هیدروسفالی (Hydrocephalus)

مسدود شدن راه جریان و جذب مایع مغز و نخاع را که موجب بزرگ شدن بطن های طرفی مغز می گردد هیدروسفالی می نامند. با اینکه بزرگ شدن بطن ها در اسکن CT  و  MRI بوضوح دیده می شود، در مواردی تشخیص آن از بزرگ شدن بطن ها بعلت تحلیل مغز (هیدروسفالی جبرانی) مشکل است. در نوزادان علت آن اغلب در اثر بسته بودن جریان مایع مغز از مجرای آکودوک سیلویوس (مجرای بین بطن سه و چهار) بوده، که موجب افزایش فشار داخل بطن های طرفی و بطن سه و بزرگ شدن آنها می‌گردد، ولی فشار مایع در بطن چهار و اطراف مغز و نخاع پایین می باشد. این نوع هیدروسفالی را نوع انسدادی می نامند. در سنین بالا بسته بودن جریان مایع مغز و نخاع در ناحیه فضای سوب آراکنوئید بوده و موجب بزرگتر شدن همه بطن ها و افزایش فشار مایع در بطن ها و اطراف مغز و نخاع می گردد. این نوع هیدروسفالی را نوع مرتبط(Communicating) می نامند. در کودکان زیر دو سال بعلت باز بودن سوتورهای جمجمه هیدروسفالی موجب بزرگ شدن اندازه سر بیش از رشد مترقبه می شود، در بزرگسالان سیر هیدروسفالی تدریجی بوده و موجب اختلال در راه رفتن و حافظه می گردد. با افزایش تدریجی فشار مایع مغز و نخاع و بزرگتر شدن بطن ها، سطح جذب مایع بیشتر شده و در نتیجه فشار مایع به حال طبیعی می رسد. این وضعیت را هیدروسفالی با فشار طبیعی می‌نامند. در موارد حاد در مدت شش ساعت حجم بطن ها تا 80 درصد بزرگ می شود. در اسکن MRI علاوه بر بزرگی بطن ها و آتروفی مغز نفوذ مایع در ماده سفید مغز مشاهده می شود. در مواردی وضعیت ثبات یافته و متعادل تولید و جذب مایع مغز و نخاع با بزرگی بطن ها و آتروفی مغز سالها تحمل می شود. ممکن است ضربه های خفیف سر موجب بهم خوردن وضع وضع جبرانی بشود.

هیدروسفالی در کودکان بعلت ناهنجاریهای مادرزادی کیاری (Chiari)، تنگی آکودوک بعلت ناهنجاری مادرزادی یا خونریزی و عفونت نوزادی داخل بطن ها پدید می آید. بزرگ شدن سر با نازک شدن استخوان ها و جدا شدن سوتورها و در موارد پیشرفته آتروفی اوپتیک و اختلال حرکت چشم ها و اختلال تعادل و راه رفتن مشاهده می شود. در موارد حاد تهوع و استفراغ ديده می شود.

در نوزادان تحریک پذیری، مشکل تحمل تغذیه، بی حالی و استفراغ وجود دارد. در کودکان سنین بالاتر علاوه بر علائم فوق، سردرد، فلج یک یا دو طرفه اعصاب کرانیال ششم موجب انحراف چشم ها به داخل و دو بینی و اختلال تعادل در راه رفتن پدید می آید. در نوزادان بخصوص در پرمچورها(نارس) با سونوگرافی مکرر افزایش فزاینده بطن ها مشخص می شود.  5 درصد این موارد در آینده به شانت نیاز پیدا می کنند. ثبت دور سر در برگ مخصوص رشد نوزاد و کودک در فواصل معاینه تغییرات اندازه دور سر را از استاندارد رشد نشان می دهد. در کودکان سنین بالاتر دور سر بزرگ نمی شود، افزایش فشار مغز با بسته شدن مسیر جریان مایع بعلت های یادشده یا تومورهای مخچه و ساقه مغز و عفونت های داخل جمجمه موجب سردرد، استفراغ، اختلال دید و تعادل و سایر علائم مربوط به عامل ایجاد کننده را ظاهر می نماید. در معاینه، تورم پاپی، فلج چشم، عدم تعادل و تشدید رفلکس ها جلب توجه می کند. در موارد درمان نشده عوارض تاخیر رشد و نارسایی هورمونی پدید می آید. معالجه هیدروسفالی گذاشتن شانت است که مایع درون بطن طرفی را به فضای پشت پریتوان منتقل می کند. با بزرگ شدن کودک تعویض شانت ضرورت پیدا می کند.

تشخیص و تصمیم گیری شانت گذاری در هیدروسفالی در افراد بالغ مشکل است مخصوصاً در افراد سنین بالا که با ضایعات عروقی متعدد و کوچک و پارکینسون همراه باشند. انجام اسکن CT  و  MRIدر کلیه بیماران پارکینسونی برای تشخیص هیدروسفالی ضرورت دارد. سیسترنوگرافی با تزریق ایزوتوپ به مایع نخاع و پایش جریان آن برای تفکیک اشکال مختلف ضایعات و احتمال پاسخ به شانت کمک می کند.در حال طبیعی ایزوتوپ تزريق شده به مايع نخاع وارد بطن ها نمی شود و از طریق سوب آراکنوئید دور نیمکره ها جذب می شود.

در هیدروسفالی با فشار طبیعی بر عکس نوع جبرانی آلزایمر بزرگی بطن های طرفی بدون آتروفی نواحی تمپورال در MRI وجود دارد. قبل از اجرای شانت گذاری گرفتن مایع نخاع به مقدار حداکثر ممکن و پایش پاسخ مساعد از نظر اصلاح راه رفتن و حافظه و کنترل ادرار به قضاوت نتيجه عمل كمك مي كند. اسکن اسپیکت و اسکن دانسیته پروتون نیز در تفکیک موارد فوق کمک كننده است. عوارض بعد از شانت گذاری در 25 درصد موارد بصورت عفونت و هماتوم سوب دورال بعد از عمل پیش می آید. عدم پاسخ مناسب به عمل جراحی باعث شده که با تردید بیشتری بیماران برای عمل انتخاب بشوند.

گزارش سیر بیماری هیدروسفالی در یک فرد جوان:

پسر 14 سله در سال 1380 با اختلال تعادل و لرزش دستها بدنبال سرماخوردگی مراجعه نموده بود، از 3 سال قبل لرزش خفیفی در دستهایش داشت و از 6 ماه قبل بی علاقگی، موجب افت تحصيلی شده بود. به غیراز یکبار تشنج با تب در 3 سالگی بیماری قابل ذکری در گذشته نداشت، در معاینه مختصر کمی تعادل در راه رفتن و لرزش ارادی در دستها، اختلال عصبی دیگری مشاههد نشده بود. حرکات چشم ها و ته چشم ها و رفلکس های وتری طبیعی بود. تب و سردرد و استفراغ نداشت. در CT اسکن بزرگی بطن های طرفی و بطن سه مشاهده شد. بیمار با دریافت نیم قرص آستازولامید 250 میلی یکبار در روز در مدت یک هفته بهبودی نشان داد و در اسکن کنترل 2 هفته بعد کاهش مختصر حجم بطن ها مشاهده شد.

بیمار تا فروردین 1390 مشکلی بیماری نداشت و بکار کشاورزی مشغول بود در آن تاریخ اختلال تعادل بصورت خم شدن غیر ارادی به جلو موقع نشستن و یکبار افتادن با بیهوشی به مدت یک دقیقه بدون تشنج ظاهر شده بود. در معاینه اختلال تعادل در نشستن و راه رفتن و تشدید رفلکس های وتری در پاها مشاهده شد. حرکات چشم ها و ته چشم در معاینه طبیعی بود، سردرد و منگی و اختلال کنترل ادرار نداشت، خواب و اشتها به غذا طبیعی بود. اسکن CT بزرگی بطن های طرفی و بطن 3 را در حد شدید نشان داده بود. بیمار پس از 2 هفته دریافت آستازولامید 250 میلی گرم نیم قرص دوبار در روز رفع کامل علائم عصبی را نشان داد.

این سیر بیماری نشان دهنده وضعیت هیدروسفالی ثبات یافته است که گاه و بیگاه و بدون علت مشخص با علائم بهم خوردن وضعیت جبرانی مراجعه نموده و نیاز به اقدام جراحی نداشته است.

مطالب جدید در مورد هیدروسفالی جنین و نوزاد در لینک زیر موجود است.
http://www.fetalhydrocephalus.com/hydro/info-Congenital-Hydrocephalus.aspx

این نوشته در تخصصی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

3,092 Responses to هیدروسفالی (Hydrocephalus)

  1. رضا می‌گوید:

    با سلام دکتر
    من کودکی 15 ماهه دارم که با تقریبا 20 روز زودتر بدنیا اومد زردیش 1 ماه طول کشید کولیک شدید داشت تا 4 الی 5 ماه.حساسیت شدید به پروتیین گاوی داره تو تغذیه اش خیلی باید مرافب باشیم.ملاج جلویی فرزندم بعد از 15 ماه اندازه 1 سکه تقریبا بیشتر باز.دور سرش 49 است.
    وزنش کمه 9.200 فدش 78. چهاردندون پایین و 2 دندون بالا داره.تمام دندونهای بالا قالب زده چهاردست و پا میره میشینه وایمسته ولی راه نمیره فقط با کمک.
    سی تی دادیم نشون هم جراح مغز و دکتر اعصاب نوزاد دادیم فرمودند آب خوش خیم خودش بسته میشه ولی طول میکشه و شاید سرش کمی بزرگتر از معمول بشه فرمودند با داروهم میشه زودتر آب جذب بشه ولی داروش عوارض داره.دکتر کودک من دچار مشکل خاصی نمیشه درآینده؟/؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با زمینه چند علتی، زایمان زودرس و یرقان … تاخیر رشد حرکتی خفیف داشته دور سر در حد کمی بالاتر از استاندارد +3 است. اگر سیر رشد دور ثابت بوده و سیر تصاعدی از موازات منحنی رشد سر نداشته بنظرم بدون دارو هم میشود پایش کرد. بسته شدن دیررس ملاج مسئله نیست. آب اضافط اگر بیرون مغز باشد جذبش کاملتر خواهد بود اگر داخل بطنها باشد احتمالا فروکش نمیکند و بزرگی سر مترقبه است.

    • Maryam می‌گوید:

      سلام اقای دکتر خواهر زاده من 15ماهشه دور سر49 به دکتر مغزو اعصاب ارجاعش دادm r iانجام شد گفتن هیدروسفالی خیلی خفیف دارن بر اثر انسداد(تنگی)کانال.قرص تجویز کردن ایا قرص تاثیری داره؟ بیماریش خطرناکه؟خوب میشه؟ به طور کامل راه میره وسطح هوشیاریش بالاست چند کلمه حرفم میزنه

      • دکتر سیفی می‌گوید:

        اگر عارضه عصبي ديده نشده و رشد دور سر از خط سير ثابت بالاتر نميرند جاي نگراني و نياز به درمان نخواهد بود.

  2. عليرضا می‌گوید:

    سلام اقاي دكتر خسته نباشيد،من در دوران بارداري ام بچه ام ونتريكول خفيف داشت اما روند رو به رشدي نداشت .وقتي دنيا اومد دور سرش ٣٦’و نيم بود و الان كه ده ماهشه ٤٧و نيم هست و تقريبا هر ماه دو سانت اضافه ميشه،در ضاهر يكم ابعاد سرش بزرگتر از هيكلشه اما زياد مشهود نيست،ايا اشكالي داره كه با وجود ١٠ ماهه شدن باز هم هر ماه ٢ سانت رشد ميكنه؟نمو اش طبيعيه ،خيلي ام سر حال و شيطونه،ممنون ميشم اگه نگرانيمو برطرف كنيد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه اعصاب اختلالی دیده نشده و اگر روی منحنی دور سر سیر رشد موازی نشان دهد این حد بزرگی قابل اغماض است.

  3. پروانه مهیا می‌گوید:

    سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر.بعداز کورتاژ چه اقداماتی برای بارداری بعدی باید صورت بگیرد؟

  4. ب.ب می‌گوید:

    باعرض سلام و خسته نباشید
    خانمی 30 ساله هستم.حدود یک ساله علایمی دارم شبیه به کیست آراکنوید .به این شکل ک وقتی سرم رو به جلو خم میکنم دچار تاری دید میشوم.علایم دیگه ای ندارم.چندماه پیش از جنابعالی هم سوال کردم و فرمودید در موارد بسیار نادر ممکن است کیست باشد.اما من جایی خواندم که این کیست ها مادر زادی هستند.من در چندسال گذشته به دلایل محتلف یک بار سیتی اسکن و 2 بار ام آر آی با تزریق بترتیب در 7 و 4 سال پیش انجام دادم و سالم بود.با توجه به اینکه مادر ژادی هستند ممکنه یکباره رشد کرده باشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کیت آراکنوئید تغییرات مادرزادی است و اغلب بدون علامت اگر تغییر بعدا ظاهر شده بایستی علت مشخص شود. بهتر است شرح گزارش ها را ارسال کنید برحسب محل علائم احتمالی فرق میکن.

  5. محسن می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من پسر ۲۰ ساله ام سرم خیلی بزگه به طوریکه اندازه دور اون از لوب پس سری تا پشانی ۵۹ واز زیر فک تا بالای لوب پیشانی ام ۶۴ هستش خیلی رنج میبرم مدتی هم دوبینی وتاری چشم همراه با استفراق داشتم الان مدتی هستش از ناحیه لوب پیشانی به سرم فشار وارد میشود دو بار دکتر رفتم گفت چیز خواسی نیست ولی سرم خیلی زشت شده داخل اجتماع میروم همه مسخره ام میکنند ایا با عمل میشه لوب پیش پیشانی ام با شیار مرکزی سرم مساوی شود بار ها قصد خودکشی داشتم لطفا راهنمایی کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب افراد با حساسیت به شکل و نمای ظاهری مشکل شان عدم سازش با نمای درونی و بیرونی خود دارند. اگر سازش و پذیرش خوب باشد کسی بخود اجازه نمیدهد بخاطر تغییر قیافه یا نقص عضو کسی را مسخره و تحقیر کند بهتر است با اسکن مغز تغییرات مغز و جمجمه بررسی شود اگر علت جدی نباشد با روان پزشک برای تطابق و اعتماد سازی درونی خود مشورت لازم خواهد بود.

  6. محسن می‌گوید:

    سلام
    ایا لوب پیش پیشانی که دچار برامدگی شده میشود با عمل جراحی کوچک شود

  7. زهرا می‌گوید:

    آقای دکتر سلام.من 31سال دارم و 29هفته باردارهستم.غربالگری هارو تا الان انجام دادم و همه چیز نرمال بوده به جز غربالگری مربوط به رشد جنین و ناهنجاری ها.که در آن بطن راست مغز را 3.5 و بطن چپ را نه میل زده.دکتر سونوگرافی گفت نرمال ولی دکتر پرینالوژی گفت چون اختلاف بین دو بطن زیاده باید با جراح مغز مشاوره کنم و چون با رشد جنین تا پایان هفته چهل احتمال بیشتر شدن هست.باید سونو رو یکماه دیگر تکرار کنم.سؤال من اینست که الان جنین من وضعیت خطرناکی دارد و آیا بعد از تولد دچار مشکلی میشود.ممنون میشوم پاسخ دهید.من وهمسرم خیلی نگران هستیم :-(

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب موارد غیر قرینه بودن بطنها به نحوه قرار گرفتن جنین مربوط میشود بهتر ایت بررسی مجدد بعمل آید. اگر مجموع عرض بطنها از 12 زیادتر نباشد مشکلی پیش نمی آید بزرگی یک بطن بیشتر مسئله است تا کوچک بودن. در این شرایط جراح کاری از دستش برنمی آید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب موارد غیر قرینه بودن بطنها به نحوه قرار گرفتن جنین مربوط میشود بهتر ایت بررسی مجدد بعمل آید. اگر مجموع عرض بطنها از 12 زیادتر نباشد مشکلی پیش نمی آید بزرگی یک بطن بیشتر مسئله است تا کوچک بودن. در این شرایط جراح کاری از دستش برنمی آید.

  8. محسن می‌گوید:

    دیگه بریدم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      امیدورام با اتکاء به اراده و ابتکار خود و ارتباط با منابع مختلف اعم از افراد خانواده و دوستان خوب و مراگز مشاوره بتوانید به شرایط سخت غلبه کنید.

  9. امیرحسین می‌گوید:

    سلام دکتر چه ورزش هایی برای هیدروسفال مضر اند؟

  10. احمد می‌گوید:

    سلام دکتر وقتتون بخیر،خواهش میکنم به سوالم جواب بدین
    سایز سر من بزرگه و ۵۹ سانته،چیکار کنم?میشه جراحی کرد کوچیک شه?اصن چرا انقد بزرگه?تو سایت یه جراح پلاستیک امریکایی دیدم زیاد ازین کارا کرده برا افراد بزرگسال یعنی skull reduction,اصن نمیدونم چرا اینجور شدم بعید میدونم مشکل هیدروسفالی داشته باشم از بچگی چون تا حالا هیچ مشکل ادراکی و عصبی نداشتم ،در ضمن ۲۷ سالمه
    خواهش میکنم راهنمایی کنین
    با سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سی تی اسکن اجزا پر کننده داخل جمجمه مشخص میشود. ولی آخرش به سخن سعدی بزرگوار میرسید که: صورت زیبای هرکس شرط نیست ای برادر سیرت زیبا بیار.

  11. امیرحسین می‌گوید:

    ورزش والیبال و باشگاه بدن سازی چه طور؟

  12. علی می‌گوید:

    سلام ببخشید بچه من الان ۱۴ماهشه ودر یک سالگی به علت بسته نشدن جمجمش سونوگرافی انجام دادیم دگتر سونو گفت هیدروسفالی خفیف وبعداز انجام سی تی اسکن پیش متخصص جراح مغز اعصاب بردیم گفت مشگلی نداره والان دور سرش۴۷نیمه وسوالم اینه الان یک ماهه میخواد راه بره نمیتونه و چند قدم میره میوفته احتمال داره عدم تعادلش مال هیدروسفالی باشه؟جواب بدید ممنون میشم واقعا نگرانم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه طبیعی بودن دور سر و اسکن مغز تاخیر راه رفته در این سن نشانه علائم خفیف عصبی است اگر سیر پیشرفت حرکتی دارد جای نگرانی نیست تاخیر جبران خواهد شد.

  13. علیرضا می‌گوید:

    سلام دکتر،من خاستگاری خانمی 20ساله رفتم که دوساله پیش در یک سانحه رانندگی به مدت یک ماه به کما رفته بود.و در حال حاضر دانشجوهست و اتفاقا جزو شاگردای ممتاز دانشگاه هستند.ولی امروز من متوجه شدم که ایشون به علت ضربه ای که به سرشون خورده یک شنت درون سرش گذاشتند،و خانواده ایشون به من گفتند که این شنت فقط برای چند ماه بعد از تصادفش بوده و الان به حالت طبیعی برگشته ومیتونیم طی یک عمل جراحی شنت را خارج کنیم و خیلی وقته که شنت کاری انجام نمیده و یک عضو بلااستفاده است،لطفا منو راهنمایی کنید،همچین چیزی ممکنه؟؟؟عملش خطری نداره،به من گفتن فقط باید یک هفته تحت مراقبت باشم و عمل سختی نیست،آیا این گفته صحیحه؟؟؟لطفا به صورت کامل راهنماییم کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر شانت بدون فونکسیون و بدون عارضه است نیاز به برداشتن نخواهد بود. بهتر است به همراه شان با جراح آشنا به بیمار برای مشاوره از نظر محدودیت حاملگی و عوارض دیگر مراجعه کنید.

  14. احمد می‌گوید:

    سلام دکتر وقت من همونیم که گفتم دور سرم بزرکه و نمیدونم دلیلشو،دکتر من ۶ سال پیش سردرد های مزمن داشتم رفتم دکتر برام mri نوشت همه چیم طبیعی بود و مشخص شد که علت سردردام ضعیفی چشمامه،الان فرمودین برای نشون دادن اجزای داخل جمجمه سی تی اسکن باید شد،بنظر شما بازمه انجام بدم?و اینکه با توجه به سنم که ۲۷ ساله امکان رشد بیشتر جمجمه هست یا اندازش ثابت میمونه?البته دکتر پدربزرگ مادری بنده هم جمجمش بزرگه امکان داره ارث رسیده باشه بهم?
    ببخشید زیاد سوال پرسیدم از خدمتتون،پیشاپیش سپاسگزارم از پاسخگویبتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اسکن مجدد لازم نیست احتمال ارثی بودن مسئله مطرح است. بعد از این سن اندازه سر تغییر نمی یابد.

  15. علی می‌گوید:

    با سلام
    ایا بیماری هیدرو سفالی در سن 60 سالگی درمان می شود برای فردی که دچار اختلال حواس شده و عدم تعادل در راه رفتن . ایا بیمار به حالت طبیعی برمیگرده با درمان یا همیشه همین طور می مونه ؟
    با تشکر

  16. علیرضا نصیری می‌گوید:

    با سلام
    جوانی هستم ۲۴ سالمه،یه مشکل فیزیکی در ناحیه پشتی جمجمه دارم،استخوان جمجمه در ناحیه ی پشت سرم مقداری به سمت عقب رشد کرده و باعث شده اندازه ی سرم بزرگ به نظر برسه حدودا 59.5 سانت،در حالی که از سمت پیشانی و از پهلو ها رشد طبیعی بوده و چیز غیز طبیعی مشاهده نمیشه،البته هیچ مشکل و علامت بیماری مغزی ندارم و از نوزادی هم نداشتم،خواستم بدونم بنظر شما علت رشد جمجمه در ناحیه ی پشت سر چیه و درمانش برای کوچک کردنش چیه?ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای تغییرات رشد شکل جمجمه کاری نمیشود کرد اگر مسئله تشدید تدریجی دارد اسکن مغز برای بررسی توصیه میشود

  17. سارا می‌گوید:

    سلام آقاي دكتر دور سر نوزاد ٧ ماهه من ٤٤ است زمان بدنيا آمدن ٣٢ بود دكتر اطفال گفتند دور سر زياده سونو داديم گفتند بطن ها كمي گشاده دكتر دارم سكته ميكنم توروخدا بهم بگيد بچه ام خوب ميشه
    Mild to moderate dilation of lateral and third ventricles is noted and transvers diameter of third ventricle measured about 9-10 mm and lateral ventricles at the body about 18 mm
    Fourth ventricle is normal and no sign of mass lesion is detected inthe posterior fossa.
    Mentioned signs are of suggestive of mild aqueductal stenosis more control by mri if clinically indicated and serial clinical observation is advised
    CS F spaces at the vertex are within normal limits and measured about4-4.5 mmin width
    No mass or midline shift is defined
    Otherwise the brain parenchyma and posterior fossa appear normal intra cranial major vascular structures are normall.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر روی منحنی رشد دور سر توجه گنید اندازه سر دقیقا روی منحنی وسط و طبیعی است اگر با کنترل دوره ای سیر رشتد بالاتر بزند بررسی بیشتر از نظر تنگی مجرا کنترل هیدروسهالی لازم خواهد بود.

    • سارا می‌گوید:

      دكتر شما به من خيلي محبت كرديد كه جواب داديد ان شاالله هميشه سلامت وموفق باشيد
      ميه بهم بگيد با دارو برطرف ميشه يا نه اگه دور سرش هر ماه كنترلش خوب باشه نياز به درمان هست توروخدا بهم بگيد

      • دکتر سیفی می‌گوید:

        تا موقعی که رشد در حد طبیعی است درمان خاصی توصیه نمیشود. در صورت بروز هیدروسفالی درمان میشود

  18. علیرضا نصیری می‌گوید:

    وای دکتر تورو خدا نفرمایین که بزرگ شدن پشت سر درمانی نداره
    من فوق لیسانسم و ازمون استخدامی اموزش پرورش قبول شدم ولی همش میترسم تو مدرسه بخاطر اندازه ی سرم مورد تمسخر بچه ها قرار بگیرم و افسرده شدم ازین بابت
    با این سر بزرگ میخوام از اجتماع و دیگران پنهان شم از ترس تمسخر
    نمیدونم خداوند چرا بین اینهمه جوون منو طبیعی نیافریده و این عیب بزرگ رو درونم قرار داده

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کسی بخاطر شکل و شمایل و حتی عیب جسمانی مورد تمسخر قرار نمیگیرد خلق و رفتار است که انسانها را جذاب یا نفرت انگیز میکند. صورت زیبای هرکس شرط نیست ای براد رسیرت زیبا بیار. در ضمن با آرایش مناسب مو میتوانید شکل ظاهر سر را متناسب جلوه دهید.

  19. pooria می‌گوید:

    سلام . جناب دکتر سیفی؛ در سونوی آنومالی در هفته 18 بارداری مشخص شد که بطنهای مغزی جنین متسع هستند و قطر تریگون 10.6 است. پس از آن به پریناتولوژیست مراجعه کردیم که گفتند خوب است و مشکل پس از دو هفته رفع خواهد شد.
    با اصرار بسیار بنده یک بار دیگر آنومالی انجام دادند و اینبار گفتند که علاوه بر مشکل بطنهای مغزی، مخچه جنین نیز رشد نکرده و نسبت به رشد بدن، کوچکتر است. همچنین آمنیوسنتز انجام دادند.
    در مرحله بعدی به یک مرکز سونوگرافی معتبر دیگر رفتم و دوباره آنومالی انجام شد که اینبار دکتر تمام حرفهای پریناتولوژیست را رد کرد و گفت همه چیز نرمال است و فقط احتمال هیدروسفالی خفیف وجود دارد و قطر تریگون 11 است و گفتند که در اکثر مواقع پس از حدود دو هفته رفع می شود. در ضمن گفتند نیازی به آمنیوسنتز نبوده.
    جناب دکتر سیفی؛ با این تفاسیر من تبدیل به یک موش آزمایشگاهی شده ام. نزد بهترین دکترها رفته ام که هر کدام جواب خودشان را می دهند و جواب دیگری را رد می کنند. شما را به خدا جوابی بدهید که بدانم چه باید بکنم. امید به بهبودی فرزندم هست؟
    لطفا راهنمایی کنید. این بار دوم است که سوال مطرح می کنم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      سونوگرافي بعد ازهفته بيست اغلب نتيجه دقيقتر ميدهد با مراجعه به جدول منرج در اين موضع ميتوانيد انا ه هاي بطنها را در مراحل مختلف چك كنيد مختصر كم و يادي از حد اقل و حد اكثر قابل اغماض ميباشد

  20. مهرداد می‌گوید:

    با سلام . يكسالي است كه وقتي صبح از خواب بيدار ميشوم سر و سينه ام سنگين ااست و گاهي اوقات تا عصر طول ميكشد تا حالم بهتر شود و صبح تا قبل از غذا اگر خميازه بكشم ضربان قليم تند سرم داغ و نفسم تنگ ميشود تا يكي دو دقيقه . هر كجا رفتم معلوم نشد فقط دكتر اعصاب بهم سيتالوپرام و زاناكس داد ولي سنگيني رو دارم خواهشن كمكم كنيد

  21. زهرا می‌گوید:

    سلام دکتر میخواستم بپرسم من روی سرم یه فرورفتگی وجود داره دقیقا بالای پیشانی علتش چی میتونه باشه؟؟

  22. محسن رشیدی می‌گوید:

    سلام اقای دکتر دخترمن تو چهار ماهگی به هیدروسفالی دچار شد که دکتر تشخیص دادن شنت بذارن واین کار انجام شد حالا سوال اینجاست ایا شنت باعث میشه کودک من دچار اختلال در راه رفتن داشته باشن تحت نظر هستن وخدارا شکر دور سر و تحرک دست پازدن شلوغکاری همه خوبه ولی دیر سیر تکامل خوشو پیش میبره مثلا هنوز نتونسته چهار دست پابشه یا سینه سا کنه البته میفته رو شکم ولی مابقی رو نه شما چه توصیه ای دارید دراین رابطه ممنونم

  23. نوشین می‌گوید:

    با سلام
    همسر من 32 سال دارند، در سال 75 در سن 12 با علایمی که در ابتدا فکر میکردن میگرن هست مورد جراحی قرار گرفتن و شنت گذاری شدند و بعد از عمل تا مدتی مشکل داشتن دید بالا مشکل داشت و بی حسی و علامی که مربوط به هیدروسفال است که دکترشون گفتن که باید صبر کرد تا خوب بشه و خوب هم شد
    بعد از 5 سال در سال 80 ایشون 24 ساعت بیشتر می خوابند و باز هم هیدورسفال شدندو چون اورژانسی بوده وهوشیاری به 8 رسیده بوده و شنت هم نخریده بودن ایشون یکبار شنت رو در میارن و ایزوله میرن و مجدد شنت جدید رو میزارن
    تا 26 ابان 95 ایشون مشکلی نداشتن
    ولی از مهر 95 تا ابان 95 ایشون تحت فشار عصبی و روحی بودن که 26 ابان 95 ایشون با حالت سرماخوردگی میخوابند و مجدد اورژانسی سی تی گرفته میشه و نشون میده که بطن ها یه مقداری بزرگ شده
    و تا به امروز ایشون مشکل تاری دید و دو بینی و نداشتن دید بالا و کم شدن حافظه رو دارند ، خوابشون خیلی زیاد شده بود ولی الان کمتر شده و همینطور حافظه هم خوب شده ولی تاری دید و دو بینی و نداشتن دید بالا باقی مانده است و تصمیم به تعویض شنت داشتیم که باز هم دکتر مارو منصرف کردن چون اخرین سی تی و ام آری ماه خرداد 96 نشون میده که شانت بخوبی کار میکنه و البته دکتری هم بما گفتن این شنت آن و آف کار میکنه و علت این مشکلات همین هست ، دکتر دیگری بما اندوسکوپی رو پیشنها دادن
    با تمام این موارد ما دچار سردرگمی شدیدم خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در مراحل اختلال هوشیاری و دید در اسکن بزرگی بطنها دیده نمیشود و اگر از نظر دید و حرکت و دیگر علائم عصبی سیر بدتر شدن ندارد نباید با دستکاری احتمال تشدید عوارض را پذیرا شد. علل متابولیک و روان شناسی ممکن است در کارائی دخیل باشد.

  24. zeinab می‌گوید:

    سلام روزتون بخیر.
    ببخشید آقای دکتر مادرم ۵۱ سال سن دارن. که حدود ۲۴ روز پیش شنت مغزی گذاشتن. چند روزی هست که سردرد دارن می خواستم بپرسم این سردرد ها طبیعی هستش؟ و برای رفع این سردرد ها چکار باید کرد؟
    ممنون

  25. سمیه می‌گوید:

    سلام اقای دکتر.ممنون ازتون که انقدر با صبر و حوصله جوابمونو میدید.اقای دکتر من 35 سالمه و متوجه شدم که هیدروسفالی تثبیت شده دارم والان ماه سوم بارداری هستم.میخواستم بدونم مشکلی برای خودم یا جنینم ممکنه پیش بیاد؟من میتونم زایمان طبیعی داشته باشم؟متشکرم ازتون

  26. مریم نجفی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر پسر 16 ساله دارم که در 2 سالگی هیدروسفال وشنت گذاری شد پیش دکتر هنرمند ومحمدیانی نژاد میبرمش گفتن شنت خوب کار میکنه و نگفتن عوض کن پسرم پاش که به مانع میخوره تعادلش رو از دست میده میفته به نوعی تشنج میکنه توی تشنج حواسش جمعه هرسوالی بپرسی درست جواب میده اما نمیتونه بلند شه قابل ذکره که از عوارض عمل فلجی دست چپ و سنگینی پای چپ همینطور فلجی صورت نیمه چپ که مرتب کاردرمانی میره قرص تگرتوال میخوره سوالم اینه این بچه ها عمر طبیعی دارن؟ امکان ازدواج دارن؟ ایا فلجی صورت و اندام دیگه قابل درمانه؟ برای تشنج چکار کنم دکترش گفته قبلا یه قرص 200 میخورد حالا یه نصف صبح یه کامل شب بخوره چکار کنم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با مصرف مقادیر کافی از یک یا چند داروی ضد صرع میشود حملات را کنترل نمود. با تمرینهای فیزیکی و مهارتی و کنترل شانت دلیلی برای پس رفت یا خطر جانی وجود ندارد. ضعف فلجی به درجاتی با تمرین کمتر میشود.

  27. علیرضا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر بنده 24 سال دارم و به طور اتفاقی زمانی که برای سینوزیت سی تی اسکن انجام دادم متوجه بزرگی غیر طبیعی بطن های مغزی ام شدم بعد از انجام ام آر آی متوجه تنگی مجرایی سیلویوس شدم و هیدروسفالی تشخیص داده شد اما هیچ علایمی ندارم نه سر درد نه سر گیجه میخواستم بدونم ممکنه در آینده مشکلی ایجاد بشه یا نیاز به مصرف دارویی ندارم ممنون میشم جواب سوال بنده رو بفرمایید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در غالب موارد مشاهده بزرگی بطنهای طرفی که تصادفی در اسکن دیده میشود بعلت تنگی خفیف مادرزادی مجرای خروجی بطن سه بوده که در وضع جبران شده و بدون عارضه است اغلب مشکلی پیش نمی آید

  28. محسن می‌گوید:

    سلام دکتر وقت عالی بخیر
    دکتر من ۲۷ سالمه سایز سرم گندس یعنی از حد نرمال بیشتره،اسکن mri بدون کنتراست از مغزم دادم نوشته شکل و سایز تمام قسمتهای مغز نرماله!میخواستم بدونم اگر نرماله پس چرا سر من بزرگه???مشکل دوببنی و سرگیجه و تشنج اینام نداشتم از بچگی تا الان

  29. Ghazal می‌گوید:

    سلام .ببخشید میخواستم بدونم دمانس در نوزادانی که مبتلا به هیدروسفالی بودن و با شنت گذاری درمان شدن چطوریه؟یعنی چطور میشه فهمید شخص مبتلا مثلا بعد از گذشت ۱۵سال دمانس داره یا نه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      عقب ماندگی ذهنی بعلت آسیب مغزی در کودکان زوال عقلی گفته نمیشود، در معاینه و مصاحبه علائم واضح دیده میشود.

  30. زهره می‌گوید:

    سلام من خانمی 35 ساله و بارداری دوم (بچه اول سالم) و نسبت فامیلی (پسرعمه و دختردایی) با همسرم دارم که در حاملگی دوم هفته 31 هستم که تمام آزمایش های غربالگری تا قبل از هفته 19 انجام دادم و کوچکترین مشکلی نه در آزمایشات نه در سونوها وجود نداشت ولی متاسفانه وقتی هفته 31 دوباره سونو دادم متوجه شدم که هیدروسفالی چهاربطنی شدید داره و دیامتر عرضی بطنهای جانبی در محل تریگون 28 م م می باشدو ورمیس مخچه مشاهده نمی شود ساختمان کیستیک به ابعاد 19*20 م م در فوسای خلفی جمجمه مشاهده می شود که دال بر وجود آنومالی دندی واکر می باشد. نسبت کاردیوتوراسیک افزایش یافته و افیوژن پریکارد خفیف مشاهده می شود با این همه مشکلات می خواستم بدونم این کودک چقدر عمر می کنه؟ زنده می مونه؟ درمانی هم داره؟ خیلی نگرانم و هیچ کاری نمی تونم انجام بدم در ضمن علت این بیماری چی می تونه باشه ؟ دور سر جنین 274 م م و دور شکم 264 م م و طول استخوان ران 53 م م و طول استخوان بازو 52 م م و وزت تقریبی 1482 گرم است دیامتر سیستم نامگنا برابر 14 م م و افزایش یافته است تو رو خودا کمکم کنید خیلی نگرانم هیچ دکتری اطلاع درستی از این بیماری ندارن میگن خیلی نادره در ایران فقط یکی بوده نمی دونم درسته یا نه؟ می خوام بدونم احتمال اشتباه وجود داره که بچه سالم باشه یا نه؟ من باید تا زمان خودش صبر کنم تا زایمان انجام بدم می خواستم بدونم این احتمال هم وجود داره که بیماری با گذشت زمان تشدید بشه چون اول نبوده بعد اینقدر زیاد شده؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر اندازه ها در کنترل مجدد سونو تایید شده ناهنجاری در حد شدید است. اغلب بطور اتفاقی و به نسبت بیشتر در ازدواج فامیلی پیش می آید. با توجه به تاخیر رشد منتشر احتمال اینکه سالم متولد شود کم است و اغلب موارد بعد از تولد دیر یا زود دوام نمی آورند پزشک متخصص جنین شناسی در این مورد بهتر راهنمائی میکند. ممکن است راهکار قانونی برای سزارین زودرس ارائه دهند.

  31. قاسم منصوری می‌گوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید ب مدیران سایت و اعضا بنده حقیر پشت سرم ی فرو رفتگی ایجاد شده است که طی یکسال بعد زایمان یا دوران بارداری ب وجود امده است و من شوهرم کارگر میباشد ب علت مالی نمیتونم دکتر مراجعه کنم شما نظرات خود را ب ایمیل دوستم بفرستین خواهشا کمک کنید دوتا بچه دارم ghasem_osta2014@yahoo.comاست خدا خیرتون بده

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب این نوع تغییرات جمجمه بعلت بیماری جدی نیست میتوانید در محل رادیوگرافی ساده جمجمه برای اطمینان بگیرید

  32. عطيه می‌گوید:

    سلام آقاي دكتر خسته نباشيد
    بنده نوزاددختر ١٠ ماهه دارم كه مبتلا به سندروم دندي واكر هستش كه در٦ماهگي با ام آر اي مشخص شد و در زمان بارداري فقط تشخيص هيدروسفالي دادند والآن كه ده ماهه هست وزن گيريش خيلي كمه همش بي قراري و گريه ميكنه و يه مدته تشنج ميكنه كه دكتر ميگه صرعه
    و اب دور مغزش زياد شده دكتر نتيجه واسه كاردرماني ميگه صفره و فايده اي ندارد
    ميخواستم بپرسم آقاي دكتر راهي واسه بهترشدنش هست يا نه؟؟ درمان هم داره؟؟ بچه هاي مبتلا به اين بيماري با اين مشكلات چقدر عمرميكنند؟؟ ودر آخر علت اين بيماري چيه؟؟
    ممنون ميشم زود جوابمو بدين خيلي نگرانم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      سير تكاملي و طول عمر اين نوع عوارض مادرزادي بسته بهشدت ناهنجاري و كمبودهاي ساختار مغزي است. اغلب موارد اين عوارض تصادفي و كمتر بعلت زمينه ژنتيك و عوارض ديگر قابل تشخيص پيش مي آيد.

  33. زهره می‌گوید:

    سلام من حاملگی با مشکل دندی واکر و هیدروسفالی شدید جنین دارم می خواستم بدونم آیا احتمال اینکه دوباره این اتفاق در حاملگی بعدی هم بیافتد چقدر است؟ علت آن چیه؟ راهی برای تشخیص آن وجود داره؟ چون من بعد از هفته 30 متوجه شدم آیا ممکن در حاملگی بعدی هم این اتفاق برام بیفته؟ آزمایش خاصی هم برای این نوع بیماری وجود دارده؟ خلیل ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اغلب موارد اين نوع ناهنجاري اتفاقي پيش مي ايد و تكراري نيست. غربالگري بيشتر براي تشخيص توصيه ميگردد. غير از مراقبتهاي متداول روش خاص پيشگيري و درمان وجود ندارد.

  34. مرجان می‌گوید:

    سلام خسته نباشید.من باردارم و درهفته ۱۸ سونو انومالی دادم که گفتن اندازه دوتا بطن ها ۱۰هست و امینوسنتز کردم و جواب خداروشکرخوب بود..الان هفته۲۸سونو حاملگی دادم که گفتن اندازه بطن ها تغییری نکرده..الان دکتر سونو بهم گفت برو ام آر ای مغزجنین..ودکترم منو فرستاد پیش متخصص جنین شناسی که قراره اون هفته برم..بنظرشما این ام آر ای لازمه؟واینکه خیلی نگرانم از بابت اینکه خدای نکرده بچم نشکلی داسته باشه…واگه قرارهست ام آر ای کنم اگر خدایی نکرده مشکلی بود میشا تو دوران جنینی جلوش رو گرفت یا باید صبرکرد به دنیا بیاد؟
    پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اندازه داده شده براي اين سن جنين خوب است اگر علت ديگري ببينند با اسكن بررسي ميكنند ولي بفرض تشخيص جزئيات كار خاص عملي نيست.

  35. برزان می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر من 24 سالمه وبارداری اولم هستش تو هفته 33و4رزوز رفتم سنو گرافی اینم جوابش :لطفا کمکم کنید ایا جنینم مبتلا به هیدرو سفالی است خیلی نگرانمbpd=92;hc=321;fl=64;ac=304;afl=16cm;fetalactivity=normal

  36. برزان می‌گوید:

    این راهم نوشته:دیامترسیستم بطنی مغز جنین نرمال بوده ودر حال حاضر شواهد سنو گرافیک هیدروسفالی دیده نمی شود

  37. زهره می‌گوید:

    سلام من کودکی ده روزه دارم که در ماه هشت به دنیا آمده با وزن 2300 و دور سر 35 و دچار هیدروسفالی شدید چهاربطنی و دندی واکر و افیوژن پریکارد خفیف و کبد و طحال بزرگ و باد فتح و پلاکت پایین (60000) می باشد علت بیماری عفونت تشخیص دادن عمل شنت گذاری برای این کودک ضروری دونستن با این سن کم و وزن کم عمل درسته بچه ام تحمل عمل شنت مغز به شکم داره؟ با این همه مشکل بچه خوب میشه؟ مشکل عقب موندگی پیدا نمی کنه؟

  38. سارا می‌گوید:

    سلام.من 34 ساله هستم و یکسال پیش جراحی فتق مخجه به داخل کانال نخاعی داشتم.
    بعد از یکسال دچار سودومننگوسل با سایر 6*5*2سانت شده ام.دستانم سر میشوند و گزگز دارم.حالت تهوع هم دارم.آیا این میتواند نوعی از هیدروسفال باشد؟
    درمان این بیماری چیست؟
    ایا حتما نیاز به شنت خواهد بود؟
    اگر این کیست را جراحی کنم چه عوارضی خواهد داشت.پشت سرم کاملا برآمده و نرم است

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم به احتمال زياد ناشي از فشار مننگوسل به ساقه مغز است با ام آر آي كنترل و مطابقت با علائم باليني ميشود ارزيابي و احتمالا با جراحي برطرف نمود.

  39. hassan می‌گوید:

    سلام اقای دکتر.من پسری بیست و سه ساله هستم اندازه جمجمه ام کوچیکه (ارتفاع،عرض،پشت سرم،طول)و،در کل سرم نسبت به بدنم خیلی کوچیک تره درباره پروتز جمجمه سوال کردم به نظرم به اندازه کافی موثر نیست میخواسم بدونم امکانش هست تو این سن جمجمه ام یه مقدار رشد بکنه یا با جراحی مشکلم برطرف بشه؟متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      كوچكي سر بعضي افراد نهادي است مسئله جدي نيست جراحي امكان پذير نيست با آرايش مناسب مو و تربيت اندام اين ايراد به چشم نمي آيد.

  40. اعظم می‌گوید:

    سلام اقای دکتر بچه ی خواهرم ۱سال و خورده ایشه چند وقت پیش تشنج کرد بردیمش بیمارستان بستری شد گفتن مننژیت داره ۱۰روز بستری بود حالا ک اوردیمش خونه گفتن مشکوک به هیدروسفالی خفیفه امروز جواب mri اومد گفتن هیدروسفالی خفیف داره
    ایا خوب میشه یا همشه این بیماری باهاش میمونه

  41. روح اله می‌گوید:

    با سلام وعرض تبریک وخسته نباشیدبمانسبت روزپزشک خدمت شما استاد گرامی

    سوالی که خدمت باسعادتون داشتم این بود که آیا کیست پورانسفالیک درناحیه فرونتوپاریتال راست خطرناکه وآیا اگر جراحی بشه اون عقب موندگی ذهنی که به همین علت بوجود آمده برطرف خواهد شد یاخیر؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موارد آسیب مادرزادی مغزی پیشرونده نیست معلولیت تشدید نمیشود. با جراجی نقص پیش آمده ناشی از نبود قسمتی از مغز برطرف نمیشود.

  42. فتانه می‌گوید:

    عرض سلام و ادب.آقای دکتر پسری ۴ ساله دارم که از ۲ ماهگی تشخیص هیدرو سفالی دادن براش.و از اون زمان تا الان استازولامید مصرف میکنه ابتدا یک هشتم تا۶ ماه پیش یکی صب و یکی شب.که بنابر تشخیص پزشک اطفال دوز صبش نصف کردن.در حال حاصر چند ماهی است ک دور سرش ۵۳ می باشد.پسرم مهد میره و تمام معاینات عصبیش نرمال.میخوام کلاس ژیمناستیک بزارمش آیا ممکنه براش مشکلی پیش بیاد با ای ورزش.واینکه باوجود اینکه کاملا بچه نرمالی آیا لازم باز دارو مصرف کنه.نظر پزشک خودشون اینه ک تا آبان دارو ادامه پیدا کنه.بسیار سپاسگزارم از پاسخگویی شما دکتر عزیز.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      یمناستیک ممکن است در هیدروسفالی موجب جابجایی فشار و عوارض مغزی پیش بیاورد. ممکن است قطع تدریجی دارو را پزشک امتحان کند اکر حالت جبرانی بدون دارو ادامه یابد خوب خواهد بود.

  43. سبا الهوردی پور می‌گوید:

    با سلام دکتر من نوجوانی 15 ساله هستم در درس هایم موفق هستم و در مدرسه تیزهوشان درس می خوانم من از 10سالگی دچار برخی توهمات شده بودم که الان تقریبا رفع شده اند اما الان موقع درس خواندن سرم گیج می رود سردرد های شدید دارم و چشم هایم به طور ناگهانی ضعیف شدند سردرد ها و سر گیجه های طولانی باعث می شود تا درس نخوانم به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم گفتند بطن هایت بزرگ هستند ولی مشکل نیست گفتند به طور مادرزادی هست ولی در خانواده مان هیچ کس یطن هایش بزرگ نیست الان از شما پاسخ می خواهم

  44. فروزان می‌گوید:

    باسلام.مامان من ۵۶سالشه و ۵ساله ک سرطان سینه داره ۳سال پیش متوجه متاستاز تو سرش شدیم و با پرتودرمانی درمان شد بعد ۱سال باز رشد کرد ۳تا تومور بودن ک یکیش تو بطن ۴ بود و دکتر جراحیش کرد۳ماه پیش الان چند روز ک خیلی گیج و حالش خوب نیست مردمک چشمش گشاد و دکتر میگه مایع سفید مغزش زیاد شده .میخواستم بدونم قابل درمان?اگر هست چ مدت طول می‌کشه حدودا تا مایع سفید مغزش ب حالت نرمال برگرده?میدونم ک قابل پیش بینی نیست ولی تو موارد مشابه چه مدت بوده??

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در موارد متاستاز متعدد که به شیمی درمانی و رادیوتراپی پاسخ مساعد نباشد جراحی توصیه نمیشود. ماده سفید مغز زیاد نمیشود به دلایل متعدد از جمله متاستاز و عوارض داروها متورم میگردد

      • فروزان می‌گوید:

        این تورم قابل درمان???باید چکار کرد?

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          اصل سوال مشخص نيست.

          • فروزان می‌گوید:

            عذرخواهی میکنم اقای دکتر فرمودید که ماده ی سفید مغز ب دلیل متاستاز میتونه ملتهب بشه الان مامان من ماده سفید مغزش خیلی ملتهب من سوالم اینه ک این التهاب درمان داره??این درمان چی هست??و چ مدت طول میکشه تا درمان بشه?

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            اگر توده متاستاز باشد تومور باید درمان شود اگر التهاب ویروسی بعلت زمینه شیمی درمانی باشد پاسخ به درمان ها ناچیز است و اگر التهاب عارضه رادیوتراپی قبلی سر باشد مسئله پیشرونده نمی باشد.

  45. زهره می‌گوید:

    سلام من کودکی 25 روزه دارم با وزن 2700 با مشکل هیدروسفالی شدید و دندی واکر که ازش mri گرفتن متوجه شدن مغز کامل تشکیل نشده و فقط هاله ای از آن تشکیل شده است با توجه به اینکه علت بیماری آن عفونت شدید است و هیدروسفالی هم پیشرونده است از بدو تولد که دور سر 35 بوده الان که 25 روزشه دور سر 39 شده به نظر شما اگه عمل شنت انجام نشه امکان زنده موندن بازهم داره؟ دکتر بهم گفت هم عقت موندگی دهنی و جسمی هر دو رو باهم داره درسته؟به نظر شما چه کاری برای این بچه بهتره؟ در ضمن عمل باد فتح هم داره

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این قبیل موارد معلولیت شدید بهتر است به سیر طبیعی خود واگذار شود هرگونه اقدام مشکل را بدتر یا مزمن تر میکند.

  46. سپیده می‌گوید:

    سلام خسته نباشین

  47. سپیده می‌گوید:

    سلام خسته نباشین
    پسرم هفته 26 به دنیا اومد و خونریزی مغزی کرد که گرید 4 بود ولی بعد 2 ماه جذب شد و مغزش اب اورد که گفتن هیدروسفالیه
    و بعد 3 ماه بستری بودن در بیمارستان اومد خونه
    و الان 8 ماه تمامه و تحت نظر دو متخصص مغز و اعصابش هستش و دو بار سی تی اسکن شده و در مقایسه سی تی اسکن ها دکترها تشخیص دادن که هیدورسفالیه خوش خیمه و به مرور زمان از بین میره و 10 درصد کاهش داشته و مراجعه بعدی رو شش ماه بعد گفتن
    و پسرم کاملا هوشیاره و غلت میزنه و خودش به حالت 4 دست و پ ا میره ولی نمیتونه سینشو بالا بیاره و بره و کلماتی مثل قاقا ، اقو و صداهای مختلفس درمیاره و خیلی هم شلوغه به نظرم
    فقط مسئله ای که ذهن منو به خودش مشغول کرده اینه که بعضی وقتها پاش میلرزه و همین که پاش رو میگیرم لرزش از بین میره ، این مسئله خیلی نگرانم کرده و دکتر عمومیش گفت که مشکلی نیست اما من نگرانم
    با اینکه گفتن هیدروسفالی خوش خیمه و داره به مرور از بین میره باز نگرانم که عوارض داشته باشه و همچنین خونریزی مغزی که کرده بود گریدش 4 بود میترسم تاثیر بذاره توروخدا راهنمائیم کنین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      لرزش پا به نحوي كه گفتيد نشانه اسپاسم عضلاني در زمينه آسيب خفيف مغزي است باكشش و نرمش بنحوي كه متخصص مغز توضيح ميدهندبرطرف ميشود. اگر خودبخود و در خواب تكرار شود و با نگهداشتن كنترل نشود از نظر تشنج موضعي ارزيابي ميشود. پايش سير رشد دور سر روش ساده و مطمئن براي كنترل هيدروسفالي است

  48. جواد می‌گوید:

    سلام.پسرم موقع تولد دورسرش ۳۳ بودهالان ۱۸ماه و ۱۵ روزه است.به علت تب بالا تشنج کرد و برای آزمایش Lp سیتی شد.در عکس سیتی خانم متخصص اطفالش گفت به نظر بطنهاش بزرگتر به نظر میاد.الان دورسرش ۵۰ هست.دستور mriبرای هیدروسفالی داده.البته درظاهر درسته که سرش بزرگه اما مشهود نیست.از لحاظ مراحل غلت زدن،چهاردست وپا و…خوب بوده.۱۴ ماهگی راه رفت و الان که ۱۸ ماهشه تقریبا خوب و سریع راه میره ولی ی خوره پاهاشو بازو نامتقارن میذاره اما نه خیلی.حتی میشه گفت جز بچه‌های باهوش محسوب میشه و شیطون و کنجکاوه.یه ذره در قسمت گیجگاهش برجستگی کمی احساس میشه.خلاصه دارم از نگرانی میمیرم.نظر شما چیه.باسپاس فراوان.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با توجه به اینکه دور سر بزرگ در حد پرسنتایل 95 است پایش سیر رشد دور سر توقف و یا پیشرفت این مسئله را مشخص میکند. ممکن است ام آر آی جزئیات را بهتر نشان دهد ولی اگر سیر بزرگ شدن بیش از اندازه مترقبه نباشد اقدام خاصی بعمل نمی آید.

  49. سپیده می‌گوید:

    سلام اقای دکتر خیلی ممنونم که به سوالم ج دادین
    ما همیشه دور سرشو اندازه میگیریم و طبق نمودار داره رشد میکنه زیاد نشده و نرماله و دکتر مختصص گفتن اگه حتی 0.5 میل هم زیادتر از نرمال شد مراجعه کنین و تا حالا نشده
    همیشه پاهاشو با روغن بدن ماساژ میدیم کل بدنشو ی روز در میان با روغن بدن ماساژ میدیم و همیشه نرمش میدیم ، اسپاسم عضلانی که فرمودین اسیب خفیف مغزی هستش در آینده پسرم دچار مشکل میشه
    و هنگام خواب لرزش نداره و فقط وقتی پاشو میذاریم زمین تا کمی بتونه وزنشو تحمل کنه اون موقع میلرزه فقط پای چپش میلرزه و وقتی توی دستم میگیرم برطرف میشه
    راجب اسپاسم عضلانی میشه بیشتر توضیح بدین ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر رشد دور سر روی منحنی ثابت است مشکلی نیست. لرزش کلونوس مچ بعلت آسیب جزئی مغز در نیمکره مقابل پیش می آید. با کشش و نرمش که پزشک ضمن معاینه توضیح میدهد برطرف میشود. روغن مالی چیزی را تغییر نمیدهد.

  50. جواد می‌گوید:

    سلام.آیا اندازه بطن مغز در انسانها فرق میکند؟اگر جواب مثبت است است مثلا برای یک کودک ۱۸ ماهه چند است؟اگر جواب منفی است حدود این اندازه برای همان کودک؟سپاسگزارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در این سایت اندازه های حداقل و حداکثر بطنها را در مراحل مختلف رشد با مراجعه به مطلب سونوگرافی بطنهای مغز میتوانید مطالعه کنید.

پاسخ دهید



دو + 5 =
