وسواس ام اس، ام اس خیالی

سلام آقاي دكتر
دختري ٢٣ ساله هستم كه دو سال پيش يه احساس مور مور خفيف تو انگشت پاي چپم داشتم و چشمام يهويي ضعيف شد،از اونجايي كه شديدا از ام اس ميترسم رفتم ام آر آي جوابش نرمال بود هيچ مشكلي نداشتم ولي اين ترس همچنان با من بود تا اينكه پارسال يه چند وقتي موقع راه رفتن اصلا تعادل نداشتم سرگيجه كه نه،گيجي سر داشتم سرم سنگين ميشد و موقع راه رفتن يه احساسي مثل شناور بودن و ليز خوردن داشتم كه دوباره گفتم برام ام آر آي نوشتن و رفتم ام آر آي،بازم جواب نرمال بود و هيچ مشكلي نبود،الان چند روزه دوباره اون حالت گيجي سر و بي ثباتي رو دارم وامشب خيلي شديدتر شده و كف پاي چپم يه نيم ساعتي كاملا كرخت شده بود ك دوباره خوب شد ولي همچنان گيجي سر و احساس شناور بودن موقع راه رفتن دارم،آيا ممكنه ام اس باشه؟اگر نيست چي باعث اين حالتا شده؟نياز هست دوباره ام آر آي بگيرم؟خواهش ميكنم جواب بديد خيلي ميترسم از دلشوره دارم پس ميفتم.
پاسخ دکتر سیفی
این نوع سیر بیماری که به وفور در افراد جوان تحصیل کرده با آگاهی کم به مسائل پزشکی و زمینه وسواس و نگرانی دیده میشود از چند لحاظ قابل دقت است:
اولا تشخیص 95% بیماریها از جمله ام اس با درک سیر علائم و معاینه بالینی است نه با آزمایش و ام آر آی. متاسفانه اصرار بیمار و تابعیت پزشک از خواسته بیمار کار تشخیص را لوث میکند و مسیر درمان را به بیراهه میکشد. بطوریکه سردرگمی بیشتر با اتلاف وقت و هزینه و درمان نابجا را پیش می آورد.
ثانیا بیماریهای روان تنی که مشخصا ناراحتی شما تابلوی کاملی از این مشکل است صدها بار شایعتر از بیماری عضوی از قبیل ام اس است و علائم آزار دهنده و درمان آن بمراتب مشکلتر و برای بیمار، و برای پزشک فرساینده است، بطوریکه عملا اختلال کارکردی جسمی و روانی فرد را بیش از بیماری عضوی تحت تاثیر قرار میدهد.
ثالثا به جهت ماهیت مشکل که موضوع وسواس است اغلب بیماران به تشخیص و درمان با تردید نگاه میکنند و برای درمان پایبندی نشان نمیدهند لذا پزشک معالج با روبرو شدن با چنین معضل و احساس اتلاف وقت بی حاصل مینماید و با خواسته بیمورد بیمار کنار می آید و عملا رسالت مواجهه سخت با کشاکش درمان را از دو شش می اندازد.

این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال و برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

158 Responses to وسواس ام اس، ام اس خیالی

  1. کورش می‌گوید:

    Korosh:
    سلام آقای دکتر
    یک سال قبل دچار بی حسی صورت و در ادامه دچار ضعف عضله و سفتی و کرختی شدم Mri وآزمایش های خونی ماهیچه انجام شد نرمال بود
    اکو نرمال اما فشار یکم بالا يود متورال تجویز شد متورال فقط 6 ساعت فشارم رو کنترل میکرد.
    بخاطر نوسان فشار خون و ضعف عضله ام بنا به گفته شما نزد روانپزشک رفتم
    دارو های زیر تجویز شد
    اسنترا 100 نصف صب نصف غروب
    پرفنازین 2 یک دوم صب یک دوم ظهر یک دونه شب
    والپروات سدیم 200 صب و ظهر و شب
    پروپرانول 20 صب و ظهر به جای متورال
    پنتوپرازول 40 صب ناشتا
    آیا این داروها یکم سنگین نیست؟؟؟؟؟
    و اینکه چرا متورال فقط تا 4 تا 6 ساعت فشارم رو کنترل میکنه و یک دفعه گر میگیرم و فشارم بالا میره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برحسب نياز نوع و مقدار داروي فشار كنترل ميشود با ورزش و با كم كردن مقدار غذا و استرس ميشود با داروي كمتر هم فشار خون و اضطراب را كنترل نمود.

  2. کورش می‌گوید:

    ممنون از پاسخ گویی شما آقای دکتر
    يه سوال دارم آیا امکان داره که آدم به دارویی حساسیت نداشته باشه اما بعدا حساسیت بگيره!؟
    و اینکه آیا قرص متورال و ایندرال باعث ميشن قلب کوبشی بزنه؟ من فقط فشارم بالا بود
    با خوردن این دارو ها ضربانم نرمال اما قلبم کوبشی ميزنه. قبلا ایندرال میخوردم يگ سال قبل اینطور نميشدم اما الان اینطور میشم
    البته یک مدت متوهگزال 47.5 میخوردم پزشک اورژانس گفتن همون متوراله فرقی نداره
    احساس میکنم قلبم خراب شده من قبلا قلبم سالم بود فقط موقع پیاده روی فشارم بالا ميرفت بقیه حالات مشکل نداشتم اما الان کوبش قلب و ریزش قلب دارم

  3. کورش می‌گوید:

    آقای دکتر
    من ایندرال 10 هم میخورم مشکل دارم اينه که ضربانم پایبن مياد اما قلبم لرزش و کوبش داره که حسش میکنم زمان قرص تموم ميشه قلبم حالت تندی ضربان شدید ذاره اما حسش نميکنم
    و اینکه من یک سال قبل پروپرانول 10 میخوردم آرومم میکرد و همچي علایمی نبود
    و تغییر متوهگزال 47.5 به پروپرانول 20 روزی،دوبار ميتونه باعث این موضوع شده باشه؟؟؟؟؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این سوال بارها تکرار شده،
      به خیلی از افراد با مشکل روان تنی تاکید نموده ام که این موضوع را در شکل خودش جدی بگیرند و بجای سردرگمی طولانی مدت با آزمایشهای بی جهت، وقتی در معاینه از سلامتی جسمی مطمئن شدند درمان مشکل وسواس سلامتی را پیگیر باشند

  4. کورش می‌گوید:

    سلام
    ببخشید قرص های پروپرانول و والپروات سدیم و پرفنازین و اسنترا با قرص روپیکسن و آسپرین تداخل دارن؟

  5. Mazi007 می‌گوید:

    سلام خسته نباشید ایا پرش عضلات به صورت ناخودآگاه در افراد خود بیمار پندار و وسواس یه امر طبیعی هستش با نشانه ی بیماری با توجه به اینکه حدود ۱ هفته پاهام و بیشتر جاهای بدنم شروع به تیک عضلانی غیر ارادی کرده است بنده طی این ۷ ماه افسردگی هنوز مراجعه به پزشک نکردم برای درمان بیماری روانی خودم طی این مدت یه چند ماهی آریتمی قلب گرفته بودم که خوب شدم و بعد یه مدتی مشکلات حرکات زیاد روده داره که هنوز باهام هست جدیدا هم مشکل پرش عضلات گرفتم که ترسم رو چند برابر کرده ایا ام اس گرفته ام؟ ممنون

  6. رضا می‌گوید:

    سلام ضعف عضله داشتم دکتر متورال تجویز کردن با خوردن این قرص توان پاهام و ماهیچه هام بیشتر میشه اما بعد نیم ساعت بدنم گر میگیره و فشارم بالا میره یک لحظه دلیلش چیه دکتر؟ اکو و نوار نرمال فقط تپش داشتم

  7. Mari.hzh.s می‌گوید:

    سلام اقای دکتر.من دختری 27 ساله هستم.مردمک چشم راستم بزرگ شد و سبب تاری چشمم شد تا هشت روز ثابت بود اما بعد از هشت روز در حال برگشت به حالت عادی بود که دکترم دستور پالس تراپی داد.سه روز پالس گرفتم مشکل دیدم برطرف شد.در ام ار ای سه پلاک مشاهده شد و ازمایش ال پی نرمال بود.این مورد را هم عرض کنم که هیچ علائمی از ام اس از قبیل بی حسی گزگز سرگیجه سر درد و … نداشتم.نوار چشم هم نرمال بود.اما دکترم می گوید ام اس داری.در ازمایش خونم کم خونی شدید مشاهده می شد.اقای دکتر چند ماهی هم می شود احساس می کنم گلویم خلط دارد همش احساس می کنم مشکل ایجاد شدِ از این است بعد از پالس خوب شدم اما سه هفته بعد دوباره خلط گلویم برگشت.لطفا مرا راهنمایی کنید.ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه اولیه التهاب عصب بینائی با کاهض مشخص دید تایید شده تشخیص نوریت اوپتیک است. همراه بودن ان با پلاک مغزی اگر دلیل دیگری وجود نداشته باشد درمان سی آی اس را ایجاب میکند. بقیه علائم به این موضوع ارتباط ندارد.

  8. رضا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خواهشا راهنماییم کنید وضعیتم خیلی بده
    ۴ ماه قبل اکو و نوارم نرمال بود بهتون گفتم اما فشارم بالا بود متوهگزال ۴۷٫۵ نصف صب نصف غروب دکتر دادن از همون اول میخوردم این قرص رو حالت بی حالی بهم دست میداد بعد یک ماه قلبم یک ساعت بعد قرص میکوبید با تعداد ضربان درست.
    چند یار نوار دادم نرمال بود
    این حالت کوبشی مدت زمانش توی این ماه ها بود و من از ترس بالا رفتن فشار خوردم قرص رو باز نوار دادم فقط تپش بود توش.
    پیش متخصصم رفتم گفتن نرماله.
    یک ماه قبل دیدم با حرکات ناگهانی قلبم میریزه
    الان هم با راه رفتن قلبم ضربان نامنظم انگار میگیره
    به دکترم پیام دادم گفتن متوهگزال رو قطع کن و لوزارتان ۲۵ جایگزین کن صب و شب. دیروز نوار دادم نرمال بود اما با فعالیت ریتم قلبم یه جور میشه قبل مصرف این قرص من اصلا مشکلی نداشتم. بعد خوردن این متوهگزال گاهی بدتم گر میگرفت و کلیه هام هم گرما میگرفت

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تین بار هم پاسخم در همان مضمون دفعات قبلی میباشد بارها شما راجع به اثر مثبت و منفی داروی ناچیز فشار حساسیت تلقینی نشان داده اید و من توصیه معالجه وسواس شدید را برایتان داشته ام. خواهشمندم بعد از این در این موضع خاص که دهها بار مطرح کرده اید سوال نکنید. روی مسائل تکراری سایت حذف اتوماتیک دارد.

  9. شادي می‌گوید:

    سلام اقاي دكتر وقت بخير
    قبلا سوالم رو پرسيدم اما جوابي نگرفتم
    من نزديك دو ماهه كه پاهام بيش از حد به لمس حساس شده به محض اينكه دستم به پوست شكمم ميخوره يا سردم ميه يك لحشه پاهام لرز ميكنه مثل حالتي كه ادم مور مورش ميشه اصلا هم روي اين قضيه حساس نشدم يهو اتفاق ميوفته حتي وقتي بچم داري بازي ميكنه يهو دستش به شكمم ميخوره اينجور ميشم نميدونم دليلش از چيه مشكل ديگه اي جز اين ندارم خواستم ببينم به نظر شما اين مشكل ربطي به مشكلات مغز و اعصاب داره و اينكه به چه پزشكي مراجعه كنم ممنونم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موضوع بیشتر خیالی و تجسمی است محض اطمینان معاینه مغز و اعصاب توصیه میشود. یعنی با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب.

  10. شادي می‌گوید:

    البته يادم رفت اينو بگم من نزديك ٦ماهه تحت رژيم تغذيه ي لاغري قوي اي هستم و بيشتر اوقات فشارم پايين هست

  11. مه سا می‌گوید:

    با سلام
    دختری 25 ساله هستم..بیش از یک سال پیش علایمی مثله گزگز صورت و دست و احساس عدم تطبیق در اجسام صرفا نورانی داشتم یعنی قسمتی ک نور بود در جای درست خودش نمیدیدم(چشمام آستیگماته با شماره پایین و زیادعینک نمیزنم)…به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم که با شرحال گرفتن گفتن مشکل اضطراب هست و قرص آرام بخش تجویز کردند که نخوردم..تو این مدت گاهی مشکل در بلع داشتم احساس خفگی و گاهی هم اون عدم تطبیق داشتم..تا اینکه اوایل امسال یک روز حس کردم انگار ی مویرگ تو مغزم پاره شد و احساس خفگی شدیدتر شد اما کلش شاید ی ربع نیم ساعت بود و چون دانشجو هستم و تنها نرفتم همون موقع دکتر، بعدش یکم احساس بی حسی تو دستم داشتم ک رفتم دکتر ام آر آی مغز و گردن نوشت بدون تزریق…گفتن چیزی نیس و بازم آرام بخش…ی دکتر دیگه هم رفتم نظر جدیدی ندادن گفتن دچار وسواس شدم چیزی نبوده و گذشته…بعد از گذشتن اون ماجرا هنوزم گاهی احساس مشکل تو بلع دارم گاهی ک استرس دارم میفهمم ک بیشتر میشه اما گاهی هم ب نظرم استرس ندارم و این حس هست و همچنین گاهی عدم تطبیق…برخی میگن برای رد کامل نبودن ام اس ام آر با تزریق لازمه، درسته؟
    ممنون از وقتی ک میگذارید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این علائم نشانه بیماری ام اس یا بیماری عضوی معین نیست. بهتر است کنترل وسواس سلامتی را در اولویت درمان قرار دهید.

  12. مینو می‌گوید:

    با سلام
    بهمن 95 بود که با بی حسی پای راستم به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کردم MRI سر و گردن انجام دادم که نرمال بود و به پزشک متخصص ستون فقرات مراجعه کردم و بعد از انجام MRI گفتند که دیسک خفیفی دارم و مشکلم بعد از یک هفته بر طرف شد ، بعد از 4 ماه دچار بی حسی زانو شدم که مجدد پیگیر شدم و نوار عضله گرفتم گفتند به خاطر دیسک کمرهستش که با بی حسی در دو انگشت دستم به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردنم که بعد ازمایشات متعددMRIو LP گقتند پلاک کوچکی در گردن و دو پلاک خیلی کوچک در سرم دارم و خیلی زود مراجعه کردم برایم کرتون تجویز کردند.در حال حاضر آمپول آونکس استفاده می کنم
    نمی دانم علائمی که دارم از پلاک است یا از آونکس حدود 12 آمپول استفاده کردم ، نباید علائم آمپول کمتر شده باشه ؟ (زمانی که فعالیت زیاد دارم دستها و زانوهام شدید گزگز می کننکه البته نسبت به اوایل خیلی کمتر شده ) مورمور شدن دستها ، کرختی پاها و شکم، گر گرفتگی کف پاهام ، احساس پر شدن هوا در سرم و گرفتگی گوشم ، تیر کشیدن دندونم و جدیدا هم چشم سمت راستم کمی درد میکنه و سرم بالا ی گوشم تیر میکشه
    ببخشد که اینقدر سوالم طولانی شده ممنون میشم اگر جواب دهید.
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم حسی مربوط به سر و گوش و چشم بیشتر جنبه اضطرابی دارد در مورد اختلال حس دست و پا با معاینه دقیق اعصاب میشد محلهای گرفتاری در نخاع گردن و ارتباط آن با پلاک گردن و نیز محل گرفتاری احتمالی نخاع در پائین با اختلال حس پا را مشخص نمود. اگر دو بار عود بیماری بوده درمان پیگیری ام اس ( بنظرم داروهای داخلی با خارجی فرق ندارد) لازم است. اختلال حس ام اس بعضا مدت طولانی دوام مییابد با داروهای تسکینی کنترل میشود.

  13. Mari.hzh.s می‌گوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید.اقای دکتر آیا از ازمایش ANA برای تشخیص بیماری ام اس استفاده می شود؟نتیجه ازمایش به چه صورت تفسیر می شود؟با تشکر

  14. رضا می‌گوید:

    سلام و عرض خسته نباشید
    آیا سنگینی سر و سوزش سر بعد از خوردن آفتاب به سر و سوزش عضلات ميتونه نشانه ای از میگرن باشه؟
    آفتاب بهم میخوره ضعف عضله و سوزش عضله و حس مور مور شدن میگیرم. مشکل مگس پران هم دارم
    برام والپرات سدیم و اسنترا 100 و پرفنازین و متورال تجویز شده

  15. احمد می‌گوید:

    سلام ايا قرص های متوپرولول و پروپرانول باعث آریتمی قلبی ميشن؟؟؟
    کدام یک برای درمان تپش ناشی از ضد افسردگی ها بهتره؟ یک دکتر بهم متوپرولول دادن یک دکتر دیگه پروپرانول
    با تشکر

  16. دکتر سیفی می‌گوید:

    با زمینه اضطراب ضربان تند به تنهائی مشکل ایجاد نمی کند.

پاسخ دادن به دکتر سیفی لغو پاسخ



− سه = 4
