یک بار اسکن برای رد علل نابینائی عصبی یک چشم کافی نیست

معمولا روش کار تشخیصی در موراد افت بینائی یک چشم انجام MRI مغز و اوربیت اغلب بدون تزریق کنتراست و بررسی با VEP است. در مواردی ابتدائآ این روشها به تشخیص کمک نمیکند MRI طبیعی و VEP غیر طبیعی مشکل تشخیص را حل نمیکند. در یک سال اخیر با دو مورد از این مشکل مواجهه بوده ام. یکی کارگز 56 ساله که بخاطر افت بینائی با سیر کوری کامل چشم چپ در یک سال، که چشم پزشک سه دروه تزریق کورتون رتروبولبر داده بود، اسکن سی تی تکراری با تزریق کنتراست علیرغم دو بار ام آر ای منفی بدون تزریق، مننژیوم غلاف عصب اوپتیک در اوربیت نشان داد، مورد دیگر خانم 46 ساله با افت بینائی چشم چپ از چهار سال قبل تا حد کوری کامل و سابقه درمان مستمر با آزاتیوپرین با تشخیص بیماری دویک علیرغم ام آر آی در حد نرمال و تستهای مشکوک خونی ، در این بیمار هم ام آر آی با تزریق و متمرکز بر اوربیت مننژیوم غلاف عصب اوربیت با گسترش تا نزدیکی سل تورسیک را نشان داد. در هر دو مورد غیر از از دست رفتن کامل بینائی علائم عصبی دیگر مشاهده نمیشد. با تشخیص زود رس بیماری احتمالا بینائی بیمار با را جراحی میشد حفظ نمود.

این نوشته در تخصصی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

32 Responses to یک بار اسکن برای رد علل نابینائی عصبی یک چشم کافی نیست

  1. مژده می‌گوید:

    سلام دكتر ، من بيصبرانه منتظر جواب هستم ، ممنون ميشم اگر جواب بديد

  2. زهرا می‌گوید:

    سلام خدمت جناب دکتر، من دو سال است سینوکس مصرف میکنم اخیرا دو هفته هست بعد از تزریق دانه های ریز قرمز و خارش دار روی زانو به پایین پاهایم ایجاد میشود و بعد از یک هفته خودبخود بهبود می یابد. اینبار دو ساعت بعد از تزریق کمی احساس تنگی نفس و سرفه دارم. ایا دارویم حساسیت میدهد؟ چکار کنم؟ خیلی میترسم.

  3. مسعود می‌گوید:

    باسلام
    باتشکر از اینکه لطف می کنید وپاسخ میدید
    دکتر من امروز تعدادی کیسه میوه را تا ماشین حمل کردم، نوک انگشت حلقه ام سر شد و هنوز بعد از ۷ ساعت کمی سری دارد، کلا احساس می کنم انگشتان دست و پایم در مقابل فشار بسیار حساس شده اند و با وارد آمدن فشار بی حس می شوند، ۲۰ روز پیش هم نوک انگشت شست پپم بر اثر فشار بی حس شد و هنوز هم حس آن با پای راستم فرق دارد، ضمنا دستم راستم هم وقتی خیلی با موبایل کار می کنم بی حس میشه که با تکان دادن رفع میشه، خیلی وقتها احساس ضربان و لرزش کم در کف پای چپم میکنم، علاوه بر این دستهام اگر از مچ خم بش بعد از مدتی خواب میرن که با صاف گذاشتن و نه تکان دادن به سرعت برطرف میشه، چند روز قبل هم احساس درد تو باسن داشتم. هیچ گونه سرگیجه، دو بینی ندارم و تعادلم خوبه (می تونم مسافت زرادی را روی جدول خیابان راه برم)و راحت می تونم روی یک پا به ایستم . خستگی و گرما هم خیلی اذیتم نمیکنه، ولی این وضعیت اذیتم میکنه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      حساس شدن اعصاب محیطی به فشار در کمبود کلسیم و علتهای دیگر متابولیک پیش می آید در معاینه و نست عصب و عضله و چک آپ علت مشخص میشود.

  4. مسعود می‌گوید:

    با تشکر
    دکتر باید به چه متخصصی مراجعه کنم؟

  5. بهار می‌گوید:

    سلام آقاى دكتر
    من حدود سه هفته پيش و بعد از دو روز سردرد شديد در چشم راستم متوجه هاله اي شدم كه در ابتدا چون خيلي ناچيز بود اهميت ندادم و قطره أشك چشم و جنتامايسين مصرف كردم بعد از چند روز تارى و سرخى در چشمم ايجاد شد و وقتى به دكتر مراجعه كردم دكتر گفت در چشم چيزى نميبينه و نياز به ام أر اي هست ام أر اي سيگنالهاي تي٢ سيگنالهاي ايسكميك رد سنتروم سميوله نشون ميداد يك دكتر نورولوگ بهم گفت احتمالين ميگرن هست ولي دكتر چشم پزشك درمان كورتيزون أغار كرد الان خيلى نگرانم چون خارج از ايران و در تركيه هستم و از دكترم كه ميپرسم ميگه چيزي نبود ولى من نگران هستم سهل انگارى كنند چون علت رو به من نميگن تشخيص شما چى ميتونه باشه؟
    *ام أر ايم رو دو تا دكتر نورولوگ خوندن و فاقد پلاك ارزيابي كردن.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه افت بینائی قابل ملاحظه نیست و علائم عصبی دیگر دیده نشده دلیلی برای درمان پالس گورتون( چند گرم وریدی ) نیست مقادیر کم کورتون را چشم پزشکان برای حساسیت و… تجویز میکنند

  6. Alihajbabaee می‌گوید:

    باسلام وآرزوی توفیق روز افزون ،اقای دکتر در مورد روش ای اف تیEFTنظرتون چیست شنیده ام بسیاری از درد های حاصل از افکار وسواسی و روان تنی بهبود میابد .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان وسواس و اختلال سوماتوفورم بیشتر با دارو با روان درمانی شناختی رفتاری است روشهای دیگر کمتر موثر است.

  7. مسعود می‌گوید:

    باسلام
    باتشکر از اینکه لطف می کنید وپاسخ میدید
    دکتر من دیروز تعدادی کیسه میوه را تا ماشین حمل کردم، نوک انگشت حلقه ام سر شد که فرداش تقریبا خوب شد، کلا احساس می کنم انگشتان دست و پایم در مقابل فشار بسیار حساس شده اند و با وارد آمدن فشار بی حس می شوند، ۲۰ روز پیش هم نوک انگشت شست چپم بر اثر فشار بعد از یک پیاده روی طولانی بی حس شد و هنوز هم حس آن با پای راستم فرق دارد، ضمنا دستم راستم هم وقتی خیلی با موبایل کار می کنم بی حس میشه که با تکان دادن رفع میشه، خیلی وقتها احساس ضربان و لرزش کم در کف پای چپم میکنم و کف پام بعضی وقتها درد میکنه، علاوه بر این دستهام اگر از مچ خم بش بعد از مدتی خواب میرن که با صاف گذاشتن و نه تکان دادن به سرعت برطرف میشه و انگشتامم گاهی احساس نبض روی هم دارن و بند اول انگشت هام درد داره ، چند روز قبل هم احساس درد تو باسن داشتم. هیچ گونه سرگیجه، دو بینی ندارم و تعادلم خوبه (می تونم مسافت زیادی را روی جدول خیابان راه برم)و راحت می تونم روی یک پا به ایستم . خستگی و گرما هم اذیتم نمیکنه، ولی این وضعیت اذیتم میکنه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به احتمال زیاد این علائم مشکل مهم نیست محض احتیاط چک آپ کامل خون از نظر دیابت و تیروئید …. بعمل آید.

  8. احمد می‌گوید:

    سلام
    خسته نباشيد
    در صورت امكان ادرس يا شماره تلفن مطب جهت Refer بيماري رو محبت كنيد
    با تشكر

  9. جابر مریخی می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید
    پسری دارم 7 ساله که در یک ازمایش خون معمولی مقادیر( ast(62 و( ALT(48 گزارش شد دکتر در مرحله بعد همین ازمایش رو تکرار و مقادیر CPK و Aldolase رو هم اضافه کرد جواب ازمایش بصورت زیر بود
    AST=61 ALT=64 CPK=1130 Aldolase=18.6
    دکتر در مرحله بعد دستور سونوگرافی کبد و شکم دادن که نتیجه طبیعی و فقط در مثانه احتمال عفونت مشاهده شد که مصرف انتی بیوتیک دستور دادن و از انجا که پسرم اسکیت کار میکنن و مدام در حال بازی هست پیشنهاد دادن که یک ماه باشگاه نره و خیلی به ماهیچه فشار نیارن و دوباره ازمایش رو تکرار کنن بعد سه هفته باشگاه نرفتن و با توجه به شلوغی خیلی زیاد پسرم که مدام پاش ضربه میخوره و کبوده دوباره ازمایش دادیم و این بار
    AST=43 ALT=33 CPK=800 Aldolase=9.6 LDH=528
    بود چیزی که خیلی نگرانمون میکنه اینه که پسرم از حدود سه سالگی تا همین الان بعد بازی زیاد احساس درد تو عضله ران داره چند بار بردیم دکتر ولی گفتن برای رشده
    میخوام بدونم چکار باید بکنم و پیش چه متخصصی برم و ایا جای نگرانی داره ؟
    ممنون

  10. وحید می‌گوید:

    ….. هستم به متخصص روانپزشک مراجعه کردم ولی بهبود نیافتم ولی دوستان توصیه میکنن از قرص ترامادول یا مورفین استفاده کنم ولی میترسم بنظر شما چکار کنم افراد امثال من زیاد هستن ولی نمیدانم چه راه حلی داره،،

  11. بهرام افشاری می‌گوید:

    استرس‌های دوران کودکی همراه با استرس‌های روزمره روی بخش خاصی از مغز تاثیر گذاشته و عامل افسردگی می‌شوند.

    به گزارش پایگاه یونیورسیتی هرالد، پژوهشی جدید نشان می‌دهد عوامل ژنی و موروثی نمی‌تواند در ابتلا به افسردگی تاثیرگذار باشد، بلکه این استرس‌های دوران کودکی است که با تاثیری که روی ذهن و مغز انسان می‌گذارد موجب افسردگی می‌شود.

    استرس‌های ناشی از چالش‌ها و مشکلات زندگی روزمره نیز روی عملکرد مغز تاثیر منفی گذاشته و احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

    یک گروه تحقیقاتی از دانشکده پزشکی “آیکان” (Icahn) ماونت سینای نیویورک نقش ژنتیک را در ابتلا به افسردگی مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که ژن‌های وراثتی تاثیرگذار نیستند بلکه مولکول‌هایی که این ژن‌ها را تنظیم می‌کنند و نحوه عملکردشان را مشخص می‌کنند، می‌توانند اثرگذار باشند.

    کاترین پنیا سرپرست گروه تحقیقاتی گفت: “موش‌های آزمایشگاهی که در دوران کودکی مورد بی‌توجهی از طرف مادرشان قرار گرفتند دچار تغییرات ژنی شدند که موجب ابتلای آنان به افسردگی شد. این تغییرات ژنی در حالی اتفاق افتاد که هنوز اثری از افسردگی در رفتار موش‌ها دیده نمی‌شد.”

    موش‌های جوانی که در کودکی‌شان متحمل استرس شدند یک زندگی عادی داشتند، تا اینکه در دوران بلوغ خود با یک استرس دیگر روبرو شدند و بر اثر تاثیرات مخربی که استرس‌های کودکی روی مغزشان گذاشته بود در مواجهه با استرس جدید دچار تغییرات ژنی و در نهایت افسردگی شدند.

    این پژوهش رابطه میان تحمل استرس‌ در دوران کودکی و افسردگی را به خوبی روشن کرد و به پزشکان در اتخاذ روش مناسب برای درمان بیماران مبتلا به افسردگی کمک شایانی می‌کند

  12. ناهید می‌گوید:

    2⃣ ««ماستینیب»»
    اکثر داروهای ام اس با اثر بر گلبول های سفید نوع بی و تی عمل می کنند در حالیکه این دارو بر گلبولهای نوع ماست سل اثر می کند. ماست سل ها بیشتر در بروز الرژی و حساسیت نقش اساسی دارند اما نقش دیگر انها بسیج کردن گلبولهای نوع تی برای رفتن به مغز و نخاع می باشد.
    در سال ۲۰۱۲ در یک کار ازمایی بالینی این دارو در گروه کوچکی از بیماران به ام اس ازمایش شد نتایج امیدوار کننده بود به ویژه به نظر می رسید که این دارو بتواند در ام اس پیشرونده موثر باشد.
    بعد از نتایج بالا دارو وارد فاز سوم مطالعه در تعداد زیادی از بیماران ام اس پیشرونده چه نوع اولیه و چه نوع ثانویه شد، این مطالعه در حال حاضر در حال انجام می باشد اما نتایج اولیه اعلام شده حاکی از موفقیت قابل توجه دارو درجلوگیری از ناتوانی و پیشرفت بیماری است.بنابراین باز هم داروی دیگری توانست در کنترل ام اس پیشرونده موفق عمل کند.

    (به نقل از کانال تلگرام دکتر عظیمی)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      Masitinib is a tyrosine-kinase inhibitor used in the treatment of mast cell tumors in animals, specifically dogs.[1][2] Since its introduction in November 2008 it has been distributed under the commercial name Masivet. It has been available in Europe since the second part of 2009. In the USA it is distributed under the name Kinavet and has been available for veterinaries since 2011.

      Masitinib is being studied for several human conditions including cancers, Alzheimer, Multiple Sclerosis, Mastocytosis,[3] and Amyotrophic Lateral Sclerosis.[4][5] It is being studied in Europe for orphan diseases.[6]

  13. مهسا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر روز بخیر
    آیا اگر یه آمپول ۶:۳:۳ و یک سفازولین رو برای عفونت گلو همزمان بزنم تاثیر عکس نداره؟
    من الان به پزشک دسترسی ندارم گلو درد شدیدی هم دارم شب هم عازم تایلند هستم. اگر هر دو رو باهم بزنم ایرادی نداره؟

  14. نسرین می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    من حدود دو ماه پیش دچار افت بینایی و تاری چشم شدم به دکتر مراجعه کردم دکتر در چشم چیزی ندید و ام ار ای نوشت ام ار ای گردن و مغز با ماده ی حاجب طبیعی بود و تشخیص نوریت اپتیک داده شد و پالس تراپی کردم و بیناییم برگشت اما از فکر اینکه ممکن هست ام اس بگیرم ارام و قرار ندارم و میدونم که پنجاه درصد احتمال داره در طول پانزده سال آینده مبتلا به ام اس بشم و این زندگی من رو مختل کرده و احساس میکنم در درمان کوتاهی کردم و بهتره از همین الان بتافرون مصرف کنم ولی دکترها تمایلی به اغاز درمان نشون نمیدن و این مساله زندگی من رو معلق کرده و احساس میکنم هر لحظه احتمال حمله هست میخواستم ببینم ایا راهی هست که درمان زودرس ام اس رو آغاز کرد چون من زن هستم و بیست و هفت ساله و این التهاب عصب چشم به احتمال زیاد منجر به ام اس خواهد شد.
    خیلی ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر بفواصل شش ماه در چند نوبت ام آر آی باز هم طبیعی باشد احتمال ام اسدخیلی کم مطرح میشود. بهتر است این نوبت یکماه بعد اسکن بگیرید.

  15. Behrooz می‌گوید:

    اقای دکتر سلام.چن وقتی هست که دچار درد در ناحیه بالای دو گوش پشت گوش گاها پشت سر و بالای سر همون فرق سر،یخورده حالت پارستزی داشت رو لپ سمت راستم.رفتم دکتر برام ام آر ای داد.تفسیر ام ار ای من نورمال بود.ولی دکتر ازمایش پرولاکتین داد.اونم نرمال بود.بنظر شما این سر درد چیه؟؟خظر ناکه یا نه؟ خیلی نگزانم. چرا ازمایش پرولاکتین؟؟تخقیق کردم تومور غده هیپوفیز رو براش این ازمایشو میدن خوشبختانه نرمال بود.بنظرتون چکار کنم؟ ایا تفسیر ام ار ای قابل اعتماده که میگه سالمم یا نظر دکتر؟دکتری هم که رفتم متاسفانه ناشی بود.جوان و کم سن،هم نفسیر ام ار ای هم ازمایش سالم بودن.

  16. سجاد می‌گوید:

    اینکه عده ای به مادران توصیه می کنندگوش چپ اطلاعات رابه نیمکره مغزارسال می کندبنابراین کلام احساسی رابرای درک بهتر در گوش چپ بگویندچقدرصحت دارد

پاسخ دادن به مژده لغو پاسخ



9 × هفت =
