درمان ام اس با سلولهای بنیادی

فرستنده آراز 22/3/95
یک تحقیق محدود نشان می‌دهد پیوند سلول‌های بنیادی بعد از شیمی‌درمانی تهاجمی می‌تواند پیشرفت اِم‌اِس (اسکلروز چندگانه) را متوقف کند.
این تحقیق روی ۲۴ بیمار ۱۸ تا ۵۰ ساله در سه بیمارستان در کانادا انجام شده است. بیمارانی که انتخاب شده بودند، پیش‌آگهی بدی داشتند، بیماریشان فعال بود و برایشان ناتوانی و معلولیت، از متوسط تا ناتوانی در راه رفتن، ایجاد کرده بود.
Image copyrightTHINKSTOCK
Image caption
تخریب غلاف میلین در ام‌اس
رشته‌های اعصاب در بدن مثل سیم برق هستند، سیم برق یک رشته نازک هادی جریان برق در وسط دارد که کار هدایت الکتریسیته را انجام می‌دهد و روی آن پوششی لاستیکی قرار دارد که از رشته هادی برق محافظت می‌کند.
در بدن هم همین طور است، روی رشته عصبی را لایه‌ای محافظ به نام میلین می‌پوشاند. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به دلایل ناشناخته، ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی، به این غلاف میلین حمله کرده و آن را تخریب می‌کند.
این تخریب علاوه بر اینکه خود عصب را در معرض آسیب قرار می‌دهد هدایت جریان الکتریکی در عصب را هم مختل می‌کند، انگار سیم برقی که عایقش کنده شده دچار اتصالی شود.
این باعث می‌شود اعصاب نخاعی و مغزی که دیگر لایه محافظ ندارند به تدریج دچار تحلیل و تخریب شوند که نتیجه آن معلولیت‌ و ناتوانی‌های مختلف است.
در حال حاضر اساس درمان داروهایی است که سیستم ایمنی را از کار می‌اندازند اما این روش صرف‌نظر از عوارضی که دارد کمکی به بازگرداندن اعصاب تخریب شده نمی‌کند و در بهترین حالت پیشرفت بیماری را کند کرده یا دوره‌هایی را که بیماری فروکش می‌کند، بیشتر یا طولانی‌تر می‌کند.
در سال‌های اخیر سلول‌های بنیادی هم در کنار سرکوب سیستم ایمنی به کار گرفته شده است. اساس کار این است که با شیمی درمانی سلول‌های ایمنی را که به غلاف پوشاننده اعصاب حمله می‌کنند از بین برده و بعد با سلول بنیادی آنها را جایگزین کنند.
Image copyrightSPL
Image caption
رشته عصب (آکسون) به رنگ قرمز که دور آن را سلول شوآن (سازنده میلین) به رنگ آبی گرفته اما چون فرد مبتلا به ام‌اس است خود میلین دور عصب وجود ندارد
برای تولید سلول‌های بنیادی از سلول‌های خود بیمار استفاده می‌شود، این سلول‌ها با دستکاری ژنتیکی در آزمایشگاه تبدیل به سلول‌های بنیادی می‌شوند، این کار شبیه این است که سلول از نو برنامه‌ریزی شود.
این سلول‌های بنیادی چون در مراحل اولیه هستند فاقد نقصی هستند که بیماری را ایجاد می‌کند.
در این تحقیق، پژوهشگران سیستم ایمنی بیماران را چنان شدید سرکوب کردند که تقریبا از کار افتاد. بعد از این شیمی‌درمانی سنگین برای سرکوب سیستم ایمنی، به بیماران سلول‌ بنیادی تزریق شد.
این ۲۴ بیمار از زمان تشخیص بیماری تا زمان پیوند سلول‌های بنیادی، تحت شیمی‌درمانی استاندارد قرار گرفته بودند اما بیماریشان متوقف نشده بود و در مجموع ۱۶۷ بار عود بیماری را تجربه کرده بودند.
اما پس از درمان با این روش، در ام‌آرآی هیچ ضایعه جدیدی دیده نشد، سرعت تحلیل مغز به قدری کاهش یافت که به فرد سالم نزدیک شد، عود بیماری مشاهده نشد و میزان ناتوانی و معلولیت بیماران کاهش یافت.
البته روشن است که سرکوب سیستم ایمنی به این شدت، عوارض خود را دارد و یکی از بیماران بر اثر همین عوارض درگذشت.
متخصصان با اینکه این شیوه را “امیدوار کننده” خوانده‌اند اما تاکید کرده‌اند که این روش “خطرات قابل‌توجهی” دارد.
Image copyrightSPL
Image caption
سی‌تی اسکن مغز فرد مبتلا به ام‌اس، جاهایی که اعصاب غلاف خود را از دست داده‌اند با فلش مشخص شده
علاوه بر این، سرکوب سیستم ایمنی به این شدت نیاز به مراکز بسیار تخصصی و پیشرفته برای مراقبت و نگهداری از بیماران دارد.
به جز این باید فواید این روش در قیاس با عوارض آن سنجیده شود از این رو برای همه مناسب نیست.
دکتر مارک فریدمن سرپرست این تحقیقات نیز به محدودیت‌های این تحقیق اشاره کرده: تعداد بسیار کم بیماران تحت مطالعه و نیز نبود گروه شاهد برای مقایسه تاثیر درمان.
ده روز پیش، نتایج تحقیق گروهی دیگر از محققان کانادایی منتشر شد که ژنی را در ایجاد ام‌ا‌س شناسایی کرده بودند.
آنها با بررسی بیماران مبتلا به نوع نسبتا نادر ام اس، نوع پیشرونده اولیه که حدود ده درصد مبتلایان به ام اس را تشکیل می‌دهد، متوجه شدند که هفتاد درصد آنها ژن جهش یافته NR۱H۳ دارند.
تمام کسانی که این ژن معیوب را دارند به ام اس مبتلا نمی‌شوند اما محققان معتقدند برای اینکه مجموعه‌ای از عوامل بتوانند کلید آغاز بیماری را بزنند، این ژن به عنوان عامل زمینه‌ساز، نقش مهمی دارد.
شناسایی این ژن و احتمالا ژن‌های دیگر در آینده، به شناسایی افراد در معرض خطر، بیماریابی سریع و آغاز درمان در مراحل بسیار اولیه، پیش از آنکه آسیب‌های غیرقابل برگشت ایجاد شود، می‌تواند تحولی در درمان این بیماری ایجاد کند.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

42 Responses to درمان ام اس با سلولهای بنیادی

  1. علی می‌گوید:

    همین مطلب که نوشتین چند روز پیش منم در سایت دکترجمشید دونلو(عضو انجمن مغزواعصاب آمریکا) دیدم و کامل مطالعه کردم امیدوارم در آینده ای نه چندان دور شاهد پیشرفت رویکرد درمان ام اس باشیم.البته از طریق ایمیل کفته ی جناب دکتر سیفی عزیز رو تایید نمودن و فعلن داروی قطعی پیدا نشده.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      امروز گزارشی در مودر درمان ام اس با سلولهای بنیادی ارسال شده بود در سایت قرار داده شده مشکلات و سود و زیان روش نشان داده شده است

  2. علی می‌گوید:

    متاسفانه در ایران فقط آقای دکتر سیفی و دونلو از طریق ایمیل یا سایت اینترنتی پاسخگوی سوالات کاربران و بیماران در این حیطه هستن که جای بسی تقدیر وتشکر دارد از هر دو بزرگوار بخصوص آقای دکتر سیفی که اگر مبالغه نباشد افتخار استان آذربایجان هستن.

  3. علی آقاپور می‌گوید:

    بر پایه مقاله منتشر شده در شماره 11 می 2016 مجله نورولوژی ارگان انجمن مغزواعصاب امریکا یکی از داروهای درمان ام اس به نام میتوکسانترون mitoxantrone احتمال افزایش ابتلای به سرطان روده بزرگ دا افزایش می دهد.این دارو در انواع تهاجمی ام اس و نیز در پیشگیری از مواردی از این بیماری که به سایر داروها پاسخ نمی دهد بکار می رود اما بواسطه ابتلای بیماران به سرطان خون و نیز اسیب های قلبی مصرف ان محدود شده بود.در مطالعه جدید ریسک ابتلای به سابر انواع سرطان هم بررسی شده است.
    دکتر Mathias Buttmann از دانشگاه Würzburg المان بیماران ام اس که داروی میتوکسانترون را دریافت می کردند از 1995 تا 2007 را پیگیری کرده ومطالعه را تا2010 ادامه دادند.
    از 676 بیمار که داروی یادشده را دریافت می کردند تعداد 37 نفر یعنی 5/5 درصد پس از دریافت دارو به سرطان مبتلا شدند که 9نفر سرطان پستان و 7نفر سرطان انتهای روده بزرک و 4نفر هم به سرطان خون از نوع ملویید حاد مبتلا شدند. میزان ابتلای به سرطان خون در بیمارانی که میتوکسانترون می گرفتند در المان نسبت به کل جمعیت 10 برابر بیشتر بود. ومیزان ابتلای به سرطان انتهای روده بزرگ 3 برابر بیشتر از کل جمعیت بود.در مودر سرطان پستان و نیز سایر انواع سرطان میزان بیشتری نسبت به کل جمعیت گزارش نشده است.از 7 بیمار با سرطان انتهای روده بزرک 3نفر در حین درمان فوت کردند و هر 4 بیمار با سرطان خون از نوع میلویید حاد با درمان به فاز خاموشی بیمار ی رفتند و تا انتهای مطالعه فوق زنده بودند. محققین در این مطالعه میزان داروی دریافتی در طول دوره بیمارن ی و نیز تاثیر احتمالی سایر داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی و دفاعی را نیز بررسی کردند و تنها نکته با اهمیت در طول و سیر بیماری را در ابتلای به سرطان سن بالاتر بیمار در زمان دریافت داروی میتوکسانترون پیدا کردند.
    دکتر Buttmann در انتها نتیچه گیری می کند که علیرغم ابتلای بالاتر بیماران با این دارو به سرطان اما شواهدی برای عدم مصرف ان در بیماران با ام اس تهاجمی که داروی بهتری برای کنترل انها وجود ندارد وجود ندارد.زیرا این تنها داروی تایید شده برای این نوع ثانوی پیشرونده بیماری است که سریعا پیشرفت داشته و بیمار را ناتوان می کند و از سویی داروهای جدید و موثر این بیماری به علت گرانی در بسیاری کشورها در دسترس نیست و در انجاها این داروی میتوکسانترون برای انواع بسیار تهاجمی ووخیم بیماری ام اس بکارمی رود.
    دکتر Buttmann اضافه می کند که این مطالعه تعداد بیماران کم بوده و درصورتی که در مطالعات دیگر و با تعداد بیشتر این نتایج تایید شوند بهتر است بعد از اغاز درمان بیماران کولونوسکوپی شوند که با تشخیص زودتر سرطان بتوان درمان بهتری ارایه داد.
    SOURCE: American Academy of Neurology

  4. دکتر سیفی می‌گوید:

    ممنون از ارسال مطب مفید و بروز، سالها است که میتوکسانترن در ایران مصرف میشود بیشتر عوارض زودرس قلبی را مورد توجه قرار میدهند بهتر است نوع و شیوع عوارض دیررس درمان و سود وزیان معالجه دانسته شود. به لحاظ اهمیت موضوع متن کامل مطلب به اسم شما در صفحه مقالات ام اس قرار داده خواهد شد.

  5. mitra می‌گوید:

    سلام آقای دکتر ببخشید مزاحم میشم دکترم دوباره برام ام ار ای نوشتند گفتند ام ار ای قبلی درست نیست میشه بی زحمت این جواب رو برام تفسیر کنید و بفرمایید ام اس من تو چه مرحله ای است. ممنون از لطفتون
    disc protrusion with canal narrowing at c4-5 level

    signal change of cervicothoracic junction at c7-t1 intervertebral disc level is noted , demyelination plaque or myelitis should be considered in mind .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم دیسک کمر و ضایعه ماده سفید نخاع گردن مطرح شده است.

      • mitra می‌گوید:

        سلام خسته نباشین آقای دکتر ببخشید منظورتون ازضایعه ماده سفید نخاع گردن چیه خیلی خطرناکه با توجه به اینکه تو مغز هیچی دیده نشده

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          ضایعه ماده سفید نخاع در بیماریهای ام اس و عروقی دیده میشود. با معاینه بالینی ماهیت بیماری مشخص میشود.

          • mitra می‌گوید:

            ببخشید من مزاحم میشم می خواستم بپرسم فرق دمیله شدن یا پلاک نخاع با میلیت نخاع چیه و ضایعه ماده سفید نخاع نشان دهنده پیشرفت بیماری نسبت به تشکیل پلاک است و اینکه میلین همون ماده سفید نخاعه یا ماده سفید رو احاطه کرده

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            دمیلتنه شدن یعنی ضایعه ماده سفید مراکز عصبی به هر علت .

  6. فاطمه می‌گوید:

    با سلام واحترام
    آقای دکتر ،خواهرم صغری سلمانی بیمار ام اس تحت نظر شماست،من بیمارستان کار میکنم و میخاستم با اجازه تون براش ام آر آی با تزریق کنتراست مغز وگردن انجام بدم.چند روز پیش اومده بود مطبتون داروی خوراکی براش نوشتین البته فعلا تهیه نکردیم.این روزها تعطیلات شد نشد حضوری خدمتتون برسم برای کسب اجازه ومشورت.اگه میشه بفرمایید ام آر آی با تزریق مشکل ساز نیست؟؟

  7. اراز می‌گوید:

    تایید Daclizumab به عنوان داروی جدید ام اس عود کننده

    به گزارش گروه علمی ایرنا، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA ) داروی Daclizumab با نام تجاری Zinbryta را به عنوان داروی تعدیل کننده سیستم ایمنی (DMT) برای ام اس نوع عود کننده تأیید کرد.

    این دارو از دسته آنتی بادی منوکلونال – آزمایشگاهی است که هرچهار هفته یک بار به صورت زیر جلدی تزریق می شود.

    مکانیسم اثر آن به این صورت است که گیرنده اینترلوکین2 (IL-2) را هدف قرار می دهد . اینترلوکین 2 برای فعال کردن سلول های نوع T در سیستم ایمنی ضروری است ،این سلولها در حملات بیماری ام اس نقش دارند. دارو با مهار این گیرنده مانع بروز واکنش های التهابی می شود.

    داکلی زوماب همچنین انواعی از سلولهای ایمنی را که برای تعدیل سیستم ایمنی مهم هستند، افزایش میدهد. این سلولها قادرند که وارد مغز و نخاع شوند و التهاب ناشی از بیماری ام اس را تعدیل کنند.

    مطالعات نشان داده اند که داروی Daclizumab قادر است حملات بیماری را تا حد 45 تا 54 درصد کاهش دهد و نیز فعالیت بیماری را در MRI بیش از داروی آونکس (گه معادل ایرانی آن سینووکس است) کاهش دهد.

    اما با توجه به عوارض نشان داده شده، در حال حاضر فقط مبتلایانی می توانند از این دارو استفاده کنند که اولا نوع عودکننده باشند و دیگر اینکه حداقل از 2 داروی دیگر سود نبرده باشند.

    عوارض دارو ،آسیب شدید کبدی ، بیماری خود ایمن در روده بزرگ (کولیت) ، واکنش های پوستی ، بزرگی غدد لنفاوی ، واکنش های حساسیتی ، افزایش احتمال عفونت ها و افسردگی است.

    اما از بین این عوارض ، واکنش های پوستی و افزایش آنزیم های کبدی از بقیه شایع تر بوده اند. لذا لازم است قبل از شروع دارو و به صورت دوره ای قبل از تجویز هر دوز ، آزمایشات لازم در این خصوص انجام گیرد.

    _ویتامین بیوتین و نقش آن در ام اس پیشرونده

    به گزارش گروه علمی ایرنا، درچند سال اخیرمطالعه ای بر روی نقش ویتامین بیوتین (B7) البته به شکل تغلیظ شده آن یعنی MD1003 در بیماری ام اس پیشرونده غیرفعال انجام گرفته است.این مطالعه فاز III ( مرحله سوم و نهایی آزمایش های انسانی ) را نیز پشت سر گذاشته و نتایج آن در کنگره “آکادمی مغز و اعصاب اروپا” ارائه شده است.

    این مطالعه با عنوان MS-SPI اثر داروی MD1003 را با دوز 300 میلی گرم روزانه درمبتلایان به ام اس پیشرونده که شواهدی از فعالیت التهابی بیماری را نشان نمی دادند مورد بررسی قرار داد.

    نتایج مطالعه بیماری این افراد که در دو سال قبل از شروع مطالعه در حال پیشرفت بود اما فعالیت التهابی از خود نشان نداده بود نشان داد که این ویتامین حتی پس از 2سال از مصرف پیشرفت بیماری را کنترل کرده و عوارض سمی ندارد.

    این ویتامین یک کوآنزیم است (یکی از نام های آن کوآنزیم R است) و مانند همه کوآنزیم ها برای فعالیت آنزیم ها ضروری است به طوری که آنزیم دکربوکسیلاز برای فعالیت خود به این ویتامین نیاز دارد و خود این آنزیم در متابولیسم اسیدهای چرب و کربوهیدرات ها دخالت دارد و از این راه سبب رشد سلول عصبی و تولید میلین می شود.

    رشته های عصبی (اکسون) را در مقابل مرگ محافظت می کند و چون سبب تولید مواد سازنده میلین می شود ترمیم میلین را به دنبال دارد.این ویتامین را ممکن است با نام ویتامین H هم بشناسید. برای قضاوت صد در صد در مورد نتایج این مطالعه باید تحقیقات بیشتری انجام گیرد.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بیوتین یا ویتامینH در بازار ایران 300 میکروگرم موجود است ، قرص 5 میلی گرم را به بیماران شارکوماری و آ ال اس تجویز میکنم. لطفا در مورد میلی یا میکرو چکم کنید واطلاع دهید بعد از اطمینان در صفحه اصلی سایت به اسم خوتان این مطلب را ثبت میکنم.
      بطوریکه متوجه هستید داکلی زوماب نسبت به دیگر آنتی منوکلونالها مثل ناتالیزوماب که در ایران مصرف میشود کم اثرتر است، ولی عوارض اش کمتر است.

  8. sahar می‌گوید:

    باسلام و وقت بخیر
    آقای دکتر من مدتیه قسمت چپ بدنم عملکردش کاملافرق کرده چشم چپمبا اینکه قبلاام ضعیف بود ولی الان ب شدت ضعیف شده پای چپممم شل میزنه و راه رفتنم ی کم تغییر کرده وهرچی می خورم می مونه گلوم!و وقتی دستمومیبرم بالا قسمت چپ سرم ازناحیه پشت و همینطور گردنم درد میکنه آیا احتمال داره ام اس داشته باشم؟!خیلی میترسم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      (اگر در معاینه اعصاب عارضه عضوی دیده نشود ، این نوع علائم حسی متغیر و ناپایدار اغلب نشانه بیماری عضوی نیست و غالبا حاکی از اختلال اضطرابی و ترس از بیماری است.

  9. Ehsan می‌گوید:

    با سلام و درود
    اقای دکتر خواهر بنده تقریبا یک هفته هست که بینایی یکی از چشمهایش را به طور کامل از دست داده ، بعد از مراجعه پزشک گفتند که به خاطر التهاب عصب هست چون بیماری ام اس نیز دارند و از تایسبری اشتفاده میکنه، نظر شما چیست؟ ایا قدرت بینایش بر میگردد؟؟
    با سپاس

  10. sahar می‌گوید:

    ممنونتونم آقای دکتر خیلی لطف کردید

  11. امیر مرادی می‌گوید:

    آقای دکتر سیفی
    با سلام و عرض ادب و احترام
    شخصی به نام شهریاز وزیری تبار در امریکا داروی گیاهی معرفی کرده به نام stem regen که درمان بیماری ام اس با سلول های بنیادی که از بدن خود فرد فعال میشوند و پلاک های مغز و نخاغ به مرور از بین میروند.
    آقای دکتر سیفی نظر شما چیست؟ خواهشمندم بنده را راهنمایی کنید بیمار ام اس هستم
    با تشکر از سایت مفیدتان و ممنون از زحمات شما

  12. حامد می‌گوید:

    با سلام و احترام
    براي من ام اس تشخيص داده شده است ، حالا بعد از 9 ماه سمت راست صورتم ورم كرده و لبم كج شده هيچ دردي ندارم ديروز اين اتفاق افتاد و امروز بيشتر شده است آيا حمله ام اس است؟ آيا فلج صورت است ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      فلج فاسیال در عموم با هر زمینه بیماری شایع است. این فلج بعلت خود بیماری ام اس نادر است. پزشک معالج در معاینه از روی علائم جانبی این دو علت را میتواند تفکیک دهد. در فلج فاسیال علائم التهاب عصب بعلت ویروسی وجود دارد.

  13. حامد می‌گوید:

    چند درصد احتمتل اينكه صورتم به حالت اول برنگردد وجود دارد ؟و همچنين من درمانم را با كورتون شروع كردم

  14. اميررضا می‌گوید:

    سلام دكتر من ام ار اي لگن و كمر دادم كه هيچ مشكلي نداشته پاي چپم هم دچار اتروفي شود از لگن تا ساق ، البته در راه رفتم مشكلي هم ندارم نوار عصب و عضله هم ميگفت كه جريان عصب به خوبي به ماهيچه نمي رسه و مشكل داره انگشت شصت هر دو تا پام و گاهي يكي از انگشت هم دستم هم گاهي سوز سوز ميشه ، زماني كه خيلي استرس دارم هم سر درد ميگيرم ، يه بار هم كه به منطقه ي گرمي رفته بود خيلي دست و پام بي جون شده بود ، ميخواستم بپرسم ايا من به als يا ms دچار شدم ؟! ايا بيماري ديگه اي هم مي تونه اتروفي تو پا ايجاد كنه غير از اين ها ، البته تو دو ماه اخير هم دو باره سمت راست قفسه ي سينه ام خيلي تير كشيده و مخصوصا يكيش تا چند دقيقه مونده . اقاي دكتر شما با توجه به سالم بودن لگن و كمرم چه بيماري پيش بيني مي كنيد ؟!

    • اميررضا می‌گوید:

      البته اقاي دكتر قبلا در ناحين باسن و جلوي ران درد داشتم كه با فيزيوتراپي برطرف شوده و خيلي كم در هنگام استراح ( خوابيدن ) گاهي احساس درد ميكنم كه حركت كششي باعث برطرف شدن اون ميشه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بیش از هر علت آسیب عصب سیاتیک در لگن و یا پشت ران مطرخ است. در معاینه با تغییرات رفلکس میشود به تشخیص این علت یا گرفتاری مسیر عصب حرکتی دیگر رسید. علائم حسی در رابطه با این علت نیست. علائم به ام اس ارتباط ندارد.

  15. اميررضا می‌گوید:

    دكتر در اخرين emg جواب به شرح زير است به چه معني هست ؟!

    Left Lumbosacral plexus involvement mostly femoral nerve. IDIOPATHIC LUMBOSACRAL PLEXITIS should be considered Bilateral mild chronic L5 roots irritation.

    من در هر دو پام تست دادم فقط يكي از ان ها ايا مشكل داره ؟!
    بعد گاهي سمت راست شكم پايينش هم درد ميگيره ايا ارتباطي داره ؟!

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      emg در تعیین ضایعه ونیز محل دقیق آسیب حساس نیست با معاینه بالینی و ام آر آی بهتر میشود علت یابی کرد.

  16. محمد می‌گوید:

    با سلام
    البته هم اکنون شرکتی هست که بیماری ام اس رو از طریق سلولهای بنیادی خود شخص بیمار درمان میکنه
    از دوستان اگه کسی تلفن شرکت رو خواست در خدمتم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این روش غیر از کلاه برداری پایه و اساس دیگر ندارد. اخیرا چند مورد مراجعه کرده اند که به کپسول سلول بنیادی سه میلیون تومان داده اند و هیچ نتیجه هم نگرفته اند.

  17. امیر مرادی می‌گوید:

    آقای دکتر سلام
    بنده اخرین ام ار ی که دادم در ب10 اسفند سال 95 پلاک هام تعدادی حذف و بقیه هم غیر فعال بودن و دکتر متخصص خود گفت که بیماری شما متوقف شده با این حال من که یک ساله بیماری ام اس تشخیص داده شده ام بهم گف که باید تا 5 سال آینده همین داروی سینووکس رو بزنی اگه بعد از 5 سال شرایط شما مثل همین الانت بود در اون زمان داروهات رو قطع میکنم
    آقای دکتر نظر شما چیست ؟ بنده فقط تو مغز پلاک داشتم و نخاع سلام هستم 28 سال هم سن دارم از بهمن سال 94 با انجام ام ار ای بیماری ام اس تشخیص داده شده ام – علایم من با کرختی شروع شد از بهمن سال 91 ولی خود به خود خوب شد و بهمن سال 94 ازناحیه معده دچار سوزش شدم که اتفاقی به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم و برام ای ام ار ای نوشت خب از بهمن سال 94 تشخیص داده شد بیماری من –
    با این حال نظر شما در مورد قطع دارو با این شرایط چیه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هرچه مدت بدون عود بیشتر باشد احتمال عود بیماری بعد ازقطع درمان کمتر است اگر آخرین و اولین حمله 5 سال پیش بوده دوره کنترل خوب بوده ممکن اسن با قطع درمان و گنترل دوره ای با اسکن بتوان پایش نمود ولی اگر آخرین حمله یک سال پیش بوده ادامه درمان بموت بیشتر لازم اس.

      • امیر مرادی می‌گوید:

        آقای دکتر سلام و وقت بخیر
        بنده اولین حمله در بهمن سال 94 با علامت کرختی بدن که از نوک انگشت پای چپ شروع شد و تا زیر سینه سمت چپ ادامه داشت ولی با ماساژ بدن خود به خود خوب شد و در ان زمان بنده دکتر نرفتم بوده حتی نمیدانم که حمله مرتبط با بیماری ام اس بوده یا بخاطر پیچ خودن پای چپم که تقریبا یک ماه قبلش اتفاق افتاده بود که بعد از پیچ خودن هم دکتر نرفتم و فقط فیزوتراپی انجام دادم.
        حمله بعد در بهمن سال 94 تقریبا 3 سال بعد از حمله اول با علایم گوارشی که سوزش شدید معده و قفسه سینه بود اتفاق افتاد و به دکتر مراجعه و تزریق کورتن و تزریق رانیتیدین به مدت 4 روز گرفتم و بعد از ان تاکنون حمله ای نداشتم. یک سال بعد از بیماری یعنی در تاریخ 10 اسفند سال 95 دکتر متخصصم ام ار ای نوشت و مشخص شد که تعدادی پلاک(3پلاک) حذف شده و بقیه پلاک ها(3 پلاک) هم کوچک تر و خاموش شدن …..
        سوال بنده این است که با شرایط موجود که پلاک فعالی ندارم و به گفته دکتر متخصص خودم که بهم گفت بیماری شما متوقف شده آیا باز هم تزریق این داروی سینووکس رو پیشنهاد میکنید یا خیر؟

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          اگر در هر مرحله از بیماری معاینه اعصاب علائمی از عارضه مغزی نخاعی نشان داده و علت دیگری نداشته، و بیماری ام اس تایید شده درمان پیشگیری بیماری بایستی برای چندین سال ادامه داده شود.

  18. محسن می‌گوید:

    سلام آقای دکتر. آقای دکتری به نام دکتر شهریار وزیری تبار در ماهواره شبکه آی تی ان تبلیغ درمان ام اس توسط سلولهای بنیادی میکنند و کلیپ از بیمارهاشون نشون میدند که خوب شدند نظر شما در باره این آقای دکتر شهریار وزیری تبار چیست ممنون میشم جواب بدید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بیشتر این تبلیغات جنبه اغفالی و کلاه برداری دارد من بشخصه ایشان را نمیشناسم ولی مواردی از بیمارانم با سفارش سه میلیون تومانی کپسول سلول بنیادی خریده اند. میدانید سلول بنیادی در مراکز تحقیقی تحت شرایط و مراحل پیچیده با کاشت سلول در مراکز عصبی بعمل می آید چیزی نیست که بتوان بصورت آمپول یا قرص خریداری نمود.

  19. محسن می‌گوید:

    من بیماری سرع دارم و قرصهای لوتیراستام 500 دو تا شب دو تا روز و نصف قرص دپاکین هم شب مصرف میکنم و تحت نظر دکتر جعفر مهوری در اصفهان هستم دکتر بعد از چهار سال که تشنج نکردم قرص دپاکین نصف منو قطع کردند ولی متاسفانه بعد از چند روز تشنج کردم و دوباره دارم ادامه میدم دلم میخواد خوب بشم خسته شدم از بس قرص خوردم آگه دکتر به روز در اصفهان سراغ دارید لطفا اطلاع رسانی کنید و درباره دکتر شهریار وزیری تبار که درمان بیماری با سلولهای بنیادی میکنند اطلاعات کافی بدید ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در پاسخ قبلی راجع به پزشک مورد سوال تان جواب دادم. درمقایسه با دپاکین لوه تیراستام ضعیف و پرهزینه است. این موارد که با قطع آزمایشی یک دارو تشنج ظاهر شود برای همه پیش می آید. شما همانند بیماران فشارخونی و دیابتی مصرف دایم دارو را بهتر است قبول کنید. اگر با یک یا دو نوع دارو صرع بخوبی کنترل میشود جای شکر است.

پاسخ دهید



نُه + = 12
