت و رفلکس های اندامها و تعادل و راه رفتن طبیعی بود. آزمایشهای روتین خون از جمله شمارش و بیوشیمی، تغییرات غیر طبیعی نشان نداد ، در بررسی هورمونها serum  Cortisol (8 am) = normal,               Prolactine=183(normal 1/8 – 20)            LH = normal              FSH= 0/22(normal 1 – 14)                        TSH = normal                 Testosterone= normal MRI مغز با تزریق کنتراست که یک هفته پس از شروع علائم گرفته شده بود، ضایعه انترا سلار بزرگ با گسترش به سوپرا سلار و خونریزی داخل غده قدامی با سطح مایع در داخل تومور هیپوفیز نشان داده بود.

MRI-T1W با تزریق گادالینیوم نشان دهنده تومور هیپوفیز با خونریزی داخل تومور

در افراد جوان از دست دادن بینائی بطور حاد در یک چشم اغلب بعلت بیماری .M.S بوده و ندرتآ در اثر بیماریهای التهابی عروقی یا آمبولی می باشد. در این موارد، دید بیمار اغلب در مدت یک تا دو هفته بطور قابل ملاحظه بهبود می یابد. از دست دادن ناگهانی بینائی در یک چشم در افراد پیر اغلب در اثر گرفتگی عروقی می باشد. خونریزی داخل غده تومور هیپوفیز اغلب با  علائم حاد تحریک مننژ با سردرد شدید، اختلال هوشیاری، دوبینی و شوک همراه است. در این مورد، خونریزی حاد داخل تومور هیپوفیز که با اختلال دید حاد و بدون سایر علائم نارسائی هیپوفیز همراه بود جالب توجه تشیخیصی است. با توجه به حال عمومی خوب بیمار و بالا بودن پرولاکتین، درمان با بروموکریپتین شروع گردید. نتایج سیر بیماری اعلام خواهد گردید. يك هفته پس از آخرين مراجعه بيمار به علت خونريزي مكرر از بيني كه از ناحيه نكروز تومور جريان مي يافته تحت عمل جراحي با اندوسكوپي از راه بيني قرار گرفته است.

Acute monocular vision loss due to pituitary tumor hemorrhage

A 24 years old man experienced acute visual blurring on his left eye while was walking 40 days prior to be evaluated .Visual loss had became worse to a point of 1/10 during his first 12 hour of initial illness . Blurred vision was not accompanied with headaches, vertigo, double vision or changes on his mental states . This man had history of mild nocturnal headaches for 5 months prior to his recent illness .the headaches had not characteristics of migraine. He had no relevant medical problem with recent illness, there were no history of hormonal deficiency evidence .After 40 days there were no changes on his visual failure.

Acute unilateral vision loss in a young adult in most instances reminds the possibility of optic neuritis, and less commonly vascular lesion of optic nerve or retina.  In demyelinating  retrobulber optic neuritis (mostly M.S.), blurring of vision is central , eye movement is painful in most instances,  fundoscopy is usually normal, and recovery of vision begins 2-3 weeks after starting of the illness.

On physical examination he was on good physical and mental state of health, his body mass index was 32, BP=130/80, Respir. R=16, PR =72. neurological examination revealed normal cranial nerves findings except  the left papillary light reflex which was sluggish, Marcus Gunn phenomenon (+) , visual acuity 1/10, visual field was restricted on  the nasal side and optic disc pallor was (3 +). There was no evidence of vascular occlusion or retinal pathologic changes. There were no remarkable findings on motor, sensory or extrapyramidal examination.

Laboratory tests including CBC, TSH, LH, cortisole (8 am) all were normal, FSH = 0/22 (normal = 1-14)                      Prolactine = 183 (normal=1/8 – 20)

MRI brain scan with gadolinium contrast revealed a large pituitary tumor, located on intra and supra cellar, enhanced with contrast .Bleeding inside the tumor and level of the fluid detected .

This case presentation regarding the acute unset of unilateral optic nerve involvement without meningeal or other cranial nerves involvement might be interesting.

Regarding to the prolactin activity of the tumor, treatment with Bromocriptin started, further findings will be issued on fallow up.

A 24 years old man experienced acute visual blurring on his left eye while was walking 40 days prior to be evaluated .Visual loss had became worse to a point of 1/10 during his first 12 hour of initial illness . Blurred vision was not accompanied with headaches, vertigo, double vision or changes on his mental states. This man had history of mild nocturnal headaches for 5 months prior to his recent illness .the headaches had not characteristics of migraine. He had no relevant medical problem with recent illness, there were no history of hormonal deficiency evidence .After 40 days there were no changes on his visual failure.

Acute unilateral vision loss in a young adult in most instances reminds the possibility of optic neuritis, and less commonly vascular lesion of optic nerve or retina.  In demyelinating  retrobulber optic neuritis (mostly M.S.), blurring of vision is central , eye movement is painful in most instances,  fundoscopy is usually normal, and recovery of vision begins 2-3 weeks after starting of the illness.

On physical examination he was on good physical and mental state of health, his body mass index was 32, BP=130/80, Respir. R=16, PR =72 . neurological examination revealed normal cranial nerves findings except  the left papillary light reflex which was sluggish, Marcus Gunn phenomenon (+) , visual acuity 1/10, visual field was restricted on  the nasal side and optic disc pallor was (3 +). There was no evidence of vascular occlusion or retinal pathologic changes. There were no remarkable findings on motor, sensory or extrapyramidal examination.

Laboratory tests including CBC, TSH, LH, cortisole (8 am) all were normal, FSH = 0/22 (normal = 1-14)                      Prolactine = 183 (normal=1/8 – 20)

MRI brain scan with gadolinium contrast revealed a large pituitary tumor, located on intra and supra cellar, enhanced with contrast .Bleeding inside the tumor and level of the fluid detected.

This case presentation regarding the acute unset of unilateral optic nerve involvement without meningeal or other cranial nerves evolvement might be interesting.

Regarding to the prolactin activity of the tumor, treatment with Bromocriptin started, further findings will be issued on fallow up.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

125 Responses to کاهش حاد بینائی در یک چشم بعلت خونریزی داخل غده هیپوفیز( آپو پلکسی پیتوئیتر)

  1. شیرین می‌گوید:

    باسلام
    من ۲۵سالمه یک سال پیش به خاط ریزش مو و موهای زاید زیر چانه آزمایش هورمونی دادم پرولاکتین و تسترونم بالا بود ام آرای با تزریق هم دادم هیپوفیزم مشکلی نداشت.متخصص بهم گفت که مشکل از تخمدانم است که شروع به خودتنظیمی کرده دوزبالای دارو برای یک ماه برام نوشت و پرولاکتینم خیلی پایین تر از حد نرمال شد ولی الان بعد از یک سال دوباره آزمایش دادم پرولاکتینم بالا شده الان نمی دونم مشکل از کجاست.می خواستم ازتون خواهش کنم راهنماییم کنید
    ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بررسی مجدد هورمونها از نظر اختلال عمل تخمدانها و فوق کلیه و تیروئید توسط متخصص غدد لازم است.

  2. فاطمه می‌گوید:

    سلام من ۲۶ سالم است ۹ ماه پیش دکتر زنان بهم آزمایش پرولاکتین دادن و بالا بود برای همین ام آرآی دادن و یک آدنوم هیپوفیز ۲/۵ میلی دارم و مراجعه کردم به دکتر جراح مغز و اعصاب ایشان گفتند مهم نیست و دارو ندادن و پرولاکتین را سه ماه بعدش دوباره آزمایش دادم خودش آمده بود پایین ولی الان کمتر از یک ماهه که سرم درد می کنه و سه روز سر درد شدید داشتم و گاها چشمم تار میشه و یک چشمم بیشتر است و گاهی سرم سبک میشه رفتم دوباره دکتر و دوباره ام آر آی هیپوفیز دادن و همان آدنوم ۳ میلی شده بود آیا لازم به بررسی های بیشتر هست؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است با درمان فعالیت ادنوم پرولاکتینوما مهار شود هم حجم آدنوم کوچکتر میشود و هم فعالیت هورمونی مخل نظم وتعادل هورمونی کنترل میشود

  3. محمد حسین درویش پور می‌گوید:

    سلام وقت بخیر
    ممنون میشم حتما جواب من رو بدید
    مادر من در ماه آبان سال96 عمل غده هیپوفیز انجام داده است
    فشار بالایی داشته و بر اثر آن پلک سمت چپ افتاده است و بعد از عمل بینایی دو چشم خود را از دست داده اند …
    خواهش میکنم راه حل یا درمانی به من پیشنهاد بدین چون واقعا هم مادر هم خانواده ناراحتیم
    عمل مادرم از طریق عمل باز سر انجام شده است
    تشکر از همکاری شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      احتمال آسیب اعصاب بینائی در محل تقاطع روی تومور هیپوفیز علت نابینائی است در معاینه و اسکن کنترل عارضه عصبی و امکان برگشت مشخص میشود.

  4. نوید می‌گوید:

    سلام دکتر خسته نباشید من با علائم دوبینی و هرازگاهی درد چشم و سر ام ار ای دادم که متوجه ماکرو آدنوما شدم و میزان پرولاکتینم 4240 به بالا بود که نتونستن بالاترش رو محاسبه کنن بعد از خوردن 8 عدد قرص داستینکس پرولاکتینم 4100 شد و دوبینی و سردرد و چشم دردم رفع شده دکتر مجدد قرص نوشته و تعدادش رو بیشتر کرده و گفتن نوار چشم بدم حالا استرس دارم میشه لطفا راهنمایی کنین قبل از ام ار ای دکتر متخصص قرنیه چشم پزشک گفتن تو چشمت درگیری هس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با مصرف دارو بتدریج اندازه و فعالیت هورمونی هیپوفیز کم میشود اگر علائم فشاری به عصب چشمی زیاد باشد درمان با اشعه موضعی یا جراحی از طریق بینی توصیه میکنند بهتر است متخصص اعصاب و غدد کنترل کنند.

  5. مینا می‌گوید:

    سلام، من دختری جوانم که سردرد های شدیدی از بچگی میگرفتم و هنوز هم میگیرم…..

  6. نوید می‌گوید:

    سلام جناب دکتر خدا قوت ببخشید من ماکرو آدنوما داشتم هورمون پرولاکتینمم همونجور که اینجا گفتم 4100 بود که نوار چشم گرفتم نسبت به قبل دید محیطیم بهتر شده بود و ده روز پیش آزمایش دادم پرولاکتینم 876 شده بود ولی با وجود این کاهش زیاد بازم دکتر مقدار قرص رو هفته ای یکبار افزایش دادن و برای ماه دیگه ام آر آی نوشتن خواستم ببینم آیا اندازه تومور هم به اندازه آزمایش اینقدر کوچک میشود؟ ممنون

  7. نوید می‌گوید:

    سلام دکتر ام آر آی قبلی من اندازه توده هیپوفیز 25*37*24 با پرولاکتین بالا و میدان دیدم مشکل داشت الان پرولاکتینم اومده پایین میدان دیدم خیلی بهتر شده ام آر آی جدید 23*22 هست و نوشته هموراژیک. درمانش همان دارو درمانی هست؟

  8. نوید می‌گوید:

    خیلی ممنون محبت کردید. خداوند به حق این لحظه های افطار دنیا و آخرتتان را خوش کند

  9. محمد می‌گوید:

    سلام وقت بخیر
    مادرم غده هیپوفیز عمل کرده…البته به صورت عمل باز… خداروشکر از همه لحاظ خوبه فقط الان بینایی نداره بعد هفت ماه
    میخواستم سوال کنم اگه راه حلی یا دکتری رو میشناسین معرفی کنین تا توکل بخدا بتونیم نتیجه بگیریم…
    خواهش میکنم جواب بدین ممنون میشم
    واقعا برای مادرم سخته

  10. مینا می‌گوید:

    با سلام
    پسر عمه ام تومور هیپوفیز داشتند که جراحی کردند و بعد از جراحی شیمی درمانی کردند اما بعد از شیمی درمانی آزمایش دادند و مشخص شد که باز تومور برگشته و پاک نشده آیا راه درمانی برای آن وجود دارد؟آیا ریسک عمل دوباره آن بالا است؟

  11. آرمان می‌گوید:

    سلام من چهار ماه پیش غده هیپوفیز خودم را عمل کردم ولی چون غده خیلی بزرگ بود کامل برداشته نشد الان 12 جلسه است که پرتو درمانی میکنم ولی چشم راستم نزدیک 70 درصد از کار افتاده است آیا راه درمانی برای چشمم است
    یانه و دکتر من را هیپوفیز من هیچ دارویی تجویز نکرد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در این مدت پیشرفتی در اصلاح دید پیش نیامده احتمالا آسیب عصب غیرقابل جبران است. اگر فعالیت هورمونی کمی ندارد درمان جایگزین توصیه نمیشود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


9 × نُه =

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>