رابطه عفونت معده و ام اس (.H. pylori & M.S)

گزارش تحقیقی از استرالیا در مدیسکیپ نورولوژی این هفته حاکی است که شیوع عفونت معده اچ پایلوری در بیماران ام اس زن کمتر از مردم عادی است.
بنا به آمار در صد سال گذشته شیوع بیماری ام اس در زنان چند برایر بیشتر شده و بهمان میزان با پیشرفت بهداشت شیوع عفونت معده ناشی از هلیکو باکتر پایلوری در جامعه کمتر شده است. در جوامعی که بهداشت کم رعایت میشوداین نوع عفونت در 50% مردم وجود دارد. قبلا در یک مطالعه ژاپنی کمی شیوع ام اس و زیادی عفونت معده در فرزندان آخر خانواده ها دیده شده بود.
در این مطالعه مقایسه بیماران ام اس عود کننده با افراد سالم در جنس زن نشان داده که بیماران ام اس 14% و افراد سالم 22% تست مثبت عفونت اچ پایلوری داشتند. این تفاوت در بیماران ام اس پیشرونده اولیه مشاهده نشده است.
تاثیر بیماریزائی این تفاوت را این گونه تفسیر میکنند که رعایت زیادی بهداشت در طفولیت و کمی تماس با میکروب ،مقاومت دفاعی بدن را آن چنانکه لازم است تامین نمیکند و در سالهای بعد زمینه را برای یروز بیماری های اتوایمیون از جمله ام اس مساعد میکند.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

138 Responses to رابطه عفونت معده و ام اس (.H. pylori & M.S)

  1. فرخ می‌گوید:

    سلام مجدد آقای دکتر.
    من جواب ام آر آی هامو بصورت یک فایل تصویری در آوردم و در آدرسی که در آخر این پیام قرار دادم ، گذاشتم.
    فقط چندتا مساله ی مهم داره که میخواستم خدمتتون عرض کنم.
    1-سال 87 با گز گز نوک انگشتان دست به تشخیص دکترم آقای لطفی (رییس انجمن وقت ام اس ایران) ام آر آی دادم که ایشون فرمودند مساله ی خاصی که بخوای درمان رو شروع کنی وجود ندارد
    2- تا سال 92 که یکباره تعادل بدنم بهم خورد و دکترم بعد از ام آر آی تشخیص کورتن به مدت 5 روز در بیمارستان را دادند و از اردیبهشت 93 من آونکس را شروع کردم
    3- دو تا ام آر سمت راست تصویر به وضعیت من بعد از شروع درمان شروع میکند.

    خواهشی که داشتم این بود اگر امکانش هست ملاحظه بفرمایید و نظرتون رو درمورد وضعیت من بفرمایید.
    یک دنیا سپاس
    آدرس فایل:
    http://www.bampad.co/MRI.jpg

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      متاسفانه قبل از سال 1390 موارد خفیف و یک بار حمله بیماری جدی گرفته نمیشده و درمان شروع نمیشد، علیرغم شروع دیررس درمان سیر بیماری کنترل خوبی داشته و در اسکنهای 93 و 94 کم شدن پلاکهای قبلی کم شده فعالیت بیشتری مشاهده نشده است.

      • فرخ می‌گوید:

        خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید. اردیبهشت امسال وارد دومین سال مصرف اونکس میشم.بنظر شما تا کی باید استفاده کنم؟
        سوال مهمتر از این ، تو ذهنم اینه که فرمودید تعداد پلاکها کم شده! این یعنی رو به بهبود هستم یا رشد بیماری متوقف شده؟ چون از دکترم بعلت مشغله ی زیاد نتونستم این سوال رو بپرسم . راستشو بخواین تحقیق تو اینترنت در این مورد اذیتم میکنه.
        یعنی اگر پلاکها محو بشن من به بیماری غلبه کردم یا چی؟

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          کم شدن تعداد و اندازه پلاکها دلیل کنترل خوب بیماری است، ولی تضمین برای نبود عود نیست، اگر تشخیص ام اس تایید شده ادامه درمان حد اقل پنج سال توصیه یمشود.

          • فرخ می‌گوید:

            آقای دکتر من 3 هفته ای هست سرگیجه های کم و بیش شدید دارم (از قبل از ام ار آی آخرم شروع شده ) ممکنه عود یا حمله ای باشه؟منظورم اینه که تو ام ار ای اخرم چیز مشکوکی دیده شده که بشه به سرگیجه ی من ربطش داد؟

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            بهتر است با معاینه اعصاب ماهیت سرگیجه با منشاء گوش داخلی یا مرکزی عصبی مشخص شود.

          • فرخ می‌گوید:

            جناب دکتر میشه لطف بفرمایید منو راهنمایی بفرمایید که این 5 سالی که میفرمایید باید درمان ادامه پیدا کنه ، چه تغییری در ام آر آیم باید داده بشه که درمان تمام بشه؟ آیا باید تمام پلاک هام پاک بشه؟ خیلی کنجکاوم بدونم بعد از 5 سال چه تغییری در پلاک هام باید دیده بشه که درمانم قطع بشه.

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            اگر عودی پیش نیاید به باقی ماندن تعداد کم پلاک قدیمی اهمیت داده نمیشود.

        • فرخ می‌گوید:

          سلام. سال نوتون مبارک.
          جناب دکتر من امروز پیش دکتر خودم بودم ، دقیقا 2 سال از مصرف آونکسم میگذره.(قبلا ام آر آیهام رو تو پیام قبلی فرستاده بودم خدمتتون) دکترم گفتند اگه همچنان ترس از آمپول داری میتونی بریم رو قرص خوراکیه مارلا.
          میخواستم نظر شما رو بدونم. میشه شما هم بفرمایید؟
          و یه سوال خیلی مهمتر دارم اینه که برای وضعیت من که هیچ مشکلی بالینی ندارم اصلا لازم هست درمان انقدر قوی؟
          این لینک ام آر آیهام هست
          http://www.bampad.co/MRI.jpg

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            با توجه به وجود فعالیت نهفته بیماری در اسکن آخر ادامه درمان به هر صورت قابل قبول ضروری است. اگر در گذشته با نوعی درمان کنترل خوب بوده ضرورتی برای تعویض درمان مطرح نمیشود.

          • فرخ می‌گوید:

            با توجه به ام آر آی سال 92 و 93 به نظر شما با مصرف آوونکس بیماری خوب کنترل شده است که نیاز به تغییر درمان وجود نداشته باشد؟

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            چنانکه گفته شده در صورت کنترل بالینی درمان تغییر داده نمیشود.

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            اگر در کنترل بالینی عود بیماری پیشگیری شده است تغییر درمان توصیه نمیشود.

  2. samira می‌گوید:

    سلام دکتر
    پسر من 7 ساله هست.در طول روز خیلی آروغ میزنه .بعد از غذا خیلی بیشتر میزنه .به طوری که چندین ساعت به طور مداوم قطع نمیشه.این موضوع خیلی نگرانم کرده.من باید چیکار کنم

  3. ميترا می‌گوید:

    سلام وقت به خير آقاي دكتر من 11 ساله ام اس دارم سينوكس مصرف ميكنم ميخواستم ازتون درمورد داروي دالفيراوتاثيرش در بهبود بيماري ام اس بپرسم به نظر شما خريدن اين دارو با اين قيمت ارزشو داره خواهش ميكنم منوراهنمايي كنيد خيلي ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      دالفیرا داروی کمکی برای انتقال عصبی نخاعی است ، جهت تسهیل راه رفتن در بعضی افراد کمک کمی به راه رفتن میکند ولی اثر درمانی و یا پیشگیری در بیماری ام اس ندارد.

  4. لیلا می‌گوید:

    با سلام خدمت شما پزشک دلسوز و فداکار و پرتلاش که آدم از دیدنتون انرژی مثبت میگیره
    من بیمار ام اس هستم که توسط شما درمان میشم الان نزدیک یکماهه که علائم بیحسی و سنگینی در دستها و پاهام دارم که در زمان استراحت بیشتر هم میشه طی تماس تلفنی با شما فرمودین 4 تا آمپول نوروبیون هفته ای یک عدد استفاده کنم که فردا آخریشو تزریق میکنم ولی علائم بی حسی فرقی نکرده و خیلی اذیت میکنه در ضمن الان نزدیک یک هفته هست که روزی دو عدد هم گاباپنتین 300 استفاده میکنم و آمپولهای آونکسم مرتب استفاده میکنم خواهش میکنم راهی به من نشون بدین خیلی خسته ام کرده این حالتها
    با سپاس فراوان از وقتی که برای پاسخگویی میزارین . همیشه شاد و سرافراز باشید .

  5. نگار می‌گوید:

    سلام اقای دکتر.ببخشید من سال 89 یک بار حمله عصبی داشتم و سمت چپ بدنم مقداری بی حس شد ولی توانایی راه رفتن داشتم.بعد از یک هفته مصرف کورتون درمان شدم.اما سال 92 یکبار دیگر این حمله اتفاق افتاد اما سمت راست بدنم بود.ک اون هم سریع درمان شد و از همون موفع اونکس مصرف میکنم.اخرین ام ار ای کمرنگ شدن و کم شدن پلاکها رو نشون داد و دکتر گفت وضع ام ار ای خیلی عالیه.تاکی باید تزریق رو ادامه بدم؟و ایا امکان حذف کامل پلاکها هست؟ممنون

  6. پژمان می‌گوید:

    آقای دکتر با سلام
    من آقا 40 ساله که قبلا” وضعیتم و خدمتتون عرض کردم مبنی بر تعدادی UBOدر ام آر آی اسفند ماه سال گذشته که بدنبال سوزش سر و گرم شدن آن شروع شد و اکنون با گذشت نزدیک به یک ماه و به خواست خودم سه بار معاینه توسط دکتر خودم هیچ مورد مشکوکی مشاهده نشد و دکتر فقط آسپرین روزی یک عدد و امگا سه و ویتامین ای توصیه کردند ضمن اینکه طبق آخرین جواب آزمایش مقداری غلظت خون دارم همچنین خودم از دکتر خواهش کردم آزمایش وی ایی پی بدم و انجام دادم خدارو شکر نتیجه سلامت هر دو چشم گزارش شد عدد نتیجه هر دو چشم 105 فقط الان بواسطه حساس شدن و پیگیری اینترنتی خیلی میترسم نکنه ام اس باشه پزشکم بعد از معاینات و جلسات پرسش و پاسخ و نتیجه وی ایی پی اطمینان داد اصلا” ام اس نیست ولی باور کنید گاها” احساس گرما در پشت سر وبالای سر دارم و شبها در خواب گاها” دست و پاهام دچار خواب رفتگی میشود کمکم کنید که آیا اینها ناشی از ترس و اظطراب است یا نیاز است کاری دیگری انجام دهم؟
    سئوال دومم اینه که خوب اگر من سالم هستم پس این سه چهار تا نقطه روشن خیلی خیلی ریز تو ام آر آی من چیه؟
    متشکرم آقای دکتر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      همانطور که از اسمش معلوم است این نقاط بعلت نامشخص دیده میشود ارزش تشخیصی ندارد. درمان ترس از بیماری و وسواس سلامتی مقوله شایعتر و از نظر درمان مشکلتر از ام اس است.

  7. مریم می‌گوید:

    با سلام
    بیمار ام اس هستم که مشکل خاصی ندارم و داروی ام اس هم به جز گاباپنتین 300 داروی دیگری مصرف نمیکنم که اخیرا طبق نتیجه آزمایش خون متوجه عفونت معده هلیکوباکتری شده ام و دکتر گوارش هم سه نوع قرص تجویز کرده که نمیدانم برای بیماری ام اسم ضرر دارد یا خیر.این سه قرص عبارتند از: رابزول یکی صبح یکی شب و آموکسی سیلین 500 دو عدد همزمان صبح و دو عدد همزمان شب و کلاریترومایسین 500 یک عدد صبح و یک عدد شب.
    لطف کنید بفرمایید این قرصها را میتوانم بخورم یا خیر؟

  8. مژگان می‌گوید:

    با سلام دکتر عزیز دختری بیستو پنج ساله ام
    مدتی پیش است که اچ پیلوری داشتم درمان شدم با سه قرص ولی بعد از مدتی دوباره معده درد گرفتم
    یک مدت افسرده بودم اما قرص مصرف نمیکردم
    الان حدود دو سالی هست که در طول روز چندین مرتبه تمام بدنم تیر میکشه نقطه نقطه همه جاا
    وقتی کتاب میخونم چند لحظه تاری دید پیدا میکنم
    سرکیجه هم دارم
    خلط شدید دائم گلوهم دارم هزاران دکتری رفتیم برای خلط گلوم علت نیافت
    اچ پیلوری داشتم رفع شد اما انگار دوباره اومده سراغم
    مدتی است که بی اختیار گریه ام میگیریه
    رنگمم اکثرا پریده و زرد هست
    کمبود آهن هم دارم

    بی زحمت میفرمایید با این علائم من بیماری عصبی دارم یا احتمال ام اس وجود داره؟
    گیجگاهام تیر میکشه همیشه

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مسائل روان تنی به اشکال مختلف گوارشی و جسمی عوارض نشان میدهد، با روش داروئی و روان درمانی قابل کنترل است.

  9. علی می‌گوید:

    سلام و عرض ادب . من میکروب معده داشتم ۸۰ درصد که پیش دکتر که مراجعه کردم داروهایی تجویز نمودند که بعد از مصرف ان دارو ها پشت دست چپم سوزش داره چشم سمت راستم کمی ضعیف شده و حالت قرمز رنگی حالت عصبیش معلوم شده . در قسمت چپ سرم هم حالت سوزش دارم الان تقریبا ۱ ماهه نمیخوابم شبا که خوالم میبره بدنم عرق زیاد میکنه و انگشت پاهام و دستام مور مور میشن هراز گاهی دیروز قسمتی از شکمم اینطور شده بود تمرکز حواسم خم کم شده رفتم دکتر‌مغز و اعصاب گفتن عوارض داروهاست . لطفا راهنماییم کنید خیلی نگرانم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر علائم مشخص حساسیت پوستی ندارید و علائم بیماری مشخص عضوی ندارید این نشانه های حسی پراکنده اغلب در زمینه استرس و تلقین بیماری پیش می آید بهتر است اضطراب و شاید وسواس سلامتی را معالجه کنید.

  10. Saeede می‌گوید:

    سلام وقتتون بخير
    من سال ٨٩ يك حمله داشتم و يك پلاك در نخاعم ديده شد. ٥ روز پالس تراپي داشتم و درمان ديگه اي براي من شروع نشد. تو اين ٧ سال حمله مجدد نداشتم ولي هر از گاهي احساس قلقلك و شلي تو پاي چپم ميكنم كه برام آزار دهندس يا اينكه عضلات كف پا يا عصب دستم ميگيرهه، دچار توهم هيپانوگوژيك ميشم قبل از خواب. تو ام آراي كه هفته پيشم انجام دادم گفتن هيچ تغيير و عودي نداره و در حقيقت جاي اسكار روي نخاعم هست كه بعضي علائم رو گاها در من ايجاد ميكنه. ميخواستم بدونم آيا نياز به شروع درمان در من نيست؟ و اينكه در شرايط من احتمال عود مجدد چقدر بالا هست. در ضمن حدس دكتر من بيماري NMO SD هست واي آزمايش NMO ي من توي اين ٧ سال هميشه منفي بوده و نوار چشمم هم نرمال و خوب بوده.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بعد از گذشت این همه سال امکان عود بیماری خیلی کم است تا موقعی که علائم جدی پایدار ظاهر نشده نیاز به بررسی بیشتر نحواهد بود. فعلا درمان اضطراب در اولویت است.

      • Saeede می‌گوید:

        خيلي ممنونم از اينكه جوابمو دادين.
        من وقتايي كه خيلي خسته ام و خيلي خوابم مياد و مقابله ميكنم با خوابيدنم (مثل مواقعي كه كنار راننده مشغول به رانندگي نشستم و سعي ميكنم باهاش صحبت بكنم تا كسي كه رانندگي ميكنه خوابش نبره)، يكهو خوابم ميبره چند ثانيه و خواب ميبينم و تو خواب يك جمله حرف ميزنم، سريع بيدار ميشم و تا چند دقيقه خستگيم درميره تا دوباره اين حالت بهم دست ميده. اين رو كه به دكتر معالجم گفتم گفتن اينها حملات ناركولپسي خواب هست و احتمال حمله در ساقه مغزت هست و ام آر آي و آزمايش و … برام نوشتن،. ام آر آي رو انجام دادم با چند سال پيشم مقايسه شد و گفتن كه تغييري نكرده. آزمايش و نوار چشمم هم نرمال بود. ولي من از ترسم هنوز نتايج رو براي دكترم نبردم.

پاسخ دهید



شش + 4 =
