معاینه مجدد بعد از تست درمانی، روش تشخیصی ساده در بیماریهای اعصاب و روان:

در موارد متعدد در معاینه اول، تشخیص بین بیماریهای اعصاب و روان مشکل است، ارجاع بیمار به آزمایشها و عکس و اسکن زمان بر و پرهزینه و گاهی بی نتیجه است. در موارد متعدد که نمونه هائی در زیر آورده شده که معاینه مجدد بعد از تست درمانی ساده، بدون گم کردن رد پای علائم بیماری اصلی بسهولت به تشخیص رسید.
بیمارانی با حملات بیحالی و بیهوشی مبهم و مکرر آورده میشوند که نه خود بیمار و نه همراهان شرح واضحی از سیر بیماری که به مشکل مغزی یا روانی ارتباط داشته باشد نمیدهند. اگر علائم حیاتی و معاینات عمومی و اعصاب در حد طبیعی است و مشکوک به مشکل اضطرابی و هیستری هستیم، میشود بدون استفاده از کلمات آزار دهنده از قبیل هیستری و تمارض و نمایش …. به بیمار و اطرافیان توضیح دهیم که مشکل به مسئله استرس و اضطراب شبیه است، برای امتحان، معاینه مجددی بعد از تزریق آرام بخش ( آمپول دیازپام عضلانی) بعمل خواهیم آورد، اگر علائم حاد برطرف شود مصاحبه و تشخیص و درمان سهل خواهد بود، ولی چنانکه خودشان ترجیح دهند، بیمار را به مرکز درمانی برای تحت نظر بودن میتوان ارجاع کرد. در غالب موارد بیمار بعد از تزریق با شرایط روحی آرام و بی تفاوت آورده میشود در آن حال که بیمار و اطرافیان از نگرانی و التهاب حاد روحی آرام گرفته اند مصاحبه و ریشه یابی علت استرس اعم از مشکل خانوادگی یا دیگر مسائل فراهم میشود.
در مواردی فرد جوان با افتادگی پلک ها و یا دو بینی و یا ضعف در راه رفتن آورده میشود و در معاینه تشخیص بین ضایعات عصبی عضلانی و تلقینی مشکوک و یا غیر ممکن میشود، در این موارد در معاینه مجدد بعد از تزریق مهار کننده استیل کولین استراز یا مصرف قرص پروستیگمین ( مستینون)، چنانکه علت بیماری میاستنی گراو باشد علائم بهبودی نسبی چشمگیر نشان میدهد، در بیماریهای مغزی نخاعی مثل ام اس و بیماریهای اعصاب محیطی مثل گیلین باره و بوتولیسم تغییری دیده نمیشود و در مشکل تلقینی ممکن است بهبودی مغجزه آسا و یا تبدیل علائم به اشکال دیگر هیستری دیده شود.
در مواردی بیمار با علائم شبیه پارکینسون و مشکل تکلم آورده میشود که اطرافیان سابقه مشخص از مصرف دارو را توضیح نمیدهند،تشخیص بین کاتاتونی شیزوفرنی و حساسیت داروهای روان گردان و صرع ناقص و هیستری مشکل میشود. در این موارد معاینه مجدد یک ساعت بعد از تزریق بیپریدین توصیه میشود، اگر مشکل عارضه حساسیت داروئی باشد بطور غیرقابل باور برای بیمار و اطرافیان بهبودی حرکت و تکلم پدیدار میشود.
بعضآ بیمارانی ، حملات کوتاه مدت بهت و فراموشی یا تکرار خودبخود خاطرات و یا اختلال حسی و یا حرکتی گذرا و تکراری را در طی سالیان توضیح میدهند که بارها نوار مغز و اسکن مغز نتیجه مشخص در تایید یا رد صرع ناقص نشان نداده، درمان آزمایشی ضد صرع از قبیل کاربامازپین یا والپروآت و معاینه مجدد یک تا دو هفته بعد به حل مشکل و تایید تشخیص می انجامد.
در مواردی هم اغلب شخص میان سن از حملات افتادن شکایت دارد و همه بررسی های از نظر قلب و عروق و مغزی و متابولیسم و صرع طبیعی بوده، امتحان داروهای مورد استفاده نارکولپسی ( از قبیل دزیپرامین) راهگشای تشخیص و درمان واقع میشود.
بیمارانی هستند که بطور گذرا موقع راه رفتن پا و دستشان بی اختیار حرکت پیچشی و غیرارادی نشان میدهد، امتحان لوودوپا در تشخیص و کنترل نوعی دیستونی موثر واقع میشود.
موردی که نگارنده در موارد متعدد بکار گرفیه و راهگشای تشخیصی یافته موارد سردرد حاد با سی تی اسکن طبیعی بوده که تشخیص بین خونریزی سوب آرکنوئید و میگرن گیج کننده بوده، در این موارد معاینه مجدد نیم ساعت بعد از تزریق دکزامتازون و یا دیکلوفناک و مشاهده برطرف شدن تقریبآ کامل سردرد به تایید میگرن راهنما بوده است.

این نوشته در تخصصی, عمومی ارسال و , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

84 Responses to معاینه مجدد بعد از تست درمانی، روش تشخیصی ساده در بیماریهای اعصاب و روان:

  1. رحیم می‌گوید:

    اگرامکانش هست در مورد تحریک الکتریکی مغز توضیح بدید؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در حد تئوری با مطالب این مسئله آشنائی دارم وسایل دستگاه تحریک با جریان فارادیک 20 دقیقه در روز با الکترودهای چسبی 4در 8 س م در قسمتهای مختلف سر بر حسب افسردگی و پارکینسون و آلزایمر فرق میکند

  2. شهرام افشار می‌گوید:

    با سلام .استفاده از قرص الپرازولام در اضطراب کافی است ؟در مورد استفاده بیش از دوهفته مشکلی پیش نمیاد.

  3. شهرام افشار می‌گوید:

    اگر مدتی مثلا 6ماه یا یکسال از قرص کلونازپام استفاده کنم امکان قطع وجود دارد یا نوجب تشنج میشود برای گزکز بدن خصوصا یکطرف مغزم که حالت مورمور و گزگز دارد دکتر کلونازپام و ایمی پرامین تجویز کرده ولی میگویند قرص اولی در درمان تشنج استفاده میشه که به همان خاطر استفاده نکردم.با تشکر.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کونازپام معمولا برای اختلال خواب خواب بمدت کمتر از یکی دوماه متناوبا داده میشود. در افراد مبتلا به صرع دارو نباید خود سر قطع شود.

  4. شهرام افشار می‌گوید:

    یعنی حتما باید نوار مغزی یا سی تی اسکن گرفته شود تا مشخص شود که تشنج دارم یا نه؟چون بگفته دکتر کلونازپام در موارد تشنج ویا صرع که فرمودید تجویز میشود به این دلیل فعلن از قرص خودداری کردم.سعی میکنم در اولین فرصت به مطبتان مراجعه کنم.

  5. حمید می‌گوید:

    سلام اقای دکتر خسته نباشین
    اقای دکتر مصرف سرترالین 50 و زاناکس 0.5 ایجاد تاری دید میکند؟یعنی تاری دید از عوارض این داروها میباشد؟

  6. SG می‌گوید:

    با عرض سلام و خسته نباشید:
    بی نهایت معذرت می خواهم از پرسش این سوال ولی به هیچ وجه نمی توانم به پزشک مراجعه کنم و از آینده ام می ترسم ….
    خیلی ممنون می شوم به عنوان یک پزشک راهنمایی بفرمایید…
    دختری 24 ساله هستم که از 13 سالگی خود….

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این رفتار نوعی وسواس بوده است مشکلی پیش نمی آورد قبلا هم نوشتم محض اطمینان برای معاینه زنان مراجعه خوب است.

  7. پونه می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من به توصیه شما روانپزشک رفتم و ایشان داروی سرترالین و آمپرالوزام تجویز کردن برای 9 ماه. ایا اینها برای بیمارانگاری موثره؟من امروز سر انگشتان و زبانم بیش از حد سوزن سوزن میشه و استرسش داره منو میکشه.نمیدونم چکار کنم ایا این سوزن شدن طبیعی؟ ضمنا اقای دکتر چندشبه حالت تهوع دارم.یادم رفت به دکتر بگم.دایم علایم ام اس را سرچ میکنم و روانی شدم

  8. SG می‌گوید:

    تشکر از پاسختون آقای دکتر
    آقای دکتر به علت انجام این کار تصمیم گرفته بودم هیچ وقت به ازدواج فکر نکنم , واقعا مشکلی پیش نمی
    آید اگر به پزشک مراجعه نکنم در ارتباط با این مسئله ؟ در ارتباط با عفونت ادراری تا الان مشکل خاصی نداشتم آیا با آزمایش خون هم تشخیص داده می شود cbc و غیره ؟ در صورت ازدواج مشکلی پیش نمی آید اگر باز هم این کار را ادامه بدهم طبق عادت ؟ ببخشید انجام این کار در زمان سیکل ماهانه مضر است؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است مثل هر فرد طبیعی کار و فعالیت و سرگرمی و آینده شغلی و ازدواج را در برنامه تان داشته باشید و محض خلاصی از افکار وسواسی تحت نظر پزشک باشید.

  9. پونه می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من چن روزه که بشدت بدنم ضعف میره و لرزش خفیف دارم سوزن شدنم هنوز هست امروز دوباره به روانپزشکم مراجعه کردم و ایشان گفتن قرص آلپرالوزام باعث لرزش نمیشه.همین ترسمو بیشتر کرد دستام یکم میلرزن بهش گفتم برم ام ار ای باز گفت نه داروها را باید ادامه بدی.روحیه ام واقعا خرابه خودکشی تو سرمه فقط. شما بگید چکار کنم؟باز برم ام ار ای؟آخه دکتر معاینم نکرد فقط سوال کرد ازم.

  10. آیدا می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید

    آقای دکتر من شنیدم در صورت مصرف قرصهای ضد افسردگی امکان ترکش نیست و نوعی اعتیاد اور است
    یعنی مغز دیگه عادت میکنه و باید استفاده کرد آیا صحت داره مثلا قرص سرترالین و نوتریپیلن و …….
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  11. پونه می‌گوید:

    آقای دکتر یک درد از داخل گردن شروع میشه وتا شانه چپ را درگیر کرده آیا میتونه منشا عصبی داشته باشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به احتمال زیاد درد ریشه عصبی گردنی است با نرمش و استراحت اغلب بهتر میشود. معاینه و علت یابی صلاح است

  12. پونه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر شانه چپم بشدت درد میکنه و سفت شده باز هم علتشو سرچ کردم و. یکی. دلایلش ام اس بود خیلی نگرانم

  13. حسین می‌گوید:

    سلام دکتر . آیا قرص سرترالین برای سیاهی رفتن چشم و ترس از سیاهی رفتن چشم ها مفید است یا نه؟

    من پیش دکتر اعصاب و روان مراجعه کردم و دکتر بهم گفت شما مشکل panic attack دارید آیا قرص سرترالین برای چنین مشکلی خوب است یا نه؟

    و در ضمن با خوردن قرص سرترالین بر افسردگی ام افزوده میشه و وقت کار کردنم گرفته میشه یعنی میشه که آن قرص رو ظهرها نخورم و شب ها بخورمش.

    و اینکه آن قرص می تواند مشکلم رو حل کنه یا نه ؟ با تشکر فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است با نظر پزشک درمان را ادامه دهید، مصرف دارو در هر زمان از روز که راحت باشید مسئله نیست. برای معالجه مسائل روان پزشکی با دارو تضمین صد در صد وجود ندارد

  14. Авв می‌گوید:

    سلام آقای دکتر بدن من مخصوصا انگشتان گزگز میکنه خیلی نگرانم و مضطرب آیا چه علتی میتونه داشته باشه گاهی هم سوزش داره

  15. آرام می‌گوید:

    سلام ایا سوزن سوزن شدن شدید هم نشانه استرس است؟من خیلی سوزن سوزن میشم و استرس ام اس دارم دایم چکار کنم خوب بشم؟

  16. مهدی می‌گوید:

    درود
    من در قسمت بالای سر و پس سرس احساس ناخوشایندی دارم. شبیه یه نوع التهاب که 6 ماهه شروع شده. وقتی سردم بشه یا غذای گرم بخورم بدتر میشه.
    معاینات تخصصی 3 تا متخصص و عکس هیچ عارضه ای نشون نداده. ولی من کلافه شده ام. خواهشا خواهشا یک راهنمایی کنید من راحت شم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      (اگر در معاینه اعصاب عارضه عضوی دیده نشود ، این نوع علائم حسی متغیر و ناپایدار اغلب نشانه بیماری عضوی نیست و غالبا حاکی از اختلال اضطرابی و ترس از بیماری است. اغلب درمان موارد روان تنی و وسواس خود بیمار انگاری خیلی مشکل تر از درمان بیماری عضوی است، کنترل این مسئله چالش زمان بر روان پزشکی است.)

      • مهدی می‌گوید:

        ممنون از پاسخ های شما. لطفا یک مقاله در رابطه با تغذیه مناسب برای سالم نگهداشتن مغز و جلوگیری از این بیماریها بنویسید. هم خوراکی های مضر و هم خوراکی های مفید. ممنون

  17. محبوب می‌گوید:

    ضمیرناخودآگاه دركدام نیمكره مغز(راست یاچپ)قراردارد.آیااینكه گویندضمیرناخوداگاه صدای بالاترازآستانه شنوایی ضمیرخوداگاهی رامیشنود

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ضمیر ناخودآگاه مجموعه اندخته های ذهنی نهفته و واپس زده شده است که در حال عادی از خاطره محو شده، در موارد ضرورت و یا استرس به سطح آگاهی می آید.

  18. تینا می‌گوید:

    سلام من تقریبا یازده ساله به ام اس مبتلا هستم و الان در حال قطع داروی بتافرون و تبدیلش به داروی دیگه ای هستم به تشخیص دکتر ریتالین گرفتم اما بی نهایت از مصرف ریتالین میترسم
    خواهش میکنم راهنمایی کنید آیا این دارو علاوه بر رفع.خستگی میتونه اثری روی روند یا بهبود بیماری داشته باشه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      من کمتر مورد استفاده ریتالین در بزرگسالان برخورد نموده ام نمیتوانم در مورد تجویز آن نظر بدهم.

      • تینا می‌گوید:

        با سلام بسیار ممنون که پاسخ دادید اما جناب دکتر موضوع یه بزرگسال مبتلا به ام اس هست و اینو که ریتالین خاصیت ضد خستگی در ام اس داره به وضوح در بروشور دارو هست من میخواستم در مورد تاثیر دیگه ی اون بدونم

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          خیلی از دارو ها و مواد از جمله حشیش در رفع خستگی ام اس تجویز میشود ولی به ضررش نمی ارزد.

  19. بیژن می‌گوید:

    با عرض سلام — بنده حدود 16 سال پیش دچار بیماری کولیت اولسروز شدم و داروی ÷ردنیزولون استفاده کردم و در طول این سالها هر وقت بیماریم عود ÷یدا کرده همین دارو رو با دوز بالا استفاده کردم ولی الان که دیگه دوز دارو رو به 5 میلی گرم در روز رسوندم نمیتونم دیگه کمترش کنم تا یه ذره از همین قرص 5 میلی رو میشکنم یکی دو روز بعدش سرم درد میگیره و دچار دوبینی تو چشم چپم میشم تورو خدا تورو ائمه معصوم به من بگید به چه دکتری مراجعه کنم پیش دکتر خودم -دکتر دریانی ابراهیمی – رفتم گفت برو پیش فوق تخصص غدد ایشون هم گفت رفتی به ÷ردنیزولون نداره نمیدونم چکار کنم تورو خدا جوابم رو بدید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در مواردی مصرف مزمن و قطع گردنیزولون موجب ورم مغزی یا عود میگرن میشود، با درمانهای مناسب تحت نظر متخصص مغز این عارضه قابل کنترل است.

  20. Maede می‌گوید:

    میخواستم سوال کنم که من هنگام استراحت به ویژه وقت خواب پا درد شدیدی میگیرم که هیچ جور خوب نمیشود و این درد از درون پا احساس میشود و من الان 1 ماه است که این مشکل را دارم یعنی به خواطر اعصاب هست؟

  21. یاسمن می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    بنده در نه ماهگی تشنج شدیدی داشتم که از آن موقع تا شش سالگی فنوباربیتال30 استفاده کردم ، از شش سالگی تا ده سالگی پزشک قرص فنوباربیتال رو قطع کرد……. دوباره گزگز شروع شد اما اینبار در کل بدن نبود و فقط در دست و پاها اما شدتش بیشتر از قبلی بود ، اینک ترس از ام اس منو افسرده کرده است.

  22. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    حدود دو ماهه که بدنم میلرزه،تو دست و ساق پاهام احساس ضعف دارم،در پشت سرم و گردنم درد خفیفی دارم،یه دو هفته ای
    هم هست که انگشتای دست و پای راستم یه حالت مور مور و بی حسی داره،البته کاملا بی حس نیست،یه حالت بی حسی داره،بعضی وقتام داغ میشن،دلیلش چیه آقای دکتر؟از ام اس خیلی میترسم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      (اگر در معاینه اعصاب عارضه عضوی دیده نشود ، این نوع علائم حسی متغیر و ناپایدار اغلب نشانه بیماری عضوی نیست و غالبا حاکی از اختلال اضطرابی و ترس از بیماری است. اغلب درمان موارد روان تنی و وسواس خود بیمار انگاری خیلی مشکل تر از درمان بیماری عضوی است، کنترل این مسئله چالش زمان بر روان پزشکی است.)

  23. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    حدود دو ماهه انگشتای دستم به شدت میلرزه،البته لرز توو پاها و کمرمم دارم،توو پاهم احساس ضعف دارم،بدنم سفت میشه و پرش عضلات دارم، شست پای راستم یه حالتی شده که نمیدونم چجوری توصیفش کنم یه حالتیه بین بی حسی و خواب رفتگی و به شدت هم کف پای راستم داغ شده،آقای دکتر آیا این علائم نشانه ی ام اس هستش،خیلی میترسم

  24. مریم می‌گوید:

    مریم می‌گوید:
    سلام آقای دکتر
    حدود دو ماهه انگشتای دستم به شدت میلرزه،البته لرز توو پاها و کمرمم دارم،توو پاهم احساس ضعف دارم،بدنم سفت میشه و پرش عضلات دارم، شست پای راستم یه حالتی شده که نمیدونم چجوری توصیفش کنم یه حالتیه بین بی حسی و خواب رفتگی و به شدت هم کف پای راستم داغ شده،آقای دکتر آیا این علائم نشانه ی ام اس هستش،خیلی میترسم

  25. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    عیدتون مبارک،پس چرا جواب منو ندادین؟

  26. مریم می‌گوید:

    سلام
    عیدتون مبارک،آقای دکتر چرا جواب منو ندادین؟

  27. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    ۳۲ سالمه،دو ماهه دستام به شدت میلرزه،ضعف شدیدی توو پاهام دارم،پشت سرم و گردنم درد میکنه،بدنم سفت میشه و پرش داره،پاهام
    وبیشتر پای راستم از داخل داغ میشه و انگشتای پا و دستم یه حالتی مثل خواب رفتگی و بی حسی پیدا میکنن،بعضی وقتام سوزن سوزن میشن که شدید نیست،علائم ام اسه،آیا با تست عصب و عضله مشکلم مشخص میشه؟از ام آر آی میترسم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      (اگر در معاینه اعصاب عارضه عضوی دیده نشود ، این نوع علائم حسی متغیر و ناپایدار اغلب نشانه بیماری عضوی نیست و غالبا حاکی از اختلال اضطرابی و ترس از بیماری است. اغلب درمان موارد روان تنی و وسواس خود بیمار انگاری خیلی مشکل تر از درمان بیماری عضوی است، کنترل این مسئله چالش زمان بر روان پزشکی است.)

  28. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    از دو ماهه پیش لرزش بدن مخصوصا…

  29. مریم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    حدود دو ماهه بدنم بخصوص دستام و سرانگشتام میلرزه،گاهی بدنم سفت میشه و عضلاتم میپره،توو دست و پام مورمور شدن خفیف دارم،پشت سرم و ناحیه ی گردنم درد میکنه،الان سه هفته ست پای راستم از داخل به شدت داغ میشه و وقتی راه میرم ضعف توو پاهام و مخصوصا پای راستم دارم،داغ شدن پام از داخله و وقتی بهش دست میزنم داغیشو احساس نمیکنم،خیلی نگرانم آقای دکتر،این علائم نشانه ی ام اس؟

  30. مریم می‌گوید:

    با سلام
    آقای دکتر، من چند ماهی هست که در زمان عادت ماهانه یا روز قبل یا بعد آن احساس سوزش و گز گز در کف دست و پا دارم، که بعد از 48 تا 72 ساعت رفع میشه، نمی دونم باید به دکتر مراجعه کنم یا نه؟ آیا ممکنه نشانه ی ام اس یا بیماری دیگه ای باشه که حتما نیاز به پیگیری باشه؟با تشکر

  31. مهرو می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من 32 سالمه و بچه هفت ماهه دارم دکتر بهم قرص نورتریپتیلین25 و آسنترا داد میخاستم بدونم ایا برای کودکم که شیر میخوره مضره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است داروها را صرفا شب بخورید و برای خوردن شیر شبانه از شیرتان که قبلا دوشیده اید استفاده کنید.

  32. بهنام می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    دیشب در منزل با مادرم حرفم شد و بحثمون بالا گرفت
    بعد مادرم.رفت که بخوابه تو شروع خواب من میشنیدم ک انگار با خودش حرف میزنه
    یکم.بعد رفتم پیشش دیدم داره گریه میکنه و حرفایی نامربوط میزنه به طوری که هیچ ربطی به موضوع نداره
    مثلا میگفت میرم پیش خالم فلان جا در صورتی که فوت شده و تو اون لحظه از جر و بحثمون اصلا اگاهی نداشت و به زمان اگاه نبود و چیزهایی ک میگفت هیچ ربطی بهم نداشتن
    امروز که بیدار شده یکم بهتره
    میخوام بدونم ایا نیازی هست ببرمش دکتر یا نه?
    و اینکه بهترین کاری که میتونم انجام بدم چیه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      معاینه اعصاب یا روانپزشکی بهتر است بعمل آید، این شرح علائم بیشتر مسئله استرس و اختلال از نوع واکنش تبدیلی را مطرح میکند.

  33. سامان می‌گوید:

    با سلام. من مدتهاست که دچار اختلالاتی هستم به صورتی که وقتی صبح قبل از ساعت 12 بیدار شوم در کل روز حالت منگی و نیمه هوشیاری دارم و این موضوع کاملا زندگی من را به هم ریخته و دست به هر راهی هم زدم بی نتیجه بوده. من به بیشتر روانپزشکان و حتی نورولوژیست های درجه یک تهران هم مراجعه کردم و داروهای تجویزی آنها (از جمله ssri ها,tca ها,بوپروپیون,ونلافاکسین,ریتالین,مدافینیل,ترانیل سیپرومین و…) بی اثر بوده. من حتی نمیدانم اسم این بیماری چیست که به این شکل منو زمینگیر کرده, به هر حال بعید به نظر میرسه بیماری ناشناخته ای وجود داشته باشه که من دچارشم. خواهشا مرا راهنمایی بفرمایید.با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر رویه زندگی تان را بتدریج عوض کنید عصرها ورزش طولانی ، شبها ساعت حوالی 10 خواب و صبحها حوال 6 بیدار و باز نرمش کنید اعلب موارد جواب میدهد.

  34. نسیم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    خواهشمند است سی تی اسکن پسر 10 ماهه را تفسیر فرمایید
    abnomal low-attenuated bilateral peri ventricular & cortico – subcortical areas in posterior pariet occipital regions are noted. suspectedto hypoxic -ischemic damege
    با تشکر

  35. نسیم می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سیفی
    با سلام
    احتراماً، منظورتون از عارضه چیست؟
    3- آیا تعادل به این عاضه مرتبط است یا نه/
    با پاسخ شما کمک بزرگی به بنده می کند
    با تشکر

  36. نسیم می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سیفی
    یک سوال عمومی:
    آیا میکرو سفالی در ام آر آی و سی تی اسکن مشخص می شود؟
    متشکرم

  37. نسیم می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سیفی
    با سلام
    آیا با گرفتن mri یا سی تی اسکن می توان میکرو سفالی را تشخیص داد؟ اگر اندازه سر 0.8 زیر صدک 3 باشد؟
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهترین روش تعیین میکروسفالی اندازه گیری با سانتی متر است. با اسکن ضایعه مغز و کمی حجم مغز بهتر دیده میشود.

  38. نسیم می‌گوید:

    با سلام
    احتراماً، واضحتر توضیح می فرمایید.
    ضمنا، این کودک در همه ماهها دور سرش رشد داشته در شش ماه اول حددوا 3 سانت نسبت به سایز زمان تولد کمتر رشد داشه است و الان در 3 سال 10 ماهگی دور سرش 46.5 می باشد.دور سر خواهرش نیز الان در 9 ماهگی 42.5 است که در این سن نسبت به دور سرش 0.8 با هم اختلاف دارند و داره را می افته دور سر هر دو زمان تولد شان یکی بوده است فعلا مشکل خاصی ندارد هوش فو ق العاده دارد جملات کامل بیان می کند بعضی حروف را خوب تلفظ نمی کند ولی جمله بندی و زمانها و افعال را درست استفاده می کند ولی حرکاتش در بیرون خانه فرز نیست و در موقع پایین رفتن پله های بلند یک کم تعادل ندارد و فو ق العاده ترسو می باشد رشد دور سر پسر از 6 ماهگی منظم بوده در 2 ماه اول هر ماه 1.5 در ماه سوم یک سانت و از 4 ماه تا 8 ماه ماهس0.5 سانت و بعد تا یک سالگی ماهی 0.3 سانت که در نهاینت در یک سالگی 42.7 سانت بوده است ( دور سر زمان تولد 34 بوده است)و در 13 ماهگی 43 سانت
    حال آیا نرما ل است ؟بینایی و شنوایی هم سالم یادگیری رنگها در 2 سال و 8 ماهگی که 10 رنگ باد بود.
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در بعضی خانواده ها کوچکی سر ارثی است و بدون عارضه میباشد. بهتر است روی منحنی رشد دور سر سیر رشد را در نظر بگیرید اگر همیشه در حد پائین سیر صعودی بوده مسئله جدی نیست اگر از مرحله ای سیر کند بوده و و پیشرفت تکاملی توانائهای ذهنی و حرکتی کند بوده نیاز به بررسی با اسکن مغز خواهد بود. با توجه به تنوع مسائل قضاوت غیابی مشکل است.

  39. نسیم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر دور سر 46.5 برای پسر بچه 3 سال و 11 ماه میکرو سفال محسوب می گردد.؟ یا نه
    اندازه میکرو سفال در این سن چند است؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اندازه گفته شده برای نه ماهه متوسط طبیعی است. این اندازه برای سن بالای 18 ماهه کوچک است. متوسط اندازه برای 4 ساه 50 سانتی متر است.

  40. مونا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر من چندوقت پیش از خواب بیدار شدم پای راستم سنگین شده بود و چند روز بعد دوباره از خواب بیدار شدم دست راستم سنگین شده بود ولی در هر دو مورد میتونستم تکونشون بدم. وقتی زانومو میارم بالا بخام دوباره پام رو بذارم زمین اگه اروم ببرم پایین یه لرزش خفیف دارم وقتی هم که دراز کشیده باشم بخام بشینم بازم با یه لرزش خفیفه ولی یهو بلند شم لرزش ندارم یا یهو پام رو بذارم زمین. علتش چیه؟ اضطراب اجتماعی هم دارم شدیدا احساس میکنم مردمک چشمامم میلرزه البته وسیله هارو نه فقط لرزش مردمکم رو حس میکنم

پاسخ دهید



نُه − 3 =
