یک بار اسکن برای رد علل نابینائی عصبی یک چشم کافی نیست

معمولا روش کار تشخیصی در موراد افت بینائی یک چشم انجام MRI مغز و اوربیت اغلب بدون تزریق کنتراست و بررسی با VEP است. در مواردی ابتدائآ این روشها به تشخیص کمک نمیکند MRI طبیعی و VEP غیر طبیعی مشکل تشخیص را حل نمیکند. در یک سال اخیر با دو مورد از این مشکل مواجهه بوده ام. یکی کارگز 56 ساله که بخاطر افت بینائی با سیر کوری کامل چشم چپ در یک سال، که چشم پزشک سه دروه تزریق کورتون رتروبولبر داده بود، اسکن سی تی تکراری با تزریق کنتراست علیرغم دو بار ام آر ای منفی بدون تزریق، مننژیوم غلاف عصب اوپتیک در اوربیت نشان داد، مورد دیگر خانم 46 ساله با افت بینائی چشم چپ از چهار سال قبل تا حد کوری کامل و سابقه درمان مستمر با آزاتیوپرین با تشخیص بیماری دویک علیرغم ام آر آی در حد نرمال و تستهای مشکوک خونی ، در این بیمار هم ام آر آی با تزریق و متمرکز بر اوربیت مننژیوم غلاف عصب اوربیت با گسترش تا نزدیکی سل تورسیک را نشان داد. در هر دو مورد غیر از از دست رفتن کامل بینائی علائم عصبی دیگر مشاهده نمیشد. با تشخیص زود رس بیماری احتمالا بینائی بیمار با را جراحی میشد حفظ نمود.

این نوشته در تخصصی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

102 Responses to یک بار اسکن برای رد علل نابینائی عصبی یک چشم کافی نیست

  1. مژده می‌گوید:

    سلام دكتر ، من بيصبرانه منتظر جواب هستم ، ممنون ميشم اگر جواب بديد

  2. زهرا می‌گوید:

    سلام خدمت جناب دکتر، من دو سال است سینوکس مصرف میکنم اخیرا دو هفته هست بعد از تزریق دانه های ریز قرمز و خارش دار روی زانو به پایین پاهایم ایجاد میشود و بعد از یک هفته خودبخود بهبود می یابد. اینبار دو ساعت بعد از تزریق کمی احساس تنگی نفس و سرفه دارم. ایا دارویم حساسیت میدهد؟ چکار کنم؟ خیلی میترسم.

  3. مسعود می‌گوید:

    باسلام
    باتشکر از اینکه لطف می کنید وپاسخ میدید
    دکتر من امروز تعدادی کیسه میوه را تا ماشین حمل کردم، نوک انگشت حلقه ام سر شد و هنوز بعد از ۷ ساعت کمی سری دارد، کلا احساس می کنم انگشتان دست و پایم در مقابل فشار بسیار حساس شده اند و با وارد آمدن فشار بی حس می شوند، ۲۰ روز پیش هم نوک انگشت شست پپم بر اثر فشار بی حس شد و هنوز هم حس آن با پای راستم فرق دارد، ضمنا دستم راستم هم وقتی خیلی با موبایل کار می کنم بی حس میشه که با تکان دادن رفع میشه، خیلی وقتها احساس ضربان و لرزش کم در کف پای چپم میکنم، علاوه بر این دستهام اگر از مچ خم بش بعد از مدتی خواب میرن که با صاف گذاشتن و نه تکان دادن به سرعت برطرف میشه، چند روز قبل هم احساس درد تو باسن داشتم. هیچ گونه سرگیجه، دو بینی ندارم و تعادلم خوبه (می تونم مسافت زرادی را روی جدول خیابان راه برم)و راحت می تونم روی یک پا به ایستم . خستگی و گرما هم خیلی اذیتم نمیکنه، ولی این وضعیت اذیتم میکنه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      حساس شدن اعصاب محیطی به فشار در کمبود کلسیم و علتهای دیگر متابولیک پیش می آید در معاینه و نست عصب و عضله و چک آپ علت مشخص میشود.

  4. مسعود می‌گوید:

    با تشکر
    دکتر باید به چه متخصصی مراجعه کنم؟

  5. بهار می‌گوید:

    سلام آقاى دكتر
    من حدود سه هفته پيش و بعد از دو روز سردرد شديد در چشم راستم متوجه هاله اي شدم كه در ابتدا چون خيلي ناچيز بود اهميت ندادم و قطره أشك چشم و جنتامايسين مصرف كردم بعد از چند روز تارى و سرخى در چشمم ايجاد شد و وقتى به دكتر مراجعه كردم دكتر گفت در چشم چيزى نميبينه و نياز به ام أر اي هست ام أر اي سيگنالهاي تي٢ سيگنالهاي ايسكميك رد سنتروم سميوله نشون ميداد يك دكتر نورولوگ بهم گفت احتمالين ميگرن هست ولي دكتر چشم پزشك درمان كورتيزون أغار كرد الان خيلى نگرانم چون خارج از ايران و در تركيه هستم و از دكترم كه ميپرسم ميگه چيزي نبود ولى من نگران هستم سهل انگارى كنند چون علت رو به من نميگن تشخيص شما چى ميتونه باشه؟
    *ام أر ايم رو دو تا دكتر نورولوگ خوندن و فاقد پلاك ارزيابي كردن.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه افت بینائی قابل ملاحظه نیست و علائم عصبی دیگر دیده نشده دلیلی برای درمان پالس گورتون( چند گرم وریدی ) نیست مقادیر کم کورتون را چشم پزشکان برای حساسیت و… تجویز میکنند

  6. Alihajbabaee می‌گوید:

    باسلام وآرزوی توفیق روز افزون ،اقای دکتر در مورد روش ای اف تیEFTنظرتون چیست شنیده ام بسیاری از درد های حاصل از افکار وسواسی و روان تنی بهبود میابد .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان وسواس و اختلال سوماتوفورم بیشتر با دارو با روان درمانی شناختی رفتاری است روشهای دیگر کمتر موثر است.

  7. مسعود می‌گوید:

    باسلام
    باتشکر از اینکه لطف می کنید وپاسخ میدید
    دکتر من دیروز تعدادی کیسه میوه را تا ماشین حمل کردم، نوک انگشت حلقه ام سر شد که فرداش تقریبا خوب شد، کلا احساس می کنم انگشتان دست و پایم در مقابل فشار بسیار حساس شده اند و با وارد آمدن فشار بی حس می شوند، ۲۰ روز پیش هم نوک انگشت شست چپم بر اثر فشار بعد از یک پیاده روی طولانی بی حس شد و هنوز هم حس آن با پای راستم فرق دارد، ضمنا دستم راستم هم وقتی خیلی با موبایل کار می کنم بی حس میشه که با تکان دادن رفع میشه، خیلی وقتها احساس ضربان و لرزش کم در کف پای چپم میکنم و کف پام بعضی وقتها درد میکنه، علاوه بر این دستهام اگر از مچ خم بش بعد از مدتی خواب میرن که با صاف گذاشتن و نه تکان دادن به سرعت برطرف میشه و انگشتامم گاهی احساس نبض روی هم دارن و بند اول انگشت هام درد داره ، چند روز قبل هم احساس درد تو باسن داشتم. هیچ گونه سرگیجه، دو بینی ندارم و تعادلم خوبه (می تونم مسافت زیادی را روی جدول خیابان راه برم)و راحت می تونم روی یک پا به ایستم . خستگی و گرما هم اذیتم نمیکنه، ولی این وضعیت اذیتم میکنه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به احتمال زیاد این علائم مشکل مهم نیست محض احتیاط چک آپ کامل خون از نظر دیابت و تیروئید …. بعمل آید.

  8. احمد می‌گوید:

    سلام
    خسته نباشيد
    در صورت امكان ادرس يا شماره تلفن مطب جهت Refer بيماري رو محبت كنيد
    با تشكر

  9. جابر مریخی می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید
    پسری دارم 7 ساله که در یک ازمایش خون معمولی مقادیر( ast(62 و( ALT(48 گزارش شد دکتر در مرحله بعد همین ازمایش رو تکرار و مقادیر CPK و Aldolase رو هم اضافه کرد جواب ازمایش بصورت زیر بود
    AST=61 ALT=64 CPK=1130 Aldolase=18.6
    دکتر در مرحله بعد دستور سونوگرافی کبد و شکم دادن که نتیجه طبیعی و فقط در مثانه احتمال عفونت مشاهده شد که مصرف انتی بیوتیک دستور دادن و از انجا که پسرم اسکیت کار میکنن و مدام در حال بازی هست پیشنهاد دادن که یک ماه باشگاه نره و خیلی به ماهیچه فشار نیارن و دوباره ازمایش رو تکرار کنن بعد سه هفته باشگاه نرفتن و با توجه به شلوغی خیلی زیاد پسرم که مدام پاش ضربه میخوره و کبوده دوباره ازمایش دادیم و این بار
    AST=43 ALT=33 CPK=800 Aldolase=9.6 LDH=528
    بود چیزی که خیلی نگرانمون میکنه اینه که پسرم از حدود سه سالگی تا همین الان بعد بازی زیاد احساس درد تو عضله ران داره چند بار بردیم دکتر ولی گفتن برای رشده
    میخوام بدونم چکار باید بکنم و پیش چه متخصصی برم و ایا جای نگرانی داره ؟
    ممنون

  10. وحید می‌گوید:

    ….. هستم به متخصص روانپزشک مراجعه کردم ولی بهبود نیافتم ولی دوستان توصیه میکنن از قرص ترامادول یا مورفین استفاده کنم ولی میترسم بنظر شما چکار کنم افراد امثال من زیاد هستن ولی نمیدانم چه راه حلی داره،،

  11. بهرام افشاری می‌گوید:

    استرس‌های دوران کودکی همراه با استرس‌های روزمره روی بخش خاصی از مغز تاثیر گذاشته و عامل افسردگی می‌شوند.

    به گزارش پایگاه یونیورسیتی هرالد، پژوهشی جدید نشان می‌دهد عوامل ژنی و موروثی نمی‌تواند در ابتلا به افسردگی تاثیرگذار باشد، بلکه این استرس‌های دوران کودکی است که با تاثیری که روی ذهن و مغز انسان می‌گذارد موجب افسردگی می‌شود.

    استرس‌های ناشی از چالش‌ها و مشکلات زندگی روزمره نیز روی عملکرد مغز تاثیر منفی گذاشته و احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

    یک گروه تحقیقاتی از دانشکده پزشکی “آیکان” (Icahn) ماونت سینای نیویورک نقش ژنتیک را در ابتلا به افسردگی مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که ژن‌های وراثتی تاثیرگذار نیستند بلکه مولکول‌هایی که این ژن‌ها را تنظیم می‌کنند و نحوه عملکردشان را مشخص می‌کنند، می‌توانند اثرگذار باشند.

    کاترین پنیا سرپرست گروه تحقیقاتی گفت: “موش‌های آزمایشگاهی که در دوران کودکی مورد بی‌توجهی از طرف مادرشان قرار گرفتند دچار تغییرات ژنی شدند که موجب ابتلای آنان به افسردگی شد. این تغییرات ژنی در حالی اتفاق افتاد که هنوز اثری از افسردگی در رفتار موش‌ها دیده نمی‌شد.”

    موش‌های جوانی که در کودکی‌شان متحمل استرس شدند یک زندگی عادی داشتند، تا اینکه در دوران بلوغ خود با یک استرس دیگر روبرو شدند و بر اثر تاثیرات مخربی که استرس‌های کودکی روی مغزشان گذاشته بود در مواجهه با استرس جدید دچار تغییرات ژنی و در نهایت افسردگی شدند.

    این پژوهش رابطه میان تحمل استرس‌ در دوران کودکی و افسردگی را به خوبی روشن کرد و به پزشکان در اتخاذ روش مناسب برای درمان بیماران مبتلا به افسردگی کمک شایانی می‌کند

  12. ناهید می‌گوید:

    2⃣ ««ماستینیب»»
    اکثر داروهای ام اس با اثر بر گلبول های سفید نوع بی و تی عمل می کنند در حالیکه این دارو بر گلبولهای نوع ماست سل اثر می کند. ماست سل ها بیشتر در بروز الرژی و حساسیت نقش اساسی دارند اما نقش دیگر انها بسیج کردن گلبولهای نوع تی برای رفتن به مغز و نخاع می باشد.
    در سال ۲۰۱۲ در یک کار ازمایی بالینی این دارو در گروه کوچکی از بیماران به ام اس ازمایش شد نتایج امیدوار کننده بود به ویژه به نظر می رسید که این دارو بتواند در ام اس پیشرونده موثر باشد.
    بعد از نتایج بالا دارو وارد فاز سوم مطالعه در تعداد زیادی از بیماران ام اس پیشرونده چه نوع اولیه و چه نوع ثانویه شد، این مطالعه در حال حاضر در حال انجام می باشد اما نتایج اولیه اعلام شده حاکی از موفقیت قابل توجه دارو درجلوگیری از ناتوانی و پیشرفت بیماری است.بنابراین باز هم داروی دیگری توانست در کنترل ام اس پیشرونده موفق عمل کند.

    (به نقل از کانال تلگرام دکتر عظیمی)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      Masitinib is a tyrosine-kinase inhibitor used in the treatment of mast cell tumors in animals, specifically dogs.[1][2] Since its introduction in November 2008 it has been distributed under the commercial name Masivet. It has been available in Europe since the second part of 2009. In the USA it is distributed under the name Kinavet and has been available for veterinaries since 2011.

      Masitinib is being studied for several human conditions including cancers, Alzheimer, Multiple Sclerosis, Mastocytosis,[3] and Amyotrophic Lateral Sclerosis.[4][5] It is being studied in Europe for orphan diseases.[6]

  13. مهسا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر روز بخیر
    آیا اگر یه آمپول ۶:۳:۳ و یک سفازولین رو برای عفونت گلو همزمان بزنم تاثیر عکس نداره؟
    من الان به پزشک دسترسی ندارم گلو درد شدیدی هم دارم شب هم عازم تایلند هستم. اگر هر دو رو باهم بزنم ایرادی نداره؟

  14. نسرین می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    من حدود دو ماه پیش دچار افت بینایی و تاری چشم شدم به دکتر مراجعه کردم دکتر در چشم چیزی ندید و ام ار ای نوشت ام ار ای گردن و مغز با ماده ی حاجب طبیعی بود و تشخیص نوریت اپتیک داده شد و پالس تراپی کردم و بیناییم برگشت اما از فکر اینکه ممکن هست ام اس بگیرم ارام و قرار ندارم و میدونم که پنجاه درصد احتمال داره در طول پانزده سال آینده مبتلا به ام اس بشم و این زندگی من رو مختل کرده و احساس میکنم در درمان کوتاهی کردم و بهتره از همین الان بتافرون مصرف کنم ولی دکترها تمایلی به اغاز درمان نشون نمیدن و این مساله زندگی من رو معلق کرده و احساس میکنم هر لحظه احتمال حمله هست میخواستم ببینم ایا راهی هست که درمان زودرس ام اس رو آغاز کرد چون من زن هستم و بیست و هفت ساله و این التهاب عصب چشم به احتمال زیاد منجر به ام اس خواهد شد.
    خیلی ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر بفواصل شش ماه در چند نوبت ام آر آی باز هم طبیعی باشد احتمال ام اسدخیلی کم مطرح میشود. بهتر است این نوبت یکماه بعد اسکن بگیرید.

  15. Behrooz می‌گوید:

    اقای دکتر سلام.چن وقتی هست که دچار درد در ناحیه بالای دو گوش پشت گوش گاها پشت سر و بالای سر همون فرق سر،یخورده حالت پارستزی داشت رو لپ سمت راستم.رفتم دکتر برام ام آر ای داد.تفسیر ام ار ای من نورمال بود.ولی دکتر ازمایش پرولاکتین داد.اونم نرمال بود.بنظر شما این سر درد چیه؟؟خظر ناکه یا نه؟ خیلی نگزانم. چرا ازمایش پرولاکتین؟؟تخقیق کردم تومور غده هیپوفیز رو براش این ازمایشو میدن خوشبختانه نرمال بود.بنظرتون چکار کنم؟ ایا تفسیر ام ار ای قابل اعتماده که میگه سالمم یا نظر دکتر؟دکتری هم که رفتم متاسفانه ناشی بود.جوان و کم سن،هم نفسیر ام ار ای هم ازمایش سالم بودن.

  16. سجاد می‌گوید:

    اینکه عده ای به مادران توصیه می کنندگوش چپ اطلاعات رابه نیمکره مغزارسال می کندبنابراین کلام احساسی رابرای درک بهتر در گوش چپ بگویندچقدرصحت دارد

  17. اسحاق 32 ساله می‌گوید:

    با سلام حضور آقای دکتر
    پسری 32 ساله هستم که چند وقتی است درون چشم چپم دو لکه ی بسیار کوچک سیاه و رنگ می بینیم که با بالا و پایین کردن چشمانم بالا و پایین می رود. می خواستم ببینم به نظرتون دلیلش چی می تونه باشه؟
    با سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این حالت به اصطاح مگس پران خیلی شایع با بروز لکه گذرا در زجاجیه پیش می آید مشکل عصبی نیست محض اطمینان معاینه چشم بعمل آورید.

  18. مهشید می‌گوید:

    باسلام خدمت دکتر دلسوز.من یکسال پیش با درددست راستم از خواب بیدار شدم طوریکه نمیتونستم تکان بدهم.تا نوک انگشتام تیر میکشید ام آر آی دادم برام دیسک گردن شدید گزارش و عمل برام گفتن.در مراجعه به دکتر چهارم بهم گفت که علاوه بر دیسک گردن دو پلاک مغزی هم مشاهده شده که دکترا قبلیم اون دو پلاک و ندیده بودن.که به پیشنهاد دکترم شش ماه بعد ام ار آی دادم پلاکها نبودن.ولی باز بهم گفتن ام ار ای شش ماه بعد تکرار شه که اینبار دو پلاک باز بودن.همون در محل قبلی .من بر خلاف گفته پزشکا عمل گردن نکردم .ولی تو این مدت گز گز دست و حتی صورت داشتم که البته یکی دو ساعت طول میکشه.لازم به ذکر که در ام ار ای دومم دیسکم رو به بهبود بود.حالا پزشکا موندن که cis میتونه باشه یا نه حتی کمیسیون تشکیل دادن بازم نتیجه نگرفتن .بنظر شما من میتونم cis یا پیشرفته شو ms داشته باشم؟الان فقط گز گز در صورت و دستم دارم اونم یک یا دو ساعت .و سال گذشته یه آزمایش vp دادم نرمال بود .امسالم نوار مغز دادم اونم نرماله.بنظر شماآزمایش مایع نخاعی میتونم بدم ؟که اینم پیشنهاد یکی از پزشکا بود

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درد و گزگز حاد دست علامت ام اس نیست . در تشخیص این قبیل موارد مشاهدات عینی پزشک بر علائم قابل رویت عصبی بیشتر تعیین کننده است . تعداد کم پلاک تصادفی در هر کس ممکن است دیده شود اگر بعد از ماهها عود بیماری یا افزایش پلاک دیده نشود ام اس مطرح نمیشود. اغلب دیسکهای گردن با نرمش و فیزیوتراپی کنترل میشود

  19. مهشید می‌گوید:

    ببخشید اینم اضافه کنم بیشتر در قسمت نیمکره چپ صورتم حالت گزگز احساس میکنم.و گاها دچار سردرد هم میشوم

  20. مریم می‌گوید:

    سلام خسته نباشید آقای دکتر پدرمن 65 سالشونه دو ماهی هست ک سرفه های خشک میکنن میدونم شاید سوال من در تخصص شما نباشه ولی خواستم راهنماییم کنین پدرم سرفه های خشک میکرد البته قبلا هم گاهی اینطوری بود ولی الان چند روزه دوار گرفتگی صدا شده صداش کلا گرفته ک خودش میگه بعد اینکه خونه اقوام دوغ خورده اینطوری شده ولی اصلا صداش کلا گرفته و سرفه میکنه وقتی مایعاتم میخوره ای سرفه ها شدیدتر میشه خیلی نگرانم تا الان هرکاری کردم دکتر نمیاد فعلا از ی متخصص وقت گرفتم شما میتونیم راهنمایی کنین ک مشکل ایشون چی هست ممنون.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اين علائم بيشتر به گرفتاري عصب حنجره در قفسه سينه مربوط ميشود بعد از معاينه حلق اسكن سينه لازم خواهد بود.

      • مریم می‌گوید:

        پس آقای دکتر یعنی باید پدرمو اول ببرم پیش متخصص گوش و حلق وبینی یا ریه؟

        • مریم می‌گوید:

          ببخشید اقای دکتر این سوالمم جواب میدین ک این بیماریگرفتاری عصب حنجره ک میگین ب چ علت اتفاق میفته و قابل درمانه؟ خیلی ممنون

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            اگر توده داخل مدیاستن یا علت دیگر باشد بسته به ماهیت ضایعه پیش آگهی فرق میکند.

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          اول گوش و حلق بیبنند.

          • مریم می‌گوید:

            سلام آقای دکتر ببخشید دوبلره وزاکم شدم همونطور ک گفتم بابام از چند ماه پیش سرفه های خشک میکردن تا اینکه از دوهفته پیش صداشون گرفت و دیگ خوب نشد و الانم همراه با گرفتگی صدا سرفه های شدید دارن درضمن موقع خوردن چایی فقط قند میپره گلوشون همونطور ک شما گفتین ما ایشونو بردیم متخصص گوش و حلق و اسکن سینه براشون نوشتن ک انجام دادیم و جواب عکسشون خوب بود و هیچ مشکلی تو عکس نداشتن دوباره دکترایشون ام آر آی حنجره و آزمایش تیروئید نوشتن و گفتن امکان داره تارهای صوتیشون آسیب دیده باشه و یا اینکه از تیروئیدشون باشه هنوز جواب آزمایشات پدرم اماده نشده من میخوام ازشما کمنو راهنمایی کنین پدر من ب نظر شما چ مشکلی داره باتوجه ب سالم بودن عکس و ممکنه مربوط بشه بیماریش ب بیماریهای مغزواعصاب ولی من خوندم ک سرفه ربطی ب بیماریهای مغز واعصاب نداره ولی خب عکس ایشون سالم بوده ممنون میشم راهنمایی کنین.

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            در معاینه تغییرات رفلکس حلق و نمای زبان احتمال آسیب عصب شمار 9 و 10 و 12 جمجمه را نشان میدهد که فلج حلق و حنجره را باعث شده و پریدن غذا به نای موجب تحریک تنفسی میشود. اگر ام آر آی ساقه مغز هم سالم باشد احتمالا با EMG زبان بشود فلج بولبر را شناسئی نمود.

  21. مهدي می‌گوید:

    سلام به صورت اتفاقی که دنبال علل تعریق شدید زمان خواب بودم به سندروم کارسینوئید روده رسیدم که دیدم تقریبا تمامی علائمش رو دارم.یعنی مدت حدود چهار سال هست که اسهال مزمن دارم که بعضی مواقع شدید و بعضی وقتها ضعیف میشه.اسهال هم معمولا عصرها بعد از خوردن هر چیزی حتی آب همراه درد شکم در ناحیه بین معده و ناف اتفاق میافته.گر گرفتگی صورت و تب در دست و پا دارم. بابت اسهال و درد شکم چندبار به دکتر مراجعه کردم ولی نتیجه نگرفتم.
    حالا میخوام به دکتر مراجعه کنم و درخواست بررسی سندروم کارسینوئید بکنم.با توجه به اینکه در نوشته شما دیدم که حتی با سی تی شکم هم ممکنه این سندروم تشخیص داده نشده دقیقا چه مواردی باید کنترل بشه که وجود یا عدم وجود اون تشخیص داده بشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      متخصص گوارش برای بررسی این موضوع آزمایشهای مربوطه از جمله متابولیت سروتونین در ادرار و اکوی شکم و اسکن توصیه میکند در صورت نبود تومور رزیم غذائی و داروهای مناسب توصیه میکنند.

  22. رویا می‌گوید:

    با سلام.. من یک ماه پیش بدون هیچ سابقه ای دچار تاری دید مختصری در چشم راست شدم و به دستور پزشک چند روز پیش در بیمارستان بستری شده و پالس کورتون گرفتم و درست بعد از اولین سرم کورتون هشت ساعت بعدش ام ار ای با تزریق شدم . می خواستم بدونم ایا این کورتون رو نتیجه ام ار ای با تزریق تاثیر داشته یا نه که مثلا پلاکی رو نشون نده ؟؟چون اولا بعد از هشت ساعت از اولین پالس بود ودوم اینکه هیچ تاثیری هم روی بینایی چشم من نداشته بود که حتی بعد از 6 پالس هم تاری دیدم هیچ تغییری نکرد. ممنون میشم بگین با این تفاسیر ایا ام ار ای با تزریق من، تحت تاثیر کورتون میتونه تغییر کرده باشه یا خیر؟. متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تزریق یک دوز کورتون تغییر در نشانه های ام آر آی پدید نمی آورد اگر نوریت اوپتیک تشخیص بالینی در معاینه اعصاب و چشم پزشکی تایید شده درمان کافی کورتون متناسب بوده و سیر بهبودی زمان بر است .

  23. رویا می‌گوید:

    خیلی ممنونم.. فقط یه سوال دارم ایا تاری مختصر دیدی که به علت نوریت اپتیک در یک چشم به وجود امده است با یکمی با انگشت به پایین چشم فشار ملایم اوردن می تونه برطرف شه؟؟یعنی با فشار اندکی به قسمت سفیدی چشم تاری تمام شود و دید واضح شود و اگه اینطوری باشه دلیلش چیه؟

  24. فادیا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر ۵ماهه که سینوکس رو شروع کردم و خدارو شکر حمله جدیدی نداشتم اما تقریبا یه دو هفته ای میشه که وقتی دراز میکشم همان لحظه بیا کمی بعدش دچار سرگیجه میشم و انگار چرخ و فلک سوار شدم خواستم بدونم دلیلش چی میتونه باشه ممکنه از خود ام اس باشه؟

  25. حامد می‌گوید:

    با سلام و احترام
    جديدا اخباري مبني بر درمان ام اس با بيوتين كه در فاز سوم بررسي مي شود منتشر شده است
    آيا شما اطلاعي راجع به اين اخبار دارين؟
    آيا مي شود اين در مان را با ويتامين h شروع كرد؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بیوتین در خیلی از بیماریهای لاعلاج مثل آ ال اس و شارکوماری و دژنسانس مخچه سالها تجویزی میشود. اینکه در ام اس چقدر کمک کند مطمئن نیستم ولی علت زائی بیماری را احتمالا تغییر نمیدهد.

  26. فادیا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشین.پدرم دیشب بعد از نیم ساعت که به رخت خواب رفت که بخوابه یهو گفت که انگار سکته کردم ونمیتونم بدنمو تکون بدم وبه درستی نمیتونست حرف بزنه انگار صورت وبدنش فلج شده بود و به سرعت بردیمش بیمارستان وگفتن سکته خفیف گذار بوده و صبح مرخص شد ،الان با اینکه نسبت به دیشب کمی بهتر شده اما هنوز در سر و ضعف در اندامهارو داره .خواستم بپرسم تا چه وقت این علایم میمونن و وآیا ممکنه در آینده خطر باز تهدیدش کنه و ونیاز به چه مراقبت هایی داره؟پدرم سابقه بیماری خونی سیکل سل داره آیا ممکنه در این عارضه دخیل بوده؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بیماری سیکل سل و زمینه قند و کلسترول و فشار خون و بی نظمی قلب باعث حملا سکته میشود بهتر است بررسی کلی با آزمایشهای متناسب بعمل آید.

  27. Behrooz می‌گوید:

    آقای دکتر سلام ببخشید مزاحم میشم دوباره.ام آر ای سر دادم جوابش نرمال بود ولی دکتر ازمایش پرولاکتین دادن که نرمال بود.خوشبختانه تاری دید و دوبینی ندارم ولی سر درد دارم در ناحیه پس سر و بالای گوش گاهی هم پیشانی غده هیپوفیز دارم؟چطوری میتونم عکس ام آر ای رو نشونتون بدم؟صفحه ای در اینستاگرام یا تلگرام دارین واسه ارسال عکس؟؟تشکر میکنم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      وقتی گزارش ام آر آی طبیعی است نیازی با دیدن کلیشه ها نیست سردرد از نوع اضطرابی یا میگرنی با دارو و کم کردن استرس خوب میشود.

  28. عادل می‌گوید:

    با سلام خدمت دکتر اقای دکتر ایا اظطراب باعث درد مفاصل و ماهیجه میشه؟ وسطح ویتامین د ۱۹ نرماله ؟با تشکر

  29. رویا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من واقعا از شما ممنونم براتون قبلا پیام گذاشته بودم که به دلیل نرمال نبودن تست vep تشخیص نوریت اپتیک شدم و در بیمارستان بستری شدم و گفتم که تاری دیدم جوری هست که با فشار دادن پایین چشم برطرف میشه که شما گفتین اینا مشخصه نوریت اپتیک نیست. بعد از حرف شما دوباره به چشم پزشکی رفتم که بعد از عکس گرفتن از قرنیه گفت که من در دوچشم مشکل قوز قرنیه دارم و این تاری به این دلیل است.
    حالا یه سوال دارم ایا مشکل چشمی قوز قرنیه و استیگمات نامنظم میتونه روی نتیجه تست نوار چشم تاثیر بذاره چون برای هر دو چشم انرمال و 125 و 121 بود. و اگه تاثیری نداره یعنی من الان مشکل نوریت اپتیک بدون هیچ علامتی دارم ایا همچین چیزی ممکنه فقط به دلیل آنرمال بودن تست vep? ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تست وی ئی پی اغلب نتیجه بینابین دارد و در خیلی از موارد اختلال چشمی این اشتباه تشخیصی را پیش می آورد. بهتر بوده که درمان کورتون بعمل نیامده.

  30. وحید می‌گوید:

    سلام خدمت دکتر سیفی عزیز …
    دکتر بنده چند ماهی لست که بصورت پراکنده در طول روز دچار احساس نبض در پلک چشم راست خود می شوم … متاسفانه استرس و کم خوابی فراوان داشته ام که شاید با این موضوع مرتبط باشد … خواهشا اگر این پرش های پلک نیاز به پیگیری جدی دارد راهنمایی کنید … با تشکر

  31. مهسا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    براتون ارزوی سلامتی دارم
    همیشه پاسخگوی بیماران هستید بدون هیچ چشمداشتی. در صورتی که پزشکانی هستند که برای پاسخ به سوالات اینترنتی مردم اول هزینه رو آنلاین دریافت میکنند
    شما خیلی انسان بزرگی هستید.
    موفق و سلامت باشید
    خدا خیرتون بده

  32. وحید می‌گوید:

    سلام دکتر سیفی عزیز . دکتر امروز کاملا اتفاقی از بیماری SMA اطلاعاتی می خواندم.ظاهرا بیماری عصبی عضلانی است و ریشه ی ژنتیک دارد. ازدواج بنده هم از نوع خانوادگی بوده و با همسرم پسر عمه و دختر دایی هستیم . دختر 6 ساله ای دارم که به لطف خداوند سالم و تندرست هست .آیا برای اطمینان از وضعیت سلامت دختر شش ساله ام از بیماری های ژنتیکی آیا نیاز به آزمایش ژنتیک ضرروری است؟ ممنونم

  33. مهسا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    چند سال پیش رفلاکس معده داشتم و خیلی اذیت بودم. دکتر بهم سیتالوپرام یه همراه داروهای دیگر معده دادن. خوب شدم. اما میل جنسیم خیلی کاهش داشت. الان به دلیل ناراحتی های روحی به همون درد دچار شدم. داروهای معده اثر نداره که خیلی حال روحی بدی دارم. الان دوباره میخوتم سیتالوپرام مصرف کنم اما شدی قبل هم خیلی چاق شدم و هم میل جنسیم خیلی کم شد و رو زندگیم اثر گذاشت.
    الان شنبدم سرترالین عوارض کمتری داره. میخوام یه دوره دوماهه مصرف کنم چون خیلی معدم و حالم خرابه…. و میدونم مال اعصابمه. ایا واقعا سرترالین کم ضررتره؟ مثل سیتالوپرام کمکم میکنه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است با مشاوره حضوری از داروهای جدیدتر با عوارض کمتر تجویز شود توصیه درمان از این طریق منع قانونی دارد.

  34. رویا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر میشه لطفا بگین این دو موردی که در نتیجه ام ار ای مغز و گردن بوده نشون دهنده چی هستن؟ایا موارد مهمی هستن؟
    اپینورال کیست که نوشته یعنی چه نوع کیستی؟ممنونم
    mild diskopthy at multiple levels
    small epineurial cysts

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر درمعاینه سالم هستید این تغییرات چندان مهم نیست. کیست گوچک جدار ریشه عصب و دیسکوپاتی خفیف مسئله جدی نیست.

  35. دکتر سیفی می‌گوید:

    به احتمال زیاد درد ریشه عصبی ناشی از فشار دیسک عامل درد بازو …. است . درمان مناسب و استفاده از یقه گردن ضمن معاینه اعصاب توصیه میکنند.

    • زهرا می‌گوید:

      سلام دوباره آقای دکتر ی اشتباهی کردم این دردی ک گفتم بیشتر ارنج منه قسمت استخوناش و این درد ب مچ دستم و انگشتام و گردنمم میزنه دکتر ارتوپد رقتم گفتم تاندومام کشیده شده ک میزنه ب استخوانها و ربطی ب دیسک گردن نداره و بهم دارو دادن همانطور ک گفتم پارسال ک ام ار ای دادم گفتم ارتروز خفیف و تنگی کانال داشتم حالا شما گفتین معاینه اعصاب من پارسال همه معاینات وازمایشاتو انجام دادم یعنی الان دوباره برم پیش متخصص مغز و اعصاب ممنون.

  36. علی می‌گوید:

    باسلام آقای دکتر من ادم استرسی و مضطربی هستم زود هم سرما میخورم ایا میتونم واکسن انفولانزا بزنم یا تاثیری نداره ؟خیلی ممنون

  37. وحید می‌گوید:

    با سلام به دکتر سیفی عزیز.
    جناب دکتر چندماه است دچار یک سری حساسیت‌های بی‌مورد و مریض گونه‌ شد‌ه‌ام مثلا متوجه یک سری حرکات ریز و نبض گونه‌ای در بخشی از بدنم شده‌ام. گاهی پلک چشم راستم در طول روز تیک می‌زند و خود بخود خوب می‌شود و گاهی عضله کف دست راست و در کنار انگشت کوچک دست حرکات بسیار ظریفی دارد که این حرکات ظریف و نبض‌گونه‌ی آن نظرم را جلب کرده است.لطفا راهنمایی کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این نوع لرزش و پرش در حالت طبیعی و اضطراب دیده میشود اگر با عارضه دیگر عصبی همراه نباشد جای نگرانی نیست.

  38. علی می‌گوید:

    سلام دکتر جان
    بنده 26 سالمه و سابقه فشار خون استرسی(18/11 در بعضی مکانها و شلوغی) دارم،
    بعضی مواقع حمله ای سراغم میاد همراه با
    سوزش کل بدن بخصوص صورت،
    رنگ پریدگی(زرد مایل به سفیدی)
    و کمی احساس اینکه قراره بمیرم.
    در طول روز هم چندین بار نور چشمک زن جلو چشمم ظاهر میشه.
    صدای زنگ گوش هم به صورت دائم دارم
    شبها هم تقریبا اطرافم (بخصوص نور ها) و به صورت اسلوموشن میبنم.
    ام ار ای و نوار چشم و نوار مغزم یکسال پیش انجام دادم نرمال بوده.
    دکتر جان مشکل بنده چیه؟ ممنونم از وقتی که میذارید

  39. فادیا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشید پای سمت چپم بلافاصله بعداز بیدار شدن حس کردم که سنگینه و انگار بهش وزنه وصل کردن البته تا عصر کمی بهتر شد و مثل صبح اذیت نمیکرد اما الان یعنی روز سوم دوباره احساس سنگینی بیشتر شد (از لگن تا زانو)و حین راه رفتن وقتی میخوام به چپ برم کف پام پیچ میخوره…به نظرتون ممکنه حمله باشه وبایستی به پزشکم مراجعه کنم؟؟ ۷ماهی میشه که سینووکس میزنم

  40. محمد می‌گوید:

    سلام دکتر عزیزم،یه جورایی شما تو‌تمام مراحل زندگیم بهم‌کمک‌کردید حتی مباحثی که تخصص شما نبوده ،خدا خیرتون بده که اینقدر انسان بی ریا و‌والا مقامی هستید،پسری بیست و‌دو ساله ام،با سابقه هیپوکندریا و‌خودبیمار انگاری،چند وقتی است که در ماه سه روز انرا دچار بی حالی کرختی بی حسی دست و‌پا میشوم،بعد اون بهتر میشم،مقدار خیلی جزیی خون‌دماغ از سوراخ سمت راست بینی نیز دازم اونم بعد از رینوپلاستی اینجوری شدم٫و‌چوب پنبه داخل بینی فرو‌کنم مشاهده میشه در حد چند قطره در روز،از وقتی علایم سرطان خون‌را خاندم بدنم در نقاط مختلف ان دچار تیر کشیدن شده بخصوص در مفاصل و‌گردن سر درد هایی که به داخل چشم میکشه ازمایش خون ده ماه پیش چک‌اپ‌دادم و‌همه چی‌نرمال بود،مقدار RBC عدد ۵.۷ بود ،ازمایش جدید دادم‌ولی جوابش اماده نشده علت این تیر کشیدن های استوخان‌چیه،دماغم میگن واس خشک شدن مخاطه چون زیاد دستکاریش میکنم،و این بی حسی و فقدان انرژی و‌کرختی نشانه چیست!؟یادمه دوسال پیش بدنبال ترس از تومور باز هم‌این حالت کرختی بهم‌دست داد،ولی خوب شدمدکتز قسمتون‌میدم یه راهی رو‌نشونم‌بدید کمکم‌کنید خیلی افسرده شدم،اجرتون با اقا امام‌حسین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این بار هم همان مسائل روان تنی و توجه زیادی به علائم جسمی شکل علت اصلی است . درمان دروه ای وسواس در این موارد به همراه روان درمانی شناختی کارساز است.

  41. وحید می‌گوید:

    جناب دکتر سیفی با سلام.
    دکتر خواهشی داشتم.
    به چه طریق می‌توان نوار عصب و عضله را خدمت شما فرستاد تا نظرتان را جویا شویم؟ اگرچه تفسیر پزشک معالج را می‌دانیم اما نظر حضرتعالی کمک شایانی می‌کند. ممنون از راهنمایی‌تان

  42. زهرا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر ، چند سالیه که هرازگاهی دچار مشکلات تنفسی میشدم که خودبخود بعد از مدتی درمان بااسپری وداروهای ریه برطرف میشه اینبار بعد از یه سرماخوردگی مجددا عود کرد که به پزشک مراجعه کردم وبا اینکه سرفه هام خیلی شدید نیست وفقط مقداری سرفه خشک دایمی دارم اما دکتربعد از سی تی اسکن وآزمایش خون گفتن سی تی اسکنم نرماله اماچون در آزمایش خونم میزان ace بالاست پزشکم به بیماری ساراکوییدوز مشکوک شده وتجویز روزانه ۴عدد قرص نیزوپرد به همراه اسپری های قبلی کردن ، باتوجه به اینکه این دارو کورتون داره و من هم ماه بعد قصد بارداری دارم آیا شما صلاح میدونید من قبل از بارداری اینهمه داروی کورتون مصرف کنم؟ واینکه آیا تنها بامیزان بالا بودن ace در خون میشه گفت شخصی این بیماری رو داره؟ لطفا منو راهنمایی کنید چون باتحقیقاتی که کردم این بیماری داروی خاصی نداره وگاهی اوقات دارویی تجویز نمیکنن چون خودبخود بهبود پیدا میکنه، ممنونم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ace بالا نشانه غیر مسقیم سارکوئیدوز است نشانه اصلی تنگی نفس مقاوم بدون آسم و تصویر شیشه مات در عکس سینه است. در صورت مطرح شدن جدی بیماری بیوپسی کبد حتی بدون علائم گرفتاری کبد کمک کننده تشخیص است.

  43. زهرا می‌گوید:

    ببخشید آقای دکتر دیگه احتمال چه بیماریهایی بابالا بودن ace در بدن هست؟ مثلادر ام اس هم بالا میره؟ یااینکه ممکنه در برخی افراد بی هیچ علت مهمی میزان ace بالا بره ؟ شما باتوجه به شرایط فعلی من وقصد بارداریم مشکلی در بارداری من می بینید؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این آزمایش اختصاصی نیست مختصر زیادی آن ارزش تشخیصی ندارد در ام اس زیاد نمیشود. در بیماریهای التهابی منتشر جسمی احتمال زیادتر شدنش هست.

  44. زهرا می‌گوید:

    آقای دکتر خواهش میکنم اگه ممکنه مطلبی راجع به بیماری ساراکوییدوز هم برامون بگذارید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موضوع بیماری تخصصی در این خلاصه نمیگنجد میتوانید از متون تخصصی داخلی علائم احشائی متنوع بیمای را مطالعه کنید.

  45. زهرا می‌گوید:

    ببخشید آقای دکتر نظرشما راجع به خام گیاهخواری چیه من چون قصد بارداری دارم نمی خوام درگیر داروهای کورتون دار بشم که برای نوزادمم خطرناک باشه ممکنه بارژیم خام گیاهخواری میزان ace در بدنم پایین بیاد ؟ اگه شد به نظرتون خوبه خام گیاهخواری رو ادامه بدم؟

  46. زهرا می‌گوید:

    باسلام مجدد آقای دکتر ممنون میشم بطور کامل به سوالاتم پاسخ بدین که من مجدد باتکرار همون سوالات مزاحمتون نشم،۱)آیابا بالا بودن ace درخون ومقداری سرفه خشک و خارش پوست میشه گفت بیماری سارکوییدوز داره ودرمان باکورتون رو شروع کرد!؟ ۲) aceبالا ممکنه علائم چه بیماریهای دیگه ای در بدن باشه؟ ۳) آیا ممکنه کسانی باشند که ace دربدنشون بدون هیچ بیماری خطرناکی بالا باشه ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بدون ارزیابی کامل بالینی و رد همه بیماریهای احتمالی، تشخیص آخرین گزینه که سارکوئیدوز باشد محال میابشد موضوع به این سادگی از نظر تشخیص و تصمیم گیری درمان نمی باشد.

پاسخ دادن به جابر مریخی لغو پاسخ



هفت − 2 =
