تغيير روش درمانى در بيمارى ويلسون: بهترین انتخاب درمان با زينك است

دکتر آوان
avanabmd@gmail.com
87.210.120.232
فرستاده شده در 2015/10/15 در 11:43 ب.ظ
مطلبی از گروه:
تغيير روش درمانى در بيمارى ويلسون: بهترین انتخاب درمان با زينك است
درمان با زينك جايگزين پنيسيلامين به عنوان گزينه اول درمان بيمارى ويلسون شده است. دستورالعمل هاى جديد در درمان اين بيمارى مؤيد تغيير نگاه، به خصوص در سالهاى اخير در روش درمانى اين بيمارى است. در نگاه قديمي بيماري ويلسون به عنوان يك بيماري ژنتيكي در نظر گرفته ميشد كه در نتيجه ان مس در كبد و ساير قسمتهاي بدن تجمع پيدا ميكرد و بنابراين از دفع كننده هاى مس (شلاتورها) مثل پنيسيلآمين استفاده ميشد با اين تصور كه اين دارو براى بسياري از بيماران مفيد خواهد بود. قبل از استفاده از اين روش به بيماران از پيش توضیح داده می شد كه در اوايل احتمال بدتر شدن وضعيت بيمار هست و با اين كار به بيماران كمك مي كردند كه دارو را ترك نكنند. در حالى كه در نگاه جديد، بيماري ويلسون يك بيماري ژنتيكي در نظر گرفته ميشود كه در نتيجه آن سطح مس آزاد به سطح سمى يا اسيب زا ميرسد. اين مس آزاد همان مسى است كه به سرولوپلاسمين متصل نيست و اسيب زاست. در حالى كه مسي كه در كبد تجمع يافته و يا به سرولوپلاسمين متصل است سمى نيست. معالجه بيماري ويلسون نبايد با هدف دفع مس از طريق ادرار باشد، بلكه نرمال كردن سطح مس در خون بايد به عنوان هدف درمانى در نظر گرفته شود كه از طريق درمان با زينك امكان پذير مي باشد. زينك در روده توليد پروتينى را تحريك ميكند كه به مس متصل ميشود و باعث دفع آن از مدفوع مى گردد. در روش هاى جديد درمانى، استفاده از شلاتوركننده ها (مثل پنيسيلامين و ترينتين) در ابتداي درمان توصيه نمی شود، چراكه باعث بالاتر رفتن سطح مس ازاد خون ميشود كه در نتيجه ان ممكن است علایم بیماری بدتر شود.
Hoogenraad TU. Paradigm shift in treatment of Wilson’s disease: zinc therapy now treatment of choice. Brain Dev. 2006

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16466879

(#ويلسون؛ #درمان؛ #زينك؛ #پنيسيلامين؛ #رسوب_مس؛ #مس_آزاد؛ #سرولوپلاسمين)

این نوشته در تخصصی ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

69 Responses to تغيير روش درمانى در بيمارى ويلسون: بهترین انتخاب درمان با زينك است

  1. رضا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر.من به اضطراب و افسردگی هستم. به مدت هفده سال.مدت ها بود که عود بیماری نداشتم ولی مجدد چند روزی است که عود کرده است.و زندگی من مختل شده است. ضمنا در دست و پاهایم احساس بیقراری میکنم.آیا اینها با هم مرتبط هستند؟
    با سپاس
    رضا از اصفهان

  2. حسین می‌گوید:

    با عرض سلام وخسته نباشید. حدود 10ماه پیش مادرم فوت کردن بنده 23سال سن دارم بعدا دچار تپش قلب و گزگز سرم شدم الان بعد چند ماه داخل سرم انگار سوزن میزنن و یه حالتی مثل برق در سرم دارم وکف پاهایم ودستام بعضی مواقع گزگز میکنه آقای دکتر چکار کنم؟با تشکر

  3. علی نجفی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشید اول از همه خواستم ازبابت پاسخگویی بی وقفه به سوالات تشکر کنم .ای کاش همه دکترها مثل شما بودن .بنده حدود 3ماه پیش بصورت اتفاقی یک عدد قرص سرترالین خوردم البته اشتباهی از اون موقع به بعد سرم گزگز میکنه وکف پا و دستهام بعضی مواقع ولی از صبح تا شب انگار سرم از داخل میسوزه به دکتر هم مراجعه کردم گفتن قرصه برای افسردگی تجویز میشه ولی چون اتفاقی یه دونه خوردم بعد از چند روز اثرش میره ولی هنوز هم داخل سرم گزگز میکنه وچشم راستم از داخل انگار میسوزه آیا نیاز به بررسی داره یا به مرور زمان رفع میشه میترسم مغزم مشکل داشته باشه. با تشکر.(آزمایش کل بدن هم دادم یکم غلظت خون داشتم که یکبار حجامت رفتم).

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مطمئنا دچار اضطراب و وسواس شده اید، مصرف یک قرص نباید موجب چنین روند بیماری زائی بشود. ضمنآ حجهمت روش خلاف روال پزشکی است.

  4. علی نجفی می‌گوید:

    با سلام دوباره اقای دکتر دیشب بعد صرف شام به یکباره دچار تپش قلب شدم و کف دستهام تعریق کرد وبعدش کف پاهام سرد شد چن دقیقه بعدش به حالت عادی برگشتم،البته بعضی مواقع اصلا گزگز ندارم ولی موقعی که این حالت رخ میدهد گزگز شروع میشه و سردرد دارم. باتشکر فراوان از پاسخ سوال قبلی و میخواستم به مطبتان مراجه کنم؟

  5. وحید جهانی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر آیا برای تاخیر در انزال زودرس میتوان از سرترالین استفاده کرد و کاربرد سیلدنافیل چیست؟ یکبار به پیشنهاد یکی سرترالین استفاده کردم ولی الان سرم گزگز میکند آیا از عوارض داروست؟باتشکر فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مسائل جنسی از جمله انزال زودرس بیشتر جنبه اضطرابی دارد با تمرین کم کردن استرس و تمرکز میشود کنترل زمان فعالیت جنسی را در اختیار گرفت. تعداد زیاد مراجعه کنندگان در مورد ادامه مصرف ترامادول موقع لزوم را مشورت میکنند اشکال این دارو نیاز به افزایش مصرف و خطر اعیتاد است. سیلدنافیل برای نعوذ ناقص و تاحدودی دوام نعوذ و تاخیر انزال موثر است در مواردی حمله قلبی و انسداد عروق چشم و سردرد میگرنی و رفلاکس معده از عوارض شایع است لذا با مشورت پزشک و درمانهای مورد نیاز توام ضرورت مییابد. سرترالین با مصرف طولانی بیمیلی جنسی پدید می آورد، به لحاظ ضد افسردگی در مواردی ممکن است از این طریق کمک کننده باشد.

  6. امیررضا می‌گوید:

    سلام جناب دکتر عزیز
    پدرم می گوید 4 5 روز است ک گاهی اوقات در روز دست چپشان عضله بازویشان دچار پرش میشود در حد چند دقیقه .

    میخواستم بپرسم دلیلش چیه ؟
    خیلی ترسیدم از تومور مغزی … آیا از نشانگان تومور است؟؟

  7. وحید جهانی می‌گوید:

    باتشکر فراوان از آقای دکترسیفی بابت پاسخ سوال قبلی < چند روزی هست شبها داخل سرم انگار چیزی تیک تیک میزند و فرق سرم گزگز میکند آیا نشانه ی اضطراب میباشد و خود بخود حل میشود قبلا کف دستهام وپاهام گزگز میکرد که الان ندارم .(به همراه تعریق کف دستها). امیدوارم موفق وپیروز باشید.

  8. محمدرضا عبدالحسینی می‌گوید:

    ضمن عرض سلام و خسته نباشید دکتر بنده به دلیل لرزش دست که حداقل 6 سال است با ان درگیر هستم به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کردم و نتایج ازمایشات به شرح زیر بود میخواستم بدونم ایا احتمال ویلسون وجود داره
    Ceruloplasmin 0.352 g/l
    مس ادرار 24 ساعته 10micg/24h
    مس خون 95µg/dl
    بنده 23 سال دارم و دستم به شدت لرزش دارد و علایم دیگری ندارم.
    ممنون میشوم اگه من را راهنمایی کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      عیارهای داده شده بیماری ویلسون را تایید نمیکند. لرزش دست اغلب بدون علت مشخص دیده میشود. اگر بیماری زمینه ای مثل پرکاری تیروئید علت نباشد درمانهای تسکینی تجویز میشود.

      • محمدرضا عبدالحسینی می‌گوید:

        واقعا از اینکه پاسخ بنده را دادید ممنون ولی یک سوال دیگه هم از خدمت شما داشتم و ان اینکه Ceruloplasmin 0.352 g/l نرمال است یا بالاست چون در برگه ازمایش نوشته شده رنج نرمال 0.15-0.3 است ولی در ازمایشات قبلی این رنج نرمال 15-60 mg/dl بود که Ceruloplasmin روی 34 بود که نرمال را نشان میداد.

  9. وحید جهانی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر امروز برای کار رفتم باغ هنوز نیم ساعت نشده بود خسته شدم نشستم استراحت کنم یدفعه حالم یه جوری شد دستها وپاهام میلرزید حدود نیم ساعت طول کشید بعدن به حالت عادی برگشتم در زمان معمولی که کار نمیکنم همه چیز عادی هست ولی تا میخوام کار کشاورزی بکنم زود خسته میشم و لرزش وکمی هم تپش قلب بنظر خودم بیشتر احتمال خستگی اعصاب شاید باشه لطفا راهنمایی بفرمایید؟باتشکر

  10. فاطمه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر پدر بزرگ من 80 سالشه. مثلا زمانی که نشسته دست و پاش. کلا بدنش می لرزه تا اینکه بلندش میکنیم می نشونیمش حالت لرزش متوقف میشه و تا سه چهار روز کلا حرکتش کنده .یبوست داره در حالت استراحت لرزش دست وپا داره.بعضی وقتها عصبی میشه. آقای دکتر این پارکینسونه؟ یه سوال هم دارم که این حمله لرزش شروع و یا ربطی به پارکینسون داره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      لرزش که در حال استراحت مشخص باشد و موقع حرکت ارادی کم شود عموما به پارکینسون مربوط میشود و اغلب با کندی و جمود حرکتی توام است با درمان بنحو زیاد کنترل میشود

  11. حسین خرسندی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر طب سوزنی وطب فیزیکی وتوانبخشی تا چه اندازه در سردردهای عصبی واسترس موثر واقع میشود؟

  12. حسین خرسندی می‌گوید:

    باتشکرفراوان از پاسخگویی به سوال قبلی امیدوارم خدا عمر باعزت برایتان عطا فرماید/اگر ممکن هست درمورد نوروفیدبک.بیوفیدبک و TMS-مگنت تراپی وTDCS تحریکات الکتریکی مغز توضیح مختصری بدهید و اگر امکانش هست در سایت مطالبی در این مورد قرار دهید.از پاسخگویی بی وقفه به سوالات کاربران بسار خرسند شدم امیدوارم همیشه موفق و کامروا باشید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موضوع مفصل و کاربری هر کدام با جای سوالات زیادی همراه است امیدوارم فرصتی برای توضیح و نوشتن چکیده در سایت داشته باشم.

  13. مانی می‌گوید:

    باسلام جناب دکتر سیفی
    من مدت 10 سال و 8 ماه است که به بیماری ام اس از 18 سالگی مبتلا شده ام(الان 28 ساله هستم). تا مدت 6-7 سال حملات هر 2 سال یکبار می آمدند و عوارض حمله بعد از 1 ماه کامل از بین میرفت . اما در این 2 -3 سال اخیر ، مخصوصا حمله اخیرم که 6 ماه پیش بود عوارضی مثل ضعف شدید دست ها و پاها اسپاسم عضلات دست مخصوصا کف دست وبازو (بطوریکه تعادلم 10 درصد پایین آمده ) ،گرفتگی سخت کف دست ها گزگز و سوزش کف دست و پا و”لرزش ضعیف و مورمو روار درتمام بدن ” به روی بدن من باقی مانده است (به نحوی که مثلا موس کامپیوتر رو بطور کامل تسلط روش ندارم ). طبق صلاحدید پزشک متخصص مغز واعصاب داروی خودم رو 3 ماه پیش از سینووکس به” فینگلیمود ایرانی” تغییر دادم . ازنظر روحی وروانی بسیاردر وضعیت بدی هستم و روز ها سیاه سیاه هستند جلوی چشمام ،همیشه تفکر خودکشی برای رها شدن از این بیماری مهلک رو دارم اما همیشه دلسوزی برای مادر تنهام جلوی این کارم رو میگیره . ” توصیه هاتون چه هست جناب دکتر چه طور میتونم ازاین وضعیت بد روحی و جسمی بیرون بیام ؟ شاید از تجربیات اشخاصی مثل شما بتونم بهره بگیرم “

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظر میرسد تشدید علائم ام اس موجب افسردگی شده، درمان افسردگی نیز مثل کنترل ام اس حیاتی است، درمان داروئی و روان درمانی مطمئنا در جهت کنترل افسردگی و سیر بیماری ام اس موثر خواهد بود.

  14. حمید رحیم پور می‌گوید:

    سلام وخسته نباشید دکتر جان کسی که فک وصورت دارای پلاتین هست آیا امکان ام آر آی از مغز وجود دارد؟شنیدم تهران دریکی از بیمارستانها زیمنس 3تسلا هست که این امکان وجود داره اونایی که پلاتین دارن آم آر آی بشن آیا حقیقته یا امکانش نیست؟تشکر فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به لحاظ حوزه مغناطیسی خیلی بالا در ام آر آی هرنوع جسم خارجی فلزی را نباید در این حوزه قرار داد. میشود از سی تی استفاده کرد.

  15. رضا می‌گوید:

    باسلام وعرض ادب
    همسر من در هفته 36 بارداري است ودر سونو سيسترنا مگنارا 16ميلي متر نشان داده ايا خطر دارد ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر با دیگر علائم از جمله کوچک بودن مخچه همراه باشد بزرگی سیسترن مگنا نقص مادرزادی را مطرح میکند. حداکثر اندازه طبیعی سیسترن مگنا 10 م م برآورد شده است.

  16. رضا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر22سالمه داخل سرم خیلی گزگز میکند وحس میکنم پاهام ضعیف شدن موقعی هم که غذا میخورم پای راستم بشدت گزگز میکند تپش قلب هم دارم ،وقتی سرم درد میگیره نمیتونم راه برم چکار کنم دکتر رفتم آزمایش گفتن کلسترول کمی بالاس لطفا راهنماییم کنید.باتشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به احتمال زیاد همه علائم در رابطه با استرس و اضطراب است، بهتر است در این زمینه رویکرد متناسب و درمان بعمل آید.

  17. مانی می‌گوید:

    با سلام دکتر .10 ساله ام اس دارم.درهفته قبلی احساس برق گرفتگی سر م رو فراگرفت و عین ی سیم لخت که تو مغزت باشه جرقه ها شوشنیدم از بالا تا پشت سرم و هی خاموش روشن میشد و یک لحظه عضلات منقبض و لحظه ای دیگه ضربان شدید سر رو فرا میگرفت واحساس میکنم و میکردم که یک پتک گنده تو سرم هست رفتم پیش متخصصم 3 روز پالس تراپی نوشت برام ومن هم زدم . الان 3روزگذشته از تزریق کورتن ها. اما دکتر هنوز همون بی قراری ها رو تو سرم دارم و احساس میکنم جریان خون 2 برابر شده تو سرم و دردش به شونه ها همومیزنه و سرم اعصاب تحریک پذیر شدن و احساس میکنم عین ی قلب سرم هم ضربان داره . از کارروزانه وزندگی افتادم و احساس وحشت شدید دارم. راهکارتون چیه برای آرام گرفتن علایم موجود در سر بیمار دراین مواقع .آیا تا بحال با چنین موقعیتی از بیماران تون روبروشدید .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      علائم حمله ای گذرا در ام اس به اشکال مختلف دیده میشود دلیل عود بیماری نیست، اگر در معاینه یا اسکن علت دیگری غیر از ام اس مشاهده نشود با درمانهای تسکینی با نظارت پزشک بهتر موثر واقع میشود.

      • مانی می‌گوید:

        با تشکرفراوان از گذاشتن وقت
        جناب دکتر باتوجه به اینکه سر من در تمام نقاطش دارای لرزش شده است و احساس سنگینی شدید ، ضربان بالا در جمجمه و گرفتگی درون سر و گونه ها و زیر دهان رو دارم . ادامه دادن پالس کورتون 1000 میل برای 2 روز دیگر ضروری هست یا خیر ؟ یااسفاده از آمپول سیناکتن 5عدد یک روز در میان . استفاده از قرص پاروکسیتین و لیریکا ( پره گابلین) کمک کننده است ؟
        ضمنا قرصایی که در حال حاضر استفاده میکنم
        25 تا باکلوفن(ایرانی) + 600 تا گاباپنتین(ایرانی) + 2 عدد آمانتادین(ایرانی) + 1عدد فینگلیمود (ایرانی)

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          علائم گفته شده نشانه قطعی از عود و دلیل ادامه درمان پالس نیبست، هر نوع درمان اعم از ادامه پالس کورتون و مصرف قرصها با کنترل بالینی و مسئولیت درمان با بالینی توصیه میشود.

          • مانی می‌گوید:

            با تشکر دوباره . من به دکتر باتجربه وبسیار حاذق و شناخته شده در شهرمون که از اقوامون هستش واز قضا دانش آموخته پزشکی دانشگاه تبریز قبل از انقلاب هستش(احتمالا شما بشناسیدش) مراجعه کردم . ایشون معاینات روتین رو من انجام دادند ، بعد با دستاشون عضلات گردنمو فشار دادن و اونوقت درد سرم کم شد و 1 دقیقه قطع شد . ایشون تشخیص آرتروز گردن رو برام دادن و واقعا هم درست بود چون از 1 ماه پیش درد شدیدی در “مهره پشت گردنم” احساس میکردم و احساس میکردم تواین دوسال برجسته شده (چون من تمام روز پشت کامپیوتر هستم و چند سال پیش ی ضربه در ورزش بدنسازی به گردن و کمرم وارد شد)و الان این درد شدید شده است . در حال حاضر عضلات دستم ضعیف و عضلاتش شانه هم سنگینی شدید ودرد رو احساس میکنند بعلاوه که پای راستم هم احساس سری شدید و گرفتگی و سستی داره ونوک انگشتانم هم گز گز ضعیف داره . دکتر آیا بنظر شما نشانه های بیماری ام اس من و آرتروز گردن با هم قاطی شدند ؟. ضمن اینکه لرزش درونی و مشخص در شانه ، سر و دستام دارم که در همین دو ماه شروع شدند . راه حل شما چیه ؟ ضمنا من ی پلاک در گردنم دارم

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            علائم گفته شده علاوه بر ارتباط با ام اس نخاع و آرتروز گردن، احتمالا با استرس و اضطراب مربوط است با کم کردن تنش و نرمشهای کششی میشود از از شدت ناراحتی کاست.

          • مانی می‌گوید:

            با تشکر وسلام دوباره
            دکتر پالس رو ادامه ندادم . پسر یکی از دوستان من هم که ام اس دارد دچار رعشه و لرزه در تمام بدنش شده بود البته اون 6 – 7 ساله بیماری داره و مث اینکه دکترها عصبانی و اضطراب شدید دلیلش دونسته بودن و مث اینکه بعد 3 هفته قطع شده بود. ولی من الان تو 10 ساله بیماریم ، این رعشه در سرم و دستهام با آلپرازولام تا یکی و دو ساعت قطع میشه ولی برای قطع شدن دوباره باید آلپرازولام بخورم . در ضمن 1 هفته ای هم هست قرص پاکسیل که خارجی پاروکسیتین هستش میخورم. این لرزش ها حتی نمیزارن یک متن رو دقیق بخونم . دکتر بهترین راهکار دارویی و آرامبخش خوب رای این نوع موارد چی هست . ضمنا نرمش کششی هم انجام میدم . اما لرزش اون هم مانع میشه تاحدود زیادی . آیا این لرزش قطع میشه یا احتمال موندگاریش هست ؟

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            انواع مختلف داروها برای لرزش چشم و اندامها که مشکل خواندن و کار کردن ایجاد میکند تجویز میشود با کنترل بالینی داروهائی مثل گاباپنتید کلونازپام کلوزاپین توپیرامات پروپرانولول آی ان اچ تجویزمیشود، تمرین یوگا نیز موثر است. به امید موفقیت تان.

  18. mahsa می‌گوید:

    با سلام
    آقای دکتر من پارسال بعد از یک استرس روحی دچار گز گز سمت راست صورت شدم که میرفت و می اومد. برای این مسئله ام ار ای با تزریق و بی تزریق مغز و گردن دادم. تست نوار عصب و عضله هم دادم. همه اوکی و بدون مشکل بود. حتی معاینه های عصبیم هم اوکی بود و مشکلی نداشتم.
    بعد از یک مدت دچار معده عصبی شدم و الان مدت 6 ماهه که سیتالوپرام مصرف میکنم و مشکل معدم رفع شده.
    الان مدتی هست (حدود یک ماه) که دچار تکرر ادرار شدم. دکتر اورولوژیست از من تست یورودینامیک انجام دادن و نتیجه گیریشون این بود که اجزا مثانه هماهنگیشون رو با هم از دست دادن. به من قرص های افلوکیسن و دتروسیتول و باکلوفن و دی سیکلومین دادن که الان دو هفتس مصرف کردم. به مرور بهتر شدم اما هنوز گاهی این تکرر ادرار سراغم میاد و کامل از بین نرفته. مثلاً 5 روزی رو به بهبود رفتم و دوباره دیروز و امروز تعداد دفعاتی که نیاز به دستشویی دارم دوباره اضافه شده.
    ایا این مسئله من نیاز به پیگیری و ام ار ای داره؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      به احتمال زیاد همه علائم جسمی و گوارشی و ادراری در رابطه با استرس و اضطراب است، اگر در معاینه اعصاب مجدد علائم غیرعادی مشخص دیده نشود جای نگرانی نخواهد بود.

  19. رضا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر خسته نباشید، خیلی ممنون از پاسخگویی به سوال بنده چن روز پیش به روانپزشک مراجعه کردم همان تشخیص شما را تایید کردند یعنی استرس واضطراب ، میخواستم بدونم آیا نوروفیدبک و…که در مراکز معتبر انجام میشود تاثیری در بهود دارند .

  20. ولی مرادزاده می‌گوید:

    سلام آقای دکتر 55ساله هستم و از قرص اس دی اف ،سیلد نافیل استفاده میکنم آیا روش غیر دارویی وجود دارد وعوارض استفاده بلند مدت چیست

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      عوارض سیلدنافیل متعدد است، میگرن، عارضه عروقی ته چشم، رفلاکس مری و ازوفاژیت، اختلال ریتم قلب و امکان خطر وقفه قلب، افت فشار ، گیجی و کمی تمرکز.
      با روشهای شارژ روانی جنسی از طریق تمرکز و تداعی و نیز تحریک موضعی جنسی و افزایش اراده و اعتماد بنفس بدون دارو هم کسب اختیار و توانائی جنسی کافی عملی است.

  21. سیما می‌گوید:

    با عرض سلام ممکنه مراکز معتبری که نروفیدبک انجام میدهند معرفی کنید . ممنون

  22. سام می‌گوید:

    سلام آقای دکتر.
    پدر من 64 سالشه نزدیک 1 ساله که دچار ضعف عضلانی شده و زود خسته میشه دیگه بیرون نمیره چون میخوره زمین. بعضی وقتا سردرد و سرگیجه داره روز به روز داره لاغر میشه. 4 تا نورولوژیست هم بردمش اما خوب نشده. بعضی وقتا به مدت 2-3 روز خوبه بعد دوباره همونجوری میشه. MRI جدیدش رو براتون ریپورتش رو میزارم اگه میشه راهنمایی بفرمایید ممنون.
    Considering the patients’s age remarkable widening of CSF spaces in cortical sulci and silvian fissures are present.
    Tiny chronic lacunar infarctions are present in both periventricular region and left side of the thalamus.
    Ischemic atrophy resulted.
    However, DWI sequence diffusion restriction realated to recent infarction evidence is not present.
    Mass effect is not present.
    Sella and CP angle are normal.

    conclusion:
    Remarkable early onset ischemic gliosis and ischemic atrophy with supra and infratentorial chronic infarcted zones in both periventricular region, recent infarction is not seen.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تحلیل مغزی بعلت گرفتگی مویرگی بطور منتشر و مزمن مطرح شده است، علت یابی و درمان و توانبخشی در این موارد برای جبران نسبی ناتوانی و پیشرفت بیماری اغلب موثر واقع میشود.

  23. فاطمه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر ما یه مریض آلزایمری داریم.پارسال بردیمش روانپزشک اون تو بیمارستان در هفته چندین بار با دستگاه شوک مغزی میکرد که تحت بیهوشی این کار انجام می شد.که فایده ای نداشت.اما حالا هم که اصلا حرف نمیزنه به چند متخصص مغزو اعصاب بردیم میگن حرف نزدنش از اون دستگاه شوک هست که نباید انجام می شد.آیا این سخن درسته؟یا بیماری پیشرفت میکنه که حرف نمیزنه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان با شوک فقط برای معالجه افسردگی روانی داده میشود. آلزایمر بیماری پیشرونده است ممکن است در نهایت به از دست دادن کامل حافظه و تکلم منجر شود.

  24. علی می‌گوید:

    Most research on acupuncture for depression has been carried out in China with Western drugs as comparators. Two recent systematic reviews, both drawing on Western and Chinese data, found that acupuncture was similar in effectiveness to anti-depressant medication and not significantly better than sham acupuncture or waiting list controls. However, they reached very different conclusions, one recommending acupuncture (Zhang 2010) and one stating that the evidence was insufficient (Smith 2010). Major issues to consider in respect of the research evidence are a) how trustworthy are Chinese studies (Ernst 2010), b) how valid are sham controlled trials (Schroer 2010), and c) how relevant to normal practice is the acupuncture provided in trials (Schroer 2010). Notions about acupuncture’s placebo properties (Ernst 2010) can only be speculative, and with little relevance to decisions about patient benefit. Given that acupuncture appears to be at least as effective as existing conventional drugs, without their level of side effects, it should be considered as one of the therapeutic options, alongside the existing repertoire. Two specific situations, during pregnancy (Manber 2010) and post-stroke (Zhang 2010; Smith 2010), seem to be particularly favourable for incorporating acupuncture treatment. )In general, acupuncture is believed to stimulate the nervous system and cause the release of neurochemical messenger molecules. The resulting biochemical changes influence the body’s homeostatic mechanisms, thus promoting physical and emotional wellbeing.
    Studies indicate that acupuncture can have a specific positive effect on depression by altering the brain’s mood chemistry, increasing production of serotonin (Sprott 1998) and endorphins (Wang 2010). Acupuncture may also benefit depression by acting through other neurochemical pathways, including those involving dopamine (Scott 1997), noradrenaline (Han 1986), cortisol (Han 2004) and neuropeptide Y (Pohl 2002).
    Stimulation of certain acupuncture points has been shown to affect areas of the brain that are known to reduce sensitivity to pain and stress, as well as promoting relaxation and deactivating the ‘analytical’ brain which is responsible for anxiety and worry (Hui 2010). Stress-induced changes in behaviour and biochemistry may be reversed (Kim 2009).
    Some of the most recent research suggests that depression is associated with dysfunction in the way that parts of the resting brain interact with each other (Broyd 2008); acupuncture has been shown to be capable of changing the ‘default mode network’ (Dhond 2007), but the effect goes beyond that of expectation/placebo (Hui 2010).
    Acupuncture can be safely combined with conventional medical treatments such as anti-depressants, helping to reduce their side effects and enhance their beneficial effects (Zhang 2007).
    Acupuncture treatment can also help resolve physical ailments such as chronic pain (Zhao 2008), which may be a contributing cause of depression. In addition to offering acupuncture and related therapies, acupuncturists will often make suggestions as to dietary and other lifestyle changes that may be helpful in overcoming depression. Finally, people struggling to cope with depression usually find that coming to see a supportive therapist on a regular basis is helpful in itself.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      روش های درمانی چینی در اغلب موارد از خمله بیحسی برای عملهای جراحی ، فرادرمانی های داروئی، طب سوزنی گفته شده برای افسردگی ، در مطالعات کنترل شده غربی برعکس ادعای مولفین همیشه در آزمایش تایید نشده است، در موارد افسردگی اضطرابی هر نوع تلقین و درمان و همراهی کردن با بیمار نتیجه کم و بیش بدست می آید ولی برای موارد افسردگی شدید روانی ( Major Depressive Disorder ) چنین روش در درمان ، و پیشگیری از خودکشی موثر شناخته نشده است.

  25. علی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر متن جالبی هست در مورد تاثیر طب سوزنی بر افسردگی ،متاسفانه فرصت ترجمه به فارسی رو نداشتم امیدوارم هرچند فرصتی برایم مقدور باشد مطالبی در مورد بیماریهای اعصاب و روش های دیگر پزشکی به وبلاگتان ارسال کنم.همچنین از پاسخگویی به سوالات کاربران در کوتاهترین زمان ممکن نهایت تقدیر وتشکر را دارم.

  26. کریم قدیری می‌گوید:

    با سلام. چند روزی میشه موقع غذا خوردن سرم گزگز میکنه وکف پاهایم و چشم راستم رگهایش پرخون و قلبم تپش دارد و اصلا اشتها ندارم وخواب شبانه هم کم شده اگر امکانش هست راهنمایی بفرمایید.ممنون

  27. علی می‌گوید:

    باسلام ،آقای دکتر آیا بوسیله آزمایش خون میتوان فهمید که علت گزگز بدن چیه؟چطوری میتوانم مدارک پزشکیم را براتون ارسال کنم . میتوانید نکات مثبت از آزمایشها را چکیده به همین آدزس ازسال نمائید.

  28. تیمور می‌گوید:

    ویک سوال دیگر داشتم برای بیماری استرس واضطراب و افسردگی امکان گرفتن نوار مغز و سی تی اسکن جهت اطمینان کامل از سلامت مغز وجود دارد .با تشکر

  29. mahsa می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من به سیتالوپرام 20 که مدتی خوردم اعتیاد پیدا کردم یکبار قطعش کردم ب قدری تهوع طولانی مدت داشتم که دوباره مصرف کردم یه مدت حدود 6-5 روز نصفه مصرف کردم و دوباره قطع کردم باز دوباره تهوعم برگشته. چیکار باید بکنم

  30. امیر می‌گوید:

    باسلام
    خسته نباشید جناب اقای دکتر سیفی
    ما دارای نوزاد یک ساله ای هستیم که از بدو تولد دچار بیماری هیدروسفال و میلومننگوسل میباشد
    و دارای ناتوانی های حرکتی و کنترل نداشتن ادرار ومدفوع است
    بنا به نظر پزشکان ما تا به حال هیچگونه درمانی انجام نداده ایم و زخم کمرکودک در 6 ماهگی ترک خورد و مدتی عفونت داد و بعد از مدتی روی زخم بسته شد و در حال حاضر سرش بزرگ تر و سنگین تر شده است به نظر شما بنا به شرایطی که کودک ما دارد تا کی میتواند دوام بیاورد؟؟؟ و ما چکار باید کنیم؟؟؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ارزیابی قابلیت زیستی و پیشرفت عوارض و برآورد پیش آگهی بدون دیدن نوزاد و کنترل سیر بیماری مشکل است.

  31. مهدوی می‌گوید:

    من خودم پزشکم،بیمار ویلسون ضمن پرهیزات غذایی که دارند.من توصیه میکنم ضمن مصرف سولفات روی،درجیره غذایی خود درغذاهاوسالادخودازجوانه گندم استفاده کنندجوانه گندم غنی ازعنصرروی است ۱۸اسیدامینه موردنیازاز۲۰اسیدامینه پروتئین راداردوهمچنین دارای پروتئین آلبومین وگلوبولین است وعنصرروی نیازمند آلبومین است.همچنین تمام ویتامین های گروه Bدرجوانه گندم است

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      امیدوارم برای بیماران ویلسون راهنمائی تان موثر واقع شود. سولفات روی مصرفی بصورت کپسول دوز خیلی بالائی نسبت به غذاها دارد که از طریق رقابت مانع جذب مس میشود، نباید صرفا به کنترل غذائی مطمئن بود.

پاسخ دهید



− 4 = چهار
