(ارزیابی تفکر) و تعیین دقیقتر اوتیسم با تصویربرداری مغز fMRI

بنا به تحقیق اخیر که در مداسکیپ نورولوژی سوم دسامبر2014 منتشر شده، تصویربرداری ام آر آی فونکسیونل fMRI از کانونهای اختلال عملکردی مغز بیماران اوتیسم و دیگر اختلالات روان شناختی نتایج شگفت آوری نشان داده است. این اولین بار است که الگوی خاص اختلال فکری با اختلال روانی درتصویربرداری معین میگردد.
در اوتیسم شخص به ناهنجاری ارتباط اجتماعی مبتلا است بطوریکه نمیتواند خود را در جمع نمایندگی کند، گم شدگی در روابط دارد و از درک محبت و تشویق و ستایش محروم است.
از چند سال پیش مشخص شده بود که با تصویر برداری fMRI میشود دید که فرد به کدام کلمه مورد نظر مثلا موز، خانه یا صندلی فکر میکند، چون هرکدام از این مفاهیم شکل خاصی در تصویربرداری داشته و در افراد مختلف سالم به یک صورت دیده میشود.
در اختلالات روان شناختی نیز تصویربرداری وجه مشخصه معینی را نشان میدهند.
در این مطالعه مقایسه ای که بین 17 مورد فرد مبتلا به اوتیسم با 17 فرد سالم با سن 16 تا 38 سال و تست هوش معادل، بعمل آمده، با دادن هشت کلمه با مفاهیم اجتماعی: تمجید، توهین، ستایش، نفرت، درآغوش کشیدن، اردنگی، تشویق و تحقیر، به افراد گروه ها ؛ و تصویربرداری fMRI در دو مرحله : تصور عامل بودن به عناوین داده شده و نیز تصور در معرض عناوین قرار گرفتن، انجام گرفته؛ از مجموع 34 مورد در 33 مورد تصاویر بطور مشخص منطبق با وضعیت بالینی بوده بطوریکه تست 97% صحت داشته است.
در افراد اوتیسم کمی فعالیت مغزی در نواحی سینگولا و کونئال خلفی مشاهده شده و این اختلال در همه افراد اوتیسم مشابه هم بود.
گفته شده این تصویربرداری را میتوان در کودکان 6-12 ماهه بعمل آورد و به تشخیص زودرس و درمان سریع اوتیسم اقدام نمود.
آیا اوتیسم قابل اصلاح است؟ در یک مطالعه که اختلال خواندن(دیس لکسی) کودکان 8-10 سال در fMRI معین شده بود با تمرین100 ساعته خواندن کلمات، اصلاح خواندن با تکمیل محلهای نقص میلین در راههای ارتباطی مغز و اصلاح در تصویربرداری مشاهده شده بود. در مبتلایان به اوتیسم نیز با تمرین مستمر، اصلاح ارتباط و تعامل عاطفی و اجتماعی این ترمیم قابل تصور است.
در انواع دیگر اختلالات روانی از جمله پارانوئید که تفکر مورد آزار قرار گرفتن وجود دارد و در وسواس که افکار وظیفه شناسی زیادی و اشتباه تکراری مشکل اصلی است، هر کدام الگوی خاص در fMRI نشان میدهند.

این نوشته در تخصصی ارسال و , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

57 Responses to (ارزیابی تفکر) و تعیین دقیقتر اوتیسم با تصویربرداری مغز fMRI

  1. یحیی می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    واقعا مطلب عالی بود مانند مابقی مطالب
    من دانشجوی پزشکی هستم و به انجام کار های تحقیقی و … در این زمینه علاقه بسیار دارم می خواستم از راهنمایی شما استفاده کنم
    چجوری ممکنه که با شما در ارتباط بود

  2. فیاضی می‌گوید:

    با سلام
    بنده 29 ساله هستم . الان 1 سالی است که پاهایم از زانو به پایین خواب می رود و گاهی عضله هایش سفت می شود و درد شدید می گیرد . به ارتوپد مراجعه کردم گفت چیزی نیست . الان 3 ماهی می شود که زانوی پای راستم درد میکند طوری که خم کردنش سخت و درد آور است .در ضمن 2 ماهی است که مچ دستم خیلی درد می کند . ارتوپد نشان دادم گفت چیزی نیست . فقط مچ بند داد که تاثیری نداشته است . نظر شما چیست ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      درد مفصلی در زانو و مچ که این مدت دوام داشته بیش از هر چیز احتمال آرتروز یا روماتیسم را مطرح میکند بهتر است با روماتولوژی مشورت کنید.

  3. سما می‌گوید:

    سلام دکتر خسته نباشید من چند ماهی میشود که دچار لرزشهایی مانند تشنج میشوم اما هوشیاری دارم چند دقیقه طول میکشد وبعد احساس خستگی میکنم شوهرم قبل از اینکه دچار این حالت بشم از رنگ چهره ام متوجه میشه که داره حالم بد میشه هر کی هم منو میبینه میگه چرا رنگ وروت پریده ازمایش cbc-crp-tsh-sbs-وپرولاکتین من نرمال بود (البته پرولاکتین کمی بالا بود که خودم فکر میکنم به خاطر قرصی بود که شب خوردم)ام ار ای مغز هم سالم بود نظر شما چیه

  4. سما می‌گوید:

    اقای دکتر این موضوع نگرانی خیلی از اطرافیانم شده من ترسی از بیماری ندارم اما برای مشخص شدن مشکل بهتر نیست نوار عصب و عضله بگیرم هر کسی دکتری پیشنهاد میکنه برای تشخیص میتونم بیام مطب شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در غالب موارد با معاینه اعصاب تشخیص امکان پذیر است تایید تشخیص با ئی ام جی است. اگر به تبریز دسترسی دارید میتوانید وقت ویزیت بگیرید.

  5. محمد رضا می‌گوید:

    هفته 27 بارداری و سونوی cns در رستاک انجام دادیم نتیجه : ونتریکومگالی خفیف تا متوسط در بطن های طرفی مغز بهاندازه 13.9 م م درسمت راست و 16.4 م م در سمت چپ مشاهده شد.در حد قابل بررسی نمو مغز و سایر قسمتهای brain طبیعی است.
    لطفا راهنمایی بفرمایید وضعیت جنینی با این مشخصات چگونه است.آیا امکان کم شدن مایع نخاعی در ماهههای بعد هست.اگر خیر وضعیت جنین موقع تولد چه خواهد بود و چه کار باید کرد.

  6. جواد می‌گوید:

    سلام خسته نباشید
    تقریبا دو هفته پیش در انگشتان دست چپم احساس گز گز پیدا کردم و کم کم این حالت به کف و پشت دستم رسید.پزشک معالجم که قبلا بیماری میگرن شدید من رو تا حدود بسیار قابل قبولی درمان کردند MRI گردن تجویز کردند که در MRI چند پلاک مشخص است.فکر میکنم 3 الی 5 تا.دکتر راجع به پلاکها چیزی به من نگفتند و فعلا 5 روز پالس تراپی تجویز کردند (روزی یک گرم متیل پردنیزولون) و به پدرم گفته بودند که مشکل خاصی نیست و به خودم گفتند بعد از روز پنجم بهت میگم که چه دارویی مصرف کنی.
    این گز گز شدن انگشتان دست چپم اصلا اذیتم نمیکنه و اصلا مانع فعالیتهایم نشده و کوچکترین ناتوانی برام به وجود نیاورده.همچنین هیچ علامت دیگه ای هم ندارم.بعد از روز سوم پالس هم احساس بهبودی نسبی میکنم.حال به نظر شما بیماری من میتونه MS باشه؟
    با وجودیکه روحیه فوق العاده قوی دارم اما نمیدونم چرا پزشکم اطلاع دقیقی از بیماری بهم نداد.البته پزشکم تازه امروز (روز سوم پالس) MRI رو دیده و روز اول یک رزیدنت دید و تست های لازم رو ازم گرفت.آزمایش خون هم گرفتند و گفتند مشکلی نداشته.
    نگران نیستم فقط کنجکاوم.
    ممنون میشم جوابم رو بدید :)

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظرم بهتر است ام آر آی مغز هم بعمل آورید اگر موضوع سی آی اس ( شروع ام اس ) مطرح و درمان شروع شده معمولا در مغز نیز شواهد اسکن تشخیص را تایید میکند.

  7. سلامی می‌گوید:

    سلام آقای دکترسیفی:
    در بستگان درجه یک و درجه دو ما مشکل میکروسفالی دیده شده است
    هم اکنون ما یک جنین 29 هفته با مشخصات زیر را داریم:
    FL: 58.0 mm 30W+2D
    HC: 275.9 mm 30W+1D
    BPD: 71.7 mm 28W+5D
    AC: 242.6 mm 28W+3D
    EFW: 1401 gr
    برای هفته 25 شامل مشخصات زیر بود
    FL: 46.0 mm 25W+2D
    HC: 234.7 mm 25W+4D
    BPD: 60.4mm 24W+4D
    AC: 199.7 mm 24W+3D
    EFW: 763 gr
    برای هفته 20 شامل مشخصات زیر بود
    FL: 34 mm 20W+5D
    HC: 177 mm 20W+1D
    BPD: 44 mm 19W+3D
    AC: 152 mm 20W+3D
    پیش چند متخصص رفته ایم یکی گفته سالمه و هیچ مشکلی نداره
    یک متخصص دیگر گفته که جنین دولیکو سفالی خفیف دارد
    و متخصص دیگری هم گفته که مشکلی که جنین داشته الان در هفته 29 رفع شده است
    ما الان سر در گم هستیم لطفا راهنمایی بفرمایید
    و سوال دیگر اینکه ایا الان با این سطح از توانمندی پزشکی راه علاجی برای این بیماری ارثی بعد از زایمان وجود دارد یا خیر؟
    لطفا نظرتان را برایم ایمیل کنید ممنون و آرزوی سلامتی برای شما

  8. الناز می‌گوید:

    سلام خسته نباشید من در هفته 18و1روز سونوگرافی که انجام دادم جواب سونوم این بود خیلی نگرانم تورو خدا راهنماییم کنید که خطرناکه یا نه
    Two 4*2.8mm& 2.2*1.5mm cysts were seen at anterior
    part of the Lt choroid plexus.
    B.P.D……..40……..mm
    F.L………27………..mm
    GA:18w, 1d

  9. هستی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر سیفی. چند سوال از خدمتتون دارم که درباره خواهرم هست. ایشون 39 سالشونه و حدود سه سال ونیم قبل بدنبال یک حمله خفیف که با کورتون درمانی خوب شد، تشخیص دادن که به ام اس مبتلا هستن. مشکل خاصی نداشتن و پزشکشون گفتن که بیماریشون ازنوع عود کننده- بهبود یابنده خوش خیم و خفیف بوده و البته بیماریشون بعد از 18 سال از گذشت اولین حمله شون که خود به خود خوب شد، و احتمالا دو سه تا حمله دیگه که اونها هم بدون درمان بهبود پیدا کرده همراه بوده( یک بار دست راستشون یکی دو ماهی سوزش داشت که خوب شد. یک بار هم به مدت دو سه ماه چار سرگیجه شدن که گهگاه می آمد و می رفت ولی در نهایت کاملا خوب شد). براشون اینترفرون از نوع ربیف تجویز کردن که بعد از مصرف به مرور حالشون بدتر و بدتر شد و پزشک گفتن حسایت به دارو هست. پس از مدتی گفتن به جای سه بار تزریق در هفته دوبارتزریق انجام بدن به مدت 6 ماه تا از عدم وجود حمله مطمئن بشن . حالشون کمی بهتر شد ولی یکسری عوارض جانبی دارو باقی موند. بعد از 6 ماه که حمله ای هم نداشتن تزریقشون به یک بار در هفته تبدیل شد که حالشون مجددا خیلی بهتر شد و همچنان حمله ای هم نداشتن. حالا پزشکشون گفتن می خوان تا سه ماه آینده تزریق دارو رو قطع کنن و بیماری رو با اسکن 6 ماه یکبار کنترل کنن و نظرشون این هست که بیماری ایشون خیلی قدیمی هست و در این مدت بدون مصرف دارو به ایشون ناتوانی نداده و خصوصا به علت حساسیت خواهرم به اینترفرون، معتقد هستن که ضرورتی به تزریق -خصوصا با چند سال تزریقی که داشتن -وجود نداره و فعلا اسکن کافیه تا بیماریشون کنترل بشه و همچنین معتقدن کم شدن عوارض جانبی دارو برای ایشون مهمتره چون کیفیت زندگیشون در کنترل بیماری خیلی مهمه و واقعا کیفیت زندگی خواهرم هنگام استفاده از دارو بسیار بد بود و لیست بلندبالایی از عوارض دارویی رو تحمل می کردن مثلا خستگی بسیار شدید که (قبل از شروع دارو خواهرم به بمب انرژی معروف بودن و تا 12 ساعت در روز کار می کردن) که مانع از این می شد که حتی به کار همیشگیشون بپردازن و عملا خونه نشین و افسرده و از نظر جسمی بسیار ضعیف شدن( البته الان که داروشون خیلی کم شده بسیار بسیار بهترن و تا 5 کیلومتر در روز راه می رن بدون خستگی). چند سوال از خدمتتون داشتم. اول اینکه، آیا بیماری که 18 سال بیماریش تشخیص داده نشده و حالشون هم همیشه ( قبل از مصرف دارو و شروع تزریقها) خوب بوده چه آینده ای از نظر سیر بیماری داره و آیا آینده ایشون می تونه خوب باشه یعنی وارد مرحله پیشرونده بیماری نشن؟ سوال دومم اینه که آیا بدون تزریق میشه با اسکن هر چند ماه یک بار بیماری رو کنترل کرد؟ و در پایان چه توصیه ای دارید که در صورت قطع کامل تزریق، خواهرم رعایت کنه که ان شاءالله روند بهبودیشون بدون تزریق دچارمشکل نشه؟ خیلی نگران خواهرم هستم و می ترسم که در صورت قطع تزریق بلافاصله دچار حمله بشن یا حالشون بد بشه آخه من شنیدم اگه بیماری دیر تشخیص داده بشه باید تا آخر عمر تزریق داشته باشن. آیا این گفته درست هست؟. لطفا راهنماییم کنین. خیلی از لطفتون ممنونم.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای قضاوت چند موضوع بهتر است مشخص شود: 1- آیا در دو سال اخیر عود مشخض وجود داشته؟ اگر بوده باید نوعی درمان بدون عارضه شروع شود.2- بیمار چه علائم غیر طبیعی عصبی در معاینه دارد، اگر علائمی در 1-2 سال اخیر پیش آمده و عوارضش مانده باید ادامه نوعی درمان را در نظر گرفت. 3- مقایسه اسکن اخیر با اسکنهای قبلی افزایش پلاک، پلاک جدید ، یا آتروفی مغزی و گشادی بطنها نشان داده؟ در آن صورت درمان لازم است.4- وقتی یک نوع دارو تحمل نشود عارضه دهد،مصرف کم و زیاد آن ضررش بیشتر از فایده اش است.5-هر درمان اینترفرون در دقیقترین شرایط مصرفی 30 تا 35 درصد موثر است اگر ناقص مصرف شود تکلیف معلوم است.6- درمانهای متنوع امروزه در بازار موجود است و تحت پوشش بیمه هم هست منتها عده ای از بیماران و همکاران نتیجه درمان را با قیمت دارو میسجند و این مشکل رواج دارد.

  10. M.N می‌گوید:

    آقاي دکتر بنده دير بخواب مي روم ،تازه كه خوابم مي برد صداي وحشتناك وناهنجاري وصداي مثل صداي وزش بادشديدبه گوشم مي رسد كه احساس مي كنم كل بدنم ازجمله قلب ومغزم از كار افتاده وتمام اعضاي بدنم فلج شده وقادرنيستم دادبزنم واطرفيانم را بيداركنم وهمچنين دستايم را حركت بدهم وخيلي وحشت زده مي شوم وپس از چند ثانيه يا دقيقه اين حالت رفع مي شود كه بعدها منجربه استرس شدیدوافسردگردیده که نمی دانم از عوارض فوق الذکر (اختلالات خواب )شده درحال حاضرفقط امي پرامين اين حالت (اختلال خواب )را از بين مي بردحتی داروی آلوینتامصرف کردم که بعدتز ده روز دوباره دچار اختلال خواب شدم ودارو های دیگری هم برای رفع استرس وافسردگی مصرف می نمایم . اين داروها اخيراعوارض جانبي برام داشته ازجمله موجب اختلالات جنسي شده .لذا با اين اوصاف خواهشمند مرا راهنمايي بفرماييد كه آيا داروي ديگري كه بدون عوارض فوق باشد وجود دارد؟بخصوص جایگزین امی پرامین

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      Hypnogogic Hallucination عنوانی است که برای این اختلال خواب داده شده بمعنی توهم در شروع خواب است. دهها نوع درمان کم و بیش موثر شناخته شده است. اگر ایمی پرامین موثر بوده چندان عارضه ندارد. انواع داروهای ضد صرع و ضد پارکینسون و آرامبخش در کنترل بیمایری موثرند. با کنترل بالینی برحسب شرایط بیمار درمان فرق میکند.

  11. اب می‌گوید:

    اقای دکتر سی تی اسکن مغز در تشخیص چه بیماری هایی کاربرد دارد

  12. محمدی می‌گوید:

    سلام اقای دکتر
    خواهرزدام 7 ماهش که دو هقته پیش با نوار مغز متوجه شدیم اسپاسم نوزادی داره
    دکتر براش ساربیل و کلونازپام تجویز کرد
    از وقتی قرص ها رو استفاده میکنه خوابش بیشتر شده
    از دیدگاه پزشکی این انداختن سر باید تو چند وقت با استفاده دارو از بین بره؟
    خواهرزدام بعد استفاده دارو زیاد سرش نمیندازه و بیشتر یه حالت سکسکه ماند داره

    خدا رو شکر ام ار ای انجام دادیم هیچ مشکلی نبود و جوابش خوب بود
    یه ازمایش خون هم تجویز شده بود که اونم انجام دادیم و جوابش خوب بود و شکلی نداشت خدا رو شکر

    یه سوال ازتون داشتم و اینکه وقتی جواب ام ار ایش خوب بوده و مشکلی تو مغز وجود نداشته نشانه خوب و امیدوار کننده ای هست ؟
    و اینکه به نظرتون اگه با فاصله یک ماه دوباره ام ار ای بگیریم ضرری داره؟
    چون با بی هوشی ام ار ای میگیرن

    ممنون اگه راهنمائی بفرمائید و ما رو از نگرانی در بیارید

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در این نوع صرع که سلام اپی لپسی هم گفته میشود سیر بیماری قابل پیش بینی نیست در مواردی به درمان بهتر پاسخ میدهد و در مواردی ادامه صرع باعث تاخیر رشد ذهنی کودک میشود. ام آر ای یک بار برای اطمینان کافی است در نوار مغز سیر کنترل بهتر مشخص میشود. خواب آلودگی بخاطر مصرف دارو مترقبه است.

  13. محمدی می‌گوید:

    ممنون از اینکه سریع جواب دادید

    اقای دکتر اگه این قرص ها تاثیر داشته باشه و تشنج کنترل بشه در اینده مشکلی نخواهد داشت؟
    به نظرتون بستری کردنش و استفاده از امپول به جای قرص هائی که استفاده میکنه مثمر ثمرتر هست؟
    اسم امپولACHD هست فکر کنم

    و اینکه تاخیر رشد ذهنی در چه حدی خواهد بود؟
    به مدرسه عادی میتونه بره؟
    از نظر حرکت بدنی چجوری میشه؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      هرنوع درمان را میشود بدون نیاز به بستری کنترل نمود. اگر پاسخ اصلی توجه کنید موضوع غیرقابل پیش بینی توضیح داده شده است.

  14. ليلا می‌گوید:

    آقاي دكتر امروز صبح با سردرد از خواب بيدار شدم كه خيلي زياد بود همراه حالت تهوع و سر درد نبض دار بود به طوري كه نميتونستم تكون بخورم به اورژانس معالجه كردم و دگزا زدم سردرد هاي زياد و وحشتناكي ميكنم اما دكتر مغز و اعصاب با گرفتن ام ارآي به من گفتن كه مشكلي ندارم آيا مراجعه به پزشك ديگر نياز است ؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر سردرد برطف شده معمولا حمله میگرنی گذرا است در صورت ادامه سدرد شدید برای اطمینان مایع مغزی از کمر گرفته میشود.

  15. م . الف می‌گوید:

    سلام
    خسته نباشيد
    باتوجه به بيماريم چه نوع ورزشي مي توانم انجام دهم براي ورزش ايروبيك اقدام كردم مربي مخالف بود و ورزش پيلاتس را پيشنهاد كرد از طرفي در سايتهاي مختلف ايروبيك را به عنوان ورزش خوبي براي ام اس معرفي كرده اند دوست دارم ورزش كنم ولي واقعا نميدانم كدام را انتخاب كنم با توجه به تحرك زياد در ايروبيك آيا مانعي براي ما مي تواند باشد يانه لطفا راهنماييم كنيد البته لازم به ذكر است علايم خاصي ندارم فقط گهگاهي گزگز در پاهايم احساس ميكنم

  16. بابازاده می‌گوید:

    با سلام خدمت شما جناب آقای دکترسیفی.روز یکشنبه به علت پرولاکتین بالا مراجعه کردم وMRIغده هیپوفیز نوشتید.در قبضی که از مرکز تابش دادند نوشته شده MRI با و بدون تزریق,درصورتی که در نسخه اینطور نوشته شده:MRIهیپوفیز با تزریق.سوالم اینه آیا باید دوبار MRIبشم یا فقط یکبار با تزریق.ممنونم از شما

  17. Reza می‌گوید:

    با سلام خدمت پزشک ارجمند آقای دکتر سیفی٬
    امیدوارم با تندرستی و روحیه ی بالا همچنان به کار نیک ادامه دهید.
    مطلبی که در این صفحه درج کردید مانند سایر صفحات نوشته های شما٬ مفید است و جای تشکر دارد.
    غرض از مزاحمت اینبار٬ طرح چند سؤالیست که بنا به غیر ضروری بودن ِ پاسخ به آنها٬ اگر امکان داشت هر وقت فرصت اضافی پیش آمد و پس از پاسخ به سؤالات ضروری دیگر مخاطبان٬ لطفا ً راهنمایی فرمایید.

    چندی پیش در رابطه با پروسه ی «تفکر» در ذهن انسان٬ که قاعدتا ً در مغز بوقوع می پیوندد٬ ایده ای بنظرم رسید و در پی آن٬ سؤالات زیر برایم مطرح شد:

    ۱ـ آیا دستگاهی وجود دارد که از طریق استفاده ی آن بتوان فعالیتهای بخشی یا بخشهای خاصی از مغز انسان را در حین استفاده از دستگاه٬ مشاهده کرد و مورد بررسی قرار داد؟

    شاید در سؤال بعدی قصدم از این ایده بهتر مشخص شود.

    ۲- به فرض اینکه چنین دستگاهی وجود داشته باشد؛ اگر فردی که برای مدتی عمدا ً غذا مصرف نکرده و گرسنه باشد و با این دستگاه مورد آزمایش قرار بگیرد٬ و از وی (بطور مثال) این سؤال پرسیده شود که: «یک بشقاب برنج زعفرانی و یک تکه کباب برگ و یک لیوان دوغ نعنایی را برای خوردن و نوشیدن ترجیح میدهید یا یک بشقاب از همان برنج به اضافه ی خورش قورمه سبزی و یک لیوان آب پرتقال را؟»٬ آیا هنگامی که این سؤال از آن شخص پرسیده میشود٬ توسط آن دستگاه میتوان بلافاصله واکنش بخش یا بخشهایی از مغز را که فعال میشوند یا حداقل با طرح این سؤال فعالتر شده اند را٬ رصد کرد؟

    با تشکر از توجه شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سلام مواردی در این رابطه مشخص شده است 1- با اسفاده از دستگاه ام آر اس و تعیین محلهای عارضه سلولی خاص بروش دیده تغییرات شیمیائی کولین و گلوتامیت بطور روز مره بیماریهائی از قبیل آ ال اس تشخیص داده میشود.2 – با استفاده از پت اسکن های جدید محل تغییرات شیمیائی را در حد فکر کردن میشود تشخیص داد. مثلآ تصور شکل یا منظره خاص در مغز با تجسم اعداد و محاسبات و شاید انواع انگیزه های دیگر در مراکز تحقیقی فیزیولوژی اعصاب قابل تفکیک است.

  18. رویا می‌گوید:

    اقای دکتر ایا این موضوع که دیگران ذهن دارند توسط یک روانشناس یا روانپزشک قابل اثبات است؟؟؟؟

  19. زهرا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر من یک برادرزاده شش ساله دارم که اوتیسم هست و هنوز قادر به حرف زدن نیست تابحال چند بار تشنج بدون دلیل داشته که قرص مصرف میکرد که تشنج اش قطع شده بود که البته دکترش میگه حتی گاهی شما از تشنجهای خفیفش مطلع نمیشیددر این چند ماه اخیرهم بدنش کلید شد و یک تشنج بارز داشته که گفتن ام ار ای از سرش بگیرید و حالا توی ام ار ای یه مایع سفید دیده شده اما نوار مغزش خوب بوده میخواستم از شما سوال کنم این مایع سفید حاکی از چیست
    ممنون میشم پاسخگو یاشید

  20. Sara می‌گوید:

    با عرض سلام و احترام
    آیا بیماری اوتیسم در MRI سر مشخص میشود؟
    با تشکر

  21. فرخنده می‌گوید:

    سلام اقای دکتر .ممنون بابت مطالب خوبتون
    من دانشجوی مهندسی پزشکی هستم میخاسم روی این موضوع کار کنم دانشگاه تبریز میخونم م چگونه میتونم از رهنمودهای شما استفاده کنم ؟

    یه دنیا ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر منظورتان ام آر آی فانکشنال است در ایران این دستگاه پیشرفته اگر مراکز دانشکاهی تهران وجود هم داشته باشد ابزار تحقیق به احتمال زیاد ندارند. اگر راجعه به موارد ساده تر نیاز به راهنمائی داشتید میتوانم چند مورد ساده تر برایتان پیشنهاد کنم.

  22. مهناز می‌گوید:

    سلام اقاي دكتر
    دخترم چهار سال و چهار ماهست ولي در بيان كلماتي مشكل داره
    مثلا سارا رو دايا ميگه يا كوچولو رو ميگه دوچولو
    البته خيلي عاليه دايره لغاتش
    و جمله بنديهاش خوبه
    براي بررسي مسئله ديگري پيش متخصص قلب برديم گفتن اين بچه اوتيسم داره!!!!!
    دكترهاي ديگه گفتن اينطور نيست
    ايا با نوار مغغزي يا ام ار اي ميتونم بطور قطع متوجه سلامت دخترم بشم؟
    تشخيص قطعي چگونه ممكنه؟
    سپاس

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این مشکل گفتاری با گفتاردرمانی اصلاح میشود. اگر لازم دیدند به شنوائی سنجی ارجاع میکنند. در مواردی اشکل شنوائی برای تونهای خاص مشکل بیان همان تونها را پیش می آورد.

  23. maryam می‌گوید:

    سلام اقای دکتر برادرم ۴ ساله است ولی کلمات را واضح ادا نمیکند از دوسالگی مادرم او را تحت مراقبت پزشک دارد نوار مغز و ام ار ای گرفته شده ولی دکترش (دکتر غفرانی) گفتند سالم است از نظر اجتماعی عالی است و خیلی سریع با دیگران ارتباط پیدا میکند و درک بسیار بالایی دارد . اگر برادرم مبتلا به اوتیسم باشد ممکن است از طریق ام ار ای مشخص نشده باشد؟ اگر جواب مثبت است از چه طریق میتوان مطمئن شد که این بیماری در برادرم هست یا خیر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اختلال گفتاری به تنهائی نشانه اوتیسم نیست، اگر بی توجهی و ناتوانی در برقراری ارتباط نداشته باشد مشکل صرفا اختلال گفتاری است که با تمرین های گفتاردرمانی اصلاح میشود.

  24. علی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر، بنده دانشجوی رادیولوژی هستم و علاقه به کار تحقیقاتی در زمینه ام ار آی ستون فقرات هستم و علاقه ی زیادی دارم تا از دانش شما استفاده کنم و طرح تحقیقاتی انجام دهم

  25. پرنیا می‌گوید:

    با سلام خدمت آقای دکتر،دختر من یک سال و پنج ماهه است اما هنوز نه کلام دارد نه حتی کامل میتواند بشینه.ام آر آی هم دادیم دکتر دخترم گفت یه کیس سمت چپ جلوی پیشانی داره.نشانه هایی که داره با نشانه های اوتیسم همخوانی داره.خواستم بپرسم ممکنه توی ام آرآی مشخش نباشه؟با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بچه طبیعی هم ممکن است در 17 ماهگی کلمات کامل را ادا نکند ولی کلمات دو سه حرفی چندتائی ادا میکند. در اوتیسم عقب افتادگی حرکتی در آن حد وجود ندارد. در این سن کودک بایستی راه برود. کیست یک ناحیه از مغز اختلال در این حد ایجاد نمیکند مگر اینکه خیلی بزرگ باشد و جای خالی مغز تشکیل نشده را گرفته باشد.

  26. شیرین می‌گوید:

    با سلام خدمت اقای دکتر
    می خواستم بدونم ضریب هوشی یک فرد با نوار مغزی مشخص میشه آیا؟؟

  27. فرشته می‌گوید:

    سلام آقای دکتر
    نوزاد 5 روزه من از کریر روی اسفالت افتاد و ما مجبور به انجام سی تی اسکن شدیم….حالا می خونم که عوارضش خیلی بده….انجتم یک بار سی تی هم همین قدر عوارض داره؟
    خواهش میکنم راهنماییم کنید.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بود و نبود صدمه مغزی ضربه سر در معاینه متناوب در 48 ساعت اول مشخص میشود اگر ضرورت قطعی باشد سی تی یا ام آر ای یا از همه ضرر سونوگرافی و نوار مغز بعمل می آید.

  28. دکتر سیفی می‌گوید:

    شما نباید تصمیم گیرنده باشید اشعه ایکس بیمورد برای کودک داده نمیشود.

  29. فرشته می‌گوید:

    آقای دکتر من شرمندتونم هی میپرسم…الان بچه من انجام داده سی تی رو و خدا رو شکر چیز خاصی نبوده…من نگران عوارضشم …می خوام بدونم با همین یک بارم تاثیرش رو گذاشته؟

پاسخ دهید



9 − یک =
