مصرف الکل و خطر سکته مغزی

بنا به گزارش مطالعه آماری از جمهوری چک که در این هفته مدیسکیپ نورولوژی منتشر شده، در افراد باسابقه عادت به مصرف دوگیلاس یا بیشتر مشروب الکلی در روز، که از میانسالی تا پیری داشته اند، احتمال افزایش سکته مغز بمیزان 34% در فواصل سنی 65 تا 70 ، نسبت به افراد با شرایط معادل و بدون مصرف الکل یا مصرف کمتر از نیم گیلاس مشروب در روز مشخص شده است. این عامل خطر موثرتر از دیگر عوامل خطر سکته مغز مثل فشارخون، دیابت، کلسترول بالا و مصرف سیگار شناخته شده است.
در گذشته مطالعه بر روی دوقلوهای یکسان در سویس نیز همین نتیجه را در رابطه با مصرف الکل زیاد و سکته مغزی نشان داده است.

این نوشته در تخصصی, عمومی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

69 Responses to مصرف الکل و خطر سکته مغزی

  1. ریحانه می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر حدود یک سال پیش به علت تاری دید یک چشمی به پزشک مراجعه کردم که در ام آر آی انجام شده از مغز التهاب عصب مشاهده شد. که تحت درمان با گاباپنتین قرار گرفتم. گاهی اوقات در پاها گزگز داشتم اخیرا درد شدید عصب سه قلو داشتم که بعد مدتی قطع شد. سپس مدتیه که بی حسی شدید در سرِ انگشتان دو تا دستام دارم ولی در دست چپم درد تیر کشنده و بی حسی به خصوص در اتگشت کوچک و نصف انگشت حلقه دارم.
    از آنجا که جدیدا ضربه شدیدی به آرنجم وارد شده می خواستم بپرسم آیا این گزگز و بی حسی مربوط به بیماری سابق منِ یا ممکنه مربوط به ضربه و دام افتادن عصب اولنار باشه؟ متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در معاینه حساس بودن عصب در مسیر اولنار دیده نشود با توجه به دیگر علائم بهتر است ام آر آی مغز و نخاع گردن بعمل اید.

  2. aghil می‌گوید:

    سلام وخسته نباشید . .!

    جناب دکتر بنده چندتا سوال از خدمتتون داشتم که نیازمند گفتگو به صورت آنلاین هستم . .!!

    ولی هیچ آدرس ایمیل و آدرس پروفایلی از سایر وبسایتهای اجتماعی ازتون در دسترس نیست . .!!

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر از طریق همین سایت سوال تان را مطرح کنید به موارد عمومی پاسخ داده خواهد شد.

      • aghil می‌گوید:

        در مورد درمان ام.اس در خارج از کشور مراکزی هستن که بشه بهشون رجوع کرد و نتیجه دلخواه گرفت . .!!؟
        سپاسگذار میشم اگر که چندتا مرکز تخصصی در اروپا که روی بیماری ام.اس کار میکنند برام معرفی کنید . .!!

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          همه امکانات درمانی متداول در ایران از ساده ترین تا پرعارضه ترین در ایران در دسترس است، برای بیماری ام اس که درمان پیشگیری تمام عمر لازم است پایبندی به یک مرکز درمانی قابل دسترس اهمیت حیاتی دارد. هر مراجعه و نسخه برای بیمار خارجی هزاران دلار هزینه و عملا غیرقابل کنترل از نظر پیگیری عوارض و درمان را باید در نظر گرفت.

          • aghil می‌گوید:

            یعنی از نظر شما پروسۀ پیشگیری و بهبود وضعیت بیماری چه در آلمان و چه در ایران به یک نحو خواهد بود و هیچ بهبود وضعیتی از لحاظ امکانات و متود های پیشگیری و درمان حتی در صورت مراجعه به خارج از کسور مشاهده نمیشه . .!!؟

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            روشهای متنوع و تحقیقاتی زیادی است، از شیمی درمانی خطیر تا کاشت سلولهای بنیادی در مغز در انگلستان با هزینه های میلیاردی و لزوم کنترل بیماری از نزدیک برای سالیان متمادی، اغلب موارد شکست درمان در ایران بعلت عدم پایبندی بیماران به پزشک و معالجه رایج در دوره طلائی درمان است، بعد از گذشت آن دوره هرگونه اقدام کم ثمر است.

  3. هادی می‌گوید:

    سلام از اینکه سوال من را میخوانید و پاسخ می دهید ممنون

    حدود 3 ماه پیش بعد از ظهر مادرم دچار سردرد بسیار بسیار شدید شد در یک طرف سر و همچنین احساس کرختی یک طرف صورت
    پس از مراجعه به پزشک و تزریق سرم بعد از چند ساعت ارام شد
    فردا به بیمارستان میلاد مراجعه کردیم برای پیگیری که در خود بیمارستان دوباره دچار این شرایط شد اینبار بدون سردرد اما با عدم تعادل
    فورا سی تی اسکن کردیم و نتیجه را به پزشک مغز و اعصاب نشان دادیم که گفت هیچ موردی نیست
    نه سکته ، نه غده و نه…..
    شب آن روز به اصرار بنده ام ار ای دادند ، بدون تزریق که آن هم چیز خاصی نشان نداد
    در این 3 ماه هن هیچ موردی از سردرد مشاهده نشده
    مادرم 47 سال دارند
    فشار خون و قند ندارند
    آخرین بار هم یکسال پیش آزمایش خون دادند که کلسترول و چربی نداشتند
    سه سوال دارم
    1 اقدامات پزشکی کافی بوده؟
    2 اینها علایم سکته است؟
    3 الان لازمه چه کنیم؟
    تشکر

  4. ریحانه می‌گوید:

    با عرض سلام، تشکر و خسته نباشید..
    حدود دو هفته پیش پس از انجام ام ار ای در گردن من پلاک مشاهده شد.. و پس از انجام یک سری آزمایش های افتراقی و تکمیلی طبق نظر پزشک در بیمارستان جهت دریافت پالس کورتون متیل پردینیزولون به مدت هشت روز (روزی نیم پالس) قرار گرفتم … الان دو روزه که از بیمارستان ترخیص شدم ولی گزگز دست ها همچنان باقی مونده و علاوه بر اون نوک زبانم هم سر می شه… و پس از دریافت کورتون دچار تاری دید شدم… آیا این علائم برطرف می شه؟ و از عوارض دریافت کورتونه؟؟ حقیقتش چون محیط بیمارستان به شدت برام غیر قابل تحمل بود روز ترخیص به پزشک از علائمم چیزی نگفتم.. متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان پالس را معمولا در منزل توصیه میکنیم پس از پالس مدت چند هفته تا بهبودی علائم زمان میبرد. اختلال حس زبان اگر یکطرفه باشد به خود ام اس مربوط میشود.

  5. میترا می‌گوید:

    با سلام
    من امسال دچاری تاری دید ناگهانی در چشم راست شدم.. در ام اری ای هم مشکلی وجود نداشت..آیا دریافت کورتون می تونه به پیشگیری از بیماری ام اس منجر بشه؟؟ و یا احتمال مبتلا شدن به ام اس رو پایین بیاره؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درمان پالس کورتون برای معالجه مرحله حاد است. محض کنترل بهتر است بفاصله 6 تا 12 ماه ام آر آی مجدد بعمل آید.

  6. میترا می‌گوید:

    با احترام
    جناب دکتر آیا اگه التهاب عصب چشم داشته باشیم و کمی التهاب جزئی در mri گردن، با تجویز پالس متیل پردنیزولون و قرص گاباپنتین ،می توان تا درصدی از احتمال بیماری ام اس پیشگیری کرد؟ با تشکر

  7. ریحا می‌گوید:

    باد نوروزی همی در بوستان بت گر شود
    تا ز صنعش هر درختی لعبتی دیگر شود
    حلول سال نو و تولد دوباره طبیعت، عید فرخنده و کهن نوروز باستانی را که یادگار نیاکان و پیام‌آور دوستی، عشق و محبت است را به شما شما پزشک متعهد تبریک عرض می نمایم و از خداوند منان برای شما و خانواده محترمتان سلامتی و عاقبت‌‌بخیری را آرزومندم. روز و روزگارتان فرخنده باد

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      من هم سلام و شاد باش خود را به شما عزیز ارجمند نثار نموده سلامتی و موفقیت تان را در سال نو آرزومندم.

  8. سعید می‌گوید:

    با سلام و تبریک سال نو
    آقای دکتر برادرم از مریض های شما هستن و از خیلی وقت پیش (حدود 20 سال) به علت بیماری صرع داروی کاربامازوپین و فنی توئین میخورند امروز هنگام مراجعه به داندانپزشکی جهت عصب کشی داندان دکتر داندانپزشک به علت امکان مداخله داروئی آمپول بیحسی و داروهای ضد صرع نظر پزشک معالج اعصاب رو پرسیدند با توجه به ایام نورورز و عدم حضور شما در مطب آیا مشکل تداخل داروئی برای برادرو وجود دارد؟

  9. باران می‌گوید:

    سلام آفای ذکتر و سال نو مبارک
    من تو امم آر آی مغرم این نوشته بلد شده مبشه بگین منظورش چیه؟
    Mild ethmoidomaxillary sinusitis with hypertrophy of turbinates are seen.
    Small hyposignal area is noticed in pituitary gland that could be microadenoma for ideal evaluation MRI with contrast is helpful.
    خیلی ممنون می شم.
    در ضمن من در یه آزمایش خون پرولاکتین ام خیلی بالا بود (1500) که دکتر منو به ام آر آی فرستاد

  10. باران می‌گوید:

    ممنونم آقای دکتر
    حالا من باید هر چند ماه یکبار چک کنم که این بزرگ شده یا نه؟ و دلیل این اتفاق چیه؟ دارو باید بخورم؟
    برای سینوزیت چه دارویی باید بخورم؟ دفترچه ندارم میشه داروهاشو بگین برم از داروخانه بگیرم؟ (داروخانه می شناسن که نداریم و به من و مادرم دارو می دن- فقط نمی دونم چی بخورم)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است دفترچه بیمه درمانی سلامت همگانی تهیه کنید. بعد از شش ماه اسکن مجدد برای کنترل ادنوم لازم است. سینوزیت خفیف بدون درمان هم بهتر میشود، در صورت لزوم معاینه توسط متخصص گوش و حلق و بینی بعمل می آید. تجویز درمان غیابی مجاز نیست.

  11. ریحانه می‌گوید:

    با سلام
    جناب آقای دکتر سیفی، پزشک معالجم در شهرستان پس از دیدن نتیجه ام ار ای و آزمایش های افتراقی تشخیص ام اس دادن. منتها علی رغم پرسشِ من از تعداد پلاک ها و محل قرار گیری چیزی به من نگفتن . خودم با خوندن جواب فک می کنم یک پلاک فعال در ناحیه نخاع دارم. من جواب ام ار ای رو برای شما می نویسم متشکر می شم یه توضیح در موردش بفرمایید. چون دوست دارم در مورد بیماریم بیشتر بدونم.ایا پلاک در منتطقه حساسی قرار گرفته ؟ در مورد مغز پلاکی وجود نداره؟ نتیجه ام ار ای رو در کامنت بعدی می ذارم.
    پیشاپیش از لطف، بزرگواری و حوصله شما متشکرم.

    • ریحانه می‌گوید:

      MRI OF BRAIN WITHOUT & WITH CONTRAST INJECTION: Multiplanars and multisequentials images reveal:
      In this study some T2 and FLAIR hypersignal foci are seen especially in deep and periventricular white matter . Some of lesions are seen in septocallosal interface and perpendicular to corpus callosum . Demyelinating process should be considered and correlation with other exam is recommended. No evidence of mass occupying lesion or midline shift is seen. CP angles are normal . Sella supra and parasellar regions are unremarkable . No pathologic enhancement is seen after contrast injection .
      MRI OF CERVICAL SPINE WITHOUT & WITH CONTRAST INJECTION: Multiplanars and multisequentials images reveal:
      Cervical
      Multiple T2 and STIR hypersignal plaques are seen in cervical cord in favor of demyelinating process . Faint enhancement is seen in one of mentioned plaques at C3 level . Decreased cervical lordosis is seen.
      Vertebral bodies are normal in shape and alignment. No bone marrow signal abnormality is seen. No evidence of disc herniation, canal or intervertebral foraminal narrowing is seen in cervical spine .

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در ام آر آی علائم ضایعه متعدد در ماده سفید مغز و نخاع دیده شده تشخیص و ارزیابی با تطبیق بالینی ممکن است.

      • ریحان می‌گوید:

        جناب آقای دکتر فرق foci و پلاک چیه ؟ چرا تو brain نوشته foci ولی سرویکال palaque??

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          foci یعنی: چند کانون، کاش گزارش ها به یک زبان نوشته میشد آنوقت کار آسانتر میشد.

          • ریحانه می‌گوید:

            ببخشید آقای دکتر متوجه نشدم به یک زبان می نوشتم یعنی چه؟ من گزارش ام ار ای رو در بالا نوشتم و عین متن موجود در جواب رو کپی کردم که به زبان انگلیسی ِ و شما لطف کردید و پاسخ دادید. فقط برام جای سوال بود که چرا تو ام آر ای مغز من نوشته شده فوسی (کانون) ولی در ام ار ای گردن مستقیما به پلاک اشاره شده.
            بازم از پاسختون و وقتی که صرف کردید بسیار متشکرم

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            منظورم دو زبانه بودن گزارشها است که اگر بجای فوسی کلمه کانون مینوشتند راحت بود. برای یک نوع عارضه دو نوع لغت بکار برده اند آن هم سلیقه است.

          • ریحان می‌گوید:

            بی نهایت سپاسگذارم

  12. زهره می‌گوید:

    با سلام خدمت جناب آقای دکتر سیفی مادرم با سن 57 سال دست و پا درد شدید گزگز دست و گاهی سایه بینی (به ندرت) دارای ام ار ای زیر می باشد. لطفا در صورت امکان توضیح مختصری در خصوص تشخیص و این که ایا درمانی وجود دارد بفرمایید. با تشکر بی نهایت
    Multiple hyperintensity foci- on T2W and FlAIR sequence whit variable size and shape within deep, subcortical, periventricular and centrum semiovale white matter.
    These findings are in favor of multifocal pattern white matter ischemia.
    Above changes are out of proportion the patient’s age. Thus underlying cause such as cardiovascular or atherosclerotic disease, hypertension, vasculitis, toxic-poisoning or metabolic disorder, area of gliosis from prior trauma should be roules out.
    Contrast injection does not show enhancement.
    Sellar, parasellar region, both I,C,A & basilar artery are unremrkable but partial empty sella is noted.

  13. نگار می‌گوید:

    سلام
    آقای دکتر سیفی
    پدرم 62 سال سن دارند و 8 ماه پیش در اثر سکته ی مغزی ( که لخته در قسمت پایینی پشت سر، نزدیک گردن در سی تی اسکن مشاهده می شد ) دچار تاری دید، از دست دادن میدان دید سمت چپ، کمی احساس سستی در نیمه ی چپ بدن و اختلال جزیی در حافظه ی کوتاه مدت شدند. روند بهبودی و بازگشت به شرایط عادی به لطف خدا خوب بوده ولی چند روزی است پیوسته احساس بی حوصلگی شدید دارند و صداهای معمول اطراف، ایشان را بسیار کلافه می کن. (این حالت طی این 8 ماه پیش آمده بود ولی با فاصله،مثلا هفته ای 1 بار و برای جند ساعت). آیا این تغییر، نیاز به بررسی توسط پزشک دارد یا این که درباره بیماری ایشان طبیعی است؟
    ضمنا داروی اسنترا نیز نامنظم مصرف می کنند.

  14. ناصر می‌گوید:

    با سلام
    جناب آقای دکتر سیفی
    مادر من 4 سال پیش سکته مغزی شدید از نوع خونریزی کرده بود بطوری که سمت راست بدن لمس شده بود و پس از درمانهای متعدد پس از سکته دچار آلزایمر شدید شده است اخیرا یک اسکن مغزی که انجام شده نوشته که جریان خون واکسیژن خوب به مغز نمیرسد اکنون مشکل این است که موقع خواب دچار اختلال تنفسی میشود بطوری که چند ثانیه ای نفس بند میآید ودوباره برمیگردد. وموقع غذا خوردن نیز دهنش رابسختی باز میکند یک بار نیز خدمت شما 3 سال پیش مراجعه کرده ایم اکنون داروهایی که طبق تجویز پزشک معالجش مصرف میکند :1- ریواستیگمین 4.5 روزی 2عدد.
    2- ممانتین 10 روزی 2عدد.
    3- پیروستام نصف قرص 2بار در روز.
    4- هالوپریدول نصف قرص 2بار در روز.
    5- کاپتوپریل نصف قرص 2 بار در روز.
    6- آسپرین روزی 1 عدد.
    استدعا دارم راهنمایی فرمایید که این مشکلات مربوط به داروها است ویا چه کار میتوانیم جهت بهبود انجام دهیم .باتشکر.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تغییر غیابی دستورات داروئی که توسط همکار توصیه شده صلاح نیست، غیر از دارو که بعضآ عوارض بیش از اثر درمانی دارد توصیه های مراقبتی متنوع در این زمینه در مراجعه حضوری توسط پزشک معالج داده میشود.

  15. صادق می‌گوید:

    سلام دکتر جان، حالتون خوبه
    سوالی در رابطه با داروهاي مصرفي مادرم دارم. ايشون 73 سالشونه. حدود 15 ساله که به دلیله مشکلات اعصاب قرص نورتریپتیلین استفاده می کند. که از دوز 25 میلی گرم و سه بار در روز شروع شد و هم اکنون 10 میلی گرم و دو بار در روز استفاده می کند. 6 سال قبل بیماری سرطان روده در ایشون کشف شد و عمل جراحی و چندین مرحله شیمی درمانی صورت پذیرفت.
    قرص هايي که استفاده می کردند: قرص آهن FEFOL، امپرازول 20 برای معده، قرص هاي مربوط به قلب و فشارخون A.S.A 80، لوزار 25 و نيتروکاردين 2/6 و همچنين قرص های متادون و نورتريپتيلين 10 که ذکر شد.
    از یک سال پیش به پيشنهاد دکترشون نورتريپتيلين 10 حذف شد و دوز متادون افزایش یافت که ايشون اصلا نتوانستند تحمل کنند و دوباره بعد از یک ماه به آن رجوع کردند و بعد هم متادون را کنار گذاشتند که وضع یبوستشان اندکی بهتر شد.
    مشکلاتی که هم اکنون دارند یبوست و نیز گاها سرد شدن تمام بدن است.
    سوالم اين است که آيا نورتريپتيلين 10، تداخل دارويي با موارد ذکر شده به خصوص متادون ندارد؟ و طولاني شدن مصرف اين دارو چه مشکلي ايجاد مي کند؟ و يا احتمالا مشکلات یبوست و يا سرد شدن تمامي بدن به دليل مصرف اين دارو نيست؟
    خدا خيرتون بده، تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ادامه یا قطع نورتریپتیلین 10 تاثیر و یا عوارض چندان ندارد ولی ترک عادت متادون در افراد سالمند مسئله مشکل است، بهتر است با درمانهای دیگر جایگزین شود و از نظر علل داخلی و عود بیماری اولیه افسردگی و بدخیمی بررسی شود.

  16. صادق می‌گوید:

    سلام مجدد
    نمی دونم با چه زبانی ازتون تشکر کنم. راستش رو بخواهید منظورتون رو از علل داخلی متوجه نشدم. منظورتان این است که متادون ممکن است به دلایلی غیر از اعصاب و روان تجویز شده باشد که با قطع آن مشکلی ایجاد شود. لازم به ذکر است که حدود دو ماه که از قطع متادون مي گذرد حالت بي حالي و توهم زمان مصرف را بنا به گفته خودشان اصلا ندارند. البته مصرف سایر قرص ها به خصوص نورتریپتیلین 10 ادامه دارد.
    ممنونم ازتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      منظور از علل داخلی اختلالات کبد و کلیه و متابولیتها و… است. متادون را امروزه در افراد دچار دردهای غیرقابل کنترل مثل سرطان پیشرفته تجویز میکنند.

  17. farideh می‌گوید:

    سلام آقای دکتر.
    من حدود شش ساله که سینووکس مصرف میکنم .
    به نظر شما مصرف مداوم و طولانی یک دارو اثرش رو کاهش نمیده ؟ تا کی باید سینووکس مصرف کنم ؟
    مدتیه جوش های زیر پوستی و یا چرکی زیادی روی صورتم و روی شانه هام دارم . این اثر سینووکس میتونه باشه ؟
    تا آخرین آزمایشم که بیشتر از شش ماه پیش بوده ، آنزیمهای کبدیم خوب بوده.
    خواهش میکنم راهنمایی کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر در گذشته چند بار عود بیماری داشته اید ادامه درمان توصیه میشود، تا موقعی که بیماری با درمان پیشگیری میشود اثرش مطلوب است، جوش پوستی احتمالا مربوط به عارضه سینووکس نیست.

  18. شایسته می‌گوید:

    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    آقای دکتر من بیمار شما هستم و در حال درمان میگرن و کولیت عصبی می باشم. به دلیل سکونت در تهران و مشکلات موجود امکان ادامه درمان ندارم.سوالی که از خدمت جنابعالی داشتم این است که آیا امکان معرفی پزشکی در تهران برایتان وجود دارد که بتوانم درمان را ادامه دهم.با تشکر فراوان

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      همکاران مغز و اعصاب در تهران زیادند، راهنمائی بیشتر از طریق تمای تلفنی با گفتن شماره پرونده تان ممکن خواهد بود.

  19. قاسم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر. من یه بچه 4 ماهه دارم که وقتی از خواب بیدار میشه دستاشو باز میکنه صورتش کبود میشه مثل اینکه میترسه به مدت 5 الی 10 ثانیه اگه برداریم ساکت میشه اگه بر نداریم گریه میکنه.اون چیه؟

  20. قاسم می‌گوید:

    سلام آقای دکتر .کجا ببریم؟ کدوم دکتر؟ تبریز هستیم.خواهش میکنم کمکم کنید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در تبریز با همکاران مغز و اعصاب برای موراد سکته و با همکاران روان پزشکی برای مسائل روانی میتوانید وقت ویزیت بگیرید. اگر با مسافرت من از ده خرداد تا ده تیر برخورد نکند میتوانید با شماره مطب 04135550442 وقت بگیرید.

  21. وریا می‌گوید:

    با سلام
    من یه جوان 30ساله هستم 2سال پیش مور مور کردن کف یکی از پاهام شروع شد و تو پیاده روی و سر پا ایستادن از پشت باسن به پایین تا ساق پام درد شدیدی احساس میکردم ولی تو دو رفتن یا زیاد تند راه رفتن حتی مدت خیلی طولانی هم اصلا احساس درد نداشتم البته یکی دو بارهم کمرد به شدت درد گرفت که هر بار دو روز مجبور بودم تو خانه بمانم بعد از این اتفاقات به پزشک مراجعه کردم و برام ام ار ای نوشتن بعد نتیجه نوشته بود دیسک 4و5 فتق دارد
    و دکتر گفت خیلی خفیف است ولی بیرون زدگیش میزنه به عصب سیاتیکت بخاطر اون زیاد اذیت میکنه باهاش کنار بیا و فعالیت شدید نکن
    اما الان 4ماهی میشه که همون پام که مور مور میکرد و درد داشت از مچ پام به پایین همیشه سرمای زیادی احساس میکنه جوری که نمیگذارد بخوابم ومدام سردی واحساس سرماش بیشتر میشه گفتم راهنمایی کنید که علت چیست و باید چکار کنم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بایستی ضمن نعاینه اعصاب علائم عصبی با نشانه دیده شده در اسکن تطبیق شود، ممکن است علائم کلا به اضطراب و تلقین مربوط باشد و به دیسک مربوط نباشد.

  22. محمد می‌گوید:

    باسلام، من دختری 11 ماهه دارم که روز دوم پس از تولدش دچار تشنج شد واز 9ماهگی با تجویز کاردرمانی توسط متخصص مغز و اعصاب (دکتر بیرقی طوسی). وهمچنين شربت پیراستام تاکنون فقط توانسته غلت زدن را یاد بگیره میخوام بپرسم آیا توان نشست یا راه رفتن رو بدست می آره باتوجه به اینکه الان دور سرش 41سانت میباشد ودر سی تی،،بدوتولدش سفال هماترم نشون دادونوار مغزش هم نرمال بود، اما الان از لحاظ بینایی چشم چپش انحراف دارد و هردو چشم هم لرزش (نیستاگموس)دارندوبرای گرفتن اشیاء بعضی وقتها دست هانیز کمی لرزش دارندایااین آسیب هابه تشنج مربوطه؟وبرای معالجه کدام یک اولویت دارند کار درمانی یاچشم باتوجه به سن بچه.. از لحاظ سیر تکمیلی پدر و مادر را تمیز میده وبه صدا زدن اسمش واکنش نشون میده واشیا رو با دست گرفته وبه دهان میبرد،،ولی از نظر سطح هوشیاری نسبت به هم سن ها در سطح پایین تر است آیا امکان دارد به تدریج بهتر شود یا احتمال دارد این تاخیر درتکامل بدليل مصرف داروهای شیمیایی باشد چون پس از تولد یک ماه در بیمارستان بستری بود وامونیاک خونش بالا بود که با مصرف سدیم بنزوات پس از 4ماه نرمال شد، ودر حال حاضر هم فنوباربیتال.وشربت پیراستام مصرف میکند،لطفا راهنمایی کنید،، متشکرم آقای دکتر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این مجموعه علائم نشانه های فلج مغزی با تاخیر تکاملی حرکتی و تعادلی و ذهنی است، ضمن ادامه کار درمانی مشورت با چشم پزشک، متخصص کودکان و ادامه همه نوع تلاش با دقت و تجربه خودتان ،در کمک به جبران کم توانائی ها اعم از حرکتی و ذهنی لازم است. لرزش نشانه تشنج نیست،با پیشرفت رشد جبران خودبخود هم به درجاتی پیش می آید.کنترل مصرف دارو با قضاوت بالینی پزشک معالج صلاح است.

  23. سارا می‌گوید:

    سلام جناب دكتر ميشه به من لطف كنيد
    mild subdural effusion is seen bilaterally .prominence of ventricular system is seen in favor of brain volume loos follow up advised gray and white matter differentiation is normal brain stem and cerebellum appear normal cp angles are normal. sella supra and parasellar region are unremarkable

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مختصر تحلیل مغز با مایع اضافی در اطراف مغز و بطنهای مغز، بقیه عناصر طبیعی است.

      • سارا می‌گوید:

        نوزادم خيلي كاراش طبيعيه از نظره هوش هم خوبه توروخدا دكتر بهم بگيد چي در انتظارمه

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          در مورد بیماری کودک تان شرح نداده اید، موضوع سوال مشخص نیست.

          • سارا می‌گوید:

            نوززادم با دور سر ٣٣ به دنيا اومد در ٨ ماهگي دور سر شد ٣٤ گفتند بزرگه سونو داديم گفتند يكي از بطن ها گشادتره هيدروسفال خفيف بعد گفتند ام آر آي كه ايني بود خدمتتون فرستادم الان دور سر 35 هست عملكرداش طبيعي متخصص كودكانش هم ميگه باهوشه در ضمن 3 هفته زودتر به دنيا اومده

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            اگر رشد دور سر روی منحنی معین سیر پیشرفت نسبتا موازی داشته و از نظر تکاملی طبیعی است جای نگرانی ندارد.

    • سارا می‌گوید:

      دكتر جان الهي هر چي از خدا ميخواي بهت بده خواهش مي كنم بهم بگيد چيكار كنم نوزادم ١٠ ماهشه يعني مغزش تحليل رفته خيلي باهوشه

      • دکتر سیفی می‌گوید:

        اگر سوال در رابطه نتیجه گزارش اسکن است این تغییرات در در کودکان زیاد معنی دار نیست در افراد بالغ ارزش تشخیصی دارد. با معاینه اعصاب بیشتر مطمئن خواهید شد.

        • سارا می‌گوید:

          دور سر در ١٠ ماه به اندازه ١٢ سانت رشد كرده ولي عملكرداش طبيعيدر مورديكي از بطن هاي مغز كمي گشاد بود در سونوگرافي گفتن همون مقدار مونده بعد گفتن mri كنيد كه دقيق معلوم بشه در ضمن نوزاد ٣ هفته زودتر به دنيا اومده دور سر زمان دنيا اومدن ٣٣ بوده در حال حاظر ٣٥ هست

پاسخ دهید



یک + = 6
