ادامه درمان یا انتظار در ام اس(M S)

سوال جدی در مورد باید و نباید درمان ام اس
آقای دکتر من 2 سال پیش بعد از مراجعه به 5 تا دکتر با نظر متفق روم تشخیص ام اس گذاشتن . بعد از سه پالس کورتن تراپی مرخص شدم . و دکترم گفت باید حد اقل یک سال از شروع علایم بگذره که بشه تشخیص قطعی داد. من در ابتدا با علامت لرمیت حسی یعنی وقتی گردنم رو خم میکردم دست چپم کلا گز گز میکرد و هیچ درد یا علایم دیگری نداشتم بعد از کورتن نمیدونم به خاطر مسایل روانی یا داروی کورتن خیلی از علایم حس کردم وجود داره ولی در عرض سه تا چهار ماه تقریبا تونستم روحیم رو بدست بیارم بعد اون علایم با تجدید روحیه و ادامه زندگی عادی رفع شدن . الان با گذشت بیش از دو سال بدون درمان و مصرف اینتر فرون هیچ علامت یا حمله ای نداشتم تو این مدت تو سخت ترین شرایط کار کردم و چند تا قله بلند رو زدم و کلی ورزش کردم . پنج بار ام ار ای دادم هم تو مغز و هم تو نخاع پلاک دارم تو مغزم نزدیک بیست تا و تو نخاع چهار تا . ولی تو امار ای های کنترل التهاب ها صد در صد رفع شدن . آقای دکتر من فوق لیسانس رشته فنی دارم و کار مدیریتی رو چند سال به نحو احسن انجام میدم. علایم خستگی و…. ندارم. 29 ساله و شش ساله که متاهلم . میخواستم راهنماییم کنید و در ضمن در خصوص بچه دار شدن چی پیشنهاد میکنید. آیا دارو یا آمپول استفاده نمیکنم مشکلی بوجود نیاد البته دکترم میدونه. اصلا بیماری ام اس یا سی ای اس؟ با تشکر فراوان و احترام مجدد بخاطر وقتی که میگذارید.
پاسخ دکتر سیفی
بنا به سابقه بالینی شما یک بار علائم عصبی را گذارنده اید لذا تشخیص بالینی سی آی اس گذاشته میشود، ولی از نظر رادیولوژی گرفتاری مغز و نخاع بیماری ام اس را تایید میکند. نظر به اینکه علائم نخاعی به سلامت یک بار بهبود یافته نباید در پیشگیری سهل انگاری کرد، چون امکان عود در هر زمان با عواقب ناتوانی را ممکن است در پی داشته باشد.
بدون اینکه بخواهم نگران تان کنم واقعیت این است که پیشگیری نکردن پیشرفت بیماری در این قبیل موارد مثل مصرف سیگار است که ممکن است سالها مسئله ایجاد نکند ولی بتدریج و آهسته و در نهایت معمولا شدید اثرش را ظاهر میکند. لذا محض پیشگیری، یا آمپول هفتگی تان را بزنید یا مکرر و دروه ای اسکن بگیرید ،اغلب شواهدی از بروز پلاک و یا چروکیدگی نسبی سفید و اتساع بطنهای مغز در مقایسه با اسکن قبلی پیش می آید که نشانه پیشرفت نهفته بیماری است،در آن صورت با مشاهده علائم رادیولوژیک درمان طولانی مدت را ادامه دهید.

این نوشته در عمومی ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

1,457 Responses to ادامه درمان یا انتظار در ام اس(M S)

  1. مریم می‌گوید:

    سلام دید گاهمو نمیبینم شما پاسخ دادین؟سه روز فرستادم

  2. وحید می‌گوید:

    آقای دکترسلام.
    دربخشی از اسکن مغزمن نوشته
    Parasellar structures are unremarkable. There are noabnormalities in the cerebellopontine angle areas on both sides. میشه لطفا توضیح بدین این چیه؟

  3. مریم می‌گوید:

    سلام اقای دکتر بنده خدمتتون عرض کردم که سه سال ام اس دارم وسینومر امپول من هست ولی شاید سه بار تاحالا زدم دوبار حمله داشتم به چشمم ولی الان سه سالحمله ندارم علتیم هم ندارم وبا این زلزله اخیر بسیار وحشت کرده بودم منتظر یک حمله بودم ولی حمله که نداشتم هیچ حتی علائمم سراغم نیامد این چه جور ام اسی هست که انقدر مخفیانه عمل میکند تروخدا بفرمایید من خوب دم یا همینجوریه این بیماری اخه دکترم میگه پلاکات بدون علامتن اگر هم روشن بشه کاری بهت نداره اما پلاکام تو مخچه ام هست میشه بفرمایید پلاک تو مخچه بیشتر کجاها رو درگیر میکنه ممنون وچقدر زمان میبرد ممنون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      این که سه ساله حمله نداشته اید خوب است درمان را باید ادامه دهید کی و از کجا عود بکند قابل پیش بینی نیست هر موقع مقاوت درمان دیده شود دارو تعویض میشود.

  4. مریم می‌گوید:

    سلام خسته نباشید دیدگاه رو کی پاسخ میدین؟

  5. مژده می‌گوید:

    سلام من یه گلایه خیلی بزرگ از همه پزشکان ایران از جمله جنابعالی دارم که چقدر متعصب و مغرور و انعطاف ناپذیر در برابر شرح حال بیمار …….. فقط دلم به حال خودم میسوزه که چرا برایم پرونده اونکس برای چند ماه تشکیل شد و در آینده و برای ازدواجم مشکل ساز خواهد شد الان با اینکه دارو مصرف نمیکنم و خوبم ولی از ازدواج میترسم چون نه ماه اونکس زدم و میترسم اگر ازدواج کنم روزی پرونده اونکس رو شود

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بنظرم دیدگاه منفی تان در مورد پزشکان عمومیت داده شده است. درمان ام اس بنا به سلیقه و دلخواه نیست روی برنامه ای است که با میلیاردها هزینه در روی هزاران بیمار پیاده شده است، گاهی هم درمان و تشخیص ارزان و سهل نتیجه برعکس میدهد. به امید سلامتی تان، مثل موارد استثنائی بیماران بدون کنترل داروئی.

  6. سارا می‌گوید:

    با سلام
    اگر فرد دارای ام اس، طی دو سه یال علایمی دال بر بدتر شدن بیماری و یا وقوع حمله را نداشته باشد، آیا باید طبق پروتکل کنترل بیماری ام اس بصورت سالی یک بار ام آر آی بدهد یا خیر؟
    آیا ممکن است علایم جدید نباشد اما ایجاد پلاک در حال رخ دادن باشد؟
    بطور کلی توصیه ی جنابعالی در مورد ضرورت انجام ام آرپی، تعداد و تکرار آن در سال چیست؟
    متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      بهتر است سالی یک بار و در صورت نبود امکان هر موقع بروز علائم اسکن بعمل آید. ممکن است پلامهای نهفته دیده شود.

  7. پوریا می‌گوید:

    دکتر سلام ممنونم از راهنمایی های شما من اول دی ماه بعد از معاینه دکتر علی وادی پور که شبکیه من رو معاینه کرد گفت سالمی و عصبت ایراد نداره ولی برو پیش دکتر سلطان سنجری تو ونک ایشون حرف اول و اخر رو تو نوروافتامولوژی میزنه هرچی بگه درسته منم رفتم همون روز باز ازمایش پریمتری دادم میدان دیدم با معاینه چشمم توسط ایشون انجام شد که گفتن سالمی . خواستم بپرسم پس من مشکل عصب چشم ندارم؟ یا اگه هم قبلا داشتم الان ندارم؟ دید افقیم خوبه ولی تاری و سوزش چشم دارم قبلا یه رگ تو سفیدی چشمم پیدا نبود ولی الان چشمم شکل الرژیک داره مضاف بر اینکه تو mri مغزی با تزریق وmri بدون تزریق از کمرم تو 6 ماه پیش هیچ پلاک یا چیز خاصی نبوده vep نرمال ازمایش میدان دید نرمال فقط تفاوت در دو پا تو تستvep مشاهده شد . همه چشم پزشکها و مغزو اعصاب میگن سالمی ولی نمیدونم چرا چشمام درد و تاری داره یا پرش مداوم عضلانی تو این چند ماهه واحساس گنگی فکرمو مشغول کرده که نکنه بیناییم از دست بره همش این فوبیا رو دارم چشمام موقع حرکت تو دو طرف چشمام هاله و سایه میوفته مثل سایه مژه وچشم چپم با حرکت حالت مگس پران داره که دکتر میگه چیزی نیس چون شبکیه سالمه راستی تشخیص رنگم هم عالیه مشکل تشخیص رنگ اصلا نداشتم ممنونم از لطف شما

  8. افسانه می‌گوید:

    سلام ،خسته نباشین
    من تازه این پتجشنبه میخوام تزریق اوونکس رو شروع کنم ،کلی استرس دارم چون حالم کاملا خوبه فقط میگن چون پلاک در ناحیه نخاع هست باید بزنی ،واقعا جیکار کنم
    یعنی همه دچار استخوان درد و علایم آنفولانزا میشن ؟
    ایا پلاکها از بین میره؟

  9. افسانه می‌گوید:

    سلام یه سوال دیگه قرص های لاغری با امپول انووکس تداخل دارویی دارد؟

  10. آرزو می‌گوید:

    سلام اقای دکتر ممنون از پاسخگوییتون
    من ی دختر ۲۷ ساله هستم که ب مدت دوهفته اس که وقتی سرم را خم میکنم توی ران و ساق پاهام و نوک انگشتای دستم و گاها کمر و کلیه هام حالت بی حسی و گزگز دارم mri رنگی دادم ک وجود یک پلاک را تایید کردن ولی هنوز جواب قطعی بهم ندادن میخاستم بدونم که ممکنه علائم ms باشه؟
    ممنون میشم جوابمو بدین خیلی استرس دارم

  11. رضا حسینییان می‌گوید:

    سلام آقای دکتر. خسته نباشید.
    خانم بنده چهار سال پیش التهاب عصب بینایی راست. یک پلاک کوچک در مغز و یکی کوچکتر در گردن. ۵ روز کورتون. چشم به حالت اول. حدود ۴ سال بدون درمان بدون مشکل. بچه دار شدیم. ۲ ساله. ایشان شدیدا زودرنج و شبها افسرده میشه. ۲ ماه پیش به بهانه اینکه مدتی قاشق سرد برای رفع سیاهی دور چشم رو هر دو چشم میذاشت و شب قبلشم دست بچه محکم به چشمش خورد معاینه شبکیه سالن.چشم چپ التهاب عصب بینایی . اینبار ۳ روز کورتون. دید کامل ولی کمی تاری باقی مانده بود. بعد از ۲ ماه و داشتن استرس در اثر زلزله و بریدگی پای بچه دوباره کمی تاری بیشتر شده ولی دید کامل و دیگه پیشرفت نمیکنه. دکتر میگه با قرص درمان شروع کنیم. ام آر ای مثل ۴ سال پیش تغییر نکرده
    ولی بخاطر عوارض زیاد و خطرناک دارو که مسلما یه بیماری دیگه را به بدن عارض میکنه دلمون رضا به گرفتن دارو ام اس نیست

  12. کاملیا می‌گوید:

    سلام آقای دکترباعرض سلام وخسته نباشید.دختربنده حدود 5ماه پیش بطورناگهانی دچار تاری دید درگوشه ای از یک چشم شد که با تزریق کورتون رفع گردید وتا حال هیچگونه مورد دیگری نداشته، فقط همون یکبار این اتفاق افتاد. پس از ام ار آی متاسفانه پلاکهایی در سر دیده شد .به پزشکان متخصص مغز واعصاب مراجعه کرده وبعضی تشخیص ام اس داده شده ، البته نظرات درمورد درمان فرق میکرده، در آزمایشات انجام شده کمبود ویتامین d3 به چشم میخورد که الان جبران شده و میزان آن 64 می باشد .لازم بذکر است که بعضی پزشکان تشخیص سی ای اس دادند.من بعنوان یک مادر شدیدا نگران هستم. آیا لازم است داروی اینترفرون استفاده کند?درحال حاضرفقط داروهای ضداضطراب و ویتامین استفاده کرده ورژیم غذایی گرمیجات را رعایت میکنه.به امید آنکه درمان این بیماری هرچه زودتر کشف شود.متشکرم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      نوریت اوپتیک با پلاک مغز نیاز به درمان پیشگیری از عود با ابنترفرون دارد، بعد از شش ماه درمان اسکن کنترل ضرورت ادامه یا قطع درمان را مشخص میکند

  13. مهدی می‌گوید:

    سلام دکتر من چند ماهه مشکل چشمی همراه با سردرد و تیر کشیدن چشم که همراه با کاهش کیفیت دید دارم mri دادم خرداد ماه چیزی دیده نشد وفقط مشکوک به التهاب عصب بینایی چشم چپ بود vep نرمال بود و تفاوتی در دو چشم گزارش نشد پریمتری هم نرمال بود ولی التهاب چشمی خیلی ادیتم کرد بارها دکتر چشم و مغزو اعصاب رفتم گفتن چیزیت نیس نگران نباش از چشم پزشک پرسیدم نیازی هست برم روماتولوژی که گفتم نیازی نیس .مدام گیجگاه و بین ابروهام و استخوان پشت گوشم درد میکنه و گاهی تیر میکشه حالت برق پریدگی داره بین گوش و استخوان فک سمت چپ صورتم گاه تیر میکشه مجبور میشم با انگشت فشارش بدم .ماه پیش رفتم پیش دکتر سلطان سنجری نورو آفاتامولژیست خوبی هم هستن باز معاینه و پریمتری گرفت گفت چشمات سالمه ولی نمیدونم دکتر چمه مدام ترس از کور شدن دارم خیلی اذیت میشم . در طول روز مدام عضلات مختلف بدنم میپره و مشکل تمرکز دارم طوریکه وقتی مثلا به نزدیک نگاه میکنم و بعد سرمو بالا میارم یه حالت گنگی و عدم تمرکز دارم . دکتر خواهش میکنم راهنماییم کنین ایا من ام اس دارم یا حتی روماتیسم و بهجت؟

  14. کاملیا می‌گوید:

    جناب آقای دکتر سیفی خیلی ممنون از پاسخ شما. آیا امکان بهبود بدون اینترفرونها وجود ندارد. من مطالعات زیادی در این مورد داشتم.درمقالات انگلیسی زیادی که خواندم گفته شده بود میشه التهابات را با رژیم غذایی برطرف کرد.مثل استفاده از کندر، زردچوبه،زنجبیل و…آیا شما هم این مورد راقبول دارید؟ لازم بذکر است که وی دانشجو بوده ومشکلش درست بعداز گذراندن بخش ام اس شروع شد.

  15. سوما می‌گوید:

    خسته نباشيد .ببخشيد من با داشتن چند علايم به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم و ام آرای مغز دادم که نشان از سالم بودن من بود وله بشدت وسواس فکري پیدا کردم و تنها سوالي که مغزم رو درگير کرده که من فقط ام آراي مغز دارم امکان هست که دوباره ام آراي سر و گردن رو دوباره بدم یا نه ؟ با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با سالم بون معاینه، ام آر آی ضرورت ندارد. بیماری وسواس بمراتب شایعتر و آزار دهنده تر از خود ام اس است.

  16. سوما می‌گوید:

    دکتر ببخشيد شما سوالم رو بد متوجه شديد من ام اراي بدون تزریق مغز دادم و جوابش سالم بود سوالي که ذهنم رو درگير کرده بود اين بود که امکان دارد پلاکي در مغز نباشد ولي در گردن و نخاع باشد ؟چون ام آرای گردن ندادم .و علايمي همچون مور مور شدن و گز گز شدن سنگيينی دست و کف دست رو دارم خيلي ميترسم ممنوونم اگه جواب بديد

  17. Nazanin می‌گوید:

    سلام و خسته نباشید
    من خواهرم از سن 9 سالگی تا دو سال حالت تهوع و استفراغ شدید داشته طوری که توانایی انجام کار خود را ندارد.زیر نظر دکتر اعصاب و روان بود و میگفتن مال استرس هست و معدش عصبی میشه.با مصرف قرص اعصاب به مدت 17 سال این مریضی به سراغش نیامد.الان یک سال میشه که باز استفراغ شدید داره و بدنش بی جون میشه و دست و پاش یک خورده بی حس میشه و احساس خستگی شدید داره.من خودم تشخیص این بیماری رو دارم وقراره ببرمش زیر نظر دکتر که متخصص این بیماری باشد .ایا امکان داره ام اس باعث همچین مشگلی شود ممنون میشه راهنمایی کنید با تشکر

  18. عطیه می‌گوید:

    سلام آقای دکتر..خسته نباشید..ببخشید مزاحمتون میشم .مدتهاست در سایت شما درباره ی ام اس مطلب می خونم حتی چندین بار هم از شما درباره ی بیماری خودم که سی آی اس هست سوال کردم.اما گاهی علائمی در دوستان می بینم که دقیقا مثل علائم اولیه من هست ولی همه به این دوستان می گن که مشکلی ندارند در حالیکه دقیقا این مشکلات پیش درامد همین بیماری هست…مثل درد بی دلیل چشمها به خصوص در حین حرکت دادن چشم یا پرش چشم چندین بار در روز یا تیر کشیدن چشم..من موقعی که این علامتها به سراغم آمد به دکتر چشم پزشک مراجعه کردم که ایشان تشخیصی ندادند و گفتند فقط التهاب بینایی داری ولی بعد 5 ماه با دوبینی و تاری دید مشکلم تشخیص داده شد..پس چرا به این دوستان گفته میشه مشکلی نیست؟؟؟؟شاید در مراحل اولیه قابل پیش گیری باشه و پیشرفت نداشته باشه..این مطلب رو برای خودتون ارسال کردم و نیازی نیست دوستان بخونن ولی بد نیست که اطلاع رسانی بشه ضمن اینکه من دوستی دارم دقیقا ام اس داره ولی تا مدتها دکترها به ایشان می گفتن که مشکلی نداره حتی ام آر آی داد وگفتن نرماله ولی بعد 7 ماه با از کار افتادگی پا رو به رو شد..ممنونم ولی دلم برای انسانهای دیگه خیلی می سوزه که کار از کار نگذره…باز هم ممنونم از صبوری شما

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      چند موضوع در نوشته تان طرح شده، #درد چشم به تنهائی نشانه ام اس نیست. #اگر التهاب عصب بینائی ویا دوبینی ناشی از ضایعه ام اس با تعدادی پلاک مغز دیده شود شانس عود ام اس بال است درمان پیششگیری بعمل باید بعمل آید.# برای برنامه ریزی درمان و پیشگیری مطالعه بیماری دیگران و مشاوره با دوستان و بیماران اشتباه است این کار تخصصی را باید به متخصص واگذار نمود.

  19. شایان می‌گوید:

    باعرض سلام. من یک سال پیش دچار نوریت اپتیک درچشم چپم شدم و الان تاری آن کاملا رفع شده است و مقداری تاریکه . این تاریکی رفع شدنیه؟؟؟

  20. Nazanin می‌گوید:

    ظ
    سلام و خسته نباشید
    من خواهرم از سن 9 سالگی تا دو سال حالت تهوع و استفراغ شدید داشته طوری که توانایی انجام کار خود را ندارد.زیر نظر دکتر اعصاب و روان بود و میگفتن مال استرس هست و معدش عصبی میشه.با مصرف قرص اعصاب به مدت 17 سال این مریضی به سراغش نیامد.الان یک سال میشه که باز استفراغ شدید داره و بدنش بی جون میشه و دست و پاش یک خورده بی حس میشه و احساس خستگی شدید داره.من خودم تشخیص این بیماری رو دارم وقراره ببرمش زیر نظر دکتر که متخصص این بیماری باشد .ایا امکان داره ام اس باعث همچین مشگلی شود ممنون میشه راهنمایی کنید.این بیماری به صورت یک حمله به سراغش میاد و از قبل هیچ استرسی و ناراحتی نداره.به صورت که حمله به سراغش میاد حتی زمانی که قرص اعصاب هم میخوره هیچ کارایی نداشته.و جواب نگرفته است.و وقتی استفراغ و این حمله بهش وارد میشه تا حدی بی حال میشه که انجام هیچ کاری نداره و کل بدنش بی جون میشه.شما تشخیصتون چیه.ممنون راهنمایی کنید با تشکر

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در صورت وجود عارضه مغزی ام اس که استفراغ و… را موجب شود در معاینه اعصاب حتما علائم ونشانه های ضایعه مغز مشاهده میشود و بررسی های لازم توصیه میشود.

  21. Sahar می‌گوید:

    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    من حدود ۶سال هست کهبیماری ام اس تشخیص دادند حمله اول با تاری دید بود که با کورتون درمانی برطرف شد و تا ۳سال آمپول سینوس
    بعد از این حمله ای وجود نداشت تا اینکه الان ۲روز هست که در دست چپم نوک انگشت شصت و نوک انگشت اشاره احساس بی حسی دارم
    خیلی میترسم احتمال اینکه عود بیماری باشه وجود داره؟
    میشه لطف کنین بگین با چه داروی خوراکی میتونم تا حدی خوبش کنم؟
    قرص پردونیزلون۵ روزی یک عدد بخورم ؟شاید علائم کم بشه
    نظرتون رو بفرمایید خیلی نگران هستم
    البته ۳ماه پیش هم ام ار ای دادم و‌تغییری نداشت پلاکها

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در معاینه علت محیطی بدون ارتباط با بیماری یا علت عود نخاعی مشخص میشود برحسب شرایط درمان فرق میکند.

  22. مریم می‌گوید:

    سلام خسته نباشید بنده قبلا پیام داده بودن که سه ساله ام اس دارم دکتر مقدسی سینومر را برام تجویز کردند ولی توی این سه سال فقط ده روز تزریق داشتم به طور متناوب هم نه ولی علائمم را ندارم وخیلی عصبی میشم استرسم خیلی بالاست حمله های من به چشمم بود سه سال پیش ولی الان دوروزه پای راستم بالای رانم تقریبا نزدیک باسنم گرفته مثل ادمایی که تازه میرن باشگاه وبدنشون کوفته میشه پای من هم کوفتگی داره ومیشینم درد میگیره قبلا ماهیچه پام منقبض میشد ولی الان پشت رانم نزدیک باسنم کوفته است انگار ورزش شدیدی کردم وپام کوفته شده من بدون فعالیت اینجوری شدم درضمن کمر درد زیاد میشم منو لطفا راهنمایی کنید ممنون

  23. علي می‌گوید:

    سلام دوستان
    دختر 5.5 ساله من چند هفته پيش التهاب عصب چشم پيدا کرد و بعد از کلي گرفتاري و دردسر تو مرکز طبي بستري شد و چندپالس کورتون تزريق شد و خدارو شکرالان مرخص شده
    آزمايش مايع نخاعي و nmo منفي بوده
    mri مغز سالمه ولي تو نخاع گردن پلاک ديده شده است دکتر شک به دويک داره نظر شما چيه؟
    الان بعد از 4 پالس کورتون درماني خيلي ديد چشمهاش بهتر شده و داره روزي سه قرص پردنيزلون 5 ميخوره.تيروييدش کم کاري هم داشت.آيا تداخل دارويي داره پردنيزلون با ليوتريکسين؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      تو این سن دویک نادتر است متاسفانه ام اس در سنین پائین تر هم گاها دیده میشود و به درمان خیلی بهتر جواب میدهد. میتوانند دارهائی برای هر دو مورد موثر است شروع کنند. با کم کاری تیروئید تحت درمان چنین عوارضی دور از انتظار بنظر میرسد.

      • علي می‌گوید:

        يعني ممکنه ام اس باشه
        البته دکتر nmo تشخيص داده و البته ميگه بايد تحت نظر باشه براي دو سال
        نظر شما چيه؟

        • دکتر سیفی می‌گوید:

          تا مجموعه علائم چه باشد و سیر بیماری چه نشان دهد. شاید پزشک معالج در صورت تمایل در وب ام اس به نظرخواهی جمعی بگذارند.

          • علي می‌گوید:

            الان روزي 3 قرص پردنيزلون مصرف ميکنه و تا اواسط فروردين به 1.5 خواهد رسيد بنظر شما داروي ديگري نياز هست؟
            در ضمن اول مهر 1397 بايستي واکسيناسيون شش سالگيش انجام بشه.با توجه به کورتون درماني و مصرف اين قرصها مشکلي نخواهد بود؟

          • دکتر سیفی می‌گوید:

            از تشخیص بیماری مطلع نیستم و علت مصرف دارو برایم مشخص نیست.

  24. مریم می‌گوید:

    سلام اقای دکتر میخواستم بپرسم پلاک بدون علامت وقتی روشن بشه یعنی چی وچه علائمی دارد البته برای من که علائمی نداشت

  25. مریم می‌گوید:

    مجدد سلام پلاکای من تو مخچه ام است دور تا دورمغزم والان عصبی که میشم ویا هیجان دارم انگشت دستم کمی مور مور میکند وخوب میشه اخه یعنی چی مگه من ام اس ندارم؟؟؟؟

  26. nima می‌گوید:

    با سلام و عرض ادب و احترام خدمت اقای دکتر حدود ۴ سال پیش خود به خود افتادم زمین و بی هوش شدم بعدش ۶ ماه بر اساس تشخیص پزشک مغز و اعصاب قرص اسنترا۶۰ خوردم بعدش قطع کرداما مشکل اساسی من وقتی شروع شد که لرزش تنه دارم مثل اینکه زدنت به ویبره و در انگشت شست و چهارم گاهاخود به خود خم میشن ازمایش خون دادم مس- منیزیم-ویتامین d پایین بود همچنین ارتروز گردن دارم و انگشتان پا و دستم مورمور میشن ممنون میشم لطف کنید ما رو مورد الطاف بینهایت خودتان قرار بدین و پاسخ بدین

  27. عباس می‌گوید:

    سلام دکتر من دست و پاهام تو خواب سر میشه زیاد کنار بخاری سر میشه پاهام با گرما داخل حمام زانوهام میلرزه ی پلاک دارم بعصی دکترها مشکوک بعصی هم میگند چیزی نیست ولی سری خفیف درروز و شدید در شب لرزش شصت گاهی سرگیجه و اسپاسم علایم زیاد نمیدونم چکار باید بکنم به نطر شما چکار باید بکنم

  28. مریم اعظمی می‌گوید:

    سلام جناب آقای دکتر
    برادر من از اسفند 94 ام اس تشخیص داده شده الان هم دیفوزل استفاده می کنند و در جدیدترین ام ار ای پلاک ها غیرفعال شدند برادر من تصمیم گرفته ازدواج کنند و به خانم مورد نظر هم گفتند که بیمار هستند می خواستم ببینم که ازدواج براشون به چه شکل است .البته برادرم خدارا شکر روحیه خوبی دارند و همیشه داروهاش استفاده می کنند.
    ممنون از شما

  29. علی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر.درمان دوبینی درام اس چقدرطول میکشه؟

  30. Sare می‌گوید:

    باسلام این جواب mri رو لطفا برام تفسیرش کنید.
    Mult pie sections oxial, sagittal images were obtained through multiple T1 & T2 weighted sequences. 1) spinal canal caliber is normal 2) Disc spaces have normol shape and signal intensity. 3) spinal cord has normal shape and signal intensity with no visible mass. 4) Neural foramina, thecat sac and nerve roots have normal shape and signal intensity. 5) vertebral bodies show normal shape and signal intensity of bone marrow CT MRI
    BRAIN MRI Multiple sections axal engittal, coronai modes were obtained through multiple T1 & T2 weighted sequences. 1! Cerebeffum, pons ond broin stem have normal shape and signolintensity. 2hGray and white mater tssue differentioton is normal. 3hVentricuior system and cisterns have normal shape and diometer. snThere is no visible mass, no hemorrhage ma abnormal signal intensity. 5) There are muinple piaques of both pare lobes white matter and pericollosof with brignt signal on T2 & Fiair & low signalon T1 Finidying suggestive of Ms disease.

  31. پری می‌گوید:

    سلام.خسته نباشید…ببخشید من ام اس دارم ممکنه دارو(امپول رسیژن) رو مزه بدن و رابطه زناشیویی تاثیر بذاره؟؟

  32. مژگان می‌گوید:

    سلام.اقای دکتر علایم اولیه ام اس چیه.برای اولین بار چه چیزایو تجربه میکنی.لطفا دوستان هم تجربه اولیه شان از ام اس رو بگن .خیلی نگرانم

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      اگر زمينه تلقين بيماري نداريد ميتوانيد از متون پزشكي در سايتها علائم بينائي و حسي و حركتي بيماري را مطالعه كنيد

  33. زهرا می‌گوید:

    با سلام
    خستخ نباشید
    می تونم خواهش کنم در مورد داروی زادیوا توضیح بدید.

  34. parvane می‌گوید:

    دمتر من احساس سوزن سوزن شدن دردست و پا داشتم و چشم چپم تار ميشد ولي با پلك زدن بر طرف ميشددكتر مغز و اعصاب با مشاهدات باليني گفتن ام اس ندارم ولي ام ار اي مغز و گردن انجام دادم و نرمال بود مدتيه قرص اعصاب مصرف ميكنم ولي بعد از يك ماه دچار درد و گرفتگي شديد در ناحيه ساق پا و ران شده ام كه گاهي پاي راست و گاهي پاي چپ درد ميگيره، گاهي هم ساق دستم و انگشتام آيا علايم ام اس عست؟ ام ار اي مغز و گردن مافي بوده با بايد حتما از نخاع هم ميگرفتم ؟ آيا ميتونه اثر قرص پرفتازين يا اس سيتالوپرام باشه؟

  35. محمد می‌گوید:

    سلام
    یک ماه پیش چشم راست همسرم به مدت سه ساعت تار و بعد به مدت یک هفته سر درد شدید داشتن ،با انجام ام آر آی مغز و گردن مشخص شد یک پلاک در عصب بینایی چشم راست وجود دارد.
    ایا احتمال ام اس وجود دارد؟،
    احتمال درمان پلاک هست؟
    ایا امکان انتشار پلاک به قسمتها دیگر بدن وجود دارد؟

  36. شیرین می‌گوید:

    سلام…
    به نظرتون برای بیماران ام اس که فعلا تشخیص دکتر سی آی اس هست، تزریق امپول ربیف بهتره یا قرص دیفوزل؟

  37. علیرضا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر من هشت ماه پیش به پیشنهاد خودم به دلیل سردرد و درد پشت چشم ام ار ای از مغز انجام دادم که چنتا پلاک درون مغزم بود ولی هیچ پلاکی درون نخاع گردنم نبود. که جواب ام ار ای به تشخیص رادیولوژیست نوشته بودن احتمال واسکولیت هست که دکتر ازمایشات تخصصی نوشتن ولی همه چیز نرمال بود. فقط هراز گاهی که دچار استرس و اضطراب میشم ضعف شدیدی در قسمت ساق پای راست میگیرم.میخاستم بدونم این پلاکها ایا مربوط به ام اس هست؟ ممنونم از راهنمایی ارزشمندتون

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      کانونهای تغییر سیگنال مانند پلاک در میگرن نیز دیده میشود، علائم گفته شده احتمالا در رابطه استرس است. بعد از چند ماه اسکن کنترل از نظر تغییرات دیده شده لازم خواهد بود.

  38. رویا می‌گوید:

    سلام خسته نباشید.من برای اولین بار وقتی ۱۶ سالم بود گرفتار تاری دید شدم.ده سال پیش.دکترای زیادی رفتیم در نهایت گفتن ک بیماری ام اس نیست و پلاک های مغزم بعد اون زیاد نشد.اما تا ۲۲ سالگی سالی یک یا دو بار دچار تاری دید میشدم.در طی این مدتم قرص آزارام استفاده میکردم.الان سه ساله ک قرص رو قطع کردم دکترم نرفتم و یک بارم دچار حمله نشدم.بنظرتون ممکنه دوباره حمله اتفاق بیفته؟ ممکنه تبدیل ب بیماری دیگه ای بشه؟

  39. علیرضا می‌گوید:

    اقای دکتر منظور از تغییرات پلاک ینی اضافه شدن آنها مدنظره؟ اگه اضافه شده باشن نشانه ام اس هست؟ واینکه ضعف ساق پای راستم به چه علت میتونه باشه چون اسکن گردنم کاملا نرمال بود.

  40. علیرضا می‌گوید:

    سلام ببخشید اقای دکتر من مزاحمتون شدم دوروز پیش دوباره ام ار ای مغز و گردن انجام دادم که گردن نرمال بود ولی مغز بازم نوشته بود چند کانون روشن سفید رنگ. البته ۸ ماه پیشم همینارو نوشته بود که دکتر ازمایشات خودایمنی نوشته بودن که همشون نرمال بود وتست عصب عضله هم نرمال. فقط میخاستم بدونم اگه کسی ام اس داشته باشه تو جواب ام ار ای مینویسن؟ البته دکتر گفتن که میگرن دارم و۸ ماهه که داروهای میگرن مصرف میکنم.

  41. علیرضا می‌گوید:

    آقای دکتر امکان داره آدم عادی هم چنتا پلاک تو ام ار ای مغزش باشه؟ مثلا همینجوری ایجاد شده باشن بدون علت خاصی. شما در تهران دکتر مغزواعصاب خوب در زمینه ام اس میشناسید معرفی کنید؟ ممنونم

  42. علیرضا می‌گوید:

    در ضمن آقای دکتر من توی آزمایشات خود ایمنی که انجام دادم میزان پروتئین c یه کم بالا بود و ویتامین ب۱۲ خیلی پایین بود. بالابودن میزان پروتئین سی نشانه چیه آقای دکتر؟ خطرناکه‌؟ ضعف عضلات پاهام ربطی به این آنزیم داره؟ ممنونم از پاسخگوییتون. ببخشید زیاد سوال میپرسم چون معمولا دکترایی که تهران تو زمینه مغزواعصاب هستن و کارشون خیلی درسته وقتای دو سه ماهه وشایدم بیشتر میدن که آدم تا اون موقع هزارتا فکروخیال میکنه.

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      مختصر کمی این پروتئین ارزش بالینی ندارد اگر زمینه انعقاد خون بدون علت واضح مطرح شود اختلال ژنتیکی از نظر کمی پروتئین C و S چک میشود، بیماری کبد نیز این کمبود را موجب میشود. کمی ب12 اعلب با کمی فولیک و کمی هوموسیستئین و زمینه مساعد برای سکته را مهیا میکند.

  43. علیرضا می‌گوید:

    ببخشید آقای دکتر منظورم پایین بودن این پروتئین نبود. میزان پروتئین سی خونم بالاست. Crp=135 که رنج نرمالش تا 130 هستش.

  44. علیرضا می‌گوید:

    آقای دکتر به عنوان آخرین سوال اگر کسی حمله ام اس بهش دست بده مثلا پاهاش بی حس بشه و حمله از جانب پاها باشه وهمون موقع بره نوار عصب عضله emg بندازه آیا التهاب عصب پاهارو نشون میده؟ مثلا شخصی که ام اس داشته باشه وپاهاش بی حس بشه وحمله بهش دست داده بشه بره نوار عصب عضله پا بندازه توش مشخص میشه؟

  45. زهرا می‌گوید:

    سلام اقای دکتر خسته نباشید. بنده 25ساله هستم دارای مزاج بسیار سرد. 3روز هست گوشه ی چشمم هی تیک تیک مثل ساعت میزنه عصبیم کرده. ایا نیاز هست به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنم؟ و این گز گز شدن خطرناک نیس؟

  46. علیرضا می‌گوید:

    سلام آقای دکتر شما بحث معاینه رو مطرح کردین. ولی دکتر من که الان چند ماهه میرم پیشش هیچ معاینه ای نکرده. فقط پشت میزش میشینه وعکسارو نگاه میکنه ونظر میده. حالا میخاستم بدونم واقعا منظور از معاینه عصبی چیه؟ در حقیقت دوتا از دکترهایی که در تهران هستن هیچ معاینه ای نکردن. فقط یه دکتر میگه اصلا وابدا ام اس نیست و دکتر بعدی به صورت اورژانسی ام ار ای تزریقی مینویسه وادمو میترسونه ینی انقدر تفاوت دیدگاه بین دکترا هست؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      در همان مشاهده عمومي هر نوع علائم فلجي و تعالي وروحي مشخص ميشوداگر علائم مشكوك ببينند به جزئيات حركات و رفلكس … ميرسند، كلا افراد وسواس بمعاينه هم قانع نميشوند.

  47. سجاد می‌گوید:

    سلام. اقای دکتر بنابه دلایلی چند ماه قبل یه بیماری ناشناخته گرفتم.کم و بیش همه علایم ام اس رو به جز گزگز و بی حسی داشتم.سرگیجه سردرد افتادگی پلک و حالت شناور بودن و گشاد شدن یک طرفه مردمک چشم یعنی همون انیزکوریای خفیف .حال تمام علایم رفع شده بعد ۶ ماه . گاهی خسته ک میشم حالت سرگیجه لحظه ای برام میاد.و چند روزی هست که وقتی پلک میزنم گوشه چشمم پرش داره خفیف که خودم کامل حس میکنم. ام ار ای و معاینه مطب چشم پزشک سالم گزارش شد.به نظرتون دلیل این پرش پلک و همه اون علایم با ام ار ای طبیعی چی میتونه باشه؟ پرش پلک به اون صورت ک گفتم میتونه نشانه ام اس باشه ک تو ام ار ای نشون نداده؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      ام اس با وضع سير علائم مطرح نميشود، علل غير اختصاصي متنوع التهابي و كم اهميت با معاينات دوره اي و كنترل آزمايشها در گذشت زمان مشخص ميشود.

  48. سجاد می‌گوید:

    اقای دکتر ممنون از پاسخ جنابعالی.گشادی یک طرفه مردمک در بیماری ام اس یا عصب چشم دایمی است؟ من ۶ ماه هست گشادی مردمک یکطرفه دارم البته به صورت نابرابری در نور کم اتاق.و اینکه کمی اخرشب بعد از گذراندن یک دوره کار شدید از صبح . حالت سرگیجه خفیف برام میاد مثل حالت افتادن .وقتی چشمامو میبندم تو اون حالت بیشتر حس میکنم .چشامو بستنی حس میکنم در یک پله برقی ایستادم زیر پام پله برقیه.فقط چشامو بستنی این حالت میشم. ممنون میشم باز راهنمایی کنید.علایمم تو این شش ماه رفته رفته بهتر میشه ، شما این ها را علایم ام اس نمیدانید؟

  49. شادی می‌گوید:

    سلام آقای دکتر، آیا بعد از هشت بار تزریق آمپول سینووکس، کمتر شدن عوارض تزریق مثل کوفتگی و درد عضلات، طبیعی هستش یا به معنای اثربخشی کمتر سینووکس است؟ و یک سوال دیگه اینکه حالت تهوع در بیماران ام اس عادی هست یا خیر؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      با ادامه درمان عوارش کم میشود نشانه بی اثر شدن نیست. تهوع علامت شایع در ام اس نیست.

  50. مهراسا می‌گوید:

    اقاي دكتر بهمن ماه بدليل تاري ديد چشم چپ به متخصص مراجعه كردم و چك كردن و گفتن چشم سالمه .متخصص مغز و اعصاب با mri تشخبص ام اس دادن.پلاك هاي متعدد در مغز و يكي دو تا در نخاع.در بيمارستان دوره پردينوزون پالس برام انجام شد و چشم بهتر شد.بعد مرخصي روزي ٢٥ ميلي گرم پردينوزون خوراكي مصرف ميشود.دوباره به متخصص مراجعه كردم براي درمان.چه دارويي براي كاهش عود بيماري بهتره؟ايا امكان داره مشكلات حركتي رو جلوش رو گرفت؟

    • دکتر سیفی می‌گوید:

      برای موارد التهاب عصب چشمی با پلاک مغز و نخاع درمان پیشگیری ام اس شش ماه یا بیشتر تا بررسی مجدد اسکن توصیه میشود.

پاسخ دهید



5 − = سه
