اسپاسم تقارب ( Convergence Spasms ) چشمها علامت شروعی ام اس

اسپاسم تقارب چشمها ( Convergence Spasms ) که اغلب بصورت حملات انحراف چشمها به داخل همزمان با تقارب در نگاه به نزدیک (accommodation) و تنگی مردمکها توام است نشانه اختلال روان شناختی از نوع تبدیلی یا هیستری تلقی میشود.
خانم 53 ساله با زمینه اختلال هیجانی بدون مشکل عمده سلامتی در گذشته با شکایت از اختلال دید مراجعه نمود در معاینه از تاری دید ثابت شکایت نداشت و دید تک تک چشمها و حرکات چشمها و ته چشمها طبیعی بود، بفواصل هر چند دقیقه حملات اسپاسم چشمها بطرف داخل موجب اختلال دید گذرا میگردید، انحراف چشمها با تنگی مردمکها توام میشد. در معاینه بغیر از مختصر کمی تعادل در راه رفتن یک پا جلو پای دیگر (تندم) و ایستادن چشم بسته( تست رومبرگ) علائم دیگر عصبی نداشت. در بررسی با اسکن MRI تعداد سه پلاک بزرگ در ماده سقید نیمکره های مغز و پنج پلاک کوچک در اطراف بطنها و یک پلاک در نیمکره چپ مخچه مشاهده گردید. در ساقه مغز عاضه مشخص وجود نداشت.
اختلال حمله ای عصبی در بیماران ام اس شایع است، این نوع اختلال هم گزارش شده ولی بعنوان علامت شروعی ام اس اگر هم دیده شده باشد مطمئنا خیلی نادر است
ضمن شروع درمان درمان پالس کورتون بررسی های غربالگری برای تحقیق از نظر بیماریهای عروقی و التهابی بعمل آمد. نتیجه بررسی و سیر بیماری متعاقبا گزارش خواهد گردید.

این نوشته در دسته‌بندی نشده ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

152 Responses to اسپاسم تقارب ( Convergence Spasms ) چشمها علامت شروعی ام اس

  1. مهسا.م می‌گوید:

    سلام اقای ذگتر مدت یکماهو‌نیمه دوساق پا کف پام دو ارنجم احساس سردی و برق گرفتگی داره کف دستا و‌پاهام گزگز میکنه.توچشم راستم درد داشتم ک دکتر با معاینه گفت مشکلی نیس.ارمایشاتم کمبود ویتامینو گزارش نداد وسالم بود‌.گونه سمت چپم درد میکرد ک الان این درد ب گونه و‌سمت راست صورتم هم سرایت کرده و‌کل صورتم درد میکنه وگاهی پلک چپ و‌راستم پرش داره.خیلی مضطربم دیگه مطمینم بیماری ام اس گزفتم و‌میخام گریه کنم فقط.بنظرتون چیکار کنم ایا ام اس دارم؟

  2. مهسا.م می‌گوید:

    اقای دکتر ممنون امروز ب متخصص مغزو اعصاب مراجعه کردم و بدون معایته وبا گفتن شرح حال گفتن ام اس نیس وبرام داروی ضدافسردگی و ضداسترس نوشتن.اما من همچنان درد یک چشم وگزگز ومورمور و عرق سرد دارم اینها نشانه چیست چرا مداومه ودرمان نمیشه؟

  3. ش لرستان می‌گوید:

    با سلام خدمت دکتر عزیز این جواب ام ار ای من است لطف کنید جوابش را برایم ترجمه کنید
    Brain mri with and with out contrast
    Mri of the brian with axial and sagittal t1 and t2 weighted seguences were obtained4
    Craniocervical junction is normal
    Cerebellum and brain stem are unremarkable
    Ventricular size and shape appear normal
    There is no convincing evidence of tumoral process & vascular malformation
    Pituitary gland & stalk have normal size & signal intensity
    There are few plagues in priventricular and deep white matter associated with corpus callosum involvement highly suggestive of ms
    There is no enhancing plagues in post contrast study
    این ام ار ای اخر می باشد که از مغز با تزریق و بدون تزریق گرفته شده است
    و سوال بعدی الان چهار روز میباشد که قرص پردنیزولون 50 را روز دو عدد مصرف میکنم و خدا را شکر علائمم مثل اسپاسم پاهام و ادرارم و تعادلم خیلی بهتر شده است و احساس میکنم رو به خوبی پیش میروم با سپاس فراوان از جواب دهی سوال قبلی مان خواهشمندیم جواب این ام ار ای و این سوال را هم بدهید خواهشا خدا خیرتان بدهد.

  4. fadiya می‌گوید:

    سلام خسته نباشید دختری هستم ۲۴ساله و مجرد که به طور ناگهانی یک لکه کدر در دید چشم سمت چپم افتاد که روز به روز تاری و درد کره باحرکت چشم بیشتر و میدان دید سمت چپ چشم رو محدود کرد (هفته اول عود واز هفته دوم فروکش)به متخصصین چشم پزشک مراحعه کردم که همشون گفتن مشکلی نمی بینیم ومنو به نورولوژیست ارجاع دادن که دکتر بعد از معاینه گفت چیزی نیست فقط برای اطمینان ام آر آی بده که نرمال بود بعد از دوماه تاری ودرد چشم باز برگشت اما اینبار تاری در مرکز دید ایجاد شد به طوری که کل دید چشمم راگرفت (۱ماه ونیم طول کشید)که پزشک به طور جدی مشکلم رو دنبال کرد وبا معاینه های مکرر و وvepکه جواب چشم دگیر p100:157.5m N75:111.0m N145:226.8m بود تشخیص التهاب عصب بینایی داد وگفتن که الان کار خاصی انجام نمیدیم اما اگر دیدی تاری ودرد برگشت باید بستری شوی
    الان سوال من این است که ممکن است ام اس داشته باشم وخود را نشان نداده احتمالش چند درصد میتوان باشد؟ آیا در حال حاضر بایستی داروی خاصی مصرف کنم یا خیر؟امیدوارم جواب سوالم را بدهید باسپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در همان حمله اول میبایستی میدان دید اندازه گیری و ثبت میشد اگر لکه در میدان دید از نوع اسکوتوم بود بایستی بعنوان التهاب عصب بینائی درمان میشدید. در حال حاضر نیز حتی اگر در معاینه ته چشم ورمی دیده نشود افت بینائی بدون علت در فرد جوان اغلب بعلت ورم عصب یا نوریت اوپتیک است چون عود نموده هم درمان حاد پالس کورتون و هم درمان پیشگیری ام اس ضروری خواهد بود. اگر در ام آر آی تکراری با و بدون تزریق کانونهای التهابی دیده شود احتمال بروز ام اس در صورت غفلت از درمان زیاد خواهد بود.

      • fadiya می‌گوید:

        در حمله اول پزشک با معاینه ودیدن پریمتری گفتن تاری از نقطه کور شروع نشده وچون سابقه کم خونی سیکل سل داری احتمال دارد که عروق پشت شبکیه دچار انسداد شدن و نگران نباش که بعدا با گرفتن آنژیوگرافی مشخص شد که عروق کاملا طبیعی است و مطمئن شدن که از سیکل سل نیست واین باعث شد مشکل تاری چشمم پیچیده شود وبه درازا بکشد .. به نظر شما باتوجه به اینکه جز تاری هیچ مشکل دیگری برایم بوجود نیامده ومعاینه دست وپاها نرمال وتاباندن نور در هردو چشم هم طبیعی بود درحال حاضر بایستی درمان شوم؟

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          اگر کاهش بینائی در مدت یکی دو روز بطور قابل پیش آمده و چند روز تا چند هفته دوام یافته و در معاینه ته چشم علت دیگری یافت نشده بهتر است درمان حاد نوریت اوپتیک بعمل می آمد و اگر در ام آر آی عوارض مغزی دیده شده و باز علت دیگری یافت نشده درمان پیشگیری ام اس لحاظ میشود.

  5. رها می‌گوید:

    آقای دکتر سیفی عزیز، سلام. سوالی از خدمتتان دارم که ممنون می‌شوم پاسخ دهید. مبتلا به بیماری ام اس هستم اما بیماریم کنترل شده است و در چند سال گذشته نیز حمله‌ای نداشته‌ام. اخیراً متوجه شدم که نوک انگشت سبابه و شست دست چپم گزگز می‌کند و گاهی سوزن سوزن می‌شود و تمام دستم را، خصوصا هنگام خواب، گرفتار می‌کند. به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کردم و ایشان با معاینه بالینی نظر دادند که به احتمال بسیار زیاد مشکل از التهاب و فشار دیسک مهره‌های گردن است و ربطی به حمله بیماری ام اس ندارد، خصوصاً که به مدت 4 ماه به طور دائم به علت تخصص کاریم، روزانه ساعت‌ها مشغول تایپ با رایانه بودم. به مدت 15 روز دارو دادند و پس از آن نوار عصب- عضله گرفتند و باز هم نظر دادند که مشکل مهره گردن است. ورزش های خاصی را ارائه دادند و باز هم به استراحت و کم کردن کار با رایانه نظر دادند. فقط برای آنکه خیالم از بابت حمله بیماریم راحت شود، لطف می‌کنید به عنوان متخصص مغز و اعصاب شما هم با توجه به ریپورت نوار عصب- عضله نظرتان و توصیه / توصیه‌های احتمالی را بفرمایید:
    There are normal motor and sensory NCS and f-waves. H responces are normal. Neurogenic changes are seen in some sampled muscles.
    **
    *Lt. C6-C7 Radiculopathy
    No evidence of neuropathy (CTS) or other neurogenic process.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در معاینه اعصاب،اختلال حس و تغییرات رفلکس از نوع آسیب ریشه عصبی و نوع نخاعی و یا فشار به عصب در مچ متفاوت است اگر با استراحت و نرمش برطرف نشود بهتر است ام آر آی مجدد مغز و نخاع گردن بعمل آید.

  6. زیبا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر. حدود دو سال است سینووکس مصرف می کنم و خدا رو شکر تا به حال مشکلی ندا شته ام الان قصد ازدواج دارم و می خواهم آمپول ها را قطع کنم میخواستم ببینم نظر شما چیست؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      صرفا قبل از حاملگی قطع درمان توصیه میشود مگر اینکه یک بار حمله در گذشته و ام آر آی کلا بهبود نشان دهد.

  7. نسرین می‌گوید:

    سلام اقای دکتر. دقیقا دو سال هست که سینووکس میزنم با دوبینی به پزشک مراجعه کردم و تعدادی پلاک در مغز مشاهده شد. چند روزی است که نوک انگشتان دستم بی حس می شود و گاهی پاهایم می سوزد البته گاهی رها می کند و دوباره می گیرد با توجه به اینکه در این مدت هیچ مشکلی نداشته ام و ام ار ای 4 ماه پیش هم اکی بوده است نظر شما چیست ایا این عود بیماری ااست؟

  8. نسرین می‌گوید:

    و اگر بیماری عود کرده باشد و پیگیر نشوم چه اتفاقی می افتد؟ دوباره دو بینی و یا مشکلات جدی تر پیش خواهد آمد؟ و ایا ممکن هست پلاک های جدیدی مثلا در گردن پیدا شود؟
    ممنون

  9. نسرین می‌گوید:

    میبخشین آقای دکتر منظورتون از معاینه و علایم عضوی عصبی چیست؟میشه لطفا دقیق بفرمایین هر جند وقت یکبار این حالت ها برام پیش میاد و خودش خوب میشه. دکتر من پاسخ نمی دهند و معاینه ای هم انجام نمی دهند.
    پس شما می فرمایین احتمال ایجاد پلاک در گردن و نخاع کم است درست است؟
    فقط جدیدا که مراجعه کردم گفتن با اینکه از نظر علمی میگن 2 سال سینووکس تزریق بشه اما تا دو سال و نیم بزن آمپول ها بعد یک هفته در میان میزنیم بعدش هم قطع می کنیم .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بدون معاینه اعصاب تشخیص علایم بیماری مشکل است، اگر جای شک باشد اسکن کامل و اگر علایم دیده شود ادامه درمان توصیه میشود.

  10. نسرین می‌گوید:

    آقای دکتر واقعا از شما ممنونم.شما به صورت رایگان و با حوصله فراوان پاسخ سوالات بیماران نگران را می دهید این در حالی است که حداقل پزشک معالج من با وجود ویزیت زیادی که پرداخت می کنم حوصله پاسخ دادن ندارند و حیف که شما تبریز هستید و امکان ملاقات با شما را ندارم. به هر حال از خداوند می خواهم به شما جزای خیر بدهدو عاقبت بخیر شوید.

  11. هستی می‌گوید:

    سلام اقای دکتر.حدود دو سال و چند ماه پیش سرماخوردگی شدیدی گرفتم که خوب نمیشد بعد یک دفعه دچار دوبینی و خواب رفتگی انگشتان دست شدم.ام ار ای مغزی وجود تعدادی پلاک را نشان داد.این حالات خود بخود داشت خوب میشد البته کورتون تراپی هم به مدت 5 روز کردم.از اون به بعد هم تا الان سینووکس مصرف می کنم می خواستم ببینم ایا اون دوبینی می تونسته به علت درگیر شدن عصب بینایی به علت سرماخوردگی باشه و اصلا ربطی به ام اس نداشته باشه و یه جورایی تشخیص اشتباه باشه؟

  12. هستی می‌گوید:

    میبخشین آقای دکتر چقدر احتمال تبدیل CIS به MS وجود دارد اگر کسی حدود 3 سال سینووکس مصرف کند؟
    آیا عواملی مثل استرس تحریک و تشدید کننده این بیماری هستند؟ در واقع اگر سعی شود زندگی با استرس کمتری داشت آیا به کاهش یا عدم وقوع عود مجدد کمک می کند؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر CIS با پلاک همراه نباشد حودو 20% و اگر با چند پلاک همراه باشد بدون درمان 60% احتمال تبدیل به ام اس وجود دارد. هرچه مدت بدون عود طولانی ( چندین ساله ) باشد احتمال ام اس کم است. آرمش و زندگی متعادل و سلامت کلی در سیر خوب موثر است.استرس ها و عفونتهای ویروسی در تشدید بیماری دخیلند.

  13. مریم می‌گوید:

    سلام جناب اقای دکتر سیفی ایا حملات پانیک و تپش قلب باعث مگس پران چشم می شود؟

  14. لیلا می‌گوید:

    سلام دکتر خسته نباشین من درهفته یا بهتره بگم در ماه مردمک یکی از چشمام گشادتر از اون یکی میشه یه هفته درماه اینطوریم و پشت گردن سمت چپم احساس میکنم یه چیزی مثلا غده انگار باز میشه ولی داخل ترشح میکنه دکترم رفتم نوار مغز گرفتم وام ار ای میگن به خاطر بیماری میگرن عصبی شدیده اخه بعد یه هفته خوب میشه هم چشمم هم سرم ولی چشم پزشک رفتم میگه یه بیماری خوش خیمه تو جوونا که سه چهارروز درماه مردمک گشادتر میشه نظر جنابعالی چیه و ممنون

  15. Fatima می‌گوید:

    سلام جناب دکتر خانومی ۲۲ ساله ام که چندساله جداشدم و بعد از جداشدنم خیلی مشکلات و ناراحیتیهای شدید ترس و دلهره های زیادی برام پیش اومد خونه نشین شدم خواهرو برادرمو ازدست دادم که باخبر فوتشون خیلی ترسیدم و از پا افتادم و پدرو مادرم توی کما بودن که یک سال هرروزخبر بدشدن حالشون و میشنیدم.و ازنظر روحی انگار شکنجه شدم.هفت ماهه قید دانشگاهمو زدم افتادم تو خونه.به هیچ وجه بیرون نمیرم.دلم اصلا هیچی نمیخواد یعنی ناامید و داغونم. همه ارزوهام و هرچی دلم میخواست نرسیدم بهشون و زیاد حالمو خراب کردن .سردرد دارم مدام خیلی بی حالم و همش یکجا دراز میکشم ……….

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تمام سیر بیماری و علائم در راستای افسردگی و مشکل روان تنی است، بدون نا امیدی و نگرانی از بیماری عضوی بهتر است درمان داروئی و روان درمانی و فعالیت کاری تمام کمال را در برنامه تان داشته باشید.

  16. فضل اله می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    مردی۴۴ ساله هستم مدت پانزده روز است که دچار ضعف و بی حسی در دست و پا البته نه به شدت و خواب رفتگی دستها و پاها و بیشتر در سمت چپ هستم . سردرد و سوزش چشم در نیمی از ساعات روز دارم گاهی خوب می شود و گاهی می گیرد . عضلات کمرم نیز بعضی اوقات میگیرد و اذیتم می کند بطور متناوب سرم سنگین و سوزن سوزن می شود . این نشانه های ام اس نیست؟
    ممنون از لطفتان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه اعصاب علائم عضوی اختلال عصبی دیده نشود منشاء علائم به بیماری مغزی مربوط نخواهد بود

پاسخ دهید



دو × 4 =
