ام اس پیشرونده ثانوی،مقاومت به درمان با ریتوکسی مب

سوال کاربر
من دو ساله ام اسم پیشرونده ثانویه شده بعد از ۱۲سال. دو ساله پیش برام ریتوکسی تجویز کردند . ولی هر شش ماه دو بار حمله داشته ام . و تو این دو سال پیشرفت بیماریم بیشتر شده.و توان حرکتم خیلی کاهش یافته.ایا داروی جدیدی تو بازار هست؟
نظرتون در مورد داکلی زوماب چیه؟
پاسخ:
برعکس تبلیغات زیادی که در مورد داروهای جدید بعمل آمده موارد زیادی از بی تاثیری ریتوکسی مب می بینم، در داروهای دیگر در این ردیف هم همان مشکل وجود دارد، شاید بهتر باشد پزشک معالج کنترل درمان با ترکیبی از داروهای قدیمی تر را در نظر گیرند.

این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

22 Responses to ام اس پیشرونده ثانوی،مقاومت به درمان با ریتوکسی مب

  1. Nightlight می‌گوید:

    سلام من حدود دو سه ماه پیش یه استرس شدید داشتم تو همون روزا یه روز خوابیدم بیدار شدم دیدم دوتا پام گزگز میکنن بعدش محدود شد به یه پا و گزگزشم رفت فقط یه حس بد مونده توش که در طول روز همیشگی نیس ولی یسری وقتا حسش میکنم و این که من گاهی اوقات حس سنگینی دارم تو نیمه صورتم که اونم بیس چار ساعت هیچ وقت طول نمیکشه مثلا نیم ساعت و معمولا زمان استرس هستش و یه حس برق گرفتگی هم توی پشت سرم و همون پایی که حس بدی داره حس میکنم در حد صدم ثانیه میاد و میره و دیگه تو طول روز نیستش میخواستم بدونم باید در مورد ام اس پیگیر باشم یا اختلال مربوط به چیز دیگه ایه.نکته بعد این که همون سمت بدنم که پا حس بد داره گاهی و صورت سنگین میشه تو لمس گیجگاه یکم درد و کوفتگی حس میکنم گاهی نبض و عبور خون از اون قسمت سرمو حس میکنم،17ساله هستم.

  2. مازیار می‌گوید:

    سلام
    من دکترم برام قرص پروجیو تجویز کرده و تا الان بسیار رازی بودم از دارو و قصد دارم از نمونه خارجی دارو استفاده کنم ولی متأسفانه اسم نمونه خارجی اون رو بلد نیستم
    اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      من به شحصه این دارو را تجویز نمیکنم، در بازار کشورهای مختلف اشکال بیشمار از آن بفروش میرسد نوعی از آن ProgiSync است از کیفیتش مطلع نیستم.

  3. درخواست راهنمایی می‌گوید:

    با سلام واحترام .اقای دکتر میشه لطف کنید این گزارش ام ار ای رو که تازه گرفتم برام تفسیر بفرمایید.ممنون میشم
    مغز با وبدون ماده حاجب:
    MR study of brain using axial T1,T2,PD,flair.sagittal and coronal T2W images reveals.
    Few scatterd high signal plaque without enhancement at biparietal white matter are seen.(demyelination plaques,infectious,…)
    gray matter signal, cerebral ventricles , magor intracranial vascular structures , basal ganglia and brain stem are normal.

    Both 7/8 nerve complexes , pituitary fossa , both orbits and optic nerves are normal in shape and signal intensity.
    سرویکال با وبدون ماده حاجب:
    MR study of cervical spinal column using sagittall T1,T2 and selected axial T2/W images

    Peripheral high signal plaque in cerical cord at C3-C4 level is seen (without enhancement).
    Vertebeal alignment and other intervertebral disk spaces , posterior elements and roots and canal are normal.
    Conclusion : In comparrison with previous MRI (3 manths ago) decreased in size of plaques of brain and cervical cord are noted also now enhancement in plaques are noted.

  4. درخواست راهنمایی می‌گوید:

    با سلام وتشکر.آقای دکتر این کاهش پلاکها در اندازه وتعداد، بدون مصرف داروهای خاص ام اس می تواند نشانه این باشد که التهاب در اثر عفونتی بوده واصلا بیماری ام اس نیست ؟یا اگر پلاک اختصاصا نشانه ام اس است این سیر بهبودی می تواند مارا امیدوار کند به این که نیازی به دارو نیست وکنترل با ام ار آی کفایت می کند. رادیولوژیست می گفت تعداد واندازه پلاکها مغجزه آسا کاهش یافته..تمام آزمایشاتش هم سالم است ونرمال..البته یکبار برای مشورت حضورتان امدیم متاسفانه دیر رسیده بودیم ومطبتان بسته بود.ظاهرا فقط صبحها ویریت می فرمایید.ممنون میشم بازهم پاسخ فرمایید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تردید در مورد تشخیص و درمان و سیر بیماری مسائلی است که در طی مراجعات و کنترل کلیه علائم بالینی و آزمایشگاهی و سیر بیماری بایستی مشخص شود

  5. طلعت می‌گوید:

    سلام
    دكترجان خسته نباشيد من تقريبا 2 ماه پيش آمپول زيتاكس در يافت كردم وقبل از اين ديفوزل مي خوردم. به علت افتادگي پاي راست وخم كردن زانو به علت عقب زدگي وقفل كردن دو پايم به ام .آر آي مراجعه كردم ومشاهده شده زانوها يم منيسك كناري با گيد 2درگير است.ودكتر طب فيزيك علت عقب زدگي پايم را از مچ پاي تشخيص وبرايم آمپول ديسپورت 500 جهت ترزيق در عضلات پا تجويز كردند.به نظر جنابعالي صلاح است آمپول را ترزيق كنم ؟در غير اينصورت پيشنهاد جنابعالي چيست؟قابل ذكر است در زمان خوردن ديفوزل اين مشكل را داشتم وفيزيوتراپي تنز 15 جلسه وكاردرماني زياد تاثير نداشته است. با تشكر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در معاینه اعصاب پزشک معالج سهم هرکدام از عوامل اسپاسم , ضعف عضلات ، اختلال تعادل و حس ، و سهم اختلال مفصلی را تعیین میکند تزریق دیسپورت برای کم کردن اسپاسم اثر کمی دارد برای موارد دیگر موثر نیست

  6. یوسف می‌گوید:

    سلام آقای دکتر وقت بخیر. من 3 ماه پیش یه درد ناگهانی در پیشانی سمت چپم داشتم و بعدش صورت و دست و پای چپم شروع به گزگز کردن کرد. این اتفاق با اضطراب و بی حالی همراه بود و سیاه شدن چشم و…. رو نداشتم. فقط گاهی گزگز مداوم باعث درد پاهام میشد.

    به دکتر مراجعه کردم گفت حمله میگرنی هست ولی برای اطمینان ام آر آی نوشت که کاملا طبیعی و عاری از پلاک بود. فقط در گردنم کمی آرتروز گردن داشتم.

    دارو برام نوشت مثل باکلوفن 30 و ویتامین؛ کمی خوب شده بودم و دیگر گزگز نداشتم ولی دوهفته اس که این گزگز و درد باز به سراغم اومده.

    بنطرتون این علائم چیه؟ ممکنه ام اس باشه که تشخیص داده نباشه؟ ام آر آی کاملا طبیعی بود

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      احتمال میگرن بیشتر مطرح است

      • یوسف می‌گوید:

        ممنون بابت پاسخ آقای دکتر

        چند هفته است که بعد خوب شدن موقت، بازهم گزگز و درد در قسمت چپم رو احساس میکنم. از طرف دیگ دردهای برقی در نقاطی از سمت چپ سرم و پشت چشمم احساس میکنم که منجر به گزگز شدن دست و پای چپم میشه. درد پشت سرم در سمت چپ هم باعث درد گردن میشه.

        همچنین آقای دکتر 2 روزه که در قسمت جلویی سرم احساس درد خفیف دارم و به شدت احساس بی‌حالی، گیجی و خواب می کنم.

        باتوجه به اینکه ام آر آی ام کاملا طبیعی بود. این دردها و گیجی مال چیه؟ میگرن عصبی میتونه باعث اینها بشه

  7. صادق می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    فوریه..زود جواب بدید ممنون میشم

    خانم ۲۶ ساله در ۱۹ سالگی دچار تاری دید چشم راست شد؛با کورتون درمان شد،۶ماه بعد چشم دیگر تارشد و چند روزه درمان شد…از سال ۹۰ تا الان تحت درمان سینووکس هفته ای یک عدد بوده و هیچ حمله ای نداشته.
    از ۲۰ ساعت پیش در چشم چپ درد حس میکند که به گیجگاه چپ منتشر میشود.اما تاری دید ندارد

    آیا بعد از ۷ سال نشانه شروع حمله است؟ برای پیشگیری و تشخیص اینکه حمله است یا نه چه کاری انحام بدیم؟

  8. امیر می‌گوید:

    آیا زادیوا صرفا مخصوص ام اس پیشرونده است؟
    آیا در ام اس پیش رونده میشود درمان تزریقی داشت و نه قرص خوراکی؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تبازیو تولید ایرانی تریفلونماید است بتازگی وارد بازار داروئی ایران شده، برای ام اس عود کننده بصورت یک قرص 14 میلی در روز تجویز میشود در مواردی موثرتر از سایر داروها است هنوز تجربه زیاد بالینی در مصرف گسترده کم است. برای مواردی که برنامه حاملگی در پیش دارند نباید مصرف شود.

  9. طلعت می‌گوید:

    سلام
    آقا دكتر باتوجه به توضيحات بالا استفاده از اسپيلنت kafo جهت جلوگيري از عقب زدگي پا هايم چقدر تاثير دارد ؟ وپس از استفاده مشكلات مطرح شده برطرف مي شود؟

  10. طلعت می‌گوید:

    سلام ومعرض ادب
    جناب دکتر در صورت وجود اسپاسم در زانو که باعث عقب زدگی زانوشودبه تشخیص متخصص زانو با وجود مصرف زیتاکس آیا می توان کورتن به زانو تزریق کرد؟ با زیناکس را دوماه ونیم پیش مصرف نموده ام.

پاسخ دهید



6 − = چهار
