نگاهی دیگر به ام اس ؛ رویکرد استدلالی

حدود دو ونیم میلیون نفر در دنیار به این بیماری مبتلا هستند.
سه چهارم بیماران را زنان 15 تا 45 سال تشکیل میدهد.
بیماری بعلت نا معلوم با اختلال عملکرد ایمنی سلولهای لنفوسیت CD4 و رفتار تهاجمی به دیواره عایق عروق مابین خون و مراکز عصبی پدیدار میشود و موجب تخریب بافت همبند و خود بافت عصبی میشود.
آسیب بافتهای عصبی که بموازات سیر عودهای بالینی و تشکیل پلاک در MRI دیده میشود. سیر بیماری با کاهش حجم مغز همراه میشود( درافراد طبیعی یک دهم تا سه دهم در صد در سال و در بیماران ام اس هفت دهم تا دو در صد در سال از حجم مغز کاسته میشود).
علائم بیماری:
اختلال حسی و حرکتی ، تعادلی، بینائی، کنترل ادرار، لرزش، و اختلال شناختی و تکلمی که حداقل چند روز دوام داشته و در معاینه از نظر آسیب عصبی عضوی قابل توجیه باشد.
تشخیص:
هنوز هم تشخیص برمبنای علائم بالینی است که علائم در زمانهای مختلف و به اشکال مختلف پدید آید، داده میشود، ولی در موارد مشکل تشخیص مثل کودکان و افراد مسن میتوان بیماری را از روی یک MRI با تزریق و مشاهده ضایعات مشخص در مکانهای مختلف که در زمانهای مختلف تشکیل شده تشخیص داد.
توجه به نتایج آزمایشهای خون و مایع نخاع برای اطمینان از احتمال دیگر بیماریها از قبیل عفونی و التهابی و عروقی که ممکن است علائم شبیه ام اس ایجاد کنند لازم است.
طبیقه بندی:
سی آی اس؛ مواردی است که یک بار علائم بیماری ظاهر شده عوارضی بجا مانده یا بهبود یافته است.
عود کننده و فروکش کننده؛ در هر عود بیماری علائم ممکن است بطور نسبی یا کامل بهبود یابد
پیشرونده؛ بطور اولیه از ابتدا و یا ثانویه بعد از عودهای مکرر بیماری سیر پیشرونده را طی میکند.
ممکن است سیر بیماری را بصورت فعال و یا خاموش و یا بصورت متوقف یا پیشرونده دید.
اهمیت شروع زود رس درمان:
بموازات عودهای بیشتر بالینی افزایش ضایعات در MRI دیده میشود. از روی تعداد ضایعات میتوان پیش آگهی بیماری را تعیین نمود. با درمان و کنترل زودرس میتوان سیر بیماری را کند نمود و ناتوانی را به تاخیر انداخت.
هدف درمان:
پیشگیری از عودها و سیر پیشرونده و نهفته بیماری با رعایت امکانات و راحتی بیمار.
داروهای و تاثیر درمانی، عوارض و قابلت تحمل:
اسم دارو ———-اثربخشی —— عوارض ——تحمل بیمار——– شکل دارو
تکفدرا (دیمتیل فمورات) — کم—— کم —- خوب — ( قرص )
کوپامر (گلاتیرامر آستات) — کم —- کم —- خوب —– ( تزریقی )
اینترفرونها( آوونکس….) — کم —– کم —- کم —– ( تزریقی )
تایسبری (ناتالیزوماب ) —- زیاد —– در مواردی زیاد —- خوب —– ( تزریق وریدی با سرم)
فینگولیمود—– متوسط —- متوسط —– خوب —- ( قرص)
آلمتموزاب ( لمترادا ) —- خوب ——– زیاد —– خوب —- ( تزریقی )
ترفلونوماید ( اوباگیو ) —- کم —– متوسط —— خوب —— ( قرص )
توضیح:
درک واقیت ها و اجتناب از تصورات هم برای پزشک معالج و هم برای بیمار در درمان ام اس ضروری است. با توجه به مطالعات در مورد اثربخشی داروها در مجموع میشود نتیجه گرفت که داروهای کم عارضه اثرات کمتر دارند.

این نوشته در تخصصی, عمومی ارسال و , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

261 Responses to نگاهی دیگر به ام اس ؛ رویکرد استدلالی

  1. هاوژین می‌گوید:

    با عرض سلام.ممنون بابت وقتی که برای ما میگذارید و به سوالات پاسخ میدهید.اجرتون با خدا.
    من 22 سال هستم و 3 سال است اکتوکس تزریق میکنم.پس از اولین حمله هیچ مشکلی نداشتم خداروشکر.چشمانم 1.5 نمره ضعیف است و عینک میزنم میخواهم چشمانم را با روش لیزیک عمل کنم.با توجه به بیماریم این عمل اختلالی ایجاد نمیکند؟

  2. لیلا می‌گوید:

    با سلام خدمت آقای دکتر و تشکر از وقتی که برای پاسخگویی میگذارید
    من بیمار ام اس شما هستم ودر اسفند ماه به دلیل پیشرفت بیماریم بر اساس نتایج ام آر ای داروی منو از سینوکس به قرص دیفوزل 120 روزی دو عدد تغییر دادین حتی فرمودین از آمپول سینومر یک روز در میان هم میتوانم استفاده کنم که بعد از یک هفته استفاده از سینومر آقای دکتر فراهانی قرصهای دیفوزل رو ارسال کردن و در حال حاضر من قرص دیفوزل 120 مصرف میکنم در این مدت مشکل عدم تخلیه کامل ادرار و کاهش حجم ادرار پیدا کردم میخواستم بدونم
    1-کدام یک از این داروها اثر بیشتری دارد و عوارضش کمتر است
    2-برای رهایی از مشکلات بوجود آمده چه کاری میتوانم انجام دهم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با پیگیری درمان میزان اثرات مفید یا عوارض هر دارو مشخص میشود ، در ارزیابی بالینی و سونوگرافی مثانه عملکرد تخلیه ادرار ارزیابی و درمان لازم بعمل می آید.

  3. ایسا می‌گوید:

    بتا فرون استفاده می کنم و ریزش مو در قسمت جلو سر دارم ایا راه حلی دارد. ضمنا بعد از یک بار تزریق روی ران فرو رفتگی به صورت خطر ایجاد شده ولی در شکم و باسن این مشکل را ندارم ایا لیپو اتروفی است؟ با یک تززریق هم ایجاد می شود؟ امکان ابتلامن به بیماری لیپو دیستروفی هست؟ ایا فرو رفتگی برطرف می شود؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ریزش مو اغلب با اضافه کردن مکمل کلسیم روی منیزیم کنترل میشود. آتروفی موضعی چربی چنانکه تزریق عمیق و صحیح انجام گیرد پیش نمی آید، محل آتروفی ممکن است پر نشود.

  4. رضا می‌گوید:

    با سلام
    جناب دکتر منظور از پدیده اتوف چیه؟؟
    ایا پس از گذشت 8ماه از سی ای اس میشه گفت بروز این پدیده به معنای عود مجدده؟یا حمله جدید؟
    لازم به ذکر است علایم اولیه به صورت گرفتگی پا ودست چپ بوده که پس از 8ماه با درمان هفتگی سینووکس یه حالتی در چشم راست ایجاده شده که پزشک معالج گفتن اتوفه

  5. هاوژین می‌گوید:

    سلام.من ۲۳ سال هستم.اولین حمله م ۳ سال قبل بود.تشخیص التهاب عصبی دادند.هر هفته آمپول اکتوکس زدم.در این سه سال هیچ مشکلی نداشتم خداروشکر.دکترم را عوض کردم.دکتر جدیدم پس معاینه آمپولهایم را قطع کرد.و برای دو هفته یک روز در میان و دو روز درمیان آمپول دگزامتازون نوشتن.جمعا ۷ عدد.
    کارکرد آمپول دگزامتازون چیست؟شنیدم باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.آیا بعد از این ۷ تا در طی دو هفته امکان دارد دچار حمله شوم؟ایشان چرا برای من این آمپول را تجویز کرده اند؟
    قطع ناگهانی آکتوکس برای بدن ضرری ندارد؟
    آقای دکتر نظر شما خیلی برای من مهم است.با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر فقط یک بار علائم عصبی داشته اید و تعداد پلاک کم بوده و در اسکن کنترل علائم چندانی دیده نشده ممکن است باکنترل درمان قطع شود. جایگزین با دیگر دارو ضرورتی ندارد.

  6. شبنم می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من هفت سال پیش بیماریم با نوریت اپتیک شروع شد که پس از پالس کورتون بهبود پیدا کرد ان موقع ضایعه ای در ام ار ای وجود نداشت پس از دو سال دچار پاراستزی در پای راست شدم که در ام ار ای یک پلاک در ناحیه نخاع گردنی دیده شد که درمان با سیناکتین شروع شد و پاراستزی بهبود پیدا کرد و اونکس شروع شد در طی این چند سال یک بار علائم حسی پیدا کردم و یک بار علائم مشکوک نوریت اپتیک(مختصر درد در حرکات چشمی و تاری دید خیلی خفیف)که باز هم به سادگی با سیناکتین درمان شد یک ونیم سال مشکلی نداشته و پلا ک جدید وجود نداشته و پلاکهای قدیمی محو شده بودند تا اینکه دچار دو بینی و سپس رویهم افتادن تصاویر روی هم در نگاه به سمت چپ شدم(در نگاه به راست مشگلی نداشتم)در معاینه نیستاگموس سمت چپ داشتم.در ام ار ای پلاک جدید در پایک مخچه ای چپ برام پالس کورتون و بدنبال ان پردنیزولون خوراکی شروع گردید که در مدت دو هفته هشتاد در صد بهبود پیدا کرده است البته این را هم بگویم که من فردی بسیار فعال هستم و هم صبح ها سر کار میرم وهم در فعالیتهای مختلف اجتماعی شرکت میکنم الان سوال من اینه که 1ایا نیاز به پلاسما فرزیس وجود داره 2ایا نیاز به تعویض دارو دارم مثلا GA با تشکر از جنابعالی منتظر پاسختان هستم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بخاطر عودهای خفیف و بدون عارضه و بدون سیر بد در اسکن اغلب تغییر در برنامه درمان داده نمیشود، درمان دوره ای پالس واگر لازم شد اینترفرون تزریق سه بار در هفته را جایگزین میکنند.

  7. الهه می‌گوید:

    با سلام. دختري 26 ساله هستم حدود يك سال و نيم قبل مشكل دوبيني بيدا كردم و ام ار اي با تزريق انجام شد كه جند بلاك مغزي مشاهده شد.ددر حال حاضر سينووكس هفته اي دارم.جند وقتي است به اين فكر افتاده ام نكند تشخيص اشتباه انجام شده باشد.البته من فقط به همان بزشك اول مراجعه مي كنم واز اونجايي كه خدا رو شكر تا حالا مشكلي نداشتم ايشون ام ار اي نمينويسن كه حداقل ببينم بعد از اين مدت جه اتفاقي افتاده .مي خواستم نظر شما رو بدونم.لطفا صريح بفرمايين كه من متوجه بشوم. ايا امكان بركشت وجود دارد ؟ايا بايد دارو را قطع كرد؟
    ممنون

  8. الهام می‌گوید:

    سلام اقای دکتر.می خواستم نظرتون رو در مورد این نتیجه ام ار ای بدونم. این ام ار ای با تزریق است.با تشکر

    there are multiple(at least 15) variable sized t2/flair hyperintense lesions in both supera and infratentorial white matter.
    There are more than 3 periventricular lesions and multiple juxtacortical lesions.there are also similar lesions in brain stem and cerebellar hemispheres.following administration of GD_four of these lesions in left temporal, right occipital and right frontal lobes show nodular enhancement and one of this lesion at right peritrigonal white matter show open ring enhancement.overall these findings are in favour of a multiphasic demyelinating disease and full fill MRI diagnosis criteria for dissemination in time and space for multiple sclerosis.other possibility such as vasculitis are less like be considered in differential diagnosis.the enhancing lesions are suggestive of active demyelination and acute lesions.clinical correlation is recommended.no hydrocephalus or midline shift is sen.brain other wise unremarkable.

    The cervical spine shows a normal degree of lordosis with normal width of bony spinal canal.the vertebral bodies height and alignment are mentioned.
    sagital and axial T2WI demonstrate a linear hyperintensity within the central position of cervicothoracic spinal cord C6-C7 level with maximum AP diameterabout 2 mm and no associated cord expansion and no enhancement on past GD images in favour of syringohydromyelia.No chiari malformation is present.No intramedullary lesion favour of demyelinating disease is visible.minimal disc bulge is noted at C5-6 and C6-7 levels.the craniocervical junction and atlantodental distance are normal. The bone marrow signal is normal.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ضایعات متعدد ماده سفید نیمکره ها از نوع حاد و قدیمی دیده شده، بیشتر بیماری ام اس و کمتر دیگر بیماریها مطرح شده، در نخاع گردن هم کیست سیرنگومیلی بدون دیگر عارضه گفته شده، تشخیص قطعی با قضاوت بالینی است.

  9. به فاطمه می‌گوید:

    سلام همسر من سال 94 با دوبینی به دکتر رفتیم و بعد از ام آر آی تشخیص ام اس داده شد و تعداد پلاک ها هم زیاد بود و کورتون تراپی انجام شدو الان ربیف میزنن ولی دو بار در هفته به علت بالا بودن آنزیم کبدی ولی وقتی که آنزیم ها هم پایین آمد دکتر همون دو بار در هفته را تشخیص داد چون مشکل دیگری نداشت و ار ای دوباره داده و این جواب است

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظر میرسد کنترل خوب بوده، بهتر است کاهش پلاکها را با مقایسه تصاویر نظر دهند، ادامه طولانی مدت هر درمان قابل تحمل با نظر معالج لازم است.

  10. به فاطمه می‌گوید:

    With respect patient history are several perviventricular and e pericallosal hyperintensitis in both centrum semiovale. There is typical involvement of corpus callosum and entire supratentorial lobe white matter.
    Infrate trial involvement is not present.
    Survey of cervical cord especially in STIR sequence represent high signal area at C3-4and C5-6 level ..in the corresponding post conteast image which was abtained after 7 minutes delayed represent no abnormal enhancement in the brain paranchym or cord
    Gliosis or atrophy is not seen.
    ممنون میشم نظرتان بگین خدا سلامتی بهتون بده ممنونم

  11. به فاطمه می‌گوید:

    ممنون از لطفتون
    آلان دکتر دوباره آمپول ها رو سه تا در هفته کرد آیا به این معنی است که پلاک ها کاهش پیدا نکرده؟
    یه سوال دیگه اینکه همسرم خیلی پلاک دارد؟و درماناگر بدون حمله باشد در مورد همسرم تا چه زمانی باید ادامه داده شود ؟
    ممنونم از پاسخگویتان خدا همیشه سلامتی روز افزون به شما دهد متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      از روی تصاویر بهتر میشود تعداد و انتشار پلاکها را دید، پیشگیری ام اس مسئله درمان سالها است

  12. نسرین می‌گوید:

    با سلام و احترام
    من مبتلا به بیماری ام اس هستم و این بیماری منجر به مشکل آتروفی در مغز و مخچه من شده
    البته من هیچکدام از علایم ذکر شده مربوط به آتروفی مغز و مخچه رو ندارم فقط از طریق ام آر آی تشخیص داده شده که به این مشکل دچار شده ام
    به نظر شما با مطالعه و حفظ کردن متون و تقویت حافظه و ورزش کردن این مشکل که هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد قابل رفع شدن هست

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در خیلی افراد حتی سالم علیرغم تصویر آتروفی کارکرد مغز طبیعی است، زندگی سالم و متعارف بدون استرس زیاد کافی است، در مواردی سیمواستاتین با مقادیر بالا در اصلا سیر آتروفی ام اس موثر بوده، پزشک معالج باید تصمیم بگیرد.

  13. به فاطمه می‌گوید:

    سلام خسته نباشین خدا بهتون سلامتی بده
    من همسرم با دوبینی تشخیص ام اس داده شد در آذر 94 و آمپول ربیف میزنن یک هفته دو تاو یک هفته سه تا به خاطر آنزیم های کبدی و آزمایش دادن الان فقط یکی از آنزیم ها 52 بود.ولی حدود 4 روز است که در پاها در ساق پشت ران جوش های مانند پشه زدگی کمی متورم و سفت و زیر دست به صورت قلمبه است و خارش هم ندارم و دارد هر روز زیاد تر میشود فقط با فشار دردناک است علت چیست ؟
    با توجه به زدن آمپول 1.5 سال میشود از عوارض دارو باشد؟ ممنونم از پاسخگویی

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مختصر افزایش آنزیم کبد اگر زیادتر نشود مسئله نیستو درذ مورد تورم موضعی محل تزریق از نمایندگی پخش پرسجو شوید راهنمائی خواهند کرد.

  14. بهار می‌گوید:

    with respect to patient s history there are several periventricular and pericallosal hyperintensitis in both centrum semiovale
    there is typical involvement of corpus callosum and temporooccipital lobe white matter
    infratentorial involvement is present in right brachium pontis
    mri findings are compatible with revised mc donald s 2010 criteria for suggestion of dissemination in space in demyelinating disease
    gliosis or atrophy is not seen
    however mass effect is not seen . sella and cp angle appear normal .
    cervical cord mri recommended

    سلام آقای دکتر گرامی
    ممنون می شم نظرتون رو در خصوص جواب ام آر مذکور بفرمایید .
    با سپاس

  15. Reyhaneh می‌گوید:

    سلام جناب دکتر عزیز
    ام آر آی مغز
    تفسیر نمایید ؛ و اینک آیا تشخیص ام اس است ؟
    Axial T1/T2 weighted and flair images were performed through brain with sagittal T2/weighted images in addition.
    There is no space occupying lesion in supra and infratentorial structures
    White and gray matter signal intensity,basal ganglia cisternoventricular system and brain stem are normal.
    Pituitary gland , both7,8 nerve comlexes and optic tracts are normal.
    Cerebellar hemispheres, pons and medulla oblongata appear normal
    Conclusion;NORMAL

    .

  16. Reyhaneh می‌گوید:

    MR study cervical spinal column, saggital T1,T2/W GRE images reveal
    Loss of cervical lordosis is seen that could be due to spasm”
    Another Vertebral bodies, disc spaces,bone marrow signal,posterior elements,dural
    suc,nerve root Canals apear normal
    NO evidence of intra medullary lesion,bony abnormality
    Medulla oblongata and cervical cord show normal shape and signal intensity

  17. Reyhaneh می‌گوید:

    سلام ؛ شرمنده دوباره مزاحمتون شدم ؛ همون فردیم ک قبلا گفتم مادرم مبتلا ب ام اس هست و میترسم ک منم مبتلا شده باشم ؛ ام آر آی سر و گردنم در کامنت بالا درج شد .
    بنده یک ماهه علائمی مثه گز گز دست و پا و سر داشتم وبعدش ضعف و لرزش عضلات ک بعدش یک هفتس ک درد دست ها و پاهام هم اضافه شده واین درد گاهی هس . بهش ک فک میکنم این لرزشا و ضعف بیشتر میشه . گزگز کمتر شده اما گاهی برمیگرده حتی در کمرم و ستون فقرات.
    بسیار استرسیم .. دکتر هم ام آر آی ذکر شده در بالا رو نوشت ک بدون تزریق هست و احتمال علل استرس رو مطرح کردن ؛ ولی بعد مراجعه ب پزشک لرزش و ضعف بدتر شده و الان ک تایپ میکنم انگشتم میلرزه
    الان لرزش و ضعف “گردن” و” کمر “”دست” و پاو گاهی انقباضات ماهیچه جلو گردن اذیتم میکنه و دو روز است ک احساس دفع ادرار دارم؛ البته بگم ک تلقین زیادی هم دارم و مدام ب علائم این بیماری ک در نت سرچ کردم فکر میکنم
    امکانش هست ک دقت امآر آی بدون تزریق کم باشد و با تجویز امآر آی با تزریق ، ام اس تشخیص داده شود ؟؟یا یک بیماری اعصاب ک منجر ب از کار افتادگی شود ؟ این اسپاسم ک فرمودین چیست وعلتش چیه ؟
    شرمنده ک اصرار ب تشخیص دارم ؛ بسیار نگرانم و اوضاع روحی بسیار متلاطم است
    اگر امکانش هس بنده را با توضیحات ارزشمندتون از نگرانی نجات بدین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      (اگر در معاینه اعصاب عارضه عضوی دیده نشود ، این نوع علائم حسی متغیر و ناپایدار اغلب نشانه بیماری عضوی نیست و غالبا حاکی از اختلال اضطرابی و ترس از بیماری است. اغلب درمان موارد روان تنی و وسواس خود بیمار انگاری خیلی مشکل تر از درمان بیماری عضوی است، کنترل این مسئله چالش زمان بر روان پزشکی است.)

  18. Reyhaneh می‌گوید:

    یادم رفت بگم چن سالی ست گاهی مهره ی گردنم درد میکنه ؛ بخصوص ایام امتحانات دانشگاهی
    و30 روزه گاهی هم سردرد دارم و هر وقت شماره عینکم بیشتر میشه سر درد میگیرم .ماه رمضان شب ها و با نور کم مطالعه کردم بنده 6 ساله عینکیم و یه ساله ب چشم پزشک مراجعه نداشتم

  19. Ehsan می‌گوید:

    با سلام و احترام جناب اقای دکتر
    ببخشید میخواستم بدونم بین ام اسms و ان ام اُ(nmo) چه تفاوتی وجود دارد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این دو بیماری از نظر سیر و درمان متفاوت هستند در این سایت میتوانید مطالعه کنید. در اوایل تشخیص اینذو بعضا مشکل است.

  20. سارا می‌گوید:

    سلام
    جناب آقای دکتر سیفی بزرگوار؛
    سوالی از خدمتتون داشتم و اون اینکه:
    آیا طبق قوانین، پزشک متخصص مغز و اعصاب اجازه دارد در کنار آزمایشات روتین ام اس که مثلا” آزمایش کلی گلبولهای خون، آنزیمهای کبدی و ویتامین دی سه هست موارد دیگر رو هم مثل آزمایشات هورمون تیرویید، تخمدان و فریتین، آهن خون و دیگر املاح رو هم قید بفرمایند؟
    یا اینکه بلحاظ قوانین وزارت بهداشت، یا قوانین پرداختی های بیمه به بیمه شونده، محدودیت هایی وجود دارد و نوشتن یک چکاپ کامل توسط “متخصص مغز و اعصاب” خلاف قواعد و قوانین است و ممکن است برای خود پزشک هم دردسر ساز شود؟؟؟

    پیشاپیش از پاسخ جنابعالی متشکرم!

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      من چنین محدودیت قانونی را حتی برای پزشک عمومی نشنیده ام. ممکن است بیمه برای صرفه جوئی انواع اشکال تراشی بکند ولی هر پزشک هر آنچه در جهت کمک تشخیص و درمان به بیمار انجام دهد قبول زحمت و لطف بیشتری میکند.

  21. Razieh می‌گوید:

    سلام
    من عيد امسال دچار دو بيني شدم و دكتر تشخيص سي اي اس داد و با مصرف متيل پردنيزول و يك دوره ٢٠ روزه قرص پردنيزول بيناييم به كالت اول برگشت . دكترم براي پيشگيري قرص ديفوزل تجويز كرده ولي از آنجايي كه يك بچه شيرخوار نه ماهه دارم پزشك گفته كه بايد شيردهي را كامل قطع كنم. از آنجايي كه دخترم خيلي وابسته به شير مادرش هست خواستم نظرتان را بدانم كه مي شود دير تر شروع كنم يا اصلا داروي جايگزيني وجوددارد؟
    با سپاس فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر تعداد پلاک در اسکن زیاد است بهتر است ممکن است پزشک با داروی کمتر مضر مثل گلاتیرامر استات درمان را ادامه دهند.

  22. بهار می‌گوید:

    With respect to patients history there are several periventricular and pricallosal hyperintensitis in both centrum semiovale
    There is typical involvement of corpus callosum
    Infratentorial involvement is present in right brachium pontis
    Survey of cervical cord especially in stir sequence represent high signal area from c2-3 till c5-6 levels
    In the corresponding post contrast images which was obtained after 7 minutes delayed represents no abnormal enhancement in the brain paranchym or cord
    mri findings are compatible with revised mc donald s 2010 criteria for suggestion of dissemination in space in demyelinating disease
    gliosis or atrophy is not seen
    however mass effect is not seen . sella and cp angle appear normal .
    cervical cord mri recommended
    سلام بزرگوار
    می شه لطفا تشخیصتونو در خصوص این ام آر بفرمایید .
    سپاسگزار محت شما هستم .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ضایعات منتشر در مغز و مخچه و نخاع گردن با پراکندگی در محلهای تشریحی و تفاوتهای زمانی شروعی مطرح کننده بیماری میلین( احتمالا ام اس) شرح داده شده، ضایعه حاد جدید دیده نشده.

      • بهار می‌گوید:

        سلام آقای دکتر بزرگوار
        ممنون از پاسختان
        پس با توجه به اسکن حرکات بی اراده ی گردنم به طرفین طبیعیه ؟
        در ضمن عدم تشخیص چهره ی افراد و اختلال در حافظه به خصوص حافظه ی کوتاه مدت کلافگی و سردرد و حالت افسرگی وگزگز صورتم خیلی بیشتر از گذشته شده اما گویا در پاسخ ام آر چیزی مشخص نیست .

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          بهترین تشخیص و درمان در چنین موارد با مصاحبه و معاینه اعصاب ممکن است. نباید با حدس و آزمایشهای بیمورد درمان اساسی را سهل گرفت.

  23. بهار می‌گوید:

    سلام آقای دکتر گرامی
    بیماری من سال 90 با حدس و گمان تشخیص داده شد . پزشکم بعد از دو سال به طور قطعی تشخیص ام اس داد . درمان را به مدت چند ماه و در فواصل مختلف با آمپول سینووکس و بعد از آن با قرص سینوتک ادامه دادم .
    و بعد از آن به دلیل عوارض داروها و عدم تغییر در حال عمومی همه را قطع کردم . با توجه به سیر بیماری در صورت استفاده نکردن از دارو امکان تغییر نوع ام اس وجود دارد ؟
    و اینکه با توجه به چه علایمی می توان نوع ام اس را تشخیص داد ؟
    سپاسگزارم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ام اس عود کننده بدون درمان از هر ده نفر هشت نفر در نهایت به معلولیت منتهی میشود در هر شرایط هم برای کنترل علائم و هم پیگیری درمان باید تحت باشید.

  24. مینا می‌گوید:

    سلام خسته نباشید میخواستم ازتون بپرسم من شهریور ۹۶ تاری دید پیدا کردم که پزشک مغز و اعصاب برام سی آی اس تشخیص داد من با سه جلسه پالس کورتن گرفتن و یه خشاب مصرف پردنیزولون خوب شدم چند ام آر ای با تزریق دادم که پزشک گفت پلاک فعال نداری ولی چند تا پلاک اضافه شده میخواستم ببینم اضافه شدن این پلاک مربوط به روزه گرفتن میشه؟؟ واینکه سوال دیگرم من میخوام باردار شم پزشکم واکسن سینومر برام تجویز کرده که زیر پوستیه گفت باید بزنی احتمال داره بعد زایمان بیماریت به ام اس تبدیل بشه شاید هم نشه بعضی ها میگن واکسنش خوب نیست و بیماری رو تشدید می‌کنه میخواستم نظر شما رو بپرسم با تشکر از شما.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تزریق سینومر در حاملگی بلامانع است و درمان موجب تشدید بیماری نمیشود. تشدید بیماری با روزه داری مشخص نشده است.

  25. نادر می‌گوید:

    سلام من 2 سال قبل در دست راستم از ارنج تا نوک انگشتان احساس سنگینی زیاد به صورتی که انگار 100 کیلو اضافه شده است و کمی احساس بی حسی داشتم یعنی اشیاء را حس میکردم ولی لمس نمیکردم هفته ای دو بار ورزش تیمی فوتبال سالنی و والیبال بازی میکردم که ا ین موضوع پیش آمد رفتم پیش دکتری که از آشنا هام بود و ایشان عضو هیئت علمی و استاد یار دانشگاه هم هستند 15 روز بستری شدم و تحت مداوا و ازماشات قرار گرفتم حتی نخائ بنده را هم کشیدن و دی ان ای مرا نیز ازمایش کردن چون سنم بالا بود 51 سال دارم فقط گفتن مشکوک به ام اس هست البته کنفرانس تشکیل دادن با چند تا پرفسور مغز و اعصاب انجام شد و 2 سال کوپامر (گلاتیرامر آستات) 40 دارم استفاده میکنم الان به من گفتن که باید 5 سال دیگه استفاده کنم در صورتی که قبلا گفته بودن 2 سال کافیست . در ضمن من از گیا هان دارو ئی سر در میارم چون این یک علم خانوادگیست و من 40سال است مطالعه میکنم و کتابهای زیادی از پزشگان مختلف را نیز مطالعه کردم البته به دکترم نگفتم چون اصلا به طب سنتی هیچ علاقه ای ندارد خودم مقداری با خشخاش خالص به مقدار خیلی کم تواتنستم درد ناشی از ارنج تا نوک دست را از بیتن ببرم البته مصرف دائمی و زیاد ندارم به همراه غذا های خیلی قو ی و به مقدار خیلی کم در سبزی خوردن ها به همراه سبزی های قوی برگ خشخاش رو مصرف نمودم چون بلد هستم نحوه کشت گیاهان داروئی را انجام دادم و……… خواستم بدونم که این تشخیص درسته و باید 5 سال دیگه بزنم یا نه بهئ پزشک دیگهای مراجعه کنم ایشان متخصص مغز و اعصاب هستند و الان من فقط پنجه ام کمی بی حس است اما در کارهای روزمره مشگلی ایجاد نمیکند فقط اگر دمای بدنم بالا رود کمی بی حال میشوم و تمام بدنم انگار کوه کندم خسته و بی رمق مسشود البته ناگفته نماند دکترم ورزش رو برام حذف کرده گفته فقط باید سطح صاف به مقدار کمی پیاده روی کنم البته جنگ اعصاب زیاد دارم هم اداره و هم خونه تشخیص شما دکتر عزیز چیست ؟ با نهایت تشکر از شما عزیزان که وقت میگذارید .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      موارد ام اس مردان در سنین بالا به جهت احتمال زیاد سیر پیشرونده ثانوی جدی گرفته میشود هرچه مدت دریافت درمان پیشگیری طولانی باشد بهتر است. بنظرم تمرینهای تقویت عضلانی با هر نوع ورزش و کم کردن استرس مفید خواهد بود

  26. دکتر سیفی می‌گوید:

    برای موارد پیشرونده اولیه ام اس داروهای غیر از اینترفرون ها از نوع تزریقی و قرص تجویز میشود، با همکار دیگر جهت انتخاب دارو مشورت صلاح است

پاسخ دهید



4 + یک =
